Keresés

Részletes keresés

RáczJános Creative Commons License 2017.12.11 0 0 298

Nekem ez tetszik :-)

 

http://avrame.com/

Előzmény: pajaci (297)
pajaci Creative Commons License 2017.12.10 0 0 297
Bocsika! Creative Commons License 2017.12.08 0 0 296

Üdvözlöm!

Érdeklődnék hogy hány m2 a faház?Én is gondolkodom egy ilyen építményben.De nagyon járatlan vagyok a témában.Minden információt megköszönök.

Előzmény: Nagy Gábor Tamás (291)
viktor td5 Creative Commons License 2017.11.08 0 0 295

Szia!

 

Angliából szeretnék én is venni mobilházat,de még nem találtam megoldást a szállításra.Légyszíves leírnád,hogy került haza,Vagy adnál egy elérhetőséget?Elöre is köszönöm:Köves Viktor

Előzmény: freevers (292)
RáczJános Creative Commons License 2017.11.01 0 0 294

Fényképet dobsz fel?

Előzmény: Nagy Gábor Tamás (291)
zöldeskékek Creative Commons License 2017.11.01 0 0 293

Nyugodtan ragasszál legalább 15 cm, de jobb ha 20 cm   nikecellt vagy bármi más polisztirolt azt hálózd be, majd vékonyvakolat. Vidd le a földig akkor sem a víz sem a gázpalack nem fagy be. De csak akkor ha fűtöd  is. Annyira hogy  fehérembernek elviselhető klíma legyen bent.

Előzmény: freevers (292)
freevers Creative Commons License 2017.10.28 0 0 292

Sziasztok!

 

  A segítségeteket kérem. Főleg olyan emberek véleménye érdekel, akik már régóta élnek mobilházban és több telet is átéltek benne. 

 

    Angliából hozattam be használt mobilházat. Szeretnék minél hamarabb beköltözni, de a szigetelésben nem vagyok járatos. Eddig egyedül a ház nyílászárói szigeteltek. Több félelmem is van , ha valaki tud konkrét tanácsot adni a témában, nagyon hálás lennék érte. 

  A gáz, víz csövei a ház alatt futnak. Mi a megoldás arra, hogy a mínuszokban ne fagyjon el a víz, és ne csökkenjen le a nyomás a gázpalackban vagy a gázcsövekben?

  A ház fala vékony , bordázott acéllemez. Ha erre ragasztom a nikecellt, nem keletkezhet pára a bordák között, ami később problémát okozna? Akik szigetelt , téliesített mobilházban laknak , hogyan oldották meg a homlokzati szigetelést?

  

       Előre is köszönöm a válaszokat!

Nagy Gábor Tamás Creative Commons License 2017.10.27 0 1 291

Mobilházban lakunk már 2 ève,nagyon jo ès kènyelmes! Füttès infrapanelal van megoldva ,zártkertbe van telepitve eddig nem zavart senkit sem. Önkormányzathoz lett bejelentve semmi engedèlyt nem kèrtünk ra

 

 

 

Encsi72 Creative Commons License 2017.10.23 0 0 290

Kedves Nottingham87!

 

Hasonló terveink vannak mint önnek, és nagy segítség lenne ha  megosztaná velem a tapasztalatait. A telek vásárlás nálunk is megtörtént, de mivel nem építési telek ezért szeretnénk rá konténerházat tenni. Mi még az elején vagyunk a konténer vásárlásnak és jól jönne pár tapasztalat és jó tanács. Várom válaszát, szép napot: Encsi renata.ing@freemail.hu az e-mail címem, ha esetleg tudna küldeni információt a témában. Köszönöm

 

Előzmény: Nottingham87 (278)
simon78 Creative Commons License 2017.09.25 0 0 289

Természetesen az lenne a legjobb, ha mindenki mindent leírna ide amit tud a témával kapcsolatban. De erre nyilván nem minden esetben van ideje az embernek. A privát elérhetőséget azért kértem, mert értelemszerűen gyorsabb az információcsere egy telefonbeszélgetés, vagy egy folyamatos levelezés során. Rengeteg kérdésem van ebben a témában, és ennek a fórumnak a "pörgése" sajnos nem alkalmas arra hogy ezekre a kérdésekre választ kapjak. Segítsük egymást, ha már összejöttünk, én is leírom a tapasztalataimat, majd ha lesznek. :)

Előzmény: RáczJános (288)
RáczJános Creative Commons License 2017.09.20 0 0 288

A fórum pont azért lenne, hogy aki tudja ossza meg tapasztalatait. A privátban infó kérés a türelmetlenségünket jelzi szerintem, mert nem jönnek a beszámolók. Én is érzem ezt egyébként magamon. De hát ki kell várnunk. Amúgy addig is keressetek rá erre "A frame house". Hasonló építési megoldás mint a cseh és lengyel alpesi hétvégi házak. Nekem nagyon szimpatikus megoldás. És mivel itthon kilopják a szemedet is még a használt konténer eladók is, hajlok efelé a megoldás felé.

Előzmény: simon78 (287)
simon78 Creative Commons License 2017.09.20 0 0 287

Az emailcímem marton.simon78@gmail.com. Nottingham87 és más hozzáértő fórumtárs nyugodtan írhat erre a címre a témával kapcsolatban ha van kedve, én örülnék neki, nagy segítség lenne. :)

simon78 Creative Commons License 2017.09.17 0 1 286

Sziasztok!

 

Mint itt sokan, én is konténerház építésével szeretném megvalósítani az otthonunkat. A sok segítőkész hozzászólónak köszönhetően már kicsit okosabb vagyok a témában, de még rengeteg információ kellene, hogy bátran belevághassak. Első körben nem is a technológiai rész érdekelne, hanem az út ami az építkezés kezdetéig vezet. Látom hogy van itt aki ezt az utat már megtette. Hatalmas segítség lenne sokunknak, ha az építők beszámolnának arról, hogy zajlik az engedélyeztetés, tervezés, konténerbeszerzés, mikre kell figyelni - pl mobilis maradjon az építmény - stb.

 

Szerintem ez egy jó hely arra, hogy többen kiokosodjunk a témában és elindíthassuk az építést. Szóval ne tartsátok magatokban az információt, tapasztalatokat. :)

geri 74 Creative Commons License 2017.09.07 0 1 285

szia tusz adni egy publikus emailcímet

?

köszi

geri

Előzmény: Nottingham87 (278)
nagyattila721 Creative Commons License 2017.08.29 0 1 284

nottingam87 irnal nekem egy @ cimet? koszonom.

Előzmény: Nottingham87 (278)
viktor td5 Creative Commons License 2017.08.16 0 0 283

Üdv.

Angol mobilház vásárlásán gondolkozunk de nem tudjuk hogyan lehetne haza szállitani.

Van valakinek tanácsa esetleg ötlete? Vajon szétszedhető??

köszönöm:Viktor

Gyula65 Creative Commons License 2017.08.14 0 0 282

Üdv!

Nagyon szép termékeik vannak, de nem ismerem őket.

Ma felhívtam őket telefonon, a 8x3 mobilház árával kapcsolatban.

Kétféle kivitelben gyártják (3, vagy 4 évszakos), az ár e szerint.

A szállítást mással végeztetik (speciális, útvonal engedélyes stb).

Érdemes, felhívni, és meglátogatni őket (megmutatják a gyártást), látszólag nem olcsók, az Áfa megdobja, viszont vadonatúj.

 

Előzmény: csanyiadam (281)
csanyiadam Creative Commons License 2017.08.13 0 0 281

Sziasztok,

 

Szeretnék segítséget kérni. :)

 

Szeretnénk építtetni egy mobilházat (valószínűleg Kontex Kft. Ajka), amelyet egy hobbi kerten szeretnénk lerakni. Hivatalosan üdülőként szeretnénk használni, de szeretnénk beköltözni életvitelszerűen is (bejelentkezni lakcímmel nem szeretnénk). Van valakinek friss tapasztalata, hogy ez jelenleg, hogyan engedélyeztethető? Szeretnénk hivatalosan kivitelezni amennyire csak lehet.

 

A másik kérdésem, hogy van valakinek személyes tapasztalata a fent említett Kontex Kft. termékeivel?

 

Köszönöm szépen mindenki segítségét. :)

 

Szép napot.

Ádám

RáczJános Creative Commons License 2017.07.24 0 0 280

Nem jönnek a beszámolók uraim. :-(  Pörgessétek fel a topicot :-)

RáczJános Creative Commons License 2017.07.10 0 0 279

Szia,

 

Először is gratulálok, hogy ilyesmibe fogtál.

Remélem sok infót felteszel majd a folyamatokról. (képekkel)

Látom körbe jártad rendesen a témát.

A konténerek árát sokallom, mármint nem azt, hogy ennyivel számoltál, hanem én sem találtam jelentősen olcsóbban sehol.

Ha valaki tud olcsó HC konténereket, igazán megoszthatná, mert mindenkinek hasznos lehet.

Most hol tartasz?

A telken mi történt eddig?

 

Üdv, Jani

 

 

Előzmény: Nottingham87 (278)
Nottingham87 Creative Commons License 2017.07.08 0 5 278

Üdv mindenkinek.Sok fórumot végigböngésztem itthon és külföldön rengeteg írást elolvastam a témában és leveleztem pár emberrel aki készített már ilyen házat (természetesen sajnos nem itthoni példárol van szó)Ezek után én is belekezdek,a telekvásárlás mer megtörtént.Amit leszögezek az elején,én magasról teszek első körben az építési engedélyre azért is mert megtehetem mert olyan helyen van a telkem hogy senki semerre aki pedig a birtokra lép hát...:)De komolyra fordítva a szót,szerencsére átalakulófélben van az egész engedélyezési eljárás így megkötésekkel de van esély konténerházat építeni,ami pozitív példa hogy elkészült és bérelhető is az első konténer apartman.A készítőkel jelenleg levelezésben vagyok ,a technikai megoldások számomra a főbb kérdések.Illetve még annyit az engedélyezéshez hogy van kibúvó ha nem rögzíted az építmény t atalajhoz azaz beton oszlopokra helyezett és nem hegeszted,dűbelezed oda hanem mondjuk elmozgás ellen villás ráhelyezést alkalmazol a sarkoknál .


De akkor a lényegesebb..Minden képen HC konténer az amiben gondolkodom 2,95 a max magasság ebből lejön legalább 40 cm szigetelés,burkolat stb...Így más szerintem konténerház esetében szóba sem jöhet ha persze nem vagy törpe vagy nem imádod a pincéket/szűk helyeket.Bármilyen formát is álmodj meg a házadnak a konténerek illesztése kulcsfontosságú,bármilyen hegesztési munkát végeztetsz ne te csináld,minősített hegesztővel végeztesd el a dolgot,ez nem nagy tétel összesen és ezen nem érdemes spórolni.Nem megyek bele a kivitelezés apró részleteibe csak azokba amik itthoni fórumokon még említés gyanánt sem szerepeltek,csak hogy érthető legyen a bejegyzést fikázók számára nem nektek íródott hanem azoknak akik szeretnének hasonlót létrehozni....

 

A szigetelés ,kulcskérdés,a legjobb megoldás eddig az ha belső oldalon favázat készítesz,hőtükör+10cm üveggyapot vagy bármi hasonló szigetelő anyag +gipszkarton de én inkább az osb javaslom rá mivel ha belső teret nézzük akkor a szekrények illetve a többi egyéb bútor stb..felhelyezése sokkal könnyebb illetve tágabbak a lehetőségek terhelés terén.Külső szigetelést nem ússzuk meg,polisztirol lap 10-max 15cm +vakolat természetesen.Ez a 20-25 cm es szigetelés ár éték arányban megfelelő és elég is egy konténer ház homlokzatának.Itt kel megemlítenem a párateknikát,a konténerház szinte légmentesen fog zárulni,semmi természetes szellőzés nem lesz,a páratekinikai fóliákat felejtsük el hülyeség.Nagyjából egy passzív házhoz kell hasonlítanom persze nem az.A fűtéstől függ de érdemes egy komolyabb hőcserélős rendszerben gondolkozni,vagy ami a pénztárca tartalomba még belefér,ez egy nagyobb kiadás lesz de enélkül egy penész,pára dobozban fog az ember élni.


Az ajzat szigetelést 10cm lépésálló polisztirol lappal belül,illetve mivel a ház oszlopokon áll én alul is kívül adnék neki egy 10 cm es szigetelést törekedve hogy ne alakuljanak ki hőhidak .
Tetőszigetelés belül szintén 10 cm üveg/kőzetgyapot viszont kívül egy ötletesebb árbarátabb megoldásra van lehetőség konténer esetében mégpedig a zöld tető,bizony.Megerősítés nélkül a konténer oldal illetve tető része 350kg/m2 súlyt bír el ha ezt keresztmerevítéssel megerősítjük a tető részén (statikussal számoltassunk egyet) akkor ezt könnyen fel lehet tornászni 800kg/m2 csak azzal hogy adtunk neki egy kereszt merevítést semmi többet a lemezhez nem kell hozzányúlni.

 

Zöld tető :csinálhatod házilag is (olvass hozzá mocskosul sokat csak akkor) vagy vannak cégek rá nem is annyira vészes.Ami fontos: 
Ha magad csinálod Kétfajta zöld tető létezik extenzív és intenzív. Mindenképpen az extenzív javasolt ez szárasság és széltűrő egyszerű növényeket jelent,annyi hogy ennek a talaj vastagsága ált.10-15 cm DEEE mi az intenzív tető talajméretét alkalmazzuk ami 30 cm(ez csak a fold)Szóval rétegrend nagyon fontos mindenki nézzen utána annyi hogy 30 cm talaj földel számoljunk ..MIÉRT is??Mert ez a 30 cm olyan jó szigetelést eredményez hogy a belső tetőszigetelés mellet semmi más nem kell,nyáron hűvös lesz télen pedig jól szigetel és nem érzed meg azt sem ha mínusz 20-25 van kint. Amit fontos tudni hogy így a rétegrend össz súlya felvett vízzel együtt 400kg/m2 lesz (azaz a tető bírni fogja).Ha magunk csináljuk annyit még hogy a konténer tetejét érdemes vízzáró bimtumenes réteggel lefedni (mint a sík tetőket pl) illetve az ereszt kialakítani a túlfolyó víz elvezetésére és hogy a tetőt oldal irányban hozzáhegesztve peremet/túllógást alakítsunk ki ez fogja megóvni a homlokzati szigetelést hosszú távon.a zöld tetővel megspórolod az ácsmunkát,faanyagot,cserepet,illetve részben a szigetelést azért részben mert azét van költsége a zöld tetőnek...
A céggel csináltatod hát akkor is olvass utána mert a kivitelező cég nem lesz tisztába  a konténerház sajátosságaival,gondolkozz,használd az agyad,tervezz...

 

Belső terek ,falak,szigetelés amit akarsz.Nyílászárók,nézz meg egy youtube videót ott láthatod,bármilyen kereskedelemben kapható nyílászárót beépíthetsz amire figyelni kell viszont hogy a külső homlokzati szigetest érdemes részben rálógatni kicsit az ablak keretére a hőhíd miatt (erre sokan ugrani fognak mert nem így szokás de mivel fém szerkezetű építményről van szó...)
A fűtés bármi lehet ami adott vagy pénz van rá.
Gyors nagyjából árak:  konténer  3db 40HC=br 2.200.000   

                                                 3db 20HC=br 1.800.000

A konténerek használt ,daruzással ,szállítással értendőek 
Beton oszlop alap                                     kb. 600.000

Hegesztés minősített hegesztővel                   250.000Zöld

tető saját kezűleg mindennel                            500.000

Külső,belső szigetelés saját kezűleg összesen kb  800.000

Nyílászárók műanyag fehér 150*150 3 rétegű üveg (U=0.7W/m2k) összesen 8 db                                                                                                              br   460.000

Bejárati ajtó                                                  150.000

Terasz tolóajtó 200*210 szintén 3 rétegű                  350.000  

 Válaszfalak mindennel                                      kb    500.000

Összesen kb     7.610.000

 

Sok minden nincs benne.Burkolatok,lépcső,fűtés,vizes helység,kábelezés...+kinek mi az igénye,de akkor is megáll kb 10-11 milliónál igen ehhez sok mindent magunknak kel csinálni de cserébe kapunk egy kb 115m2 es igen jól szigetelt gyorsan felhúzható házat zöld tetővel,kívülről illetve belülről sem mondja meg senki hogy konténer ha úgy tervezzük hogy ez szempont legyen.Kb 55-65%olcsóbb  mint egy hasonló tulajdonságú tégla ház,illetve az üvegfelületek így a napos részek bőven több mint egy átlagos téglaháznál.
Mindenki mérlegeljen ki mit akar,tud,szeretne építeni.Nincs jó sem rossz választás,mindennek megvan az előny és hátránya .

 

Bárkinek bármi kérdése van írjon bátran ha tudok szívesen segítek illetve én is azt kérném hogy akinek van infója bátran írja meg,ossza meg függetlenül attól mit gondol.Aki pedig csak kritizálni ,leszólni tud másokat azt bátran tartsa meg magának,akinek nem inge ne vegye magára kinek pedig az bátran viselje:)
Még egy kis kiegészítés ami írás közben jutott eszembe.Mindegy milyen fűtést tervez az ember,ajálot a padlófűtés a leírt szigetelésekkel nem fog eltávozni a hő kifelé illetve viszonylag kicsi a szerkezet tömege hamar átveszi a hőt a szigetelés ellenére is valamilyen mértékben így ez sem gond,fontos a padlófűtés szabályait rétegrendeket ,hőtükrös fóliát illetve ha burkoló anyagot választunk akkor padlófűtéshez terveztetett vásároljunk.A belső szigetelés anyaga a legárbarátabb a  kőzetgyapot vagy üveggyapot,létezik szórásos szigetelés is ami nagyon hatékony,gyors de nem gazdaságos csak ha nagyon hagy mennyiségről van szó (ez nem nagy mennyiség:)

RáczJános Creative Commons License 2017.06.22 0 0 277

Youtubra beírod, hogy "container insulation" felhoz egy csomó megoldást.

Előzmény: TheGooN (272)
RáczJános Creative Commons License 2017.06.22 0 0 276

Fényképeket tudnál feltenni?

Előzmény: Alfato (257)
kengouroo Creative Commons License 2017.06.14 0 0 275

Üdv!

Lenne olyan kedves és küldene nekem egy elérhetőséget?

Tisztelettel,

Ádám

adam.petics@gmail.com

Előzmény: penzes-szabo (270)
jakee82 Creative Commons License 2017.05.29 0 0 274

Hasonló dologban gondolkozom én is .

Lenne egy pár kérdésem,tudnál esetleg egy elérhetőséget adni?

Előre is köszönöm

Előzmény: penzes-szabo (270)
BMW2017 Creative Commons License 2017.05.15 0 0 273

Sziasztok 

 

Vásároltam egy irodakonténert, egy picit gyengélkedik kívül belül, kérdésem az lenne hogy lehet a belső felületet gipszkartonnal burkolni vagy csak a laminált falappal érdemes ?

 

Köszönöm a válaszokat

TheGooN Creative Commons License 2017.05.09 0 0 272

Sziasztok!

 

 Belefogtam egy kontener nyaralóvá alakításába. Telek megvan, 40' HC  konténer a helyén.. egyenlőre még csak itt tartok. 

Szigeteléséhez szeretnék tanácsokat kérni!

Köszönom!

aNTIGILL Creative Commons License 2017.04.16 0 1 271

Nagyon jó!

Ez hol készül?

Lehet róla többet tudni (engedélyezés, szigetelés, fűtés stb)?

 

Előzmény: penzes-szabo (270)
penzes-szabo Creative Commons License 2017.04.16 0 4 270

Konténerház projekt. 105nm 3db 40 lábas tengeri konténerből.

zsanesz08 Creative Commons License 2017.04.13 0 0 269

Szia Barbara. Aktuális még a dolog? Ha érdekel még kivitelező csak a keretre írj rám, vagy a szlovakfaanyag kukac gmail.com ra küld egy mailt. üdv Zsanett

Előzmény: barbaraszabo5555 (252)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!