Ez egy becsapós dolog egyébként, amikor nekem megjött az első 24-es, 15-öt nyomtam bele erősebb kézzel, ezzel együtt brutálisan le tudom magam fárasztani vele. Bár tény, hogy vállnyomásra inkább 28-30 kilát használok, ha otthon vagyok.
A kezdő bell férfinak 16kg. Én háromszor tudtam kinyomni, de ezért nem kezdtem 12-essel. Kicsit kevesebb ismétlésszám az elején, sok-sok feszítés örökké, és egy-két hónap alatt munkasúllyá válik a 16-os.
Persze, ez megfelelő mobilitással rendelkező egyénekre vonatkozik. Ha van komolyabb korlátozottság, annak javításáig érdemes lehet a 12kg-ost használni, de ez az esetleges problémától függ.
:D kezedbe veszed és kipróbálod :D egyébként meg a military press egy jó teszt erre, szerintem, ha az adott golyóból tudsz 4-5 tiszta nyomást csinálni az már jó
Ritchy, a 400 m futást ki lehet váltani hindu squat-al?
Tudom, hogy nem ugyanaz a terhelés, de pulzusmérővel dolgozom és kb a pulzusszámot ugyanabban a tartományban tudom tartani, mint a futásnál.
Mostanában megszerettem az indiai eredetü gyakorlatokat és nyújtásra (inkább mozgástanulást írnék, mostanában a nyújtás értelmében kezdek kételkedni) és erőfejlesztésre is előszeretettel használom őket (ciklusonként visszatérek a bell-re és a 1, valamint 2 kezes súlyzóra is, de sokat gyakorlok saját testsúllyal is)
Köszi, ez elég keménynek tűnik, kellemes crossfit mellékízzel :) Futópályám nincs, de futópadom van :D
Egyébként anno valami hasonlót csináltam a man maker egy modifikált változatával ((renegade row - felállás - rack - gugg - press)x5) + 400 m futás - 5 kör. Igen alapos full body workout volt elég rövid idő alatt, elsősorban az erőállóképességet lőtte fel, meg zsírégetésnek sem volt utolsó. Ráadásul könnyen átfordítható kbellre, sőt, tán még jobb is vele, mint egykezes súlyzókkal.