Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1768

...aki te voltál.

Előzmény: Törölt nick (1752)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1766

Teljes mértékben igazat mondott ezzel kapcsolatosan. Ez a műanyag alkalmas veszélyeztetésre, hiszen, ha nem lát rá az ember, akkor be is ijedhet. A gubanc az a riportban, hogy elfelejtette, hogy az ilyen kijelentés szituációfüggő, tehát, ennél az esetnél ki sem ejthette volna a száján ezt. De itt ugye nem is ez volt a cél, hanem az emberekben a beidegződés visszaemlékezés terén, hiszen sokan lesznek olyanok, akikben ez a mondat ragad meg. Na, azok a már teljesen agymosottak, és nem sokára ilyenekkel lesz tele a társadalom, ők lesznek majd a jövőben az ország eltartói.

Előzmény: soldat inconnu (1765)
soldat inconnu Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1765

"ez közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül"

 

Ez természetesen nem igaz, de mivel "rendőr" mondta, nincs jelentősége, hiszen vagy annyira hülye, hogy tényleg ezt gondolja, vagy csak pofátlanul hazudik, de mikor nem hazudnak...

Előzmény: Törölt nick (1748)
soldat inconnu Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1764

"A fiú elmondása szerint a pisztoly épp olyan volt, mint egy igazi, és bár amennyire tudta, próbálta maga is megvizsgálni az asztalra kitett játékfegyvert, ő nem vett észre olyan jelet, amely arra utalt volna, hogy játékpisztolyról van szó."

 

Hazudik a kis gennyláda. Első ránézésre eldönthető, hogy egy fröccsöntött műanyagdarab, és a csőhelyén sincs semmi, még lyuk sem...

 

Gondolom, ezek után követelni fogja, hogy végezzenek rajta hazugságvizsgálatot...

Előzmény: Törölt nick (1739)
tankhajó Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1763

Mondjuk ásás közben találunk egy hengeres nagy vasat. Sztem bommba. OK, hívjuk a rendőrőket, azok hívják a tűzszerészeket, azok aszondják, hogy 500 méteres körzetben evakuálni mindenkit addig is amíg kiérünk! Kiérnek, látják, hogy jancsikályha, mindenki mehet haza!! Itt, ebben az esetben még szerepeltek egy kicsit és innentől váltak hiteltelenné!

Előzmény: Quintus omnibus (1760)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1762

Elgondolkodtató írást olvastam, amiben azt feszegetik, hogy a kivonuló csapat kevés infóval rendelkezik, de az a kevés is tűzharcot feltételez.

Tényleg elég egy meggondolatlan, vagy részeg, vagy éppen beszívott gyerek ahhoz, hogy félreértve tüzet nyissanak rá?

Márpedig a nagy számok törvénye az a nagy számok törvénye.

 

Volt egy reptéri eset az osztrákoknál, ahol a jelen lévő izraeli titkosszolgálat relatíve hosszú ideig azonosította és iktatta ki a támadókat, akik ez alatt szépen termelték az áldozatokat.

Tették ezt azért, mert el akarták kerülni, hogy izraeli golyó terítsen le egy utast.

Még a végén el kezdték volna feszegetni, hogy mit is kerestek ott tökig fegyverben.

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1761

Azért kihalásig nem ment a kihallgatás :)

Előzmény: Quintus omnibus (1760)
Quintus omnibus Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1760

Nem az a gond hogy benézett egy játékpisztolyt.

Hanem az hogy a szituációt is.

Ez nem véletlen ,hanem kretén, buzgómócsing ,stréber szar.

Vagy direkte szopatni akart valakiket. Akkor jár neki a Katica Úr kihalgatása.

Előzmény: én12 (1757)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1758

Ez is egy frankó hasonlatkezelés és használat, csakis gratulálni tudok hozzá. Tudom, a kígyó csörög, az RTL meg kettő :)

 

De ez eszembe jutott viszont:

- Nidemán, egy medál. Jaj, nem is medál ez, hanem nyaklánc.

Előzmény: én12 (1757)
én12 Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1757

Ezzel a "hasonlít" dologgal az életben egy baj van.

Pl. egy herpetológus ránézésre megmondja, hogy egy ártalmatlan rézsiklót, vagy egy mérges keresztes viperát lát. De egy olyan ember, aki először lát a természetben kígyót (esetleg volt már az állatkertben, s ott látott kígyót), az ugyan meg nem modja, mit lát. Kígyó ez is - kígyó az is. Csak éppen az egyik teljesen ártalmatlan, a másik meg azért igen csak kemény perceket tud szerezni. Legjobb nem kipóbálni, ugyan melyik lehet.

Hát ez van ezekkel az egész jó fegyverutánzatokkal is. S az még bonyolítja a helyzetet, nagyon sok már a műanyagtokos, műanyagszános pisztoly. Gyakorlott szem és nyugodt(!) szem kell a megkülönböztetéshez. S ha a delikvens még be is pánikol .... (ami részben persze érthető)

Előzmény: Túlélőblog (1755)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1756

Képeket összehasonlítgatni a valóságban láthatóval nem ajánlatos dolog :), hiszen mást és másképpen látsz mindkettő esetében.

Előzmény: Túlélőblog (1755)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1755

Elismerem, hogy ez egy kicsit tényleg hasonlít. (Csak ezen látszik, hogy nem játék.) 

 

 

Előzmény: én12 (1754)
én12 Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1754

PL. a S&W egyes gyártmányainál a szánon hűtőnyílások vannak.

 

Előzmény: Túlélőblog (1751)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1752

"...s ha a fejednek szegeznek egyet..."

Mert ez így fordult elő, ahogy arra ezt a példát írtad, ugye?

Példakezelésből egyes, ülj le, de inkább ne, menj vissza abba a suliba, ahol ezt tanítják, majd ha megtanultad, esetleg újra jelentkezhetsz a továbbtanulásra, mondta a tanár, és sajnálkozva nézett a gyerekre.

Előzmény: Törölt nick (1745)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1751

Biztosan... én ehhez hasonlót még sose láttam. De ha tudsz pont ilyet mutatni élesben, akkor linkeld be és megnézem. 

Előzmény: én12 (1746)
ohrana Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1750

De volt fegyvere, csak elromlott. (Lehet azért hívták ki a rendőröket, mert kellett neki a fejbelövéshez egy működő vegyver.)

 

o

Előzmény: én12 (1742)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1749

Azt megkérdezném, hogy ha legális akkor mi a gond? Úgy tudom hogy semmivel nem vádolja még a rendőrség se, az meg biztos hogy semmilyen iskolai szabályt nem szegett meg. 

 

"Ugyan miért kellett volna tudni a dologról egy olyan másodévesnek, aki nem vett részt a gólyatábor programjában?"

 

Érdekes iskola az, ahol senki nem tud semmiről. Akik kamera elé álltak diákok, azok láthatóan nem voltak megrémülve és csak a TEK kommandósai láttán rémültek meg. Ezt el is mondják a riportban.

 

"s ha a fejednek szegeznek egyet, te sem biztos, hogy higgadt fejjel azt vizsgálnád először, no lássuk csak, hány lyuk van az oldalán, valódi-e ez a franc."

 

Megint a történet kiszínezése. Senki nem fogta a bejelentő fejéhez a játékpisztolyt. Ott volt mellette pár centire, mert pont mellette ült a gyerek. De azt megkérdezném, hogy a TEK emberei meg a szakértőjük se tudja megmondani első ránézésre hogy mi igazi és mi játék? Mert akkor ezek szerint én alkalmasabb lennék fegyverszakértőnek.

 

"de azt sem lehet mondani, hogy nem történt semmi"

 

Miért mi történt? Semmi. Bolhából elefántot csináltak. 

 

"Ezzel nem lehet vég nélkül játszadozni"

 

Mivel? Ennek akkor lenne értelme, ha az idétlen betelefonálóról, vagy a TEK akciójáról beszélne.

 

Ideje lenne elismerniük, hogy bukás volt az akció. :-P

Előzmény: Törölt nick (1745)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1748

Hamár belinkelted, olvassuk csak el az első sort.

Az a diák riasztotta a rendőrséget és a Terrorelhárítási Központot (TEK) a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME) szerdán délelőtt, aki mellé egy előadás közben leült a fürdőköpenyes, Luke Skywalkernek öltözött másik diák.


Majd folytassuk:

Mint mondta, amikor meglátta a fekete pisztolyt, nagyon megijedt, hogy a fiú lövöldözni fog, ezért kisétált az előadóból, elment a diszpécserszolgálathoz és a továbbiakban ők intézkedtek, és szóltak a rendőrségnek.

 

Ha valaki olvassa is a sorokat, és nem csak olvasgat, az talál egy kis ellentmondást a két beidézett résznél. De, az ilyenen ugye ne is csodálkozzunk, hiszen a mondatok megfogalmazása a lényeg, és nem az, hogy az igazat tartalmazza, azt ráér később is leírni, hiszen az olvasói olyan buták már, hogy fel sem fogják, mit is olvastak netán 1-2 sorral előtte.

 

Van benne a TV2-s link is. Jó, hogy megnéztem. Megmondom az őszintét, ha én ültem volna a srác mellett, éy látom az orrom elé kitett fegyvert, és annyira, de annyira összecsináltam volna magam a félelemtől, hogy fertőtleníteni kellett volna a termet utánam. De a fegyverzs@rtsemértő is jól odamondta: műanyag, mozgó alkatrésze nincs (valószínű, hogy ez ránézéssel is megállapítható olyan távolságról, ahonnan a bexarok látta), külső jegyeiben lőfegyverre hasonlít (bakker, mi minden másra is elmondható ez az általánosítást tartalmazó kijelentés. Nagyon okos ez az ember XD) ráadásul, ez közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül (ha ez így igaz, csakis fegyvervizsgával és engedéllyel rendelkezők vehetnék meg az erre a célra kijelölt üzletekben, ugye?)

 

Valami nagyon nagy baj van a megfogalmazások terén is ebben a társadalomban.

Előzmény: Törölt nick (1739)
sajnos boka Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1747

Libsik örömére? Nekem  úgy tűnk, a TEK akar mindenáron lekommandózni valakit, de tööbnyire csak a papucsos cigányig jutnak el(szerencsére)

Előzmény: ironex (1731)
én12 Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1746

Az, hogy a szán oldalán lyukak vannak, nem jelent semmit. Van éles lőfegyver is, aminek a műanyag szán oldalán a cső jobb hűtése érdekében éppen ilyen nyílások vannak, mint a képen láthatónak.

Előzmény: Túlélőblog (1738)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1745

"Ha annyira rettegett mindenki, akkor az egyetem miért adott rá engedélyt?"

 

Te valamit nagyon keversz.

Az egyetem engedélyt adott a filmforgatásra. De nem arra, hogy utána a jelmezükben üljenek be a hallgatók az előadásra, és ott produkálják magukat. A pali másodéves volt, az elsőévesek gólyatáborának mentora. Ugyan miért kellett volna tudni a dologról egy olyan másodévesnek, aki nem vett részt a gólyatábor programjában? Hisz a pali nem a gólyák között játszotta a fejét, hanem a program után így ment be a saját előadására, ahol a mellette ülő a pisztoly láttán halálra rémült, kiment a teremből és szólt a diszpécsernek, aki értesítette a rendőrséget. Vagyis a diszpécser sem tudott a dologról. Én, aki sosem láttam közeről pisztolyt, nem mondanám meg a képről, hogy nem valódi, s ha a fejednek szegeznek egyet, te sem biztos, hogy higgadt fejjel azt vizsgálnád először, no lássuk csak, hány lyuk van az oldalán, valódi-e ez a franc.

 

A dékán reakciója:

 "nincs olyan késztetés, hogy a jövőjét tönkre kell tenni", de azt sem lehet mondani, hogy nem történt semmi, és az ilyen dolgokra nem kell odafigyelni. Ezzel nem lehet vég nélkül játszadozni – tette hozzá a dékán, utalva a pécsi esetre is. A Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében egy hallgató 2009 novemberében fegyverrel megölte egy 19 éves csoporttársát, míg egy másik hallgatót, egy oktatót és egy takarítónőt súlyosan megsebesített.

http://index.hu/belfold/2012/09/13/fegyelmi_eljaras_indulhat_a_jatekpisztolyos_diak_ellen/#

 

Tehát nem csak nekem jutott eszembe a pécsi eset.

Előzmény: Túlélőblog (1740)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1744

Erre szokták mondani, hogy... Láss is, ne csak nézz!!

Előzmény: Törölt nick (1734)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1743

Pásztói eset, névtelen feljelentés a helyi rendőrségre, valaki fegyvert rejteget. Azok tovább vakargatva a töküket felszólnak a TEK-nek.

A TEK Budapestről nagy erőkkel és költséggel kivonul, megcsinálják a "Kötelező" gyakorlatot, miszerint felsorakozás, pajzsos védelem alatt behatolás, kint körkörös védelem, persze a bámészkodók felé is, hátha egy nagylétszámú felszabadító csapat érkezik, a tulaj, meg békésen tévézik.

A házkutatás során találnak is fegyvert.

Ami persze lehet "gyüjtői" szenvedély, orvvadászat, vagy talán indokoltnak is mondható lakásvédelem.

Kicsi a valószínűsége, hogy tömegmészárlásra, vagy a fennálló társadalmi rend megdöntésére fegyverkezett volna.

 

Vagyis, ez sem kifejezetten a TEK feladata. Korábban az ilyen esetekben kiment a helyi járőr, megkérték a hülyét, hogy adja elő a fegyvert és eljárást indítottak lőfegyverrel visszaélés bűncselekményéért.

 

Csak félve jegyzem meg, hogy régebben engedély nélkül sokan szereztek be flóbert fegyvert lakásvédelemre, majd egy nem túl eszes gyakornok által fogalmazott törvényben a flóbertet tűzfegyverré minősítették.

Egy kevesen leadták, egy kevesen becserélték gáz-riasztóra, egy kevesen kértek rá tartási engedélyt, de nagy tömegben nem tettek semmit.

Ott lapul becslések szerint közel 100 ezer illegális "fegyver", a "fegyver rejtegetők" sufnijában.

 

Ha egy szomszéd "komoly, géppel írott" névtelen levélben feljelenti őket, akkor külön iparág lesz a betört ajtók gyorsjavítása?

 

Arról már nem is beszélve, hogy milyen egyszerű végetvetni a szomszédok zajos bulijának, csak egy telefon és már jön is a gőzhenger.

 

 

én12 Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1742

Már bocs, de nem volt fegyvere nekije addig, míg a két szerencsétlen rendőrt rá nem küldte a helyi kapitányság. Utána már lett, fejbe is lőtte magát.

Előzmény: ohrana (1711)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1741

Nincs lyuk a végén. Ez csak valódi lehet! :-D

 

http://img9.hvg.hu/image.aspx?id=3076ca98-2b7a-4ee7-ac13-890004b6e2b9&view=0fc69b48-142b-451f-a104-52942517ed67

 

Gondolom a bejelentő az a tipikusan fontoskodó lehet, akit mindenki utál. :-)

Túlélőblog Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1740

Úgy gondolom hogy ennyi erővel altóbalesetes filmet se lehetne forgatni, mert valakinek biztos volt már balesete. Ha annyira rettegett mindenki, akkor az egyetem miért adott rá engedélyt? Elvégre a Star Wars biztosan sérti valakinek az érzékenységét. Ahogy a fürdőköpeny és a papírból készült lézerkard is félelmet kelthet valakiben.

Előzmény: Törölt nick (1736)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1739
Előzmény: én12 (1737)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1738

Lerí róla hogy valódi. Főleg hogy lyukak vannak az oldalán, a csövén meg vagy csak egy tűhegynyi lyuk van, vagy nincs is rajta lyuk. De azért tetszik, hogy a sajtósok milyen székrekedést imitáló pofával fényképezik. haha

Előzmény: Törölt nick (1734)
én12 Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1737

Úgy látszik, aki riasztotta a rendőrségen keresztül a TEK-et, süket volt. Hiába ordított a műanyagpisztoly, nem hallotta meg.

Előzmény: BENTA (1733)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.14 0 0 1736

Mindegy hány éve volt. Ja, két év eltelt, kiengedhették volna már a pasit, ki emlékszik már az áldozatokra. Így gondolod?

Másrészt csúsztatsz, mert nem az előadóban volt a forgatás, hanem előtte, ott már csak az agyát játszotta a pali.

Előzmény: Túlélőblog (1735)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!