A szombat éjjeli csömöri tűzesetben egy kedves topiktársunk, Dogfüggő és családja érintett.
4 gyermeke van, férje elhunyt, miközben őket mentette.
Főleg az állatos topkikból ismerjük mi, de szeretnénk, ha minél többen csatlakozhatnak - akik segítenének, velünk együtt. Adományozni átutalással, vagy személyes befizetéssel lehet a PÁTRIA Takarékszövetkezet csömöri fiókjában az alábbi bankszámlaszámra:
Kellene egy motorizált valaki, aki elvinne Dofgüggőéknek egy szatyornyi takarító- és tisztitószert, meg egy kukászsáknyi textilneműt (konyharuha, törölköző, ágynemű)
Ilyesmiből mindig kell és sosincs elég.
Írjatok, mélem publikus. A többit megbeszéljük. Nem ott lakom ahol a cucc van!
Nálam hasonlóan jött össze két háztartás edény, stb. állománya. Bár sok mindent elajándékoztam meg kiselejteztem már, de még mindig el lehetne látni belőle 2-3 háztartást.
Rengeteg növényt tudok majd én is adni, de gondolom, ez inkább jövőre lesz aktuális. Persze ha már hamarabb, csak szólj bármikor, még becserepezve, könnyen szállíthatóan is vannak növények, kiásni is lehet még bokrokat is, pl. további kányabangitákat. A Black Lace bodzát is nagyon tudom ajánlani, Neked jutna szép nagy is, cserepes. Pompás magról nevelt borbolyáim is vannak cserépben, zöld és bordó levelűek, valamint pukkanó dudafürtök tömkelege. Ha ez esetleg a tervezésben segítség.
De tényleg írd meg, más egyéb még mi kellene, biztos sok mindenből összejönne annyi, hogy kiválaszthatnád a legmegfelelőbbeket. Nekünk pl. két komplett háztartásnyi edényünk van, a férjemnek megvolt mindene, mikor megismerkedtünk, én meg megörököltem a házias nagyanyám egész háztartását. És nem szeretek kidobni dolgokat, úgyhogy van egy s más pluszban.
kedves dogfüggő tündérkisasszony, tavasszal jön a szokásos átpakolok mindent a kertben projektem, és elég komoly helyhiányban szenvedek, ezennel szeretettel meghívlak Tivi bazárjába, talán valami süti is akad majd, teherautót meg szerzünk valahonnan, hogy elcipeld pl. a 3 méteres csüngő hamisciprust :))
FASIRT, Gabi, gergerg, Nóra, rowena, ReeDonLee, ZsuR, iiko, mamicska, stigglinc, B.GY, kuglimanó, kissulak, KelemenGy, Zsuzsa, és persze mindenki más is, aki régebben írt, olvasott, segített, gondolt ránk - köszönjük, köszönjük, köszönjük!
De szerintem lesz már mire tenni a virágokat, azt meg aztán nagyon nem szeretném, ha még rozsdátlanítanátok meg festegetnétek is nekem...
De tényleg!
Szerintem rakétasebességgel haladunk amúgy; van már gáz, hideg- és melegvíz, villany; a tető ép, a sittfélék zsákolva vannak, az ablakokon is átverekszi már magát a fény; két hete még nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan megy ez.
(Két hónapja fizetett a biztosító, és még azon a héten vettünk is a pénzből egy régi, felújítandó házat; a nagyobb munkákon már túljutottunk, de azért mikor beköltöztünk, még igen bőven volt mit csinálni. Meg persze még mindig van, és valószínűleg jó darabig még lesz is. De azért már most is alig bírok magammal, hogy ne tánclépésben lejtsek haza a megállóból. : ) )
A melóhelyemen van olyan régi virágállvány.Még az a régifajta,betonvasból hegesztett.A főnökömtől hoztam el,mikor lomtalanított,csak sajnáltam a méhbe vinni a többi vassal.Gondolom ő csinálhatta az anyjának valamikor régen.Ha az megfelel akkor a jövőhéten eltudom hozni,ha még nem dobta ki senki.A héten szabin vagyok.
Csatlakozom. Bizony jó lenne mielőbb egy lista, hogy mi hiányzik a háztartásból. Biztosan sokunknak akad fölös mennyiségű edény, eszköz, kiegészítők (Pl. konyharuha, takarító cucc, stb.) Sajnos virágállványnak használható bútorom nincs.
Hát ez csodálatos! Le sem írható mennyire örülök. Lehet picivel többet tudni, hogy merre, mekkora, milyen, stb.? Végül sikerült a biztosítóval értelmes eredményre jutni? Nagyon tudatlan és információéhes vagyok, bocsánat. Csak örömködök itt és nem jut eszembe egy értelmes mondat.
Nagyon orulok, hogy hallom a hangod, olvasom a soraidat... Csodalatos tarsasag a Matskasok... innen a partvonalrol en is buszke vagyok rajuk - nektek meg nagyon orulok... Puszillak benneteket!
lehetek pofátlan ? Dogfüggőék nagyszámú szobanövényét istápoljuk a tüz óta, ezek átültetés óta még többnek tünnek, az új házban klassz helyük lesz a nagy, világos előszobában, viszont jó lenne 1-2 virágtartó vagy hokedli, hogy ne mind a földre kerüljön. Nem álldogál valakinek ilyesmi a pincéjében kihasználatlanul, akár felújitásra szoruló ? Még biztos több hét mire átkerülnek, ha megkapnám én addig szivesen lecsiszolom, lefestem, ez olyan pepecselős női meló.
( Bocs Dogfüggő, tudom nehezen viseled a szivességkérést, de egy rozzant sámli vagy hokedli vagy állvány, ami úgyis lomtalanitásban végezné nem jelent komoly értéket )