Egyiptom - Marsa Alam-ban, El Quseir-ben és térségükben található üdülőhelyek (hotelek) topikja.
Marsa Alam: Egyiptom déli részén a Vörös-tenger partján fekszik 271 km-re délre Hurghadától, és 220 km-re Edfutól. Az utóbbi két évben vált a part menti falucska kisvárossá. Jelentőségét annak köszönheti, hogy a közlekedéstechnikailag fontos parti utak csomópontjában található.
A Vörös-tenger érintetlen tájai közé tartozó város a nyugalom oázisa, amelynek előnyét nemcsak a csodálatos tengerpart, a tiszta tenger és az állandóan perzselő nap, hanem a csodálatos korallzátonyok is növelik. A térség ideális a búvárkodás szerelmesei és a nyugodt üdülést kedvelők igényeinek egyaránt megfelel.
El Quseir: A tipikus arab kisváros, amelynek lakossága alig 3000 fő, 150 km-re délre fekszik Hurghadától, illetve 220 km-re keletre Luxortól. A város magját a XVI. században Selim szultán által építtetett erőd adja. A város egy történelmi jelentőségű karavánút végén fekszik, amely a Nílus völgyéből a keleti parton át vezetett és hajdanában virágzó kereskedelmi központ, illetve kikötő volt, ahol a Mekkába tartó zarándokok is kikötöttek. Ma a foszfáttal való kereskedés a fő bevételi forrás. Turisztikailag a város Egyiptom egzotikus úticéljai közé tartozik.
Ami az éghajlatot illeti száraz és forró sivatagi klíma jellemzi a várost a nyári hónapokban a hőmérséklet a 45 fokot is eléri. A téli hónapokban ezzel szemben az éjszakai hőmérséklet akár fagypont alatt is lehet. Átlagban azonban a nyári hőmérséklet 32 fok, a téli pedig 23 fok. Az eső is gyakrabban esik itt, mint Hurghadában.
Azok számára, akik nem búvárkodnak a városban vagy környékén nincs semmi szórakozási lehetőség a fürdésen és a napozáson kívül, ami itt kimondhatatlanul szép tengerparton végezhető. Minden esetben kifizetődő az is, ha valaki egyet sétál a városközpontban. Itt bazárokat és Egyiptom legrégibb erődjét találhatják meg az utazók...
A strandon szóltam, hogy ez így nem jó hogy csak meleg víz van, elromlott valami és ezért nem hűti le a vízet. Elnézést kértek és adtak palackos vízből...
Én most vagyok itt és szobánként van egy üveg víz. A strandon kérsz vizet akkor pohárba kapsz meleget a gépből , ha hideg kell vehetsz 3 euroert egy palackal.
A Brayka Bay Reef Resortról van valakinek véleménye? 08.20-an utazom ide, esetleg, ha van valaki aki egyedül utazik, kizárólag, a költségek megosztása végett, van köztetek valaki, aki csatlakozna?
Igen, a Palace vendégei használhatnak mindent a testvérszállodákban, az éttermeket is viszont az ebédhez és a vacsorához be kell előzetesen jelentkezni. De érdemesebb a Palaceba enni....
Szia!Köszönöm az információt de ugy tudom a Palace vendédei igénybe vehetik a testvér szálloda szolgáltatásait.A viz dolgot iddáig mindig megtudtuk oldani☺ dollár csodákra képes ☺ még egyszer köszönóm
A Palace a legkevésbé gyermekbarát szálloda a másik 2 testvérszállodájához képest. A palackos vizért embert kell ölni... :( A bárokban csak pohárba adnak (vagy extra pénzért palackal), a takarító rak be egy üveggel(1.5 l) a szobába minden nap.
Mindenképp írok beszámolót, mindig szoktam, és írok majd a netkártyáról is, hozom a friss infókat (bár 07.04-én jövünk haza, csak utána) illetve majd válaszolok a kérdésekre.
Igen, mi is úgy gondoltuk,hogy nem fogunk össze-vissza enni, különösen nem zöldséget, nyers cuccokat stb. Én már voltam Tunéziában, Kemerben, az akkori utazás előtt is riogadtak a betegséggel és semmi bajom nem volt soha. De erre mondják sokan hogy Egyiptom más. Mi azért odafigyelünk mindenre és nagyon remélem hogy - a jól bevált hazai segítségével ètkezések előtt és után - nem lesz gond! :)
Az Antinált semmiképp ne kezdjétek el szedni megelőzésre. Itthon sem szedünk antibiotikumot megelőzésre, csak már ha baj van. Amúgy is tönkreteszi a bélflórát, tehát felesleges szedni, illetve, ha már kell, akkor legyen mellette valami probiotikum (Normaflore, Lactive...stb)
A fáraók átka nem szálloda függő, és, ha valaki egészséges immunrendszerrel érkezik, nagyjából betartja a szabályokat, kisebb az esélye, hogy elkapja.
Ha viszont ettől függetlenül baj van, akkor Antinál, ha az nem hat orvos.
Megnyugtatásképp írom, nagyon remek orvosok vannak kint, teljesen fel vannak erre készülve. Egy infúzió egy-két óra alatt rendbe teszi az embert, felesleges szenvedni.
De ne is úgy induljatok neki, hogy betegek lesztek, itthon sem parázunk állandóan attól, hogy valamit elkaphatunk.
Ne igyatok nagyon hideget, ne bőgessétek a klímát, ne egyetek össze-vissza mindent az all inc. keretében, ne igyatok csapvizet...elvileg ennyi a titka, de 100%-os recept nincs. Legenda vagy sem: pálinka, cola, lime fogyasztása ajánlott :)
Sziasztok!Mi is július elején megyünk a Port Ghalib Resortba. Sok mindent olvastam itt is és más fórumokon is. Egyetlen egy dologtól felünk, a hányás-hasmenés. Már érkezéskor vegyünk Antinalt és kezdejük el szedni? Volt már valaki ebben a szállodában?
Júliusban elutaznánk Marsa alamba, a Radissont néztük ki. Van valakinek infója erről a szállodáról? Minden érdekel, milyen a part, lehet a szállodánál sznorizni stb.? Előre is köszi!
Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen, de már évek óta van Mahara kártyánk. Csak a hozzájáró kedvezmények szállodánként változnak, ezért kérdeztem, hogy a Port Ghalib Resort-ban pontosan mi az, ami pluszként jár hozzá. :)