"Eddig a pénztárba azt mondták, hogy venni kell kiegészítő jegyet , Bustoig, de most azt mondták nem kell., így nem erőltettem. Jött a kalauz, és tényleg jó volt az IO Viaggio az Express-re is."
nekem pont most (09.12.) alaposan elmagyarázta a pénztárban ülő kolléga, h "not fair" így használni az IO jegyet, vegyek kiegészítő jegyet, az első állomáson szálljak le a vonatról, ott érvényesítsem az IO jegyet, és a következő vonattal menjek tovább - persze hozzátette, h ezt elmondja mindenkinek, mert ez a szabály, de nagyon sokan azt válaszolják, h a vonaton el szokták fogadni az IO jegyet, kiegészítő jegy nélkül is... Én azért vettem az első állomásig jegyet, de a vonaton a kalauz sem oda, sem visszafelé nem foglalkozott vele.
Érkezés Mxp-re, a vasúti pénztárba lehet venni IO Viaggio jegyet, ami mindenre jó, vagyis majdnem mindenre. Eddig a pénztárba azt mondták, hogy venni kell kiegészítő jegyet , Bustoig, de most azt mondták nem kell., így nem erőltettem. Jött a kalauz, és tényleg jó volt az IO Viaggio az Express-re is. . MXP –ről a 8 .12-es vonattal mentem Saronnoba érkezés 8 .25. Saronno –Como. 9 . 05 kor indult a vonat , 9 . 50 kor van Comoba. Szokatlan látvány fogadott Comoba, a téren egy csomó migráns ott sátorozott. Átmentem busszal a tó túl oldalára ott kezdtem Como-Argegno Pigra .
Comoból 10. 20 kor indul a C10- es busz , érkezés Argegnoba 11 órakor. Pigra 11 .30 kor megy fel a funi , fél óránként jár. Csodaszép festői kilátás , harapni való friss levegő , és erre is jó az IO Viaggio Innen lejöttem a funival, lementem a partra , séta, majd ismét a C10 es buszt vártam, 13 .00 –kor érkezett Cadenabbiánál leszálltam 13 óra 24 kor, majd innen hajóval mentem át Bellagioba, a 13 . 30- as hajóval. Egyedül a hajóra nem jó az IO VIAGGIO. A hajó jegy ára 4,6 euró. De volt olyan utam, amikor végig mentem a C10 –el Menaggióba, onnan is át lehet menni hajóval Bellagioba .
Bellagio- Como C30 as busz a 15 órás busszal indultam vissza Comoba. Érkezés 16 óra 15 körül.
Itt funival fel Brunate . Majd fáradtan a 18:16 os vonattal Como –Saronno, majd Saronno-Mxp. Lehet a későbbi, a 18.46- os vonattal is vissza indulni Comobol, még az is belefér, de én imádom nézni a gépeket MXP-n.
Comon érdemes kérni menetrendet, egy vaskos kis fűzet, amiben minden benne van, a tó környéki buszok, a funi, a vasúti , a hajó menetrend .
Sziasztok, Szerintetek reális, hogy szeptember 21-én, szerdán Ryanair Athén-BUD minden jegy elkelt? Ezt írja ki, törlésről nem kaptam semmit, de eléggé gyanús nekem a dolog. E hét szerdától akarok becsekkolni, mert nem veszek ülőhelyeket. Az érkezés idő miatt néztem rá és akkor láttam, hogy minden jegy elkelt.