Keresés

Részletes keresés

aggmester Creative Commons License 2010.05.04 0 0 50
Tudnál ajánlani valami rendes kodek-packot? Mert nekem a K-lite van.
DJG Creative Commons License 2010.05.03 0 0 49
Mit értesz codec packon? Ha véletlenül a közismert Ace Mega, K-Lite vagy hasonló hulladékok bármelyikét, akkor operációs rendszert újratelepíteni, ilyen kodekcsomagokat örökre elfelejteni, az lesz a megoldás.
Előzmény: aggmester (46)
547882 Creative Commons License 2010.05.03 0 0 48

A Studio 14-re gondolsz,mert azt kétféle csomagban lehet venni. Van kb 10 eFt-ért és van kb 5 eFt-ért, mind kettő legális dobozos és pl. az I-vel kezdődő nevű cégnél lehet kapni (azt hiszem pon-nal folytatódik)

Az olcsóbb verziót vettem meg, mert egy Studió 12 már volt a gépemen. Hát nem igazán jó. A produkált HD amit AVCHD-nak jelez inkább"csak" mpeg4 és nincs AVCHD struktúrába rakva. No meg az eredmény is gyatra. Szerintem szar a dekódolója. (Hát  igen, olcsó hús)

Van valakinek egyértelműen pozitív tapasztalata a Pinnacle Studió 14 Ultimate-el ?

Pozítívnak nevezném, ha sikerült igazi AVCHD struktúrában lemezt készíteni záros időn belül (Max 3 óra alatt). Persze háttérzenével, vágással, felirattal.

exr5 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 47
Vásárolnék ilyen softvert kipróbálási lehetőséggel.
aggmester Creative Commons License 2010.04.14 0 0 46
Sziasztok!

Évek óta használom a Pinnacle Studio sorozatot, meg is voltam vele elégedve és már nagyon jól ismerem. Most váltottam a 12-ről a 14-es verzióra, először minden működött is. De legutóbb már nem tudtam megnyitni a videó importer ablakot, amikor rákattintok, lefagy a gép, és egy idő után csak a Windows hibajelentő jelenik meg, illetve kiírja, hogy az "importer hibát észlelt, ezért le fog állni". Tehát nem magával a DV importálással van a baj, mert addig már el sem jut a dolog, hanem a Studio 14 importáló szegmense fagy le.
Visszatettem a 12-es verziót, azzal miden oké, tudok importálni.
Vissza a 14-est, megint lefagy.
Egyébként minden egyéb zökkenőmentesen működik, szerkesztés, effektezés, DVD kiírás, egyebek.
Írtam a Pinnacle Supportnak, követtem az utasításait: leszedtem mindent, tisztítottam a Registry-t, használva a Studio 14 regcleanert, újratelepítettem, frissítettem codec pack-ot, a drivereket, windows update, mindent, eredménytelenül.
A windows nemrég lett újratelepítve és egyébként más probléma nem jelentkezett azóta, a rendszert karbantartom.

Ha lenne valakinek ötlete, hogy mivel lehetne még próbálkozni, szívesen venném és hálásan megköszönném!

Üdv mindenkinek!
PLACI Creative Commons License 2010.03.29 0 0 45
Üdv mindenkinek!

Nemrég telepítettem az ON programot, és csak most volt időm kicsit foglalkozni vele. Eddig csak Movie Makert használtam, de mérföldekkel okosabb értelemszerűen.
Két kérdésem lenne most így hamarjában:

- vegyesen képeket és videóanyagot is felhasználva akartam egy videót összepakolni. Képek 4:3 ill. 16:9, a videók csak 16:9 arányban voltak eredetileg, a program pedig 16:9-ben készítette el a videót. Miért van az, hogy a nyersanyagban levő videókat torzítva rakta be, hogy 4:3-ba összenyomta, de megjelent a két oldalt a fekete csík is? A képeknél ilyen probléma nem volt, a 4:3 képek csíkjait meg eltüntettem jobb egérgomb-> Képkockakitöltés képnagyítással.

- a 6 perc 44 mp-es videómat először AVI-ba tömöríttettem, erre kaptam egy másfél gigás fájlt... most MPEG2-ben van, de így is 200MB. Hozzászoktam a MovieMakerhez, annak a minősége nekem elég. Mit ajánlotok, melyiket válasszam?
547882 Creative Commons License 2010.03.08 0 0 44

Sziasztok,

A hétvégén letöltöttem egy AVCHD anyagot egy Pana TM300 kameráról.

Nekiestem szerkeszteni: cím, aláfestő zene, átmenet. Ennyi.

kb 10 perc. Összesen kb. 1 Gb. Szenvedésem eredménye, egy Pinnacle 12-ről 14 HD-ra "turbósított" szoftverrel. Jogtiszta és ok.

MPEG4 bármelyik verziójában a vizszintes kameramozgásnál furcsán szaggat a kép.

Kb 0,7 Gb lett az anyag 2 óra alatt.

MPEG2 HD minőségben mentve már nem szaggat, de a képminőség szerintem nem igazán olyan mint az MPEG4 vagy az eredeti felvétel - kicsit lágyabb. Az elkészült anyag kb. 2.3 Gb! No és kb 3 óra volt.

A Panasonic által adott szoftver némi szerkesztésre ad módot, de nincs háttérzene hozzáadási lehetőség, és az MPEG 4 szintén gyenge minőségű.

És még menüt és fotó bemutatót nem is szerkesztettem bele.

Szóval eddig szívás az egész HD.

Elképesztő ez a sz...keverés amit a szoftver ügyben találunk. Mégis milyen gépben gondolkodnak a gyártók. Amit specifikáltak azt bőven tudja az én gépem és még így is embertelenül lassú és gyenge minőséget eredményező szoftverek vannak - a drágábbat meg se próbálom, mert azokhoz valami nagyon profi gép és ember kell.

Ez így indult a standard videókkal is (7-10 órás renderelés), ami azért lecsökkent egy kezelhető 1-2 órára (1 órás filmről beszélek). No és a minőség se romlott szemmel láthatóan. Most is ez lesz?

Ami még gond az 5-10 órás folyamatoknál, hogy áramszünet esetén - ami kis hazánkban elég gyakori - kevés a szünmtáp. kapacitás végigcsinálni,  így aztán beláthatalan kár keletkezik a gépben - esetleges szoftver újratelepítést is igényelhet. Hát ez csak rémálom.

Szerintem ezek nem nagy igények, csak átlagos otthoni videozási minimum.

547882 Creative Commons License 2010.03.04 0 0 43

És ez a

PINNACLE Studio 14 HD

hogy viszi az AVCHD filekokat? Mert igéri, hogy viszi és kezeli.

eloati Creative Commons License 2010.03.04 0 0 42
Ha valaki unja már a Pinnaclet , kaptam egy jó videovágot de nekem nem kell, eladnám.

Pyro Platinum DV Professional video editing with adobe premiere 6.0

Profi video vágó szoftver új bontott doboz , új ára 75000Ft

Ár: 59000Ft
eloati Creative Commons License 2010.03.04 0 0 41
A triál verzióját kipróbáltam , lényegében úgyan az mint a Studió 12 .
Csak most a HD egy jó reklám fogás .
Előzmény: 547882 (40)
547882 Creative Commons License 2010.03.04 0 0 40

Ismeri valaki ezt a verziót. Elég olcsónak tűnik, de használható valamire?

PINNACLE Studio 14 HD

Termék rövid jellemzése: - HD videó szerkesztés - DVD-re vagy Youtube-ra exportálás - Stop Motion capture a hihetetlen effektekért - "Remegő kamera" javítás - Flash, Quicktime, AVCHD, PS3, Nintendo Wii, XBox videók exportálása - Hangot MP3-ba exportál - DVD menük, új design, és effektek - Hollywood ...

547882 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 39

Kösz, ez már irány.

eloati Creative Commons License 2010.03.02 0 0 38
Szia !
Panasonic AG-HMC71 memóriakártyára rögzít.
Pinnacle Ultimate 12
Előzmény: 547882 (37)
547882 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 37

Uaou!

Ez egy sima Pinnacle 12 vagy annak Ultimate verziója volt?

És milyen gépről vetted le az AVCHD?

köszi!

eloati Creative Commons License 2010.02.26 0 0 36
Szia !
Nem akarom elkiabálni , de én csináltam AVCHD felvételt ( 1 órás anyag ) majd Pinnacle 12-vel csináltam róla BluRay-t és DVD-t is . Nem sok effektet használtam, az igaz kb 3 óra alatt készült el . Álltalában a filmhossz háromszorosa a munkaideje a programnak.
Szia ! Attila
Előzmény: 547882 (35)
547882 Creative Commons License 2010.02.26 0 0 35

Sziasztok,

Sokadik fórum kör után eljutottam hozzátok.

Alap problémám pont az amit tárgyaltok és annak minden következménye.

Én is HD otthoni filmezésbe vágok bele, de megszoktam a normál videószerkesztés immár kiforrott és amatőr szinten jól használható szoftverjeit, műveleteit. Ezt keresgélem a HD-ra is.

Ahogy itt olvasom elkeserítő a helyzet. A kamerák által produkált file-ok nem igazán kezelhetők a jelenleg kapható amatőr (homevideo) szoftverekkel, hiába erős a géped (Pinnacle, NERO).

Ahogy látom a megoldásra várni kell, de addig  is lementem a file-okat és majd megszerkesztem, ha lesz normális szoftver. Gondolom a HD kamerák terjedésével egyre nagyobb lesz az igény - és a panasz - szóval csak lesz egy jobb.

Nevetségesnek tartom, hogy ahhoz, hogy címet adj netán törölj egyes részeket és aláfestő zenét tégy rá az anyagodra kb. 15-20-szoros feldolgozási idő kelljen, mint a film maga. Szerintem ezt talán megoldják előbb, mint a térhatású házi felvételek otthoni szerkesztését, és nem kell egy erőmű hozzá.

Szóval jó a téma, aktuális és olvasgatom és olvasni is fogom a jövőben, mert nagyon értelmesen álltok hozzá. Biztanék mindenkit, hogy minden kis tapasztalatot, sikert, kudarcot írjon le, hogy más is okuljon belőle.

Nekem eddig is hasznos volt, köszönet érte.

barnalaczy Creative Commons License 2010.02.25 0 0 34
Igen tisztelt videós barátaim!
A következő hibával küszködöm már napok óta. A Média Markt-ban megvásárolt
Pinnacle Studio 14 ultimate progi telepítése és regisztrációja után a egyszerüen nem tudja a gép beolvasni a kameráról az anyagot.Azt írja ki -az eszköz nem eléthető- Először még beállítási problémára gondoltam, de amikor egy ugyanolyan tipusú
( Panasonic Mini DV ) videó kamerával is próbálkoztam meglepetten vettem tudomásul hogy azzal azonnal elindult. A két kamera beállításai ugyan azok,tehát ott nem lehet probléma.A másik meglepetés hogy egy régebbi szerkesztőprogramot feltelepítve (Ulead All) azon megtörtént az adatátvitel a saját videó kamerámról !!! Nos nem tudom mit tegyek,????
Kérem ha valamelyikőtök tud valamilyen elfogadható megoldást írjon ide,vagy a-laczy@csodamalom.hu -e-mailomra.
Előre is köszönöm
Laczy

Head74 Creative Commons License 2010.01.20 0 0 33
Szia! Köszi a választ, de nem erre gondoltam. A VLC-vel le tudom játszani, de én szerkeszteni akartam. Erre lenne a Pinnacle. Ezen belül nem indul el semmi, csak a miniatűr képeket látom a vidik bejátszása után. Szerkeszteni nem lehet őket, de még csak lejátszani sem...
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.18 0 0 32

VLC és MPC-HC is hajlandó megnyitni az .mts fájlokat, de kipróbálni nem tudom, fájl hiányában.

http://www.videolan.org 

http://mpc-hc.sourceforge.net/about-homepage.html 

Előzmény: Head74 (31)
Head74 Creative Commons License 2010.01.17 0 0 31
Sziasztok! 1 éve használok egy Sony HDR-SR10E kamerát. Lassan megtelik a 40 Gb-os
merevlemeze, ezért beszereztem a Pinnacle Studio Ultimate Collection 14-et. Odáig jutottam, hogy a kameráról közvetlenül feltöltöttem mts formátumban a vidiket. A gondom az, hogy ezen kívül semmi sem megy. A fényképezőgépemről a mov formátumot gond nélkül kezeli. Az mts-t nem akarja még lejátszani sem. Nem jelez hibát sem. A miniatűr képeken látni a videók elejét meg minden adatot mutat, azt is, hogy mts meg milyen hosszú, felbontás stb. Szóval felismeri, csak épp dolgozni nem lehet vele. A mov vidinél elég 2x rákattintani és elindul. Miért nem működik ez mts-nél?
Az mts egyenlő az AVCHD-val? 1440x1080-as felbontásban vannak a dolgok. Segítség!!!
Talán megvan a baj oka. Persze nem értem, hogy ezt miért nem írja ki az helyett, hogy nem csinál semmit. Szóval ezt most olvastam:

Támogatott bemeneti formátumok:
Video: AVCHD*, BD Blu-ray*, DV, HDV, AVI, MPEG-1, MPEG-2, DivX®*, MPEG-4*, 3GP(MPEG-4)*, WMV, Non-encrypted DVD titles (incl. DVD-VR/+VR), QuickTime (DV, MPEG-4*, H.264*)

* Ingyenes internetes aktiváláshoz kötött funkció vagy lehetőség

Ez lehet a baj?

Sajnos az aktiválás ennél a darabnál nem fog összejönni. Erre esetleg tud valaki valamit? Előre is köszi a hasznos infókat!
65 miki Creative Commons License 2010.01.15 0 0 30

Üdv mindenkinek

Kérdezném hogy Studió 12-14-el hd felvételt írt már valaki blu ray lemezre.

Ha valaki hasznos tanáccsal tud segiteni megköszönöm.

65 miki Creative Commons License 2010.01.14 0 0 29

Kössz a segitséget Sborisz.

Nincs zöld csik mivel nem tettem semmi efektet. Most átváltottam mpeg-et viszek be itt nem csinálja. Csak így talán nehezebben (lassabban,szaggatva) vágja.

Sborisz Creative Commons License 2010.01.13 0 0 28
Vonalakkal:
A C meghajtó Dokument and Settings/All Users/Dokumentumok/Pinnacle/Program Files/Pinnacle/Studio 14/Programs/Plugins/RTFx
Bocs, kihagytam a ferde vonalakat
Előzmény: Sborisz (25)
Sborisz Creative Commons License 2010.01.13 0 0 27
Passz, ötletem sincs rá
:((((
Előzmény: Nero101 (24)
Sborisz Creative Commons License 2010.01.13 0 0 26
Szia!
Alaphelyzetben a programot és a vágni valót két fizikailag külön vincseszterre tedd.
Várd meg amíg a timeline feletti zöld vonal barnára vált.
Egyenlőre ennyi ami szokott segíteni.
Előzmény: 65 miki (22)
Sborisz Creative Commons License 2010.01.13 0 0 25
A +oldás ha jól emlékezem a következő:
A C meghajtó Dokument and SettingsAll UsersDokumentumokPinnacleProgram FilesPinnacleStudio 14ProgramsPluginsRTFx mappában az Editor és EffectCache fájlok törlése majd a program indítása.
( a két fájlt érdemes előbb másolni vhova ha hülyeséget írtam visszalehet állítani :D)
Az indításkor a program újra beolvassa az effekteket és a plugin-ket
( a 12-es verziónál működött remélem itt is műkszik)
Előzmény: moebaba24 (21)
Nero101 Creative Commons License 2010.01.10 0 0 24
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni! Fölraktam a Pinnacle Studio 14 HD Ultimate Collection-t és próbálgatom. Nem igazán használtam előtte, de nem bonyolult dolog, mivel magyar nyelvű.
A problémám az, hogy a főcímszerkesztőben egyszerűen nem jelenik meg a szöveg. Az ablaka változik, amikor beírni próbálok, tehát veszi a karaktert, de nem látszik! A rétegcsíknál megjelenik a beírt szöveg, de a főablakban nem. Már próbáltam pár dolgot, de nem jutottam semmire. Ha tudja valaki, hogy miért lehet ez, kérlek segítsetek. Esetleg valami beállítás még...?

Köszi
Fireman
lamb77 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 23

Sziasztok!

Ezt az egy videoszerkesztéssel foglalkozó topikot találtam, így a ti segítségeteket szeretném kérni!

Van egy számomra pótolhatatlan video, amit anno kimentettem DVD-re, és most nem tudom olvasni. Biztos, hogy a lemez a sz@r, mert már több gépen is próbáltuk. Valami csoda folytán most sikerült a videót Winchesterre menteni (bár már mentés közben is többször lefagyasztotta a gépet és adathibát írt ki) Valószínűleg nem a teljes filet sikerült mentenem, mert a gép mindig lefagyott a másolás befejezése előtt ....  szóval le tudom játszani a videót, viszont szerkeszteni nem. Magixal és Windows Movie Makerrrel próbáltam beolvasni, az egyik lefagyott, a másik adathibát ill. sérülést jelzett.

Volna valami ötltetetek, hogy tudnám mégis megmenteni ezt a videót, ill. szerkeszthetővé tenni? Biztos van rá valami mód, ha egyszer le tudom játszani!!!

Előre is köszönöm a segítséget!

(egy picike, 76 MB-os videóról van szó)

65 miki Creative Commons License 2009.12.27 0 0 22

Üdv

Sajnos nem tudok segiteni, nekem hivatalos van.

Ott ami van az megy. Bár nekem is vannak gondjaim. Pl. Vágáskor mikor belekezdek az avi nézésébe szaggatva indul, pár másodperc mulva áll be. Gondolom ennek sem igy kellene mennie. Tud valaki segiteni?

moebaba24 Creative Commons License 2009.12.27 0 0 21
Üdv!
Segítséget kérnék. A problémám a következő:
Leszedtem a studio 14-et, másnap hozzá kiegészítőként a Hollywood Fx Pro v5.1-et, mert abba ugye sok effect stb. van. Feltelepítettem de nem jó, nem jelennek meg az új effectek. Esetleg valaki más már próbálta?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!