Keresés

Részletes keresés

szevasztok lúzerek Creative Commons License 2010.11.20 0 0 938

"Nem baj höbörgőim!

A magyar diplomaták visszakapják ezt!"

Szeretnéd, mi?

(Már megint kitört belőled a szőröstalpú anti hungaricum)

Előzmény: Törölt nick (930)
szevasztok lúzerek Creative Commons License 2010.11.20 0 0 937

Balfasz Alföldi mióta a diplomáciai kar tagja?

Előzmény: Törölt nick (930)
seesur Creative Commons License 2010.11.20 0 0 936

Diplomáciai óvatosságból nem rúgják ki Alföldit

Gyávák.

Mert az oláh nemzeti szinház személyzeti kérdéseit mindig egyeztetik a magyar követséggel, ugye?

Előzmény: blogtalan (905)
seesur Creative Commons License 2010.11.20 0 0 935

Havasalföldi Robertu szdsz párttag és VIII. (?) ker képviselő.  Tehát politikus.

A naiv szinházigazgató beállítás hamis és hazug.

Ha én vagyok az igazgató, minden egyeztetés nélkül hajtom el a románokjat a p*csába.

Márcsak azért is, mert az épület funkciója színház és nem rendezvény központ.

Előzmény: Tonton Macoute (906)
ötödik béla Creative Commons License 2010.11.20 0 0 933
Na de miért nem ünnepelnek a méhkeréki kultúrban? Nem túl reprezentatív az igaz, de legalább az övéik között vannak.
Tonton Macoute Creative Commons License 2010.11.20 0 0 932

Hát az fux, hogy március 15.-én a bukaresti Nemzeti nem kiadó. De abban is biztos vagyok, hogy ez nem csupán az igazgató öntevékeny körültekintésének köszönhető......

Előzmény: bean (926)
Tonton Macoute Creative Commons License 2010.11.20 0 0 929

"....És ha nem kérdezte meg, akkor mit mondott volna, ha mégis megkérdezi?"

Hát erre én is roppant kiváncsi lennék! :--))

Előzmény: blogtalan (922)
bean Creative Commons License 2010.11.20 0 0 928

Hát igen. Egy követségnek alkalmasnak kell lennie fogadásook megtartására.

Előzmény: Törölt nick (925)
bean Creative Commons License 2010.11.20 0 0 926

Akkor kibérelnek egy éttermet, vagy ilyesmit. Gyanítom, hogy a többi országban nem a Nemzeti Színházat használják erre a célra a románok.

Előzmény: Törölt nick (923)
bean Creative Commons License 2010.11.20 0 0 924

Mit jelent az, hogy lehet-e a környéken parkolni? Itt talán lehetett a Tháliánál vagy az Urániánál és a Kempinskinél parkolni az elmúlt években? Mióta szempont ez?

Előzmény: Törölt nick (919)
blogtalan Creative Commons License 2010.11.20 0 0 922

"Én felhívtam volna a minisztériiumot, hogy most mi legyen(persze lehet, hogy ő is megtette...)?"

Reméljük, hogy megkérdezik erről Szőcs Gézát.

Ha megkérdezt tőle Alföldi, akkor mit mondott?

És ha nem kérdezte meg, akkor mit mondott volna, ha mégis megkérdezi?

aldabertfert Creative Commons License 2010.11.20 0 0 920

Szerintem nem a románok a közvetlen hunyók. Ők csak próbálkoztak, volt rá pénzük, de az az ő dolguk, mire költenek. Az ilyen próbálkozások mindig várhatók a románoktól, szerbektől, szlovákoktól. Attól még nem feltétlenül ellenségek. Az ő szemszögük olyan is lehet, hogy ha megengedik, miért ne? Ha  a magyarok nem figyelnek a magyar színházra, a románnak, bolgárnak vagy akárkinek, olyan mindegy.

Néha még jó is az ilyen "építő kritika".

Előzmény: bean (918)
bean Creative Commons License 2010.11.20 0 0 918

Ez az!

Minden országban van román követség. Meg kell nézni, hogy ott hogyan ünnepelnek. Gyanítom, hogy a követségen belül tartanak valamilyen fogadást, vagy még azt sem.

Itt a valódi cél a megalázás volt!

Előzmény: Törölt nick (914)
Tonton Macoute Creative Commons License 2010.11.20 0 0 917

Az világos, hogy a románoktól hasonló kötényt kaptunk, mint annak idején Noskó Ernő  Varga Zoltántól :--))

Előzmény: Törölt nick (914)
aldabertfert Creative Commons License 2010.11.20 0 0 916

Be kéne próbálkozni a Fővárosi Nagycirkusszal:). Ha már így leadták a megrendelést.

blogtalan Creative Commons License 2010.11.20 0 0 915

Az a vicc, hogy a románok a történtek után is még mindig valami "közintézménybe" kívánkoznak. Ha vissza akarnának húzódni a saját követségi épületukbe, akkor miért kérték volna a magyar kormány segítségét a megfelelő helyszín megtalálásához? Érdeklődéssel várom, hová mennek 30-án?

aldabertfert Creative Commons License 2010.11.20 0 0 913

Talán megkérdem illedelmesen, hogy milyen célból? Majd megmondom, hogy visszahívom , és belenézek a naptárba. Olyan könnyű utánanézni, mit ünnepelnek a románok. Ezer dologra ki lehet magyarázni. Végülis a románok csak egy impozáns helyszínt kerestek. Abból meg akad azért Budapesten. Ha ennyire következetlen, akkor bármelyik pillanatban kiadhatja az épületet az iráni sahnak is legénybúcsúra, ostoros kurvákkal, meg csilláron himbálóddzással. Mégiscsak egy szimbolikus épületről van szó. Nincs sok ilyen az országban. Marad még ugye a parlament, ami kiadható meg még 1-2 helyszín biztosan azt kész.

És akkor az a felelős , aki világgá kürtölte? Ha a Meggyesi praclizását megtudták, akkor ez sem maradt volna titokban.

Végülis ezt a szituációt nem kezelni volt nehéz, de elrontani. 1 balaton parti vendégházat ügyesebben kezelnek. Nem akarom elhinni még Alföldiről sem, hogy ennyire hülye legyen. Szerintem valakinek az érdekében állott, megcsinálni ezt a "botrányt", vagy minek nevezzem.

Tonton Macoute Creative Commons License 2010.11.20 0 0 912

"Ott is szereptévesztésben voltak"

Az lehet, bár amíg az összes kutúrális intézményt arra szorítják, hogy költségvetése egyre nagyobb részét maga termelje ki, én ezért nem nagyon tudom hibáztatni őket.

Egyébként a kirúgóbizottság indokai közt a bérbeadás ténye nem szerepelt. 

Előzmény: blogtalan (911)
blogtalan Creative Commons License 2010.11.20 0 0 911

"Az Operában pl. vállalati ünnepségek is vannak." Ott is szereptévesztésben voltak, nem véletlenül rugták ki a teljes vezérkart!

Előzmény: Tonton Macoute (909)
Tonton Macoute Creative Commons License 2010.11.20 0 0 909

Minden színház bérbe adja helyiségeit a bevétel növelése miatt. Az Operában pl. vállalati ünnepségek is vannak.

Hogy a Nemzeti sokat játszik-e vagy keveset, hogy bánik a támogatással nem tudom. Ez gondolom egy másik topik témája lehet.

Egy ország nemzeti ünnepe(bármi is legyen a véleményed róla) nem politikai rendezvény.

A románok a múltkor a Tháliában ünnepeltek. Akkor kellett volna gondolni a jövőre, ha ez olyan megbotránkoztató(dec. 1 +/- egy hét -->minden színház napi két előadás). De ez nem az Alföldi sara.

Előzmény: blogtalan (907)
pindiy Creative Commons License 2010.11.20 0 0 908

A hüje magyar hirlap ezt elintézte neki, betonba öntötte az igazgatói székét.....::)))))

hajrá Alföldi!

hajrá magyarok!

p.s.azért az MH-nál csak körbenéznék, ki és mennyiért tette meg az Alföldinek ezt a szivességet::))))

blogtalan Creative Commons License 2010.11.20 0 0 907

Megszámoltam, hogy novemberben a Nemzeti 18 saját és 2 vendégelőadást tart a nagyszínpadon. 30 napos a hónap, 10 nap nincs előadás. Nem luxus ez a Nemzeti Színházban? Nem azért kapnak kiemelkedő összegű támogatást, hogy előadásokat tartsanak? Miért kéne a Nemzetinek arra berendezkednie, hogy bérbe adja a színpadát saját előadás tartása helyett? És mi az, hogy nem lehetett volna elutasítani a románok kérését? Csak annyit kellett volna mondani, hogy a Nemzetinek nem ALAPFELADATA politikai rendezvényre bérbe adni a színpadát. Ennyi! Persze, az a felelős, aki feltárja a bajt! Gratulálok...

Tonton Macoute Creative Commons License 2010.11.20 0 0 906

Amennyit tudok erről az ügyről, annak alapján szerintem Alföldi önhibáján kívül csöppent most a nagypolitikába.

Egy színházvezető kiadja létesítményét az üres napokra. Ez eddig teljesen bevett dolog. Aztán jelentkezik a román követség, hogy kivenné. Ti mit tettetek volna a helyében? Egy színházigazgató hajtson el egy országot, azzal, hogy az ünnepük neki nem tetszik? Na, akkor kellett volna kirúgni.

Hogy első ijedtségében most meghátrált azt meg tudom érteni, bár hibának tartom.

Én felhívtam volna a minisztériiumot, hogy most mi legyen(persze lehet, hogy ő is megtette...)?

Itt az a felelős, aki  ebből botrányt csinált.

Tanulság : jövőre dec 1. +/- egy hét--> minden színházban napi két előadás :--))

blogtalan Creative Commons License 2010.11.20 0 0 905

Diplomáciai óvatosságból nem rúgják ki Alföldit

http://www.magyarhirlap.hu/kultura/diplomaciai_ovatossagbol_nem_rugjak_ki_alfoldit_.html

Előzmény: wadbikaiy (904)
wadbikaiy Creative Commons License 2010.11.20 0 0 904

Ugyis kinyírják a bexari Alföldimásságot, csak idő kérdése.

Bepes Elek Creative Commons License 2010.11.19 0 0 902

Most van csoki, pénz nincs.

Meg nyugdíjas seggnyalás sincs. Anyósom nyugdíja nincs 50 ezer átszámolva, de örül neki.

..és nincs ingyenutazás sem.

Előzmény: Törölt nick (901)
Bepes Elek Creative Commons License 2010.11.19 0 0 900
Előzmény: M63 010 (898)
M63 010 Creative Commons License 2010.11.19 0 0 899

Na meg amikor az egyetemen a magyar feliratokat leszedték, de az angolnak nem esett baja. :(

Előzmény: seesur (870)
M63 010 Creative Commons License 2010.11.19 0 0 898

Ezért kéne autonómia, és ezzel még az ottani románok is jobban járnának!

Előzmény: seesur (870)
Bepes Elek Creative Commons License 2010.11.19 0 0 897

Jó, én meg '95 óta rendszeresen.

Előzmény: Törölt nick (895)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!