2012-es 1.6THP kombim van. Jelenleg 3 problémám van az autóval. Lehet külön hibák de az is lehet, hogy összefüggenek. Sajnos szerelő még nem jött rá a megoldásra. Gondoltam kérdezek itt is, hátha volt már másnál is ilyen.
1.: Alapjáraton egyenetlenül jár a motor. Nem csak indításkor, de használat közben, meleg motornál is fenn áll ez a jelenség ha mondjuk piros lámpánál állok. Gyorsításkor, terhelés alatt is érezni az enyhe rángatást.
2.: Sokszor füstöt ereget a kipufogó. Leginkább akkor ha járó motorral várakozok és utána indulok. Vagy mondjuk tolatáskor. Ez jellemzően fehér, sűrű füst.
3.: Valahol fogy a fagyállóm. Nem látni szivárgást sehol, szerelő se talált. 1-2 hetente töltögetek utána.
Köszönöm ez nagyon hasznos infó nekem, mert nálam is kicsik a gyerekek és amikor volt nálam csere autó akkor meglepődve tapasztaltam hasonló problémát, mint amit te is írsz.
Nem is értem a koncepciót a hátsó üléssornál (más kocsinál is tapasztaltam) felnőtt ember nem fér be, gyerekülést nehéz kezelni plusz a gyerek nem lát ki az ablakon. Így nem jó annak se ahol felnőttek utaznak hátul annak sem ahol gyerekek...
Fél éve van a családban egy új 508-as, 1.5HDI, 130 Le, sedan. Céges autó, így nem magunknak választottuk, ezért nem mindenben felel meg az igényeinknek. Két kisgyerekünk van, mindkettő gyerekülést használ még és ez okozza a problémát.
A gyerekek beültetésekor sokszor odaverjük a fejüket a szűk ajtónyílás tetejéhez. Rettenetesen kicsik a hátsó nyílások, alig férünk be a becsatolásukhoz, gyakorlatilag át kell hasalni a gyerekeken, hogy elérjük a csatot, ami ráadásul nem felfelé néz, hanem kb. 45 fokban előre felé döntve, így alig lehet beletalálni. Kínunkban már azt a módszert alkalmazzuk, hogy a jobb oldali ajtóban hasaló szülő csatolja be a túloldali csatot (mert ő legalább látja) és viszont.
Az ablakoknál nem fütyül a szél, azért arra kíváncsi vagyok, hogy a nyitáskor fél centit lehúzódó ablakok automatikája mennyire lesz időtálló.
Elöl nagyon jó ülni benne, vezetni is kellemes, a motor mérete, ereje, dinamikája ízlésfüggő, nekem kicsit kevés, elég lustácska ez a motor az automata váltóval, nyilván lehet erősebb motort is választani. Viszont az elmúlt 2 hónapban a dugó nélküli, akadálymentes bp-i forgalomban 4,8 l volt a fogyasztása, normál viszonyok között azért ez inkább 7 liter volt. Szép, kellemes kül- és belterű, karakteres megjelenésű kocsi, meg szokták nézni. A műszerfal gondolom megosztó: kinek öncélú parasztvakítás, kinek XXI. századi, innovatív megjelenésű. Nekem tetszik, bár én el tudnám viselni az analóg óracsoportot is. Jól vezethető, de azért én jóval férfiasabb autónak érzem a kombi C5-ösünket a 2 literes motorjával, a család igényei szempontjából pedig össze sem hasonlítható a kettő. Ha kicsit nagyobbak lennének a gyerekek, elgondolkodnék egy kombin, erősebb motorral. Korábban volt egy másik 508-asunk az előző széria ráncfelvarrott korszakából, az kicsit kényelmesebb volt, szerintem ezzel a nagyon alacsonyra vett kasztnival némileg túlzásba esetek a franciák, vagy nagyon más igényű autósokra pozicionálták át a típust.
Igen a próba az kötelező, de bemutató autók általában a fullos kivitelek (nekem meg arra nem futja sajna) és nem tudom a Peugeot-nál hogy van, de amikor az előző kocsimat vettem a rövidke próbaút során sok tapasztalatot nem nyertem.
A napi használat ami kihozza azokat az apró bosszantó dolgokat (már ha van ilyen) ami után az ember megbánja a választást. Pl. nemrég volt nálam egy Seat arona (csere a javítás idejére), ami kívülről első pár méteren nagyon klassz volt. Aztán nem tudtam rögzíteni az isofix-es ülést, az idétlen kiosztású kilométerórát nem tudtam megszokni stb., de ez csak pár nap után jött elő.
Amúgy Golf VII-ből ülnék át, amivel elégedett vagy. Alapból a golf VIII az esélyes, de igencsak megdrágult az elmúlt években...
Szerintem sportújságból nem lehet megtanulni focizni. Miért nem mész be egy kereskedésbe és mész egy kört a bemutató autóval?
Nálam 2 napig volt egy kombi, de sajnos egy benzines. A minőség példamutató, az biztos. Szerintem a Passatot kétszer megkerüli. Kicsit futurisztikus a műszerfal. Nekem legalábbis. De az érzés az autóban a kategóriáján messze túlmutat. Ez persze a korábbi modellről is elmondható. A keret nélküli ablaknak nincs jelentősége, mert felcsúszik a kédergumiba, ami a tetőkeretre van feltéve. Pontosan úgy viselkedik, mintha lenne keret. Síri a csend van az utastérben. De mondom, szerintem próbáld ki. Meggyőző. Ráadásul sok bemutató autó van a neten igencsak jó áron.
Nemsokára autót cserélnék és azt vettem észre hogy egy oktávia közel annyiba kerül mint egy 508-as.
Külsőre jobban tetszik. A neten lévő tesztekből sok hasznosat nem lehet megtudni, csak annyi hogy kicsit szűkös hátul a hely, de nekem ez probléma, mert 5 felnőttel szinte sose utazok, a gyerkek meg gondolom elférnek...
Aki használ ilyet tudna írni saját tapasztalot plusz/minusz ami a normál, napi használhathoz tartozik.
Kapcsold be a klímát és vedd ki az automata funkciót. Nyomd meg a "mono" gombot Ezek után manuálisan vezéreld, úgy, hogy a hőfokot vidd min.-ra és mindig csak egy felé irányítsd a levegőt és úgy figyeld, hogy melyik fúvókára milyen hőmérsékletű levegő megy. Ha marad a jelenség, vagyis a középső fúvóka felé nem megy hideg, akkor valamelyik csappantyú adta meg magát, vagy a központi légterelő nem működik normálisan. Vagy megakadt, vagy elfordult a fogaskerék. Teszteld a belső levegő keringetést is! Változik-e befúvás hangja, erőssége. Elképzelhető, hogy egy alapbeállítás segít, ha van ilyen a komfortelektronika vez. egységénél, de általában nem szokott segíteni. Hogy kézi vezérléssel lehet-e alaphelyzetbe állítani a csappantyúkat az 508-nál, azt sajnos nem tudom. Csappantyút/kat kell cserélni, a legrosszabb esetben. Ez nem is lenne gond, de általában a szellőzőrendszer köré építik az autót, vagyis műszerfal ki-be a legtöbb típusnál. :-(
Sziasztok Segitséget szeretnék kérni.van egy 508-as autóm.Olyan hiba jelentkezett,hogy be van kapcsolva a klíma,megy is ,hűt is rendesen ,de a műszerfalon a középső fúvókán forró levegőt nyom.Remélem ez csak egyedi eset ,vagy járt már valaki így?
Kérdésem lenne. Meg tudja-e valaki mondani, hogy mi ez? Mi a neve ennek a "szerkentyűnek"? Egy picit szivárog a hűtővizem, és csak itt látok vmi folyást.. Ez a vízhűtőbe menő felső csövön van rajta, és valami jeladó lehet, esetleg ez lenne a termosztát? Segítséget előre is köszi...
Birtokomba került egy 2012-es 508SW 2.0HDI sok az újdonság számomra és sok a kérdés.
A panoráma tető az tanítható-e? Jelenleg a teljesen nyitott állapot rendben van viszont a teljesen zárt állapothoz hiányzik vagy 2-3cm.Vagy ez milyen problémára utalhat?
RT6 Navival van szerelve ez magyarítható frissíthető?
A másik kellemetlen dolog a Karfa: A zsanér el van törve van valami javitó megoldás? a Bontókba mindenhol hiány ez típushiba?
Hát ha kérdezed (mert a kérdő mondat végén ? van ;-) ) akkor a külső visszapillantótükör fűtésére szoktak egy (12V-os) LED-et kötni. Amikor regenerál, világítani fog a LED. Természetesen amikor te kapcsolod be a hátsó ablakfűtést és amiatt világít, az nem számít regenerálásnak. :-P
Írtátok korábban többször is hogy Fehérvárt el kell kerülni messziről. Itt van konkrét kereskedő vagy úgy általában? Azért, mert találtam egy fehérvári gépet ami igen tetszetős.
Igen meg, az ár fix :) kérj ajánlatot. Az automata így is kicsit gondolkodik hirtelen gázadáskor meg a nyomatékot is szépen adagolja, kímélve a váltót, szóval tuning van sok féle, lehet ettől sokkal jobbat is, de a lényeg az, hogy az autó élettartama ne csökkenjen, semmit ne hajtsunk túl, csak használjuk ki azt ami benne benne rejlik. 230LE 520Nm nyomaték és megtartva a gyári nyomaték görbét 2000-3000ford között van a csúcs és aztán szépen esik úgy mint a gyári állapotban, alul meg csak óvatosan van emelve mert a kenési rendszert itt is figyelemebe kell venni, tartani kell a gyári görbét ésszel emelve. Nekem megérte mert ennyivel többért még messze nincs ilyen teljesítmény, azok 5mill fölött kezdődnek használtban...