Keresés

Részletes keresés

Demokrapia Creative Commons License 2011.04.13 0 0 84

Mivel Magyarországon lehetséges a visszamenőleges jogalkotás, tulajdonképpen a Bokros csomag nagy részének megsemmisítése az AB álltal tulajdonképpen alkotmányellenes, mert nem volt 50 százalék alatt az adósság. Tulajdonképpen a FIDESZ így ismeri el, hogy Bokrosnak igaza volt, bármilyen furcsa ez.

Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 83

A világon nagyon sok állam politikai elitje tartja magát önkéntesen ahhoz az értékrendhez, ami nem engedi elszaladni az államadósságot. Sajnos, hogy ezt magyarországon az alaptörvénybe kell foglalni és gátul kell szabni egyes politikai erőknek, akinek viszont érdekében áll a nem létező tömegtámogatásá olyan külső gyeplőkkel helyettesíteni, amik lehetővé teszik a külföldi hitelezők követeléseként az ő politikai irányító szerepüket.

 

Az 50%-os limit valóban rossz hír a kölfüldi hitelezők kegyelméből a hatalom birtoklása közelébe tolt politikai szegmens számára, de azt gondolom, hogy lófasz a seggükbe, demokráciában a választók kegyelmédől szokás kormányozni és nem oktrojált, ki tudja kinek az érdekeit képviselő rohambrigádként.  

Előzmény: Törölt nick (74)
Glavo Creative Commons License 2011.04.13 0 0 82

Az esztergomi polgármesteri hivatal raktárában áll a pókerasztal. Az egyik városi cég vezetője vette, 700 ezer forintért, közpénzen. 

90 millióért adta el, 270 millióért vásárolta vissza ezt az ingatlant az esztergomi önkormányzat. Ez az egyik ügy, ami miatt a Lehet Más a Politika azt kéri az elszámoltatási kormánybiztostól, vizsgálja meg: hogyan működött az esztergomi önkormányzat. Miért kötött a város 30 millió forintos ügyvédi megbízást, miért költött 12 milliót közvélemény kutatásra, miért szereltetett 15 millió forintért riasztót képviselők házára, és miért rendelt az főzőműsort, 6 millióért.

„ Amennyiben ezek az ügyek igazak, akkor mindenképpen szabálytalanságok történtek” – mondta Szabó Péter, LMP-s képviselő.

780 millió forint: ennyi pénzt után kutatnak most Esztergomban.

„ Mindenki a maga eszközeivel megnézni ezeket a szerződéseket, hogy megtudjuk, ténylegesen hová is tűnt ez a pénz” – mondta Tétényi Éva, polgármester.

A város fideszes frakcióvezetője szerint tovább folytatódik a politikai lejárató kampány az előző városvezetés ellen.

„ Tétényi Éva polgármester elindított egy csődeljárást, ez nagyon súlyos következményekkel jár, amit úgy próbál leplezni, hogy a sajtóban szerepel. Ebben már az LMP is partner” – mondta Steindl Balázs, a Fidesz esztergomi frakciójának vezetője.

A frakcióvezető szerint az Állami Számvevőszék vizsgálata nem talált törvénytelenséget a város gazdálkodásában. Viszont szabálytalanságot többet is. 

Az elszámoltatási kormánybiztos egyelőre nem akart nyilatkozni az ügyben. Telefonon annyit mondott: az LMP-től kapott listát elküldi az állami számvevőszéknek. Önkormányzati ügyekben ugyanis szerinte nem ő, hanem az ÁSZ az illetékes.

Előzmény: Glavo (80)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 81

"Ami most van, az valóvilággal és győzikével agymosott, teszkóból etetett, elkényelmesedett agyatlan tömeg, a döntési és felelősségvállalási készség teljes hiányával."

 

Akkor az sem baj, ha én ehhez a közösséghez nem szeretnék tartozni?

Tudom: bőrönd, stb.

Egyébként meg érezze magát legalább annyira szarul az is, aki örül annak, hogy megyek (a NENYI szellemében)

 

:-(((((

Előzmény: Bal Lada (75)
Glavo Creative Commons License 2011.04.13 0 0 80

Így ürítette ki irodáját Meggyes Tamás, Esztergom volt polgármestere

 

A polgármesteri irodából való kiköltözés közben elállta Meggyes Tamás volt esztergomi városvezető autójának útját Tétényi Éva, a város új polgármestere és a bútorokat látva számon kérte tőle az önkormányzat tulajdonát - állítja közleményében a helyi Fidesz-frakció elnöke, Steindl Balázs.

 

Tétényi Éva az MTI érdeklődésére elmondta, a Fidesz frakció tagjai, élükön Steindl Balázzsal - aki korábban Meggyes sofőrje volt - bútorokat cipeltek ki a volt városvezető irodájából. Ő lement a portáshoz és megkérte, állítsa meg az autót, majd megkérdezte a gondnoktól, hogy készült-e leltár. Igenlő válasza után a portás a járművet kiengedte az udvarról, tehát nem felel meg a valóságnak, hogy ő az autót feltartóztatta.

A polgármester hozzátette, az autót Meggyes Tamás élettársa, Búzásné Zimon Andrea vezette, aki a városszépítési osztály vezetője és az esetet a személyes szabadság korlátozásának tartotta. Ezért kihívta a rendőrséget. Az egyenruhások rögzítették a bejelentő és a tanúk adatait, majd távoztak.

Meggyes Tamás, Esztergom volt fideszes polgármestere korábban országgyűlési képviselői munkájára hivatkozva közölte: nem adja át antik bútorokkal berendezett irodáját, később pedig személyes holmijának elszállítására kért haladékot. A volt polgármester egy időben szinte beköltözött a hivatali szobájába, mert válófélben volt és épülő házát felgyújtották.

A választásokon Tétényi Éva a szavazatok kétharmadával nyert a várost tíz éve vezető Meggyes ellen. A volt polgármester bekerült a testületbe, és a Fidesz nyerte mind a tíz egyéni választókörzetet. A Fidesz-frakció sajtótájékoztatón nyilvánította ki együttműködési szándékát, azonban sem az alakuló, sem a következő ülésen nem választottak alpolgármestert és olyan előterjesztéseket fogadtak el, amelyek a polgármester összes jogkörét elvonják.

Tétényi Éva kijelentette, hogy a jegyző által is kifogásolt, a jogszabályokkal ellentétes rendeletet nem írja alá, az így nem lép hatályba, és törvényességi felülvizsgálatért a megyei közigazgatási hivatalhoz fordul.
 

Előzmény: Törölt nick (70)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 79

Egy félisten kellene az. Meg a faszom! Vannak itt elkébzelések a demokráciáról ((((

Előzmény: Bal Lada (75)
Demokrapia Creative Commons License 2011.04.13 0 0 77

És fog szaladni a szekér? És ha fog, akkor mihez képest? Az elváráshoz képest? Európához képest? A lehetőségekhez képest? A FIDESZ igéreteihez képest? Mert volt már példa demokráciákban, hogy egy jó eredményeket produkáló kormány megbukott. Nem is ritkán.

Arra gondolni sem merek, hogy nem fog szaladni a szekér. Mondjuk nem értem, hogy mire vár a FIDESZ? A Széll Kálmán terv miért nem lett realizálva má tavaly? Egy év kormányzás után terv, amiről részleteket még nem tudni. Persze a cél az jó, de nekem is az a célom, hogy a következő hónapban 1000000 euró nyereségem legyen. Csakhát a cél gyakran messze van a megvalósítástól.

Előzmény: Törölt nick (62)
Bal Lada Creative Commons License 2011.04.13 0 0 75

Csak az utolsó mondatra: sztem biztos.

A demokráciához demokraták kellenének, de legalábbis egyszerű paraszti ész. Ami most van, az valóvilággal és győzikével agymosott, teszkóból etetett, elkényelmesedett agyatlan tömeg, a döntési és felelősségvállalási készség teljes hiányával.

Egy erős kezű nemzeti vezető kellene most, sajnos, Orbán sem az.

Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 74

Én nem általánosságban támadom, hanem az államadósság 50%-os szintjéhez rendelt jogállamiság okán!

 

Ez nem PR mantra, hanem egy pontosan körülírt "gecizmus".

Ez önmagában olyan értékrendet fogalmaz meg, mely nem elfogadható jóérzésű becsületes ember részéről (pártállástól függetlenül).

 

Matolcsy úr szavaival: kiírja magát a társadalomból, akinek fontosabb az erkölcs, mint a pénz.

Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 73

gecizmusok az alkotmányban ez Jó :D

Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 69

PR fasságok mantrázása után ne várd, hogy komolyan vegyelek.

 

 

Az alkotmányban vannak gecizmusok kétségtelenül, viszont az alkotmány messze jó és a jövőből visszanézve sikeresnek lesz ítélve.

 

Aki az egészet támadja, az olyan, mint aki eleve elfogadja azt és csak a megszokásból, politikai jobb ötlet híján  tiltakozik általánosan.

Aki az egészet támadja, az nem tudja a gecizmusokat sem kivédeni, tehát határozottan kontraproduktív tevékenységet folytat.

Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 68

Lehet, hogy számodra etalon az MSZP értékrendje, de számomra nem.

Előzmény: nemezis 2 (64)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 66

Nem liberális, hanem jobboldali, konzervatív álláspont az, hogy az állam ne hatalmaskodjon az egyén felett.

Jobboldali, konzervatív álláspont az, hogy az erkölcs, etika, jogegyenlőség fontosabb alapérték, mint a mindenkori regnáló kormány pénzigénye.

 

Biztos, hogy a társadalom többsége diktatúrát szeretne?

Előzmény: Bal Lada (57)
Demokrapia Creative Commons License 2011.04.13 0 0 65

Ez így igaz, sokan igényelnék a diktatúrát. Akkor is, ha nagyobb lemaradást eredményezne, mert sok embernek nem az a fontos, hogy jól éljen, hanem az a fontos, hogy a szomszéd éljen rosszabbul.

Előzmény: Bal Lada (57)
nemezis 2 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 64

Ezek szerint , Te sem ismered az Mszp alkotmány-tervezetét.....

Mert abban biza még keményebb dolgok is vannak.

Ami nem újság, hiszen a média-törvényük is sokkal szigorúbb kitételeket tartalmazott volna, ha....

Ha lett volna rá lehetőségük.

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 63

Megtisztelve érzem magam) Köszönöm)) Majd jól elutasítom egyedül. Ha képes vagy felfogni))) az alkotmányozó brancsod

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 62

Ugyan.....feledékeny vagy.

 

A következő ciklus előtti választás szlogenje ismét az lesz, amivel Medgyessék kampányoltak.

"A fidesz jól csinálta, de mi még jobban tudnánk.... több pénzt az embereknek, mert volna miből"

 

A gazdasági ciklusokhoz igazodik mindig a kampányok hangvétele, nem lehet örökké szőrözően kritikus alapálláson lenni, csak akkor, amikor a külső körülmények azt lehetővé teszik.

 

Szerinted kit fog érdekelni maroknyi értelmiségi nyerviktolása, ha éppen szalad a szekér?

Előzmény: Demokrapia (56)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 60

Vagyis előforulhat, hogy a párt 10 legerőszakosabb egyedének alkotmánya az amit a parlament 2/3a megszavaz az ország lakossainak 1/3 a jóváhagyásával.

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 59

Ki választott rossz stratégiát? Én egyedül írok itt.

Engem már nem bosszant, de akiknek elsíbolja a megtakarításait, a magánvagyonát az állam (pusztán a hatalom és nem a jog okán), azok mit tehetnek?

Milyen értékrendet képvisel ez az Alkotmány tervezet?

Nekem nem elfogadhatót. (ez engem minősít)

Neked elfogadhatót (ez téged minősít)

 

Már most jelezném, hogy minden értelmes, becsületes emberben súlyos válságot idéz elő ennek a szakmaiatlan, eleve gazemberségre épülő tákolmánynak az értelmezése.

 

Ez az alkotmány olyan mértékben rombolja le a már eleve szétzilált társadalmat, hogy az önmagában veszélyezteti az országot, mint közösséget.

 

Ettől az alkotmánytól szétesik a közösség utolsó morzsája is alkotóelemeire.

 

Örvendezhetsz azon, hogy a politikai ellenfél(ellenség) nem örül (ez megint téged minősít, hiszen egy alkotmány nem egy párt hívőinek, hanem a teljes társadalomnak szól), de lassan elgondolkodhatnál, hogy ez a förtelem kit is tekint ellenségnek (mert talán lassan még te is ellenség leszel).

Előzmény: Törölt nick (48)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 58

Éjlen Orbán! Éljen a Párt! Éljen a Fideszkotmány Pártkotmány Tákolmány!

 

Bal Lada Creative Commons License 2011.04.13 0 0 57

Nem biztos, hogy a liberális értékrend a helyes. Legalábbis tavaly nagyon sok ember ezt gondolta.

Lehet, hogy egy liberálisnak ez furcsa, de sokaknak egy diktatúrára van IGAZÁBÓL igényük.

Előzmény: Törölt nick (49)
Demokrapia Creative Commons License 2011.04.13 0 0 56

Szerintem a leendő alkotmánynak lesz egy nagy negatív hatása, amit még csak nem is az alkotmány minősége fog meghatározni. Mégha a világ legjobb alkotmányát is alkotnák meg, ami ugyebár egyáltalán nem biztos, akkor is ennek az alkotmánynak a kritikája mindig jó választási kampánytéma lehet amíg nem változtatnak rajta. Tehát szinte garantáltam a parlamenti választások kampányában megint nem érdemi kérdésekről lesz szó, ami majd megnehezíti a jövőt. Szerintem már Orbán is érzi ezt, bár a FIDESz tagságának és támogatóinak többsége még nem, de már nem léphet vissza. Magyarul tudja, hogy vagy nem lesz hosszúéletü alkotmány, vagy Magyarország pártpolitikai fejlődését fogja akadályozni, ami növeli a politikai instabilitást, tehát nehéz lesz az érdemi gazdasági fejlődés is és Orbán nagyon negatív figuraként kerülhet a történelemkönyvekbe.

Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 55

Érezzétek magatokat megtisztelve... az elutasítás kölcsönös és kitart addig, amíg a tiétek.

Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 54

Neked ki az, aki nem szarházi?

 

Persze azokon kívül, akik megmaradtak a >5%-os szűk akolmelegben? 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (50)
beorn Creative Commons License 2011.04.13 0 0 52

Speciel ezekhez eddig se volt joga, oszt mégis csinálták. Ezentúl miért is nem fogják csinálni?

Ja tudommár, mer a Pintér megaszonta, hogy rend lesz. De akkor ehhez minek alkotmány?

Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 51

Na ez a nagy baj! Bosszantásból alkotmány. Ennyi telik?

Előzmény: Törölt nick (48)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 49

Segíteni akarunk.

Nem a FIDESZ-nek, hanem a társadalomnak.

A ballib vergődés ebben az esetben azt jelenti, hogy olyan értékrend került az alkotmányba, mely nem védi meg az egyént az állam túhatalmától.

(Pedig az alkotmány egyik legfontosabb célja deffinitíve ez lenne)

Előzmény: Bal Lada (42)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 48

>>Meddig tapsoltok még?

 

Bármeddig, ha ez benneteket bosszant.;)))

 

Ismét rossz stratégiát választottatok.....

Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 47

Ne agy isten Orbán fejére esne egy virágcserép, a fideszben sem lenne már jó ötlet ez az alkotmány az tuti!

Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 46

A szocialista gondolkodásúaknak egy része szerepet kap.... ő is.... és Szili is.

 

A rákosisták kimaradnak, de az kit érdekel.

Előzmény: Törölt nick (41)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!