Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

igor978 Creative Commons License 2020.06.03 0 0 6492

Sziasztok,

2012-es 1.6THP kombim van. Jelenleg 3 problémám van az autóval. Lehet külön hibák de az is lehet, hogy összefüggenek. Sajnos szerelő még nem jött rá a megoldásra. Gondoltam kérdezek itt is, hátha volt már másnál is ilyen.

1.: Alapjáraton egyenetlenül jár a motor. Nem csak indításkor, de használat közben, meleg motornál is fenn áll ez a jelenség ha mondjuk piros lámpánál állok. Gyorsításkor, terhelés alatt is érezni az enyhe rángatást.

2.: Sokszor füstöt ereget a kipufogó. Leginkább akkor ha járó motorral várakozok és utána indulok. Vagy mondjuk tolatáskor. Ez jellemzően fehér, sűrű füst.

3.: Valahol fogy a fagyállóm. Nem látni szivárgást sehol, szerelő se talált. 1-2 hetente töltögetek utána.

SzaLev Creative Commons License 2020.05.24 0 0 6491

Köszönöm ez nagyon hasznos infó nekem, mert nálam is kicsik a gyerekek és amikor volt nálam csere autó akkor meglepődve tapasztaltam hasonló problémát, mint amit te is írsz.

Nem is értem a koncepciót a hátsó üléssornál (más kocsinál is tapasztaltam) felnőtt ember nem fér be, gyerekülést nehéz kezelni plusz a gyerek nem lát ki az ablakon. Így nem jó annak se ahol felnőttek utaznak hátul annak sem ahol gyerekek...

Előzmény: A másik határbíró (6490)
A másik határbíró Creative Commons License 2020.05.24 0 0 6490

Fél éve van a családban egy új 508-as, 1.5HDI, 130 Le, sedan. Céges autó, így nem magunknak választottuk, ezért nem mindenben felel meg az igényeinknek. Két kisgyerekünk van, mindkettő gyerekülést használ még és ez okozza a problémát.

A gyerekek beültetésekor sokszor odaverjük a fejüket a szűk ajtónyílás tetejéhez. Rettenetesen kicsik a hátsó nyílások, alig férünk be a becsatolásukhoz, gyakorlatilag át kell hasalni a gyerekeken, hogy elérjük a csatot, ami ráadásul nem felfelé néz, hanem kb. 45 fokban előre felé döntve, így alig lehet beletalálni. Kínunkban már azt a módszert alkalmazzuk, hogy a jobb oldali ajtóban hasaló szülő csatolja be a túloldali csatot (mert ő legalább látja) és viszont.

Az ablakoknál nem fütyül a szél, azért arra kíváncsi vagyok, hogy a nyitáskor fél centit lehúzódó ablakok automatikája mennyire lesz időtálló.

Elöl nagyon jó ülni benne, vezetni is kellemes, a motor mérete, ereje, dinamikája ízlésfüggő, nekem kicsit kevés, elég lustácska ez a motor az automata váltóval, nyilván lehet erősebb motort is választani. Viszont az elmúlt 2 hónapban a dugó nélküli, akadálymentes bp-i forgalomban 4,8 l volt a fogyasztása, normál viszonyok között azért ez inkább 7 liter volt. Szép, kellemes kül- és belterű, karakteres megjelenésű kocsi, meg szokták nézni. A műszerfal gondolom megosztó: kinek öncélú parasztvakítás, kinek XXI. századi, innovatív megjelenésű. Nekem tetszik, bár én el tudnám viselni az analóg óracsoportot is. Jól vezethető, de azért én jóval férfiasabb autónak érzem a kombi C5-ösünket a 2 literes motorjával, a család igényei szempontjából pedig össze sem hasonlítható a kettő. Ha kicsit nagyobbak lennének a gyerekek, elgondolkodnék egy kombin, erősebb motorral. Korábban volt egy másik 508-asunk az előző széria ráncfelvarrott korszakából, az kicsit kényelmesebb volt, szerintem ezzel a nagyon alacsonyra vett kasztnival némileg túlzásba esetek a franciák, vagy nagyon más igényű autósokra pozicionálták át a típust.

Előzmény: SzaLev (6486)
SzaLev Creative Commons License 2020.05.24 0 0 6489

Köszi a választ.

Igen a próba az kötelező, de bemutató autók általában a fullos kivitelek (nekem meg arra nem futja sajna) és nem tudom a Peugeot-nál hogy van, de amikor az előző kocsimat vettem a rövidke próbaút során sok tapasztalatot nem nyertem.

A napi használat ami kihozza azokat az apró bosszantó dolgokat (már ha van ilyen) ami után az ember megbánja a választást. Pl. nemrég volt nálam egy Seat arona (csere a javítás idejére), ami kívülről első pár méteren nagyon klassz volt. Aztán nem tudtam rögzíteni az isofix-es ülést, az idétlen kiosztású kilométerórát nem tudtam megszokni stb., de ez csak pár nap után jött elő.

Amúgy Golf VII-ből ülnék át, amivel elégedett vagy. Alapból a golf VIII az esélyes, de igencsak megdrágult az elmúlt években...

Előzmény: Alex099x (6488)
Alex099x Creative Commons License 2020.05.24 0 0 6488

Szerintem sportújságból nem lehet megtanulni focizni. Miért nem mész be egy kereskedésbe és mész egy kört a bemutató autóval?

Nálam 2 napig volt egy kombi, de sajnos egy benzines. A minőség példamutató, az biztos. Szerintem a Passatot kétszer megkerüli. Kicsit futurisztikus a műszerfal. Nekem legalábbis. De az érzés az autóban a kategóriáján messze túlmutat. Ez persze a korábbi modellről is elmondható. A keret nélküli ablaknak nincs jelentősége, mert felcsúszik a kédergumiba, ami a tetőkeretre van feltéve. Pontosan úgy viselkedik, mintha lenne keret. Síri a csend van az utastérben. De mondom, szerintem próbáld ki. Meggyőző. Ráadásul sok bemutató autó van a neten igencsak jó áron.

Előzmény: SzaLev (6487)
SzaLev Creative Commons License 2020.05.23 0 0 6487

A keret nélküli ablak miatt mennyivel zajosabb, mint egy normál kialakítású?

Előzmény: SzaLev (6486)
SzaLev Creative Commons License 2020.05.23 0 0 6486

Sziasztok!

Van a forumon olyan, akinek a legujabb modje van?

Nemsokára autót cserélnék és azt vettem észre hogy egy oktávia közel annyiba kerül mint egy 508-as.

Külsőre jobban tetszik. A neten lévő tesztekből sok hasznosat nem lehet megtudni, csak annyi hogy kicsit szűkös hátul a hely, de nekem ez probléma, mert 5 felnőttel szinte sose utazok, a gyerkek meg gondolom elférnek...

Aki használ ilyet tudna írni saját tapasztalot plusz/minusz ami a normál, napi használhathoz tartozik.

Köszi

Előre is!

Sziró58 Creative Commons License 2020.05.07 0 0 6485

Köszi szépen Alex. Tesztelem. Majd meglátjuk mi lesz belőle 😀😀

Alex099x Creative Commons License 2020.05.07 0 0 6484

Kapcsold be a klímát és vedd ki az automata funkciót. Nyomd meg a "mono" gombot Ezek után manuálisan vezéreld, úgy, hogy a hőfokot vidd min.-ra és mindig csak egy felé irányítsd a levegőt és úgy figyeld, hogy melyik fúvókára milyen hőmérsékletű levegő megy. Ha marad a jelenség, vagyis a középső fúvóka felé nem megy hideg, akkor valamelyik csappantyú adta meg magát, vagy a központi légterelő nem működik normálisan. Vagy megakadt, vagy elfordult a fogaskerék. Teszteld a belső levegő keringetést is! Változik-e befúvás hangja, erőssége. Elképzelhető, hogy egy alapbeállítás segít, ha van ilyen a komfortelektronika vez. egységénél, de általában nem szokott segíteni. Hogy kézi vezérléssel lehet-e alaphelyzetbe állítani a csappantyúkat az 508-nál, azt sajnos nem tudom. Csappantyút/kat kell cserélni, a legrosszabb esetben. Ez nem is lenne gond, de általában a szellőzőrendszer köré építik az autót, vagyis műszerfal ki-be a legtöbb típusnál. :-(

Előzmény: Sziró58 (6483)
Sziró58 Creative Commons License 2020.05.06 0 0 6483

Sziasztok Segitséget szeretnék kérni.van egy 508-as autóm.Olyan hiba jelentkezett,hogy be van kapcsolva a klíma,megy is ,hűt is rendesen ,de a műszerfalon a középső fúvókán forró levegőt nyom.Remélem ez csak egyedi eset ,vagy járt már valaki így?

vapor7 Creative Commons License 2020.04.12 0 0 6482

Sziasztok.

Kérdésem lenne. Meg tudja-e valaki mondani, hogy mi ez? Mi a neve ennek a "szerkentyűnek"? Egy picit szivárog a hűtővizem, és csak itt látok vmi folyást.. Ez a vízhűtőbe menő felső csövön van rajta, és valami jeladó lehet, esetleg ez lenne a termosztát? Segítséget előre is köszi...

https://kepkuldes.com/image/Khjo4Q

Zolysys Creative Commons License 2020.04.08 0 0 6481

Hívj fel könnyebb gyorsabb :)

Előzmény: joey89 (6480)
joey89 Creative Commons License 2020.04.07 0 0 6480

Köszönöm a Választ a gyűrüt időközben én is megtaláltam és be is tanulta végállást.

Jelenleg még a hiba listával halad a projekt.

Mennyi idő ez a magyaritás+ frissités? illetve az anyagi oldala?

Üdv

Joey

Előzmény: Zolysys (6479)
Zolysys Creative Commons License 2020.04.07 0 0 6479

navira tudok teljes maygar menüt és maygar hangot, térképet, traffipax adatbázist
Az árnyékoló tanítható
Járó motornál nyomd hosszan a gyűrűt

Előzmény: joey89 (6478)
joey89 Creative Commons License 2020.04.07 0 0 6478

Sziasztok!

Birtokomba került egy 2012-es 508SW 2.0HDI sok az újdonság számomra és sok a kérdés.

A panoráma tető az tanítható-e? Jelenleg a teljesen nyitott állapot rendben van viszont a teljesen zárt állapothoz hiányzik vagy 2-3cm.Vagy ez milyen problémára utalhat?

RT6 Navival van szerelve ez magyarítható frissíthető?

A másik kellemetlen dolog a Karfa: A zsanér el van törve van valami javitó megoldás? a Bontókba mindenhol hiány ez típushiba?

Válaszokat köszönöm előre is.

FeZ_ Creative Commons License 2020.04.03 0 0 6477

Hát ha kérdezed (mert a kérdő mondat végén ? van ;-) ) akkor a külső visszapillantótükör fűtésére szoktak egy (12V-os) LED-et kötni. Amikor regenerál, világítani fog a LED. Természetesen amikor te kapcsolod be a hátsó ablakfűtést és amiatt világít, az nem számít regenerálásnak. :-P

Előzmény: Tittye07 (6476)
Tittye07 Creative Commons License 2020.04.03 0 0 6476

Halló! Valakinek ötlete lenne a regenerálás kontrollálására. Rövid távon használom és már többször is hazaérkezéskor kezdene regenerálni.

rszalka Creative Commons License 2020.04.01 0 0 6475

Köszönöm, csak zárt fb csoportban jelent meg sajnos. 

Előzmény: ambushka (6474)
ambushka Creative Commons License 2020.03.31 0 0 6474

Gondolom link akart lenni :) nyugodtan posztold ki a kinézett autókat, a többiek segítenek

Előzmény: rszalka (6473)
rszalka Creative Commons License 2020.03.30 0 0 6473

Csak betippeltem mit jelenthet nálad a "rakd ki a nick-et"

Volt egy Rick nevű macskám, őt ki kellett rakni esténként vizelni...... 

Előzmény: Alex099x (6472)
Alex099x Creative Commons License 2020.03.30 0 0 6472

Nem értem, hogy ez hogy jön ide......

Előzmény: rszalka (6471)
rszalka Creative Commons License 2020.03.27 0 0 6471

Pár autós kereskedő, autókozmetikát is üzemeltet. Esélyes hogy itt is tag. 

Előzmény: Alex099x (6470)
Alex099x Creative Commons License 2020.03.26 0 0 6470

Rakd ki a nick-et az autókról

Előzmény: rszalka (6468)
ambushka Creative Commons License 2020.03.22 0 0 6469

Erre én is kíváncsi lennék, mert jó pár autó székesfehérvári, amit kinéztünk

Előzmény: rszalka (6468)
rszalka Creative Commons License 2020.03.22 0 0 6468

Sziasztok!

Írtátok korábban többször is hogy Fehérvárt el kell kerülni messziről. Itt van konkrét kereskedő vagy úgy általában?
Azért, mert találtam egy fehérvári gépet ami igen tetszetős.

Köszönöm a segítséget!

Alex099x Creative Commons License 2020.03.18 0 0 6467

Sziasztok!

508 váltógombot vett már le valaki? Csavaros, vagy csak húzni kell? Nem akarja megadni magát egyelőre...:-(

néhai0 Creative Commons License 2020.03.18 0 0 6466

Igen meg, az ár fix :) kérj ajánlatot. Az automata így is kicsit gondolkodik hirtelen gázadáskor meg a nyomatékot is szépen adagolja, kímélve a váltót, szóval tuning van sok féle, lehet ettől sokkal jobbat is, de a lényeg az, hogy az autó élettartama ne csökkenjen, semmit ne hajtsunk túl, csak használjuk ki azt ami benne benne rejlik. 230LE 520Nm nyomaték és megtartva a gyári nyomaték görbét 2000-3000ford között van a csúcs és aztán szépen esik úgy mint a gyári állapotban, alul meg csak óvatosan van emelve mert a kenési rendszert itt is figyelemebe kell venni, tartani kell a gyári görbét ésszel emelve. Nekem megérte mert ennyivel többért még messze nincs ilyen teljesítmény, azok 5mill fölött kezdődnek használtban...

Előzmény: ambushka (6464)
rszalka Creative Commons License 2020.03.16 0 0 6465

Sziasztok!

Bízom benne hamarosan teljes jogú tagként, családi autóvásárlás előtt állva az 508 SW mellett tettük le a voksunkat.

Ennek kompromisszumkész elképzelései:

2015 évjárattól ( a rácfelvarrott )
Kombi
2.0 hdi
manuális váltó
ülésfűtés
Érdekelhet bizonyos esetekben az RXH és a GT is.

Ha bárki megbízható forrásból hall ilyet lehetőleg Bp.-hez közel, ne tartsa magában.

Üdv

ambushka Creative Commons License 2020.03.12 0 0 6464

Még egy kérdés ezzel kapcsolatban, a Rigotech tényleg megérte? :) milyen árajánlatot/végső árat kaptál, ha szabad tudni?

Előzmény: néhai0 (6460)
gróf8 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 6463

Köszönöm!

Előzmény: néhai0 (6460)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!