Én erre a típusra esküszöm. Igaz, ez volt az első, szerencsére bevált. Mást nem is próbáltunk. Néha ebből is kifolyik, de nem vészes. Főleg éjszaka van baj, hogy kifolyik (hetente 1-2-szer), nappal egyáltalán. Pedig nem cserélem óránként a pelusokat:)))
És foltkiszedő.... én folyékony dreft sensitive-et és coccolino öblítőt használok és géppel mosom. Így elég hatásosnak bizonyult.
A mai produkciója: két kézzel megfogta a lufit, le-fel mozgatta, be akarta tenni a szájába, nyalogatta - mindezt akár 1-2 percen keresztül...
... meg a hangpróbálgatások... sikongatás, kiabálás, a magánhangzók összes kombinációja hangosan és megcifrázva... kész komédia:)
Nagyon enyhe megfázás volt,nem tudom, hogy hol szedhette össze. Még csak anyatejet kap, az sokat segít. Újabban felfedeztünk egy ún. méhkenyeret, ami nagyon sok vitamint tartalmaz és kiváló immunerősítő, sok betegséget meg lehet előzni vele. Ezentúl aszkorbinsavat és magne B6-ot is szedek- remélem, hogy az anyatejjel átjuttatott vitaminok megerősítik azimmunrendszerét.
Nekünk is porszívós van, a kézik nem érnek semmit. Árven fél a porszívó hangjától (párom azzal bosszant, hogy látszik, hogy a várandósság alatt nemsokat porszívóztam:) ).
Az elején én is féltem, de igazából semmi baj nem történhet vele. Ha maximumon is használod, annyira elnyeli az erejét, hogy csak annyi marad, amennyi elég a kiszíváshoz. Nem fáj neki, ha szívod, csak max kicsit kellemetlen.
Ajánlom, hogy előbb magadon próbáld ki, ha tartasz tőle (én is kipróbáltam). Javasolják, hogy előbb vagy anyatejet, vagy babáknak való orrcseppet csepegtess az orrába, ha majd szükséges lesz kiszívni, ugyanis az feloldja, és könnyebben ki tudod szívni.
Most éjszaka bedugult az orra és alig kapott levegőt szegénykém, sírt, így muszály volt ismét kiszívni. Amint kiszívtuk az orrát, máris hatalmas mosoly volt:)
A Dologélt ismerősök ajánlották, a tájékoztatóján azt írja, hogy kortól függetlenül a család összes tagjának. Nálunk segít, és nem tapasztalok semmi káros hatást, hogy 2,5- 3 hónaposan használjuk.
Igen, nálunk is volt olyan, hogy egy hét alatt mérte a védőnő és egy gyerekorvos is, és nagyon eltérő eredményt kaptunk (3 cm eltérés). Azért egy hét alatt nem nő 3 cm-t:)))
Pelusból nektek mi jött be? Van egyáltalán olyan, amiből nem folyik ki a folyékony anyatejes cuccc?
Már megőrülök! Bogi egy nap 3-5 alkalommal produkál, ha nem vagyok elég gyors van, hogy három szett teljes ruházatot használ el egy nap alatt!
A legjobbak már csődöt mondtak. Kipróbáltuk a Libero és Pempors összes típusát.
És foltkiszedőből kinek melyik jött be a babakaki foltokra?
Folytatom, csak Bogi felriadt, mennem kellett, de visszaaludt. :)
Én egy hétig voltam nagyon náthás, aztán elkapott egy durva emésztőrendszeri nyavalya, de szerencsére Bogi semmit nem kapott el! Én az anyatejnek tudom be.
Te is szoptatsz, ugye jól emlékszem? Ennek ellenére beteg lett?
Megfázás? Szegénykém. :( Hogy viselte az orrszívót? Porszívósat használtok?
Nekünk az van, de szerencsére nem kellett még. Kicsit tartok tőle, elég drasztikus eszköznek tűnik. Bogi imádja a porszívó hangját. Még. Nem tudja még, hogy másra is fogjuk használni.
Ez a mennyiség tényleg nagyon kevésnek tűnik.
Nekem meggyőződésem, hogy a gyerek tudja, hogy mikor mennyit kell ennie. Most keveset eszik, aztán lehet fél éves korában beindul és utoléri a korosztályát. Hallottam már ilyet is.
De ha lassabban fejlődik, az se baj, csak egészséges legyen!
Sajnálom a hasfájást, remélem azért hamarabb kinövi, mint a másik!
A gyereorvos, aki először kijött azt mondta, hogy ez a gyerek tuti nem 53 cm, de nem mérte meg. Én nem tudom. Az 56-os ruhák jók voltak, csak a kisebbek feszültek ki rajta nagyon. De a 62-es ruhákból a kissebbek is pont jók voltak.
Hajaj, most meg már a 68-as ruhákat növi ki sorba... Pedig még csak tegnap született! :)
Köszönöm, haladgat, lassan. Nincs sehol se egy 4 hónapos babához képest, most gyengus 3 hónapos szinten van, kivéve a szeme, hát az még mindig nem az igazi. "Követ" minket - utánunk fordul, legalább szemmel, de csak egy pillanatra, ránkpillant, de nem bámul meg, viszont a pihenőszék játékaival nagyon bensőséges beszélgetést folytat. :) Sokkal többet mosolyog, rengeteget dumál, vannak jó napjai, amikor szinte alig sír. Hason nem valami ügyeske továbbra se, nem szeret hason lenni, én meg képtelen vagyok kínozni, hogy ordítson, nem is erősödik valami nagyon persze. Tornázni nagyon szeret, a földön kell gurítgatni, közben nagyoknat sikongat meg mosolyog, rásegít a forgásra.
Ami új negatívum: nemhogy többet enne, kevesebbet eszik. :( Napi 7x eszik, 60 ml-t, esetleg egyszer 90-et. Ez marha kevés, alig hízik, 1 hónap alatt alig 300 grammot szedett fel, de múlt héten csak 30-at. :( Nem tűnik éhesnek, hiába kínálom meg, boldogan nyalogatja a cumisüveget, de nem szívja. Közben ugye 4,5 hónapos, elkezdtük a hozzátáplálást, ez nagyon tetszik neki, boldogan cuppogja be az almát. Kevertem neki bele valami pelyhet (olyasmi lehet, mint a sinlac, az itt nincs, vagy eddig még nem láttam, elvileg van a lengyel boltban), hogy legyen valami kalóriadúsabb kaja neki, gyakorlatilag kiváltott egy tápos evést, mert megeszik 60+ ml-t belőle nagy mosolyogva.
Mi Dologélt használunk fogzásra, az egész jól bevált. Olyan hősiesen viseli a fájdalmat. Túl vagyunk már az első megfázáson, szerencsére csak az orát kellett szívni.
Árven most fedezi fel a hangját. Sikongat, hangoskodik, nevetgél. Viszont azt vettem észre, hogy nem szereti a beszélő játékokat. Sírni kezd tőle. Van egy kis törpéje, ami zenélt, azt eddig szerette, mindig nevetett, ha meglátta. Most meg elsírta magát. Meg levideóztuk ahogy sikongat és attól is elszontyolodott.
Mi is jol vagyunk, bar dul a hasfajas tovabbra is, sajnos meg erosebben :o( Nincs szerencsenk... mindket gyerekkel belefutottunk :o(
Eszter tegnap este volt 3 hetes, 3390 gr, 2950-el jottunk haza a korhazbol 2.5 hete.
A napjaink persze meg valtozoak, vannak nyugis szakaszok, amikor nagyokat alszik, ebrenletben nezelodik, le tudom tenni is egy-egy kicsit (a nagyobbik utan ez kesz megvaltas :o)), maskor meg nagyon kinlodik, nyom, nyog, nyoszorog, sir, de nehezen jon a kaki is meg a levego is, sot pukizni csak most kezdett el, neha-neha sikerul neki, eddig nem is tudott. Ejjel is sokat kinlodik, ugyhogy mar magam melle veszem, es cicin alszik, bar sokszor az se kell mar neki, csak nyuglodik, nyuglodik, ugyhogy a szelcso sajnos most is jo baratunk lett :o(
Nagyon figyelmes, annyira cukin nez, figyel mindent :o) Kovet mar minket a szemevel. Fejet nagyon szep magasra tudja emelni hason, s mar szuletese ota at is tudja forditani mindket iranyba (hason alvas kozben is szokta). A pelenkazast es oltoztetest meg mindig ruhelli, de a furdes tetszik neki.
Az estek nalunk is ugy telnek, mint Amancieknal, 6kor furdetjuk (utana a nagytesoval van meg vacsora, furdes, esti mese, altatas, igy a 6 ora biztos pont Eszternek), utana szoptatas, s onnantol o is csak perceket alszik, s inkabb sirdogal meg nyuglodik (valtozo, hogy hany oraig - neha csak 9-ig, de sokszor ejjel 2-ig is).
2hounds, miujsag Aronnal? Jol haladtok a kezelesekkel??
Ja, az 56 cm-re akartam meg irni, hogy anno a nagyobbiknal is meg most is itthon csak 52 cm-t mertunk, s akkor se volt kiegyenesedve a gyerek. Nem tudom, ezt az 56 cm-t hogy merik a korhazban. Meg az 56-os ruhak is mind nagyok voltak akkor is es most is. Ti nem tapasztaltatok ilyen eltereseket?
Jól emlékszel, mi már szerencsére használhatjuk, Bogi a héten lesz 4 hónapos. El se hiszem, még csak most született... :)
Ja, és elérte a 70 centit és a 6 kilót. Már csak egy métert kell nőnie. :D
Bogi se szeretett hason, csak pár percig volt el. A fejét sose tette le, csak kiabált, hogy elég már. Nem is alszik hason sose. Talán egyszer beájult. Aztán amikor hasra fordult úgy maradt. Egyik percről a másikra. Az izmai neki is kötöttek voltak kicsit, de lassan kinőtte. Kicsit aggódtam emiatt, mert nem hagyta magát masszírozni. A lábát nagyon szereti, popsiját és hasát tűri, a többit nem engedi. Valakinek hasonló tapasztalat? Kinövi ezt is, vagy adjam fel?
Viburcol van itthon meg chamomilla fogzásra. A viburcol nálunk használ, az utóbbi nem egyértelmű.
Én még nem gondolom, hogy B. kész lenne a forgásra, főleg azért,mert hason még mindig nem szeret,a fejét így nem fordítja jobbról balra, (háton igen). A nyaki tónus még mindig csökkent. A testtartása sokat javult, de azért ott a kifli, így a feszes izmok miatt nehezített a mozgás is. Látom azért a pozitív változást, jó ez a dévény-torna. :)
Egyébként jól vagyunk, imádjuk, tünemény. Pár napja felfedezte a kezét- ez a legújabb "tudománya", meg cifrázza a hangokat, már egy ideje nem az egysíkú he-hőőőőőőőő, hanem van benne mindenféle, még nyálprüszkölés is. :) Sokáig képes rácsodálkozni a dolgokra, van, hogy elvan a világgal, aztán van, amikor társaság nélkül nem megy. Ha jól belegondolok, tulajdonképpen könnyű dolgom van, leszámítva az esti időszakot (kb. 8-tól éjfélig), valahogy ekkor csak szakaszosan alszik, inkább fenn van mint sem...(most is ébredezik). De ez amúgy semmi, én szinte sosem fekszem le éjfél előtt főiskolás korom óta.
És: most nem emlékszem, elszállt-e az a hsz-om, amikor gratuláltam a kisbabákhoz, így most még egyszer megtenném!:)
Hű, ennek örülök, hogy Bogi ilyen aktív. Árven is igyekszik. Már szinte mindent kibolyhosított maga alatt, azonban még a fordulás meg kúszás nem megy, csak próbálkozik.
Bogi a hét elején átfordult hasról hátra, tegnap meg hátról hasra is sikerült neki. :) Azóta forog, mint a ringlispir. Nagyon kis ügyes!
Most, hogy elmúlt a hasfájás, nagyon jó gyerek. Ok nélkül sosem nyűglődik, a lényeg, hogy 3 percnél tovább ne legyek másik szobába. Egyre több mindent tudok csinálni itthon, és éjszaka is többet alszom.
Szóval nálunk szuper minden! :)
Szép név az Eszter. Én is nézegettem annó, de Árven lett bbelőle:)
Eszter ruháit akarja ráadni? Édes.
Minket a hasfájás (kopp-kopp) szerencsére elkerült eddig. Mindig büfizésnél pocimasszázs van, illetve a térdeit felnyomom a hasához néhányszor. GOndolom, hogy ez is segít.
Amanci (meg többiek), ti használtok valamit fogzásnál a fájdalom enyhítésére? Mi vált be?
Hozott is egy oltoztetos waldorf babat, tetszik is nagyon neki, de persze nem a baba ruhait akarja raadni, hanem Eszteret.
2hounds orulokhogy nincs semmi nagy gond, s szuper,hogy jar arra devenyes!! Akkor egesz jo kis csapatot sikerjlt vegul szerezned ott :)b iztosan pikk-pakk helyreteszik Aront Karacsonykor!
Huuu, ti mar fogzasnal jartok?? Mi eppen 1 hetesek lettunk :) sajnos a hasfajas ezuttal se került el minket, de egyelore meg merflldekkel jobb, mint a nagy tesonal volt...S nem is tunik annyira erzekeny babanak.Es hizott mar 90 gr-t 4 nap alatt (miota hazajottunk) :)
Boginál is két hónaposan jelentkeztek az első fogzási tünetek, és rám is furán néztek a férjem szülei, mindent kitaláltak, hogy mi miért van és miért nem fogzás, így inkább már rájuk hagyom. :)
Barátnőm kisfiánál is ilyen korban kezdődött, de csak hat hónaposan jött ki az első fogacska. Azért remélem Boginak hamarabb kijön, mert néha elég erős fájdalmai vannak.
Nagyobbamnak 3 hónaposan kibújt 2 fogacskája is, még nem volt 5 éves, amikor elkezdte váltani...(Ő azonban annyira hasfájós volt (mindig sírt), hogy magát a folyamatot nem is vettük észre, jó nagy meglepetés volt az első fogacska.)
Egyébként holnap megmutatom B-t egy fogorvos-ismerősnek, mert azért vannak kétségeim, és mindenképpen tudni szeretném, hogy valóban fogak-e azok a fehérségek az ínyén. (Védőnő szerint igen, én gondoltam aftára v szájpenészre) Akkor viszont már szinte a bölcsességfoga is látszik...:) Tényleg nagyon kíváncsi vagyok- a tünetek egyébként abszolút fogzásra utalnak, de annyira hihetetlen (nem az, hogy jön, hanem az, hogy mennyi látszik...)
Nálunk is indul a fogzás. Nagy nyálazás, meg minden. Szerencsére még nyűgösség nincs annyira, csak az ökle van folyton a szájában, néha azért aggódok, hogy nehogy az egész öklét befalja és megfulladjon.
Amúgy nekünk azt mondták az idősebb és tapasztaltabb rokonok, hogy badarság, hogy jön a foga 2 hónaposan, majd csak 5-6 hónapos korában. De így akkor megnyugtattál, hogy nálatok is és nem én látok rémeket:)
Én is nagyon örülök ennek a 3 alkalomnak is. Őszintén szólva nem nyugtatott meg a hölgy, azt mondja, sehol nincs óriási baj, de a sok apróság összeadva mégis aggasztó. :(
Hát meglátjuk... Javasolt egy csomó vizsgálatot, remélem, sikerül megoldani mindet.
A napirendünk nekünk is egészen kiismerhető. Kb. 4 óránként eszik, éjszaka van egy hosszabb időszak, ez akár 6 óra is lehet. Viszonylag sokat alszik, de már egyre többet van ébren, olyankor meg elbűvöl mindenkit maga körül. (Amúgy az a fajta kisbaba, aki fél órát is elbeszélget a kacsáival.)
Nálunk viszont megindult a fogzás, a fájdalmas verzió, így érkezett némi változás a viszonylag nyugis napjainkba...(Szerencsére a hasa már nem fáj-illetve olyan durván sosem fájt.)
2hound örülök, hogy ilyen szerencséd volt és annak mégjobban, hogy dévényessel sikerült találkoznotok. Most akkor nyugodtabb vagy te is, hogy semmi komoly nincs Áronnal.
Amanci, mi egy hete voltunk 2 hónaposak:) A méreteink 58 cm és 5,8 kg. Kissé aggódom a súlya miatt, hisz több, mint az átlagos.
Anyai elfogultság és minden más, de olyan kis elragadó hölgyike. Már olyan csajosan gőgicsél meg sikongat:))))
Nagyjából beállt a napirendünk - kaja, játék, alvás.... 4 óránként evés. Néha egész éjszakát átalussza. Az első ilyennél nagyon meglepődtem (bekapcsoltam a fűtést, hogy Árven amúgyis ébred enni nemsokára és majd lekapcsolom - mit ne mondjak.... 27 fokra sikerült reggelig befűteni, mert nem ébredt fel:))) )
Bori tegnap volt 2 hónapos. 61 cm, 5,2 kg. Kedves kisbaba. Mosolyog, gőgicsél, viszont a mozgása mégsem fejlődik úgy, ahogy először tűnt, nagy baj nincs, de járunk mi is dévényeshez egy darabig.
Holnap megyünk a természetgyógyászhoz, a konduktorral összefutunk megint szerintem nov. közepe-vége fele. A gyerekdokihoz 19-én megyünk, mondjuk az halottnak a csók basszus, amilyen érdektelenek itt...
Viszont, el sem hiszem a szerencsém: tök véletlen megtudtam, hogy néha jár ide ki egy Dévényes hölgy (ráadásul egy valami nagyon magas szintű, oktató), sikerült vele kapcsolatba lépni szombaton, és pont itt van!! Hétfő-kedd-szerdán kap Áron kezelést, a hétfőit nagyon jól tűrte, a tegnapinál üvöltözött eléggé, ma lesz még egy utolsó.
Azt mondja, érdekes gyerek Áron, semmi vészesen komolyat nem talál, de sok apró baja van, mindenféle kivizsgálást javasol a hölgy, karácsonykor majd próbálkozunk...