Ez most sablommagyarázat Te is tudod. 131 busz esetében, amelyek még nincsenek véglegesen elosztva, erősen feltölthető a hiányzó darabok helye is.
Ráadásul a MÁV csoport egri üzemében, ahová nyílt tájékoztatás szerint 12 darab Credo kerül, és még ajánlottak is fel mást oda, ott lenne értelme energiát pazaroloni ennyi hulladékra? Csak aztán meg mindig értehetlenül nézünk, miért selejteznek annyit buszt érvényes forgalmival :D.
Sziasztok! Tud valaki segíteni abban, hogy a Nagykökényes-Eger járatonely buszok közlekedtek? Ami rémlik hogy a 2000es évek elején egy Alfa Regio volt rajta JIN-72? rendszámú. Köszönöm előre is!
Bocsánat, de azt gondoltam egri kocsi csinálta azt a járatot.
Eredetileg egy 7.35 Eger-Noszvaj-Szomolya-Mezőkövesd-Mezőnyárád-Miskolc járatként indult 1986-ban, majd 1996-tól X8.00 kor induló Eger-Andornaktálya-Miskolc lett.
Eleinte Ik 266 típusú laprugós Szomolya telephelyes kocsik csinálták, majd 90 és évek közepén kb 1994 körül 395 ösök végezték a járatot, Agria Volános kocsik.
A legutolsó átszervezést nem bírtam lekövetni eleve nehezebb melyik üzem végzi az adott járatot.
Bő 6- 7 éve a HPS-514 a Eger- Gyöngyös-Eger helyett egy Eger-Ózd-Eger kört ment, Szilvásváradon át (3411)mert az 50 km alatti volt , a 3445 meg 52,1 km volt...
Sokat utaztam a 514 el,nyáron mindig ment a klíma mindig gondos gazdái voltak...
Jelenleg járműhiány van szinte mindenütt. A 131 Next12-es hozadékával szeptemberig-októberig ne számolj. Utána vagy hirtelen járműbőség lesz, vagy jön a következő szervezetlenségre, hálózatban gondolkodásra képtelenségre visszavezethető országos járműhiány.
És a járműállományi kisgömböc- (vagy feketelyuk) díjra országos szinten esélyes az Egri Üzem.