Keresés

Részletes keresés

n.tomika Creative Commons License 2014.05.11 0 0 174

Goffi!

Örülök, hogy eljutottatok odáig, hogy elmentek a specialistához, de nagyon is kíváncsi vagyok , hogy mi lessz a kivizsgálás, és mennyibe fog kerűlni. 2 ismerősöm is volt oda hozzá, és az egyiknek 13éves és 8éves uszkár kiskutyája van mind 2 epilepsziás. Elmentek és tegretolt kaptak azt szedig és aránylag jól vannak, bár havi rohamok vannak kissebbek és mondta h még a tv  villogása is kivált náluk rohamot, nemtudom mennyit fizettek. Másik ők már nagyon rossz állapotban keresték fel a doktornőt azt mondta kb 300ezret hagytak ott és sajnos 2 hét mulva meghalt a kutya. Remélem tőled csak jó dolgokat fogok hallani, mert hallottam már annyi sok rosszat, hogy én nem tudnám mitcsináljak.    Az én dokim azt mondta hogy frontok, tüzelés esetén nincs mit tenni.Esetleg nagyobb dózis. Remélem a mostani frontokban nem lessz rohamotok. Szerencsére nekünk "eddig" bevált a tegretol és nagyroham mentes napjaink vannak,kicsi nemtudom van e azokat még nem láttam!

Kérlek majd számolj be a kivizsgálásról!

Előzmény: goffi (173)
goffi Creative Commons License 2014.05.09 0 0 173

Szia!

 

Sajnos ehhez nem sokat tudok hozzá szólni, de azt tudom tanácsolni, hogy minél hamarabb keressetek fel egy specialistát. Nálunk 3.5 hónapja kezdődött az egész, de most a héten jutottam el odáig, hogy felkeresek egy specialistát. Eddig már rengeteg pénzt költöttünk a kivizsgálására és a kezelésére és nem vagyunk előrébb, sőt. Ha a második roham után felkeresem, akkor lehet, hogy már rég tünetmenetes lenne, és nem költjük rá a gatyánkat is, tök feleslegesen. Baromi sok lesz ez a kivizsgálás, de egyszerűen addig úgysem nyugszom míg nem látja egy hozzá értő ember és végre olyan gyógyszereket ír fel, amik használnak is. Úgyhogy én csak ezt tudom Neked javasolni. 

Előzmény: Sulu1701 (172)
Sulu1701 Creative Commons License 2014.05.09 0 0 172

Sziasztok!
Szeretnék kérni egy tanácsot mert eléggé kétségbe vagyok esve.
A kutyámat( Boxer, 8 esztendős) epilepszia gyanúval kezeljük. Azért írom így mert konkrét vizsgálat nem volt csak a tünetek elmondása után az orvos azt mondta.
Az a legnagyobb gondom amiket olvasok a fórumban is, hogy az én kutyámnál nem kifejezetten ezek a tünetek, ha megengeditek leírom hátha valaki tud valami okosat.
A „rohamok“ az esetek 95%-ban akkor történik amikor valaki vendég,  ismerős, vagy családtag érkezik hozzánk vagy mi érkezünk haza.  A kutya odafut a kerítéshez borzasztóan örül, majd szét esik annyira., és kb 10-50 sec múlva  egyszerűen megáll, bambul olyan mintha itt lenne csak nem mozdul. Ezek a kisebb rohamok , kb 5perc alatt lezajlik. Nemrégen kezdte viszont a nagy rohamokat, amik hasonlóan indulnak mint az előzőben leírtak csak itt lefekszik az elején, gyorsan veszi a levegőt heves szívdobogás, ebből átmegy lassab légzésbe olyannyira hogy van amikor akár 1percig  sem vesz levegőt, aztán ismét gyorsabban kezdi venni majd visszaáll normálisra és kezd észheztérni és tisztul a tudata. Ez a nagy roham a kezdetektől számítva amíg fel nem áll kb 30-40 perc is van.
Nos az volna a kérdésem, hogy találkozott valaki ilyen rosszullétekkel?
Gyógyszerek:Az elején Sevenal: fél reggel fél este volt az adagja kb fél évig, addig viszonylag jól volt, talán havonta ha volt egy rosszullét.  Majd ahogyan telt az idő sűrűbbek lettek a rohamok és a doki azt mondta, hogy váltsunk. Most szedi a Tegretol cr 400 (reggel-este 1szem) és levedia 500mg 3szem. 
Vszont olvastam, hogy a tegretol kölcsönhatásba lép a leviteracetam tartalmú gyógyszerekkel így azt javasolták, hogy a levedia való epilepsziára így haggyam el a tegretolt amit fokozatosan elkezdtem. 
Erről van tapasztalata valakinek? 
Elnézést ha kicsit összeszedetlen az irományom de totál kivagyok, nem merek hazamenni sem mert rettegek, hogy mi lesz, ugyanakkor meg tudom ott ül az ajtóban és azt várja mikor érek haza. 
Köszönöm előre is a legkisebb infot is.

 Üdv:sulu1701 

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.09 0 0 171

Ponrosabban barátnőmé, (kölyök törpeuszkár) talán sikerült megfogni, és jöhet a gyógyszerbeállítás....

Viszont nagyon legyengült, roboráló, helyreállító hízlalókúra is kell.

goffi Creative Commons License 2014.05.09 0 0 170

Híreim vannak . :) Már ha egyáltalán olvassa még valaki a fórumot!

Beszéltem a Doktornő férjével és kaptunk időpontot következő hétvégére, szombatra. 11 órára megyünk, kb 4-5 óra lesz a vizsgálat. Már nagyon izgatott vagyok, sajnos sokkal hamarabb kellett volna ezt a lépést megtenni. Remélem még azért nem késő és sikerül beállítani valami jó kis gyógyszer kombót.

A ti kutyusaitok hogy vannak? Jövőhéttől erős lehűlést mondanak, már előre félek tőle.

goffi Creative Commons License 2014.05.07 0 0 169

Sziasztok!

 

Tegnap kaptam választ a hozzánk legközelebb eső specialistától. Azt írta, hogy keressem fel Kiss Gabriellát, ő végzi el a kutya felvételét és gondozását, Ő majd csak az utógondozásban tud segíteni. Így tegnap írtam neki egy e-mailt. Ma már meg is jött rá a válasz, nagyon szimpatikusnak tűnik a Doktornő. Írt pár sort, de azt kérte, hogy hívjam fel telefonon és ott egyeztessünk. Holnap fel is hívom, majd megírom, hogy miben maradtunk :) 

 

Nekünk is van probléma a kutya fülével, elég sűrűn begyullad neki,de sajnos a nevét nem tudom megírni a cseppnek, se a krémnek, mert azt a dokinál keverik ki. Nagyon jól bevált mind a kettő, 2-3 nap és rendbe is hozza neki.

tücsi11 Creative Commons License 2014.05.07 0 0 168

Otimax fültisztitó kiválló zsiroldó,eltávolitja a hallojáratban felhalmozodott váladékot,szövettörmeléket,és más szennyeződéseket,nyugtatja hüsiti az iritált fület 1500 ft-kb.Otospectrine fülcsepp 6 hatóanyaga van,fülatkák ellen,gombaölő hatásu,gyulladáscsökentő,viszketéscsillapitó,érzéstelenit,enyhiti a fájdalmat gyorsan felszivodik kb 2600 ft-ba kerül,ugy tudom vényköteles,először a fültisztitó ami kitisztitja a fület,aztán belecseppenteni.

szökekati Creative Commons License 2014.05.06 0 0 167

Sziasztok!Nekem nem volt most rohama a kutyànak jol volt!!Az lenne a kérésem hogy ha tudnàtok segiteni abban hogy a kutyus fülére milyen fülcseppet kellene venni ami gyulladàscsökkentö mert neki meg a füle bevan gyulladva de màr nincs pénzem a dokira mert még késöbb kapunk fizut de viszont kezelni kell mert hatmasodik a gyulladàs nàla!!!Ha valaki tud valamit errö l segitsen màr!!!Miota kezelték a fülére mintha jobb menne a kutyus nincs rohama!!!

goffi Creative Commons License 2014.05.04 0 0 166

Vettem is szombaton neki egy dobozzal. Ha legközelebb is ilyen lesz, akkor adok neki fél szemet. Ilyet még sosem csinált.

Az az igazság, hogy csak úgy nem szeretném felhívni Dr. Kiss Gabriellát, mert úgy nem látom értelmét, hogy csak telefonon konzultálunk. Meg nem is lenne korrekt, szerintem. Elvinni mostanában úgy sem tudjuk hozzá, nem állunk úgy anyagilag. Pedig hidd el számtalanszor lezongoráztam magamban, hogy csak kellene egy CT, de egyszerűen nem fér most bele. Azért gondoltam, hogy felkeresek egy hozzánk közelebbi specialistát, aki ct nélkül is hátha tud mondani valamit. Mondjuk azt nem tudom, hogy mit lehet kezdeni a frontérzékenységével. Gondolom csak tud mondani rá valamit. Meg azért bízom abban is, hogy idővel jó lesz a tegretol, még csak 8-9 napja szedi.

Előzmény: tücsi11 (163)
goffi Creative Commons License 2014.05.04 0 0 165

Igen, 5 rohama volt egymás után. Én is sokallom, annyira elfáradt szegénykém. Kb 20-30 mp-es rohamok voltak. Most elvágódott, de tudatánál volt végig. A szokásos habzó száj és járt a lába neki rendesen, meg be is pisilt. De szerencsére észnél volt végig, meg utána is. Én vezetek rohamnaplót és most néztem meg, hogy eddig összesen 7 alkalommal volt neki rohama, 13-14 hét alatt. Ebből 4szer volt hidegfront, 2szer meleg, egyszer pedig nem írtam semmit sem, azt nem tudom már. És ha hidegfront volt, akkor voltak nagy rohamok vagy több kisebb. Melegfrontnál max 2 rohama volt, az is pár mp-es. 

Találtam email címet a hozzánk legközelebbi specialistának, írtam is neki levelet. Remélem minél hamarabb válaszol és ha mondja, akkor elvisszük hozzá. Mi még nem sok ideje szedjük a Tegretolt, remélem használni fog nekünk is. Amúgy mióta rohamozott sokkal jobb kedve van, hozza a játékát, szaladgál, menne sétálni. Úgyhogy szerintem a frontot érezhette meg, azért lehetett annyira bágyadt.

Nálatok mindig csak egy nagy roham van? Olyankor magánál szokott lenni vagy nem? És az meddig szokott tartani? Olvastam olyanról is, hogy akár 1-2 óra is lehet maga a roham. Az azért már nagyon dúrva. Azt az én kutyám tuti nem élné túl. Most is már alig tudott levegőt venni a sok nyáltól. Neki amúgy is nyomott orra van, így is nehezen veszi a levegőt. Roham közben szoktam vizes ruhával törölgetni, most a szájából is próbáltam kiszedni a nyálat. Roham után le tusoltattam, annyira lihegett, melege volt. Attól picit jobban lett, kicsit legalább lehűlt. Nagyon sajnálom ilyenkor. Mindig arra gondolok, hogy mi lesz ha nem tudjuk kihozni a rohamokból és ne adj isten el kell altatni. Azt nem nagyon bírnánk ki, nekünk ő olyan, mint egy gyerek. Most is itt horkol mellettünk :)

Előzmény: n.tomika (164)
n.tomika Creative Commons License 2014.05.04 0 0 164

Szia!

Sajnállak benneteket!! Egymás után 5 rohamotok volt? az sok egy kicsit.... És nagyroham vagy csak kicsi? Bár egyikse jó! Velünk az a helyzet, hogy eddig még szerencsénk volt, megúsztuk.Bár ha kicsi rohama lenne azt lehet észre se venném! Eddig még csak nagy rohamaink voltak, legalábbis azt vettük észre. Nekünk a tegretol úgy tűnik bevált, kérdés hogy meddig.Biztos nektek is jó lessz. Én is tapasztaltam hogy kicsit bágyadtabb a kutya, főleg a szedés elején, már biztos jobban hozzászokott.Bár tud olyan mélyen aludni akár ha csak leteszi a fejét már akkor is. És álmában mindíg fut.Az lehetséges hogy mindíg csak azt álmodja hogy fut? mert sokszor jár a lába egész jól, mi meg már azt hisszük rohama van.Szólunk neki ő meg csak kómásan-fáradtan felpillant hogy mi van velünk. Mi esetünkben az hogy már kicsit fáradékonyabb az lehet azért is mert lassan 11éves, kicsit fájnak a hátsó lábai(egyhe diszplázia) is. Ezért már nem olyan szaladgálós, inkább mindenhol csak fekszik le!

Lényeg a lényeg, lassan elmegy a hideg front......nekem is nagyon fáj a fejem, mindjárt veszek be fájdalomcsillapítót, és hátha jobb lessz.

Előzmény: goffi (162)
tücsi11 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 163

Jol olvastad,mert ha bujik a sarokba vagy a fejét a falnak felé nyomja ezzel jelzi,hogy fáj a feje bátran beadhatsz neki 1/2-ed algopirint elmulasztja a fejfájást nekik is, a tegretolnak nincs mellékhatása de,inkább a sürü fronthatásokat érzi a kutyus,ezeket kiss gabi doktornőtöl tudom,itt a forumozok közül valaki már telefonon kért segitséget tőle szivesen segitett,talán egy probát megér nektek is.

Előzmény: goffi (162)
goffi Creative Commons License 2014.05.03 0 0 162

Szia!

 

Mi már sajnos túl vagyunk rajta, megérezte a kutya a rossz időt, péntek hajnali 2kor rohama volt neki.... egymás után 5. Semmi jelét nem mutatta, de gondoltam, hogy lesz valami, mert nekem is gyógyszert kellett bevennem annyira fájt a fejem. Nagyon zaklatott volt utána, folyton beakart bújni a sarokba, eddig ezt még sosem csinálta. Az injekció sem nagyon használt, kb 1.5 óra után nyugodott meg teljesen,addig csak járkált meg pár percenként helyet változtatott. Olvastam, hogy ilyenkor lehet adni nekik algopirint, mert eléggé tud fájni nekik is a fejük. Remélem ma éjszaka már nem lesz neki rohama. Kb egy hete szedjük a tegretolt. Az elmúlt 4-5 napban nagyon bágyadt volt a kutya. Egész nap aludt, játszani sem akart, még nagyon sétálni sem. Nem tudom, hogy a gyógyszer hatása-e vagy előre megérezte a frontot és amiatt volt ennyire kedvetlen. Tegnap meg ma már nem volt ennyire kába. Van a közelünkben egy specialista, akit hétfőn felfogok hívni. Elmondom neki, hogy mi a helyzet, meg hogy nálunk a front ami kihozza a kutyából a rohamokat.A meleg front is megviseli, de akkor kevesebb és lightosab rohamok vannak, de a hidegfront nagyon rossz hatással van rá. Mostanában pedig elég sűrűn vannak frontok, most is 12 nap telt el a két roham között. Hátha lehet ezzel valamit kezdeni, vagy ilyenkor pluszban adni neki valamit. Remélem ti megússzátok roham nélkül, drukkolok :)

Előzmény: n.tomika (161)
n.tomika Creative Commons License 2014.05.03 0 0 161

Kedves Mindenki!

Ma erős hidegfront hatás várható.......Ez a tapasztalatok szerint a mi kutyáinknak nem jó előrejelzés, úgyhogy rohamok várhatóak. Goffi te többször is írtad hogy hidegfrontnál rohamotok volt, hát remélem most nem lessz se nekünk, se nektek se másnak.

szökekati Creative Commons License 2014.05.01 0 0 160

Sziasztok!A doki mindta hogy kikell tapasztalni a gyógyszereket és ö irta fel ha az egyik nem volt jo egy hétmulva irta a màsikat de màr annak egy pàr nap mulva ha nem volt hatàsa irta a màsikat ha az sem akkor még màsikat irt!Ó mondta hogy kikell tapasztalni melyik a jo neki!Egyik sem volt jo!!Ez a baj!De màr  a fülére kezelik mert ràszoltam az orvosra hogy kicsit jobban vizsgàlja meg!!!Itt màr egy fülgyulladàs kijött!!Aztàn lassan megyünk majd tovàbb a kivizsgàlàssal !De most szurira jàrunk utànna megnézetem a vérképét de még arra nincs pénzem de elöteremtem az biztos!!Mert én a veséjére gyanitok !Majd elvàlik!!De most a szuri is idàig 10000ftba van!!És még csak kettö volt !A doktornö cimét felirtam nincs olyan nagyon messze tölünk de elviszem oda is ha nem javul!!Köszönöm hogy ilyen kedvesek vagytok mert amiket itt leirtok az nagy segitség nekem!!Még a doki azt mondta higy egy szopornyica oltàst is kell adni ha lemgyen a gyulladàs!

tücsi11 Creative Commons License 2014.04.29 0 0 159

Ezeket az epilepszia gyogyszereket nem szabad csak ugy váltogatni,ha egyik nem jo adom a másikat,beépiteni is fokozott adag növeléssel szabad ahogyan a szakorvos meghatározza,abbahagyás esetén vagy gyogyszerváltásnál,szintén csökentett adagokkal kivonni a szervezetből,ha nem igy tesszük a kutyusnál rosszullét és rohamsorozat fog jelenkezni.Kedves szökekati a sevenaletta a sevenál gyengitett változata ami epis kutyusoknál ébredési rohamoknál én nem alkalmaznám,főleg igy hogy szedése mellet sok a roham,ez a gyogyszer biztos hogy,nem jó neki.Minél előbb csináltass egy teljes nagy vérképet,mert ha más baja van, nem epis,de ennek ellenére ezeket a gyogyszereket kapja,nem túl jó neki,minél elöbb keress egy epilepszia szakorvost,én biztosan ezt tenném.

n.tomika Creative Commons License 2014.04.29 0 0 158

Sziasztok!

Szőkekati!!!

Dr. Schreiber Mária
Animal Állatorvosi Rendelõ
Cím: 3580. Tiszaújváros, Perényi P. u. 12.
Mobil:  0620-327-1894
Rendelési idõ: Hétfõ - Péntek: 8.30 - 10.00; 16.00 - 18.00
Szombat. 9.00 - 11.00
Email:
animal.rendelo@gmail.com

 

Csak ajánlani tudom! nemtudom merre laktok, biztos nincs hozzátok közel, de hivd fel mondjad hogy a neten találatd és tanácsot szeretnél kérni. ha olyankor hivod mikor ráér akkor nagyon kedvesen elmagyaráz mindent.

én hazzá vittem a kutyámat és hála istennek azóta esetleg 1rohamunk volt.legalábbis nagy roham. Én még kicsit soha nem láttam nála. Lehet az is elég ha emailt irsz, de valahogy probald meg!

Az a helyzet hogy nekünk mikor besűrűsödött a rohamok száma az 3 nap 3 roham volt egymás után én akkor léptem és szerencsére azóta semmi. ha havi 1lenne azzal tökéletesen megelégednék. De ha több lenne minden nap akkor kikészítene. Egyébként igy hogy mondod hogy fájhat valamije én megpróbálnék neki este egy fájdalomcsillapítót, egy algopirint, nyilván a megfelelő adagban. Bár ha nappal semmi baja nincs neki akkor nem valószínű hogy csak éjjel jön elő. Lehet rosszat álmodik......... Bár ez csak az én gondolatom!

szökekati Creative Commons License 2014.04.27 0 0 157

Szia!Hàt épp ezt beszéljük hogy az embereknél is havonta egyszer van vagy kéthavonta de minden éjszaja az màr sok!Egy két nap kimarad utànna minden éjszaka jönnek a rohamok!Màr mi is kételkedünk benne!Ugy hogy mihamarabb kikell vizsgàltatni mert nem hiszem el hogy az lenne neki!És az az érdekekes hogy a gyogyszer se hasznàl neki ! Egy se!!A legjobb gyogyszerek is cak pàrnapig jok neki!!Utànna ugyanaz a hekyzet alakul ki! Azt mondta a doki nem tud vele mit csinàlni!!Ugy làtom tényleg màsik orvost kell megkérdeznem hiàba jonak tartom a mostanit!Lehet hogy a màsik fogja tudni mi a baja!De ez se a fülét se a fogàt semmit nem nézet meg csak a cukrot  nàla és rögtön irta az epilepszia gyogyszert!Nem vizsgàlta meg sem!Sztem elfogom màshoz vinni!!De jo hogy irtad ezt mert kicsit felnyitottad a szemem hogy valoban hogy is jelentkezhet ez minden éjszaka és hogy valóban epilepszia e?Lehet higy egy rossz fog vagy valami màs!!

goffi Creative Commons License 2014.04.27 0 0 156

Szia!

 

Cuki a kutyusod, tényleg kis picuri :)

Megmondom őszintén nekem elég fura az, hogy minden éjszaka rohama van neki. Nekünk havonta van 2-3, de ezt is baromira sokallom, nemhogy minden éjszaka... Én olvastam olyat, hogy roham alatt vonyít a kutya, úgyhogy lehet, hogy epilepszia, de az  nagyon sűrű, ha minden éjszaka azt csinálja. Sajnos nem tudok tanácsot adni, szerintem érdemes lenne kivizsgáltatni (tudom, hogy most nem álltok úgy anyagilag).

 

Előzmény: szökekati (155)
szökekati Creative Commons License 2014.04.27 0 0 155

Sziasztok!Ma éjszaka 3 szor is rosszul volt a kutyus!Na ilyenkor a guta ütöget!!!Nem tudom elképzelni hogy ö nem nyàladzik nem remeg nem habzik a szàja ez epilepszia lenne?Olyan mintha merevgörcsöt kapna megmerevednek a làbai fejét nyujtja és vonyit sir!!Nincs észnél làtni rajta!!Olyan idegesitö hogy nem lehet tünetmentessé tenni még gyogyszerrel sem!!Teljesen kikészülök!!!

szökekati Creative Commons License 2014.04.26 0 0 154

De jo!Kétster sikrült feltenni a képet!!!

szökekati Creative Commons License 2014.04.26 0 0 153

A ti kutyàtokat is szivesen megnézném tegyetek màr képet rola fel!

szökekati Creative Commons License 2014.04.26 0 0 152

szökekati Creative Commons License 2014.04.26 0 0 151

Feltettem a képet rola nem tudom mejelenik e!Hàt ö az én picurkàm a neve yoda

szökekati Creative Commons License 2014.04.25 0 0 150

Sziasztok!Nàlunk az epilepszia olyan formàban jön hogy elalszik a kutya és làtjuk ahogy hirtelen gyorsan szadi a levegöt aztàn vonyitóan ugat hàtrafesziti a fejét a làbai kimerednek !Ha késön vesszük észre akkor màr horkoló hangot ad ki és szinte sikit!Felébresszük ugy hogy a fejét a kezünkbe vesszük és mozgassuk meg szologatunk hozzà akkor kezd csàmcsomgni mintha ràgcsikàlt volna valamit!Most hogy kapja a szevenelettàt és jobban odafigyelünk rà mikor elkapnà a roham akkor felemeli a fejét és csàmcsog de màr azt nem vàrjuk meg mig merevgörcsöt kap akkor màr ébresszük szolunk hozzà!De egy éjszaka még mindig legalàbb kétszer elkapja de észrevesszük és olyankor nem nagyon kapja el!!!Ha észrevesszük!!De ez még mindig nincs rendben mert a rohamok jönnek csak mostmàr mindig felügyelet alatt van a kutyus és ébresszük!De ez nem mindig lesz igy és valami olyan kezelést kell kitalàlni ami teljesen tünetmentessé teszi akkor leszünk nyugodtak!És még viszem kivizsgàlàsra csak legyen màr egy kis pénzem mert most tul sok meglepetés ért anyagiakban amit nem vàrtunk!!!Ezek nagyon sok pénzzel jàrtak kimerültem!!De viszem tovàbb a kutyust legalàbb a vérvizsgàlat ultrahang legalàbb ezeket hogy hàtha ezekböl olyan gyogyitható dolog jön ki hogy elmullik ah epilepsziàja!Mert kivizsgàltatni még nem volt és lehet hogy belsö eredetü pldul szem fül vese gyomor vagy belek szoval ezt nem tudtuk még megnézetni!Remélem hogy gyógyitható lesz de tavaly felkapott valami mérget alig tudtuk kigyógyitani màr majdnem elpusztult a kutya és ezutàn alakult ki szép lassan ez a helyzet!De én mindenkinek csak azt tudom mondani hogyha észreveszi hogy a kutyàja beteg azonnal itassa meg tejjel mindenféleképpen ne vàrjon vele mert mi is szaladtunk orvoshoz kapta az infuzióf 3napig és semmi eredmény hazavittük és màr idegességünkbe tejjel itattuk!Percröl percre alakult a kutya!!!!Addig meg mindent kihànyt màr mozogni se tudott a tej utàn meg egyre jobban lett naprol naora nagyon sokat javult pàr nap mulva talpra àllt!De az a hàrom nap ilyen szövödményeket is hozhatot mint az epilepszia!!Sajnos!Ha tudtuk volna!!Szoval nàlunk ilyen az epilepszia amit a legelején irtam!Nincs ràngatózàs reszketés nyàladzàs!

goffi Creative Commons License 2014.04.25 0 0 149

Szia!

 

Kiss Gabriella honlapján vannak videok a rohamokról, ott megtudod nézni a kis rohamot. Nekünk az úgy néz ki, hogy vagy csak elkezd rángani a feje, habzik a szája és lemerevedik a kutya, de állva marad. Ez pár mp-ig tart. A másik változat, amikor ugyan eldől, de az is pár mp-es roham, habzik a szája, kicsit jár a lába neki. Ilyenkor egyiknél sem veszti el az eszméletét. Ahogy neten nézegettem, olvastam, van amikor olyan a kis rohama a kutyának, hogy elég intenzíven nyalogatja az orrát, mint ha fagyizna. Vagy csak egy picit remeg neki a feje. Annyi féle roham van. Szerintem a kis rohamok is károsítják a kutya agyát, csak gondolom nem olyan mértékben, mint egy nagy, hiszen itt nem veszti el az eszméletét, meg csak pár másodpercig tart. Nekünk szinte csak ilyen rohamaink vannak, kivéve a legelsőt, illetve a multkor, amikor nem voltam itthon(szerintem akkor is nagy rohama lehetett). Tegnap este kezdtem el neki adni a tegretol, nagyon bízom benne, hogy csökkenteni fogja a rohamok számát.

Örülök neki, hogy nektek 1 hónapja nem volt roham. Lehet, hogy most erre a változékony időre volt neki egy kicsi, ha tényleg attól volt nyálas a feje.

Előzmény: n.tomika (148)
n.tomika Creative Commons License 2014.04.24 0 0 148

Sziasztok Mindenki!

Tücsi örülök, hogy újra itt vagy! Nem tudom mennyire érdekel a dolog a kutyámmal, de mióta utoljára beszéltünk, azóta gyógyszeresen kezelem a kutyámat. De ha visszább olvastál akkor láthatod mi módon.

Továbbá szeretnék kérdezni mindenkit, hogy milyen kis rohamok lehetnek, és a kis rohamoknak milyen hatásaik lehetnek? Csak túl esik rajta a kutya és mivel kicsi nem okoz semmi gondot?????? Mi lassan 1 hónapja már szedjük a tegretolt, eddig sikerrel, bár szerda reggelre éjszaka vagy reggel rohama lehetett szerintem! most nem bent lakásban volt hanem kint aludt az udvaron, és reggel 7kor beadtam neki a gyógyszert akkor keltem nem vehettem észre vagy nemtudom mert utánna legközelebb fél9kor simogattam a kutyát és azt vettem észre hogy a nyakára rá van száradva a nyál, de az a sűrű nyál, igaz nem olyan mennyiségben mint régen mielőtt nem szedett gyógyszert, mert akkor még egy roham alatt nagyon nyálalt, tiszta nyál volt a csempe meg a kutya is. Úgyhogy most nem tudom eldönteni ,hogy kissebb de nagyroham volt és azért lett nyálas, vagy előtte való nap füvet nyírtam és majd megette a fűnyírót ott ugatta végig. akkor is nyálazott de bár szerintem nem annyira.

A lényeg hogy szeretném mindenkitől kérdezni a kisrohamokról amit tudni kell, mert nekünk eddig csak negy rohamunk volt, az lehetséges??????? Mert igaz sokat van egyedűl a kutya, olyankor lehet kis rohama azt nem látjuk, de akkor lehet baja ?????????? aKi tud válaszoljon.előre is köszi szép estét mindenkinek!!!!!

Goffi sajnálom kutyádat, hogy rohamotok volt, de hátha a tegretol jó hatással lessz rátok. Sok jót hallottam róla, remilem nekem is és neked is bevállik!

Szökekati, ha nektek is éjjel van rohamotok, nekünk eddig 1kivételével mind hajnalban volt akkor szerintem hasonló cipőben jártok mint mi, és akkor a Tegretol lenne a jó gyógyszer. De annyira nem értek hozzá csak úgy mondom, szóval ha a mostani nem válik be akkor legközelebb arra váltsatok szerintem!

szökekati Creative Commons License 2014.04.24 0 0 147

tücsi11 neked is köszönöm az infót nagyon hasznos számomra!jo tudni melyik gyogyszernek milyen hatása van !Üdv szökekati

szökekati Creative Commons License 2014.04.24 0 0 146

sziasztok!Az én kutyusom is valamennyit alakult!Most a szevenelettát adom neki este egy felet mert napközben nem nagyon van baja csak este!Ugy nagyobb rohamokat nem kap de sokat felemelgeti a fejét és csámcsog de már akkor ébresszük is szolunk hozzá elne kapja a roham!Most akkor megprobálom ezt adni egy jo ideig és megfigyelem hogyan alakul a helyzete!Kiváncsi vagyok meddig lesz jo !És csak éjszaka kapja el jobban nappal kevésbé.Goffi sajnálom a kutyusod tudom milyen rossz érzés látni hogy beteg a kutyuskája az embernek!Az enyémet is ugy szeretem hogy még szoval sem negedem bántani !Mert az enyém egy kicsit kövérkés mert mütve volt a lába és nehezebben mozog és sokan momdják rá hogy milyen dagadt én meg elküldöm a  pi...ba az illetöt!!Kicsikorában volt egy macskánk is és miatta eltört a lába a kutyának!Mert mindig a macskával játszott és az felment a fotel tetejére a kutya meg utánna ment és leesett eltört a bal elsö lába megmütettem egerbe!Jo lett a mütét de azért megérzi szegény.Hát ö még ahhoz a magassághoz picike volt mert össze vissza 17cm volt a kutya!Egész éjszaka sirtam miatta de aztán megmütettem utánna jött hat hét minden baj mert csak az ölemben volt képes megmaradni!Igy aztán melleém tetem az ágyban ugy tudtam aludni mert akkor csendesedet el.De most is velünk alszik nevessük is mert olyan aranyos!Üdv   mindenkinek majd irjatok mi ujság van a kutyusotokkal!szökekati

goffi Creative Commons License 2014.04.23 0 0 145

Sziasztok!

 

Hétfő hajnalra sajnos megint rohamunk volt. Egymás után két kicsi... Tegnap voltunk a dokinál, váltottunk tegretolra. Hát kíváncsi leszek mennyire válik be nálunk. Úgy gondoltam, hogy hagyok neki időt, pár hónapot, de ha ezzel sem látok javulást, akkor elviszem egy specialistához. Reggel és este kell neki fél-fél szemet adnom. Ti kutyusaitok hogy vannak? Amúgy az már biztos, hogy nálunk a front nagyon rossz hatással van a kutyára, főleg a hideg. Múltkori is a hideg frontkor volt neki nagy rohama.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!