Keresés

Részletes keresés

Mono SE Creative Commons License 2020.12.25 -2 0 1016

"bizonyos cső tipusok körül alakultak ki szekértáborok"

Ez tökéletes meglátás, és ennek mentén szinte lépcsőnként el lehet jutni a zeneiség nehezen megfogható fogalomköréhez is.

Minél komplexebb technológia csűri csavarja az eredetileg mechanikai rezgéseket adó hangszerek hangját, annál több részlet veszik el, vagy alakul át olyan módon, ami már nem alakítható vissza az eredetinek megfelelő levegőrezgéssé. Már a felsorolásodban van egy hatalmas ugrás: a 300B közvetlen fűtésű trióda és az utána lévő közvetett fűtésú végcsövek között. De ugyanekkora ugrás van a pp és az se erősítés, vagy az analóg és a (korai) digi rögzítés és átalakítás között.

A szekértáborok között viszont ízlésbeli eltérések is vannak, és innentől kezdve a zenei jellegű értelmezések között is új front nyílt. 

Visszatérve a dynacora, kétségtelen, hogy kiváló erősítő, de ezzel a csőkészlettel a büüdös életben nem fog olyan plusz részleteket, érzelmeket és zenei töltetet továbbítani, mint egy 300B mondjuk, vagy egy korai közvetlen fűtésű minőségi üveg.

Előzmény: Dzsibzon (1014)
Törölt nick Creative Commons License 2020.12.25 0 0 1015

Ezt a választ kaptam Bob-tól:

VTA ST-70 amp kit > $869

USD220/240 volt power transformer > $35

USDShipping to Hungary on 35 pounds > $225 USD

-----------------------------------------------------------

Total = $1129 USD

plusz vám , azt nem tudom mennyi

Dzsibzon Creative Commons License 2020.12.25 0 0 1014

Elhiszem - igazad van. 

Az ember mindig hall ha szerencséje van egy még jobb erősítőt.

Amíg csak 200 ezres erősítőket (nyilván integrált) hallottam, azok között is volt, ami közel állt az én ízlésemhez.

S talán mégis csak ez a döntő egy vásárlásnál - ÉN mit hallok, NEKEM tetszik-e - nem a hifi szakíróknak, nem a szekértáboroknak, nem a szomszéd Józsibának.

Aztán valahol sikerül meghallgatni egy 3-400 ezres integráltat és HŰ HA !

Biztosan ez játszódik le a csövesek vonalán is - csak még magasabb összegekről indulva.

Én azt látom - nem ismerve ennek a technikai és audio hátterét - hogy bizonyos cső tipusok körül alakultak ki szekértáborok : 300B, KT88, EL34, 6C33C, 6550.

Pár napja egy hirdetésben láttam egy handmade csöves erősítőt, különös formájú csövekkel - a 30-as évekből származó eredeti RCA 808 csövek voltak beépítve.

Az eladó azt állította, hogy neki mindegy, hogy valaki az 500 ezres vagy 1 milliós vagy másfél milliós erősítőjét hozza el + a kedvenc lemezeit : ez a padlót fel fogja mosni a többivel a zenei reprodukció kapcsán.

Na erre akkor most mit mondjak vagy mit gondoljak..?

Mono SE Creative Commons License 2020.12.24 -2 0 1013

"400-500 ezer Ft.-nál jár"

gondol, gondol - mint Micimackó!!! ennyi pénzért sak egy hifista bohóckodik el34-ekkel ;)

Előzmény: Dzsibzon (1011)
Dzsibzon Creative Commons License 2020.12.24 0 0 1012

Itt egy aktuális eredeti - 238 ezer Ft. átszámítva :

https://www.ebay.com/itm/193775384844

Dzsibzon Creative Commons License 2020.12.24 0 0 1011

Nem vagyok ezt állandóan figyelő vagy kompetens személy, de átszámítva a jó magyar forintra az USA-ban 220 - 320 ezer Ft. körül van az áruk az eredeti szériának + pártízezer a csomag, ha valami csoda folytán hajlandó elküldeni a redneck + itthon a szervek rádobnak + VÁM-ot + a csomag árával növelt összegre (nem csak a készülék árára - egy vicc) a + 27% ÁFA.

Egyszerűbbnek tűnik kivárni azt a szökőévet, hogy valaki eladja itt Európában vagy 2 szökőévet, hogy Magyarországon.

Illetve van ez a lehetőség a Bob Latinotól rendelni - de itt nem tudom mire jön ki a végösszeg, mert vagy 5 féle konfigurációban rendelhetsz.

Ezen kell elgondolkodjon valaki, hogy 400-500 ezer Ft.-nál jár - ez az a sáv, ahol már vannak jó csöves erősítők a kínálatban.

quad Creative Commons License 2020.12.24 0 0 1010

Sacc/kb mennyiért adnak mostanában egy vintage, illetve új építésű ST70-est?

Dzsibzon Creative Commons License 2020.12.24 0 0 1009

Csak jót olvastam róla fórumokon - olyanoktól is, akiknek volt már több eredeti Dynaco ST-70 - ez azért csak jelent valamit. Itt az egyik ismert írás a Bob Latino által forgalmazott erősítőről - de Te biztosan ismered meg kb. mindenki, aki ezt a fórumot olvassa :

https://www.audioasylum.com/cgi/vt.mpl?f=amp&m=164438

Törölt nick Creative Commons License 2020.12.24 0 0 1008

Pontosan innen szeretném majd rendelni.

Már le is leveleztem velük. Most a virus miatt nem kuldenek tengeren tulra.

Addig lenne jo valahogy itthon meghallgatni egyet :)

Dzsibzon Creative Commons License 2020.12.24 0 0 1007

Kedves Péter!

Ezen a rendelésen nem gondolkodtál ~ állítólag a legjobb után építés.. Többféle kittben, többféle csővel, 220V-os változatban.. elég népszerű az USA-ban :

http://www.tubes4hifi.com/bob.htm

Szeretetteli Karácsonyt Mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2020.12.24 0 0 1006

Kedves Klubtársak!

10 évvel ezelőtt volt nálam kölcsön egy ST70 2 hétre. Akkor egy Dali Ikon 6-os hangfalpáram volt, egyből beleszerettem az erősítőbe. Aztán sajnos vissza kellett adnom. Azóta a hangfal sincs már meg, eladtam. Semmi más nem tudta úgy meghajtani, hogy érdemesnek érezzem megtartani.

Az elmúlt időszakban megépítettem Troels Gravesen DTQWT MKIII hangfalát.

Itt található róla bővebb információ:

http://www.troelsgravesen.dk/DTQWT-mkIII.htm

94-95db-es érzékenység

Transmission line kialakítás

A hangfal telitalálat lett, maximálisan meg vagyok vele elégedve, minden szempontból.

A tervező javaslata szerint Push Pull KT88-al, vagy EL34-el érdemes hajtani, pont amilyen az ST70.

Amikor visszaadtam a kölcsönkapott ST70-et megfogadtam, hogy lesz egy ilyenem egyszer.

Most, hogy kész a hangfal, az erősítő következne, viszont nagyon szeretném őket együtt meghallgatni mielőtt rendelek egyet (nem olcsó, de ezt itt nem kell magyaráznom)

Lenne esetleg valaki itt aki hajlandó lenne egy összehallgatás erejéig találkozni velem és a hangfalammal?

Azt biztosan állíthatom, hogy a hangfalat meghallgatni számára is élmény lesz :)

Nagyon nagyra értékelném a lehetőséget, ha valaki kisegítene!

Köszönettel:

Halas Péter

+36/20-4482874

Törölt nick Creative Commons License 2020.11.12 0 0 1005

Yes megnéztem. Dynaco A470 de olyan régen láttam fedél nélkül, hogy csak az A470-re emlékszem. Talán ezek az erőlködő legértékesebb részei.

Előzmény: tibtiborkaba_new (1003)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2020.11.12 -1 0 1004

Igazad, van, hülyeséget írtam, a PAS2 meg a PAS3 szvsz ugyanúgy néz ki, nekem a réz előlapos Dynakit verzió van.

Előzmény: quad (1002)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2020.11.12 -1 0 1003

A kimenőkre két sorban a DYNACO A470 van ütve, az enyém is olyan. 

Előzmény: Törölt nick (997)
quad Creative Commons License 2020.11.12 0 0 1002

Pont ezt nem tudom, hogy ránézésre megkülönböztethető a 2-es a 3-as és a 3x.?

Előzmény: tibtiborkaba_new (1000)
quad Creative Commons License 2020.11.12 0 0 1001

Ránézésre szerintem az enyim is ilyen. (lásd a 938-as hozzászólást) Csak az 220-as.

Előzmény: Törölt nick (998)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2020.11.12 -1 0 1000

Szerintem PAS3 van hozzá, az a hozzá való előfok. Nekem PAS2 van, az ugyanaz, csak kinézetre régebbi. Sokan leszólják, de szerintem nem rossz az árához képest.

Előzmény: quad (996)
quad Creative Commons License 2020.11.12 0 0 999

A felirat szerint Dynakit-ről van szó. Ráadásul a 7199-es csövek is le vannak cserélve más tipusra (adapterrel)

Törölt nick Creative Commons License 2020.11.12 0 0 998
Törölt nick Creative Commons License 2020.11.12 0 0 997

A kesőbbi japán trafós változatra tippelek. A hálózati trafó formája kicsit más mint a p060-as. A kimenókre is valami hosszabb szöveg van ütve mint az eredeti amcsi A470. 

Előzmény: quad (996)
quad Creative Commons License 2020.11.12 0 0 996

Ez majdnem, hogy ingyé van.

Vajon az előerősítő melyik típus?  

Előzmény: tibtiborkaba_new (995)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2020.11.12 -1 0 995
Törölt nick Creative Commons License 2020.11.09 0 0 994

Nem érdekelte az sem vámosokat amikor háborús Tungsram csöveket (magyar kir. honv. ) mentettem haza Ukrajnából...

Előzmény: btamas70 (992)
Törölt nick Creative Commons License 2020.11.09 0 0 993

Ha jol tudom a németeknél is használtcikkre különbözeti adózás érvényes. No de új cikk esetén is az ő áfájuk meg a hollandoké is csak olyan 19% körüli. Németeknél sok elektronikai termék behozatalára csak jelképes regisztrációs díj van ezért sok kínai áru rajtuk keresztül jön be az unióba a másik nagy játékos Rotterdam...

Előzmény: btamas70 (992)
btamas70 Creative Commons License 2020.11.09 0 0 992

"nem igazán értem milyen alapon kell az EU-n kívülről vett használt cikkre ÁFA-t fizetni"

Mert a birka nép torkán szinte bármit le lehet nyomni. A nagy külföldi elektroncsőnepperek 20-30 éve ládaszám vásároltak fel  N.O.S. Tungsram ECC-ket, ezért EU-n kívülről rendelt utolsó szériás Tungsram csövekre jó eséllyel másodszor vetnek ki áfát (rejtett dupla adóztatás). Azt gondolhatnánk, hogy magyar termék behozatala alapból vámmentes. Nem így van, pl. hazánkban gyártott autókra rendeletileg kellett nullázni. A középkorban az ilyen beszolgáltatásoknak még tisztességes elnevezése volt: sarc, tized, harács...

Előzmény: quad (989)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2020.11.08 -2 0 991

Szerintem ez valami nemzetközi egyezmény függvénye. Gondolom ha használtcikkre nem kellene áfát fizetni, hirtelen minden használtcikk lenne. Az eladó kifizeti a postát, de utána kvázi eladja neked, mint "használtcikk" szolgáltatást. A helyes az lenne, hogy a szállításból levonják a küldő ország áfáját, és rátennék a fogadó országét, de ezt nem csinálják, legalábbis a postánál nem. Ha új terméket rendelek külföldről, boltból, akkor nálunk levonják a küldő ország áfáját, és ráteszik a miénket. Ehhez persze kell a számla, amin szerepel az eredeti áfa. Mondjuk előfordul, hogy így olcsóbb lesz valami, mert nálunk 8% az áfa. Nekem a szóban forgó Dynaco-ra is csak 120 USD vám+áfát ír.

A posta különösen akkor dühítő, ha a posta miatt keról ki a vám és áfamentes értékhatárból.

Amúgy az előbb tévedtem, a szállítás nem külön szolgáltatás, hanem járulékos szolgáltatás, és áfa szempontjából a szállított termék áfáját veszi át.

Külön érdekesség, hogy az egyetemes postaszolgáltatás áfamentes. Tehát a postabélyegnek nincs áfa tartalma, ha névértéken továbbadod, nem kell áfát elszámolni.

https://www.webshopabc.hu/mennyi-a-szallitasi-dij-afaja/

Jolida Creative Commons License 2020.11.08 0 0 990

EU-n belül vámunió van.

quad Creative Commons License 2020.11.08 0 0 989

Csak az a gond, hogy - szvsz - a szállítási költség már tartalmazza a feladó országi ÁFÁ-t.

Azt már mondani sem merem, hogy a használt cikkek adásvétele legtöbb országban ÁFA mentes, így Magyarországon is, mivel feltételezik, hogy arra már kifizették az ÁFA-t.  Így nem igazán értem milyen alapon kell az EU-n kívülről vett használt cikkre ÁFA-t fizetni, amikor az EU-n belülire sem kell.  

Előzmény: tibtiborkaba_new (986)
quad Creative Commons License 2020.11.08 0 0 988

30 dodo az ár volt, arra jött még tizenvalahány dollár szállítás.

Viszont ha nem a postával vámoltatok, a Posta akkor is kért volna valamilyen költséget, már nem emlékszem, hogy mennyit és milyen jogcímen.

Előzmény: Törölt nick (987)
Törölt nick Creative Commons License 2020.11.08 0 0 987

Azt hogyan csináltad? 40 dollárig el szoktak engedni vámot áfát annak kis értéke miatt. Úgy értem cucc + szállítás együtt afölött persze sáp van. Ha nem akarod a postát megbízni akkor nincs díj viszont ekkor neked kell megfizetned az estleges közterhet közvetlenül a vámszervnek. Dynacot és társait nem így kell behozni mert tetemes összeget kifizetsz vámra + ÁFÁ-ra. Németek, hollandok abból gazdagodnak hogy az ilyen idióta mint a magyar szanályokat sokkal liberálisabb sajáttal kikerülik ld. vám és áfamentes telefon rendelés EU raktárról. Valahogy az is odakerül Union belülre.

Előzmény: quad (985)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!