Keresés

Részletes keresés

Karmaresz Creative Commons License 2012.06.29 0 0 885

Pár hónapja kerestem én is ilyet. Ha a google-ba beírod hogy "lens test chart", vagy "lens resolution test chart" meg még pár hasonlót, elég sok találatot fogsz kapni. Találtam én is olyat amit A/4-ben kinyomtatva jól lehetett használni, csak nem emlékszem az oldal címére.

Ha ezt a témát is érinted, engem nagyon érdekelne, hogy mire jutsz a diffrakcióval kapcsolatban. Nem láttam még egyértelmű és alátámasztott adatokat arra, hogy mondjuk egy D7000, vagy egy D800 milyen valós felbontást tud f/16-os rekeszen.

Küldök pár linket ami érdekes lehet a témában. Hátha valamelyik új még neked.

http://www.dofmaster.com/dofjs.html

http://www.calctool.org/CALC/phys/optics/

http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/diffraction-photography.htm/

Szerintem ha a nagyobb magyar boltokkal felveszed a kapcsolatot, vagy a gyártói képviseletekkel, és elmondod, mi a célod, biztos szívesen segítenek.

Előzmény: Kleroo (881)
Sarkany Creative Commons License 2012.06.29 0 0 884
elefi Creative Commons License 2012.06.29 0 0 883

Van egy kollega itt a forumon aki annyit tud errol, hogy nala akar le is diplomazhatsz. Foleg a repulonap topikban talalhato meg, DIE ROBOTER neven, neha beszagolgat a fotosokhoz is. Keress ra es szerintem konzultalj vele.

Kleroo Creative Commons License 2012.06.28 0 0 882

( - Köszönöm az elejéről :)  )

Kleroo Creative Commons License 2012.06.28 0 0 881

KöszönömSziasztok!

A Diploma-munkám megírása elkezdődött.
Én pedig szerencsére össze tudtam egyeztetni a tanulmányaimt a szenvedélyemmel. Így a fotózással kapcsolatos lesz.
Pontosabban optikai problémákkal fogok foglalkozni.

Ehhez kellene nekem tesztábra. Objektív feloldóképességet,illetve torzítást vizsgálnék.
Tudnátok helyet/céget/ábrát ajánlani ahol ezeket be tudom szerezni? :)

Köszönöm :)

Oldjawás Creative Commons License 2012.06.26 0 0 880
Koszonom az otleteket. Ugy nez ki, egy reseteles helyrehozta.
Oldjawás Creative Commons License 2012.06.25 0 0 879

Köszönöm a válaszokat. Egy darabig még tesztelgetem a gépet, hátha én vagyok a hülye.

A szenzortisztitásos választ utólag láttam meg a D90 topikban. Akkor meg vagyok nyugodva, pedig azt hittem hogy nagyobb csinnadrattával jár ez a szenzortisztitás.

A manuális dolgot én sem értem, eddig még egyik gépem sem csinált ilyet.

Ormió Creative Commons License 2012.06.25 0 0 878

Szia,

nekem D7000-em van, de hátha ilyesmi zavar be neked: ha nem CPU objektívet használsz, akkor be lehet állítani a paramétereit, és megszámozva elmenteni. Ha legközelebb felteszed az obit, ki kell választanod (az elmentett sorszám alapján), és akkor már helyesen jegyzi az adatokat (blende) a vázad.

Én is azt vettem észre, hogy következetesen 2 rekesszel kevesebbet mutat a gépem - ugyanakkor helyesen exponál -, mígnem rájöttem, hogy egy másik non-CPU objektívem adatait mutatja.

Hátha a D90-es is hasonló elven működik :-)

Előzmény: Oldjawás (875)
ikajli Creative Commons License 2012.06.25 0 0 877

Amit az M-módban tapasztaltakról írtál, az teljesen érthetetlen, ellenkezik az M-mód működésének a lényegével. Az én gépemen nem tapasztaltam ilyet.

A képek különböző paramétereit elég tág határok közt lehet állítani. Ez lehet, hogy nem egészen igaz automatikus és téma módokra (vagy mi a nevük), de azt javaslom inkább az S, A, M módokat használd!

Az M-mód hibája miatt én visszavinném az eladóhoz, ha msot vetted, mert ez nem normális. Vagy valami egyéb beállítás játszik be, de sajnos nincs ötletem, hogy melyik.

(A D90 topic általában azért hasznosabb szokott lenni, de néha ilyen. Ettől (is) szerethető.)

gy53 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 876

Már írtam neked a D90-be, hogy a szenzortisztításnak nincs hangja / csak nem olvastál eléggé vissza /, a színek miatt tanulmányozd át a kézikönyvet, a többit nem tudom.

Oldjawás Creative Commons License 2012.06.25 0 0 875

Sziasztok.

Nikon D90-el kapcsolatban lenne pár kérdésem. Próbáltam a saját topikját, de ott magasröptü fotómüvészeti vita zajlik, ahhoz nem tudok hozzászólni. :-)

Vettem egy használt darabot. Eddig meg vagyok vele elégedve, bár automatikus módban nekem túl szintelen a kép amit készit. Egy olyan kérdésem lenne felétek, hogy aki használ-használt ilyen gépet, találkoztatok-e már olyan problémával, hogy manuális módba kapcsolva beállitom a gépet, exponálok.

Exponálás után pedig azt veszem észre, hogy a beállitott blende és sebesség értékek ötletszerüen megváltoznak. Pl 5,6-os blendével és 100-as sebességgel készitem el a képet. Miután a gép exponált, utána 8-as blendét és 200-as zársebességet ir ki. ?????

Tehát minden expo után újra be kell állitanom a gépet.

Érdekes módon egyik automata módban sincs ilyen gond. Meg amit még észrevettem, hogy a vakut is teljesen ötletszerüen használja a gép automata módban. Van amikor teljes fénynél is vakuzik, van amikor meg szükség lenne a vakura, de akkor sem használja, viszont exponálni sem enged.

Szerintetek mi zavarodhatott össze a gépben? Próbáltam egy firmware frissitést adni neki, de ami a Nikon honlapján van, az csak a legutolsó L-es jelzésü firmware részt változtatja meg, ott is csak a hordótorzitást és még valamit változtat.

Lehet hogy szoftveresen hülyül a gép, vagy valamelyik érzékelő szórakozik?

Még egy kérdés. 

Nem tudom hogy az érzékelő tisztitásnak van-e hangja, vagy mit kellene hallanom. Amikor a menüből leokézom neki, hogy csinálja meg az érzékelő tisztitást, az ég világon semmiféle hangot nem hallok a gépből, pedig ugye elvileg ráznia kellene benne valamit hozzá.

Be van kapcsolva a bekapcsoláskori érzékelő tisztitás is, de ott sem hallok semmit.

Lehet hogy nagyon bevásároltam ezzel a géppel?  Garanciája már nincs, viszont csak 11 ezer expo van benne és abszolút karcmentes, gyönyörü állapotú gép.

A segitségeteket előre is megköszönöm.

Üdvözlettel Oldjawás.

Karmaresz Creative Commons License 2012.06.24 0 0 874

Ha jól tudom, csak valami minimális javítás jött ki 1.002 címen és az is csak a hordó és párnatorzítás utólagos pontosabb kezelését szolgálta. Mivel nincs azonban D90-em, a tulajok gondolom majd adnak pontosabb felvilágosítást.

Előzmény: Oldjawás (873)
Oldjawás Creative Commons License 2012.06.24 0 0 873
Tiszteletem urak.

Nem tudtam hova irjam. Az lenne a kerdesem, hogy a Nikon D90-hez letezik firmware frissites? Nekem most az 1.000 firmware van fent. Erdekelne hogy van-e frissebb.

Koszonetem
morzsia Creative Commons License 2012.06.22 0 0 872

Venném

Előzmény: Karmaresz (871)
Karmaresz Creative Commons License 2012.06.21 0 0 871

Vennéd, vagy eladnád?

Ha eladnád, én megbontanám a szettet, úgy jobb áron tudod szerintem értékesíteni.

Árat viszont azért nehéz mondani, mert nem mindegy, hogy 1000, vagy 60e expo van a gépben, magyar, vagy külföldi garis, mikor lett vásárolva, milyen az állapota... Ezek akár 20-30%-ot is jelenthetnek az árban.

Előzmény: morzsia (870)
morzsia Creative Commons License 2012.06.20 0 0 870

Sziasztok!

Tud valaki erre az összeállításra egy kedvező árat mondani?

Nikon D7000 + markolat

Nikkor 16-85

Nikon SB-700 vaku

Köszi és Üdv:

Morzsi

elefi Creative Commons License 2012.06.19 0 0 869

Valoban, firefox alatt tenyleg mukodik ahogy kell. Kosz.

Előzmény: Karmaresz (868)
Karmaresz Creative Commons License 2012.06.16 0 0 868

Sajnos nem tudok segíteni, mert mac os alatt firefoxot és safarit használok. Proóbáld ki te is Firefox-szal, hátha abban megy.

Előzmény: elefi (860)
Karmaresz Creative Commons License 2012.06.16 0 0 867

Semmi gond nem volt, azért is volt a ":)" jel a végén. :)

Előzmény: elefi (860)
elefi Creative Commons License 2012.06.16 0 0 866

Egyikert? Gondolod, hogy felmunkat vegeznenek ha mar egyszer ott vagy? Inkabb maradj a kitobinal, az joval egeszsegesebb.

Előzmény: HoneyHoneyHoney (863)
HoneyHoneyHoney Creative Commons License 2012.06.15 0 0 865

Nézhetjük így is :)

Előzmény: seeman (864)
seeman Creative Commons License 2012.06.15 0 0 864

Még mindig kedvezőbb, mintha ezer dodó lenne. :)

Előzmény: HoneyHoneyHoney (863)
HoneyHoneyHoney Creative Commons License 2012.06.15 0 0 863

Az a 999$ kicsit sok, bár utánakérdezek, hogy az albánok mennyit adnának az egyik vesémért, hogy legyen pénzem :)))

Előzmény: seeman (862)
seeman Creative Commons License 2012.06.15 0 0 862
Előzmény: HoneyHoneyHoney (861)
HoneyHoneyHoney Creative Commons License 2012.06.14 0 0 861

Persze,hogy nem vettem bántásnak ,de köszönöm a védést is :P :)

Előzmény: Karmaresz (859)
elefi Creative Commons License 2012.06.14 0 0 860

Nem kell behuzodni, szo sincs bantasrol meg vedesrol, csak feltunt, ahogy meredeken megindultal felfele a javaslatokkal. No stressz.

Te jobban ertesz hozza, ki tudnal segiteni esetleg?: Valamiert az itthoni geprol nem tudok hozzaszolast irni ide, csak ha becsatolok egy akarmilyen kepet is. Kep nelkul mindig visszadob hibauzenettel, de csak az itthoni geprol: Hozzaszolasa nem tartalmaz szoveget... Bullshit! Nem tudod miert van? Munkahelyi geprol siman engedi, nincs gond, pedig ugyanaz az oprendszer: Win7 + IE9. (SOS kulonben balhe lesz a munkahelyemen ebbol )

Előzmény: Karmaresz (859)
Karmaresz Creative Commons License 2012.06.14 0 0 859

Semmi rossz szándék nem volt bennem, egyszerűen figyelmetlen voltam és nem volt eszemben, hogy ő kérdezett korábban is. Ha visszaolvasol, látod, hogy nem FF-re próbálom rábeszélni. Pont ajánlottam a D90-et, mint költséghatékony megoldást. Egy Tamron 17-50 2.8 használtan olyan 60-80e Ft, ez azért nem elrugaszkodott a Nikkor sztenderd zoom objektívek áraihoz képest. Az FF vázat a meglévő objektívek miatt hoztam fel példaként.

Szerintem a kérdező sem vette bántásnak a segítő szándékot, de biztos örül, hogy megvéded. :)

Előzmény: elefi (858)
elefi Creative Commons License 2012.06.14 0 0 858

A kollega "belépőszintű alacsonykategóriás" felszerelesrol beszelt, te meg mar rogton fullframe-nel meg 2.8-as objektiveknek tartasz?

Szerintem amig nem tudja igazan, hogy hogyan es mivel akar fotozni, addig nincs ertelme draga cuccokat vasarolni. Az hogy rendezveny meg hihetetlenul tag kategoria. (szobor avatas ,ovodai ballagas, tuntetes,  eskuvo, rock koncert, raliverseny, motokrossz csarnokban.... stb. )

Előzmény: Karmaresz (852)
HoneyHoneyHoney Creative Commons License 2012.06.13 0 0 857

Sokan szidják a D3100-at és a kb. ugyanakkora D5100-at is,hogy a nagykezűeknek nem áll kézre. Szerencsére nincsenek nagy mancsaim,de majd ha vételre kerül a sor nyilván megnézegetem közelről mindegyiket :) Mondjuk a 3200-as 24mpixelét szinte biztosan nem tudnám kihasználni,meg felesleges is szerintem,annyi erővel 3100-ast is vehetek (ami jóval olcsóbb), viszont ilyen szempontból a D5100 sincs túl messze, szóval akár D90-est is vehetnék, ha tényleg használhatóbb :))

Előzmény: keekee (856)
keekee Creative Commons License 2012.06.13 0 0 856

Akkor már csak azt kell kipróbálnod, hogy melyik masina áll jobban a kezedre, a szó szoros-, és átvitt értelmében egyaránt. Jómagam D3000-ről váltottam D90-re, és kezelésileg (gyorsgombok, tárcsák) ég és föld a különbség a D90 javára. A két újabb vázat nem ismerem, bár szerintem a 3000 és a 3200 alapjaiban nem különbözhetnek sokban (kijelző, szenzor már más kérdés persze), így ennél sanszos, hogy jobb a D90 pl.

Előzmény: HoneyHoneyHoney (855)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!