"Intenzív magyarosítás az, ha a magyarul alig tudó kisgyerekeket kényszerítik az iskolában a magyar nyelv használatára."
Miért mégis mit kellene tenni? Nem kéne megtanulniuk Magyarországon magyarul??? Ha nem akarnak magyarul megtanulni, akkor hogy akarják, hogy egy munkahelyre felvegyék őket Magyarországon?
Arról meg mi a véleményed, hogy ők x év óvódában és iskolában eltöltött idő alatt sem tudtak megtanulni magyarul, míg egy külföldi kislány, aki az évnyitón a szián kívül semmit nem tudott, az első év végére folyékonyan beszélt magyarul. És a szülei nem tudtak senki segíteni, mert ők sem beszéltek magyarul. Második év végén ha hallod a kislányt beszélni, nem mondod meg, hogy nem itt született.
A másik az, hogy attól, hogy egy ország, ahol élünk nyelvét meg kell tanulni, attól még a saját kultúrát lehet ápolni, lehet anyanyelven beszélni. Mivel vegyes nálunk is a család, mi is próbáljuk a gyerekeknek megadni ezt a pluszt. De ismerek olyanokat, ahol a felmenők görögök, ők is igyekeznek a gyökereiket bemutatni az utódoknak. És nem vinnyognak, hogy jajdemagyarosítanak.
Én ezt kérdeztem: "Nem tudom, hogy a magyarországon élő kisebbségeknél (német, rác, szlovák, román stb...) tudsz-e konkrétan információt adni, hogy miben és mivel teljesítenek rosszabbul úgy általában."
A válasz: "De hasonló a helyzet Szlovákiában is. A magyar kisebbségből jóval kevesebben jutnak egyetemre, főiskolára."
Tegnap jöttél a romániai helyzettel. Ha lehetne a kérdésre válaszolni, akkor talán komolyan lehetne venni a hozzászólást.
Könnyű ezt mondani, de lenne barna a bőröd, s próbálnál úgy a mai Magyarországon állást keresni.
Az én - már ex - férjemnek barna a bőre, sőt, még magyarul sem tudott amikor idejött, mégis talált munkát. Őt miért nem diszkriminálják? A gyerekeimet miért nem bántják? Miért nem húzódik el mellőlük a fehér magyar gyerek?
Konkrétan Pesty Lászlónak és Forgács István cigányügyi szakértőnek a közös filmjét tiltatták be, hogy ne lehessen másodszor leadni a közszolgálati televízióban. Ez a szólásszabadság durva megsértése. Liberálisként alapállás kellene, hogy legyen a "Nem értek ugyan egyet azzal, amit mondasz, de halálomig küzdeni fogok érte, hogy elmondhasd." attitűdnek. Aki ennyit sem képes letenni az asztalra, az nem liberális, hanem egy cezaromán zenzor.
No igen... MIkor az ember hallja a villamoson vakogni a dicsakokat (kb. százötven szavas szókinccsel)..... :-))))) És ilyen tizenéveseknek már sokszor gyerekük is van. :-( El lehet képzelni, mit hall az otthon.....
De hát mi vagyunk a nácikok, hogy a két-három éveseinknek már tizensok verset meg éneket tanítottunk meg.... :-)
B+, tegnap vertük bele a pofikádat a produktumodba!!!! És van pofád újra előadni az ordas hazugságot....????
HIhetetlen!
<10% beszéli a cigány nyelvet. Miről beszélsz.....????
Sem cigányul, sem magyarul nem tudnak. No de ez kinek a hibája...? Tán csak nem a szüleié? Ahol a putriban kb. a b.cással és hasonló szexuális kifejezésekkel kapcsolatos bő szókincsen kívül kb. 200 szavas anyanyelvi szintet tud kapni a szüleitől....
ARról volt szó, hogy az állítólagos magyar rasszisták TÖMEGEI járnak ilyen helyekre kajálni.... Pedig ugye a liberális kánonotok szerint mi bőrszín alapján diszkriminálunk...
Gondolom, csodálkozna, ha látná, hogy nálunk (régebbi munkahelyemen) anno milyen bőrszínű aspiránsok voltak, akik itt szerezték meg a doktorijukat......
Pl. olyan sötét bőrű indiai, hogy azóta se láttam ilyet! Milyen érdekes, hogy őt soha nem érte semmi atrocitás, pedig Bp-en volt majdnem két évig....
Jaaa, hogy nem szaggatott nyakláncokat a körúton, meg nem köpködött szotyit a villamoson...?
Ja, persze.-..... Az a libbantak szerint intenzív magyarosítás, hogy igyekeznénk leszoktatni őket a lopásról, rablásról, és munkára akarnánk szoktatni őket...
Ez mire magyarázat, azzal kapcsolatban, hogy a kisebbség általában rosszabbul teljesít. Nem kell a szezont kevernia a fazonnal.
Nem tudom, hogy a magyarországon élő kisebbségeknél (német, rác, szlovák, román stb...) tudsz-e konkrétan információt adni, hogy miben és mivel teljesítenek rosszabbul úgy általában.
Most kit röhögtetsz itt? A városban számos török meg kínai kifőzés van, sokszor olyan emberek is dolgoznak ott, akiknek nemcsak a bőre színe tér el a hazai átlagtól, de a nyelvtudása is. Konkrétan nem tud magyarul. Mégis, ha jót főzött, el tudja adni.