Hogy valami jót is mondjak, a tenger, na meg a napsütés visszahozza a depresszióra hajlamos lelkemet, úgyhogy szeptember közepe táján Calpéba utazunk. Remélem az majd jót tesz!
Aranyosak vagytok, hogy aggódtok! Nincs semmi bajom, csak valahogy nem volt kedvem a főzésben a Poppenka nicknevű társsal konkurállni. Idegesített, de rajta kívül még sok minden más is. Nem ő tehet róla, én lettem olyan, aki a legkisebb" nemtetszem"-re visszavonulok.
Sok minden bajunk volt. SzPéter övsömörje lassan egy éve tart, majd mellényúltunk Madeirával, ahol az ötvenedik házassági évfordulónkat ünnepeltük. Nem volt nekünk való, ráadásul a abéraurót is jól meghúztam.
Vannak ilyen időszakok, amikor az embernek sok mindenhez nincsen kedve. De majd elmúlik.
A nyúlpaprikásra emléxem , ha tudná hogy ma hány követője van aki abból él hogy nyulakat tanít mindenfélére. Misi mókust nem tudtam hogy T Jenő írta, nagyon jó kis mesesorozat volt.
Minden könyvét olvastam, tudom hogy többet filmre is vittek.
Kettő szenzonban vezettem főleg kelet németeket, de itt-ott bejöttek nyugatiak és osztrákok is. Aztán krugtak, mert nem voltam hajlandó megírni a "dolgozatot" arról, hogy mit mondok ha 56-ról érdeklődnek. Behivetott a személyzetis és megkérdezte, hogy miért nem írom meg. A válaszom igen egyszerű volt: csak.
Aztán 2 év mulva, mikor már nem voltam itthon, híogattak, míg anyám nem közölte, hogy ne strapálják magukat, mert már nem vagyok itthon.:-)
Tulajdonképen nyelvgyakorlás miat kezdtem el csinálni é snagyon élveztem.
Az első út DDR körút IBUSz rendázáseben. Berlint gondosan messze elkerülve. Hasznos volt. Akkor jöttem rá hogy sürgősen meg kell tanulnom németül. 1963-ban. már magam vittem csoportot erre az útra.
Az utazás nekem mindig is nagyon fontos volt. Most meg úgy érzem, hogy meg kell néznem, amit elmulasztottam, mert nem tudom meddig fogok még látni egyáltalán. Így is sok minden kimaradt, amit még látni akartam, de sajnos későn kezdhettem, mert sokáig be voltam zárva a vasfüggöny mügé.:-(
A szemem romlásától én is eléggé tartok, mert az olvasás a legfőbb szórakozásom.
A hallás romlást jobban elviselem.
Nagyon bátor kíváncsinak tartalak, hogy ilyen beszűkült látótérrel is vágyol messze utazni.
Egy időben rajongtam a piramisok rejtélyéért. Valszeg a Szfinksz c könyv olvasása után,összeolvastam mindent amit elértem, később mikor net is lett ott is.
Arra hogy vmi szűk helyre bebújjak, és közben több tonna van fölöttem, azt biztos nem választanám.