Koszi a tippet, megnezem! Esetleg nincs valami teszt foto ezekkel az obikkal? Megneznem. Megrendeltem a Sigma-t, de nagyon hosszu szallitasi hataridot mondtak, nekem meg 1-2 heten belul szuksegem lesz mar az objektivre, ugyhogy alternativat keresek...
Jelentem alássan, M módban működik az Általad leírt módszer, úgyhogy köszönöm szépen a tippet. Ha értékelni lehetne, kapnál rá "nagyon hasznos" minősítést. :)
Ha bármi elakadás, kérdés van, tudom, kihez forduljak.
Óóóó, remek, izgatottan várom, hogy hazaérjek és kipróbáljam. Ha nem félnék attól, hogy megsértődsz, azt írnám, hogy igazán CUKI vagy, így inkább csak kösz szépen, és holnap megírom, sikerült-e!
Ha csak az a probléma, hogy nem mutatja a rekeszértéket a keresőben az teljesen normális. Csak a minimum A-s obik tudják a géppel közölni a beállított rekeszértéket elektronikusan, a régebbi, elektronika nélküli obik nem tudják a váz felé továbbítani a rekeszértéket. Ezekkel az obikkal úgy kell fényképezni, hogy az obin beállítod a kívánt rekeszértéket. Zöld gombbal fényt mérsz és a gép beállítja a kellő rekeszértéket. Persze mindezt a gépen a módválasztó tárcsát M módba kell tenni. Állítólag, azt mondják korrektül működik a fénymérés AV módban is, de nekem mások a tapasztalataim, nekem csak M módban működik rendesen.
Köszönöm szépen, ha hazaértem, megnézem. Mondjuk néztem már, és nem tűnt nehezen járónak, plusz a saját kitobijával remekül mutatja a keresőben a rekeszértéket..
A K bajonettes obik (legjobb tudomásom szerint) csak az expozíció idejére húzzák be a rekeszt. Gép nélkül ellenőrizd a rekeszt. Tekerd a rekeszgyűrűt a legszűkebb állásba és mozgasd a rekeszállító pöcköt. Ha szorul, vagy lomha, akkor az obi tisztításra szorul.
Tanácsot szeretnék kérni analóg objektív- digitális gép illesztése/illeszthetősége ügyében.
A szeretett, kitobival használt K-x-emhez vettem két nagy fényerejű, régi, analóg géphez készült manuális objektívet. A kezdeti ijedtséget követően (nem állítottam be, hogy engedélyezze a kézi rekeszgyűrű használatot) működik a gép, ám hiába állítom manuálisan a rekeszgyűrűt, az nem változik. A nézőkében ill. az lcd-n is állandóan ugyanazt írja ki.
Valakinek van-e valami tippje, hogy tudnám működésre bírni a rekeszgyűrűt?
Tamron 28-75mm F2.8 AF XR Di LD Macro SP (70%-ban ezt használom) Tamron SP AF 24-135mm F/3.5-5.6 AD Aspherical [IF] (ritka és szinte örök darab, sajnos még nem szereztem meg)
Tamron AF (IF) 28-105mm 1:4-5.6 (jó árban beszerezhető)
Mindegyik objektívet ki lehet fogni használtan, jó állapotban, jó árban. Ízlések és pofonok különböznek, de nekem soha nem hiányzik a nagy látószög utazgatás gözben sem.
A sigma 18-125 hsm volt, de egyáltalán nem hiányzik.
Üdv! Szerintem a Tamron-nak is lágy lesz a képe,nekem volt 28-200as,az nagyon lágy volt. Szerintem keress Sigma 18-125-öt,vagy Pentax 18-250et. Esetleg ha nagyobb a keret,akkor Pentax 18-135 WR.
Van egy k-x-em, imadom. Kitobival vettem, vettem hozza egy Sigma 28-135-os, illetve egy Sigma 70-300-as lencset. Ugy tunik, a 28-135-os lencse nagyon puha kepet csinal, a kitobikkal elegedett vagyok, de az objektiv allando csereje miatt inkabb utazozoomot keresek. A kerdesem az, hogy nezessem-e meg a lencset szakemberrel, hogy miert olyan puha a kepe, vagy inkabb vegyek egy Tamron Pentax 18-200/F3.5-6.3 AF XR Di-II LD ASP (IF) lencset?
2 het mulva megyunk Olaszorszagba, es nagyon szeretnek normalis, eles kepeket csinalni...
99%-ra veszem, hogy ez nem tud master lenni. A Metz 48 sem tud (nekem az van), csak az 58.
A Metz honlapján gyorsan megnézve továbbra is csak az 58-as csúcsmodell tud masterként más vakukat elsütni, a kisebb modellek egyike sem (azok csak slave-ként vezérelhetőek másik vakuról).
ez a fényképezőgép beállításai alapján működik, tehát nem tudok rajta mást beállítani, mint a beépített vakun, és ezért talán ugyanúgy kellene működnie, de mégsem villantja ela másik vakut, pedig csak feltolom a vakupapucsba, minden állítás nélkül.
Megy a vakupapucsba dugott külső vakuval is, de ezt az adott vakunak is tudnia kell. Mindent ugyanúgy kell csinálni mint a beépített vakuval való használatnál, csak értelemszerűen a rendszervakut is át kell állítani master vagy controller módba (ennek módja meg a vaku saját leírásában van).
Udv:
Az erdekelne,hogy a vezetek nelkuli vakuvezerles csak a beepitett vakurol megy, vagy menne egy masik kulso renddzervakuval is? Ha igen, milyen beallitasokkal?
Található leírás az AF finomhangolásáhzo, de nem biztos, hogy pontosan meg tudod csinálni. Ha jól emlékszem, akkor fókuszpontonként külön lehet állítani. De nem annyira egyszerű meghatározni a megfelelő mértéket, és a K-x esetében csak egyféle beállítás lehet, nem tudod az objektíveidhez igazítani. Én nem nagyon piszkálnám.
En is K-x tulaj vagyok, a kitobim melle vettem egy 70-300-as Sigma zoom macro lencset. Nagyjabol elegedett is vagyok, de tul sokszor kell obit cserelnem...erdemes 18-250-es Tamronra vadaszni, vagy szokjak hozza a cserelgeteshez? Autofokusszal van meg bajom, de ugy tudom ez ennel a tipusnal 200 es 300 kozott sajnos "termeszetes"
Masik kerdes, autofokuszt ki allitott mar? Milyen eredmennyel?
Működik vele. Arra kell figyelni, hogy a vázon a vakumód át legyen állítva wireless-re (a négy navigációs gomb közűl a villám jelüt nyomd meg és ott a wireless opciót kell kiválastani) és ugyanaz a csatorna legyen a vázon és a vakun is beállítva. Meg persze a vakut is SL (wireless slave) módba kell rakni. És persze a váz beépített vakuját fel kell pattintani :)
Lehet, hogy nem egy csatornán van a vaku és a váz. Ha mindent rendben beállítottál, rakd be a vakut a váz vakupapucsába és kapcsold be, ekkor elvileg átveszi a váztól a csatornabeállítást és a vázról lehúzva már működnie kell mindennek rendesen.
Ui: fejből írtam, a pontos megnevezések picit eltérhetnek (illetve fogalmam sincs, hogy magyar nyelvre állítva minek fordították őket, én angolul használom a vázat).
Sziasztok!
Az a kerdesem, hogy metz 58af-1vaku mukodik e egyutt egy k-x -el
vezetek nelkuli modban, mert nem sikerult rabirnom.
Mit hogyan kell beallitani?