Keresés

Részletes keresés

bosijani Creative Commons License 2012.11.02 0 0 33

a 2571-esben,aminek betettem a képét.

Előzmény: Dzsana (32)
Dzsana Creative Commons License 2012.11.02 0 0 32

Melyikben?

Előzmény: bosijani (31)
bosijani Creative Commons License 2012.11.02 0 0 31

hu,az enyémben is ilyen a finomszabályzó....

Előzmény: szovjetóra (29)
Dzsana Creative Commons License 2012.11.01 0 0 30

Ó, köszönöm, ez se kutya! Ilyen 781-es szerkezet van az én legújabb szerzeményembe is, aminek sajna csúnya a tokja. Jó lenne pici pénzért találni hozzá egy másikat. Addig is itt egy másik Tissot.

Előzmény: szovjetóra (29)
szovjetóra Creative Commons License 2012.11.01 0 0 29

Friss ,,léte" ellenére jól pörög ez a topik.

Dzsana topiktárs különösen elemében van.

Fantasztikus Tissot órái vannak, gratulálok!!!

Íme az enyém, az 1960-as évek végéről, egyTissot

-  excenter regulátoros finomszabályzóval...

sneci Creative Commons License 2012.11.01 0 0 28

Ha Rakéta jöhet, akkor lesz még egy képes hozzászólásom. Holnap lefényképezem. (ha nem felejtem el)

otika70 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 27
Gondolkodtam rajta, hogy beleírjam-e a topik címébe a "bikolor" szót. Beleírtam, de most már örülök, hogy nem vettétek szentírásnak.
Eleinte megvettem mindent ami megtetszett (meg amivel elbírtam) és akkor tűnt fel, hogy nagyon jellemző az 50-es évek óràira ez a bikolor számlap, de legalábbis, hogy a számok, indexek alatti körgyűrű valamilyen módon (pont, vonal, gilosàlás) el van választva a számlap közepétől. Ekkor jött az ötlet, mi lenne, ha én az ilyeneket gyűjteném. A svájciak közül azóta is az ilyenekre fókuszálok.
Látva a képeket a Tissot-k gyűjtèse is hstalmas élmény lehet, gratulàlok hozzájuk!
Előzmény: Dzsana (25)
Dzsana Creative Commons License 2012.11.01 0 0 26

Egyébként nem tudom tudtátok-e, de a Tissot készítette el az első antimagnetikus karórát 1929-ben! Ezek után egyesült az Omega gyárral, és hajtottak végre közös fejlesztéseket, mint pl. a külső centrálkerekes szerkezet.

Előzmény: Dzsana (25)
Dzsana Creative Commons License 2012.11.01 0 0 25

Tovább haladva a Tissot vonalon, egy másik ritkaság, egy alsó nagy kismásodperc körös Tissot:

Előzmény: Dzsana (24)
Dzsana Creative Commons License 2012.11.01 0 0 24

Én is vettem már onnan párat, de még felújítás alatt vannak, ezért nincs kép még róla. Itt egy 37 mm-es Tissot.

Előzmény: bosijani (23)
bosijani Creative Commons License 2012.11.01 0 0 23

szépek!

az ebayon szoktam nézegetni az ilyen tipusú órákat...

Előzmény: Dzsana (22)
Dzsana Creative Commons License 2012.11.01 0 0 22

Hát ez nem az én stílusom. :-( A finomabbaka szeretem. Tissot Camping 1951-ből, különlegessége, hogy az eredeti saját doboza is megvan, amiben anno eladták.

Előzmény: bosijani (21)
bosijani Creative Commons License 2012.11.01 0 0 21

37mm-es korona nélkül,2571-es automata(sajnos a másodperckerék tengelyvég törött,azaz a központi mp mutatót nem lehet feltenni rá)

Előzmény: Dzsana (20)
Dzsana Creative Commons License 2012.11.01 0 0 20

Na, mesélj, hátha érdekel! Van róla esetleg egy pár kép? Mekkora méretű, milyen állapotú, milyen werk van benne? Mellesleg pont most keresek egy tokot Tissot Visodate Seastarhoz, 781-es werkkel. Főleg a különleges, ritka darabokat gyűjtöm, amiből kevés van. Mint pl. ez, amelynek különlegessége, hogy 39 mm-es! Akkor nagyon ritka volt ez a méret.

Előzmény: bosijani (19)
bosijani Creative Commons License 2012.11.01 0 0 19

van egy fölös tissot-om...nem mai darab.

Előzmény: Dzsana (17)
otika70 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 18
Bocsánat, véletlenül ment el másodszor ua.a szöveg.

Nagyon örülök a pozítív fogadtatásnak. Az a szép még ezekben az órákban, hogy szinte mindegyiknek megvan a maga története, legendája. A Sullydhoz hasonlít egy Biforám sztorija. kaptam egy gyönyörü tokos és számlapos példányt, de hiányos volt a werkj és valami quartz hátlap volt rajta. De elraktam, el is felejtettem, mire egyszercsak találtam egy ugyanolyat kuka tokkal és számlappal, viszont jó szerkezettel és eredeti hátlappal. Azóta gyűjteményem kedvenc darabja.
Előzmény: Dzsana (17)
Dzsana Creative Commons License 2012.11.01 0 0 17

Igen, mint ahogy lentebb is írtam, mindkettő a tulajdonomat képezi.

Előzmény: otika70 (16)
otika70 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 16
Nagyon komoly, szép darabok. Meg is tartottad mindkettõt?j
Előzmény: Dzsana (9)
Dzsana Creative Commons License 2012.11.01 0 0 15

Ja mellesleg tudom melyik svájci órás topicra gondolsz! Ott én is próbáltam megosztani eme szépségeket másokkal, de egyszerűen lenézték őket, lemezes szerkezetnek tartották, és okoskodtak. Oda csak valami nagyon komoly, modern órával lehet menni, és meg kell hajolni az őstagok előtt, mert egy arra tévedőt gyorsan kicsinálnak. Ez a topic remélem nem erről fog szólni, ez szóljon az óra szeretetéről. Szerencsére a kor jól behatárolja, hogy kiknek van itt a helye!

Előzmény: szovjetóra (10)
otika70 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 14
Én is "az első"-vel akartam nyitni, de nem volt kéznél kép. De úgy tűnik most sincs:-(
A mobillal készített képet nem tudom ide feltölteni a galériából? Illetve egyáltalám nem kínálja fel a képfeltöltés lehetőségét. Kár!
Dzsana Creative Commons License 2012.11.01 0 0 13

Nem, nem arra gondoltam, találtam itt az indexen is valahol óragyűjtők fórumát, de nagyon rég nem szólt hozzá senki. Itt legalább be van határolva nagyjából az idő is, amelyik korból az órák származnak. Szerintem ebben az időben készültek a legszebb órák.

Előzmény: szovjetóra (10)
Dzsana Creative Commons License 2012.11.01 0 0 12

Igen, meg van mindkettő, számomra ez így érték, egyben. Sok fajta márkajelzéssel készült wehrmachtswerk AS 1130-al, de ezekbe bele van gravírozva a márkajelzés is. No meg persze a hattyúnyakas finomzabályozó sem túl sűrű. Számomra nagyon szépek! Az első megszerzése után azt gondoltam, hogy nincsen párja, és erre még is lett! :-) De még egyet igen nehéz lenne találni! Az ilyen stílusú órákat szeretem, ezeket gyűjtöm, na meg a Tissot-kat, minden mennyiségben. Egy másik ww, szintén ismeretlen gyártótól, egy Gruko:

Előzmény: otika70 (11)
otika70 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 11
Nagyon komoly, szép darabok. Meg is tartottad mindkettőt?j
szovjetóra Creative Commons License 2012.11.01 0 0 10

Szia!

Nagyon szépek! Gondolom a svájci topikra gondolsz.

Az egy más világ.Modern órák modern embereknek.

Annak is meg vannak a maga szépségei, de én ezeket szeretem igazán.

Itt az a lényeg hogy ne legyen túl variálva minden.

Ezek az órák még abban az időkben készültek mikor az volt a ,,szlogen" hogy minőség legyen de minden sallang nélküli köntösben kivitelezve.

Ez a titka a szépségüknek ami egyszerű, de nagyszerű...

Előzmény: Dzsana (7)
Dzsana Creative Commons License 2012.11.01 0 0 9

A történet további érdekessége, hogy egy pár hónapra rá találtam még egyet, egy kicsit éretebb számlappal, de hasonlóan jó állapotban.

Előzmény: Dzsana (7)
jlaci63 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 8

Én ezzel voltam úgy, hogy a törött fül és a 12-es index pótolt 2-e ellenére semm hagyhattam ott.

A képek a fellelt állapotot mutatják. Szervizelésre vár.

100 Ft volt.

Dzsana Creative Commons License 2012.11.01 0 0 7

Én is örülök ennek a topicnak, gondolom ide elsősorban óragyűjtők fognak jönni. Láttam itt óragyűjtő topicot, de nincs benne mozgás. Nekem ezzel kezdődött minden, egy Sully Special 17 köves, Incablocos, hattyúnyakas finomszabályozós wehrmachtswerk.

otika70 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 6
Ha jól tudom, a 40-es évektől használják a Certina elnevezést,előtte Grana volt. Úgyhogy a tiéd igencsak az elsők közül való lehet. Meseszép!
Előzmény: szovjetóra (4)
bosijani Creative Commons License 2012.11.01 0 0 5

hogy ne maradjak ki:

szovjetóra Creative Commons License 2012.10.31 0 0 4

Igaz hogy kicsit régebbi, de bemutatkozónak éppen jó lesz...

Certina KF-304.

1940-es évek.

Abszolút ,,új" makulátlan állapot.

Pápai túrám hozadéka. Nagyon örültem neki.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!