Az új influenza halálozási aránya alacsonyabb a szezonális influenzáénál, egy most publikált tanulmány úgy becsüli, hogy 14 ezer fertőzöttből 1 hal meg.
...2000 óta évente 2-45 között volt a szezonális influenzában meghaltak száma. Tüdőgyulladásban ennél egy-két nagyságrenddel többen, 740-966-an haltak meg.
Arról miért nem beszélnek, hogy naponta 22 ember hal meg a gyógyszerek mellékhatásai miatt? Arról miért nem beszélnek, hogy a meghalt embereknek milyen egyéb betegségeik és gyenge immunrendszerük volt? Persze már van immunerőssítő GYÓGYSZER is. A gyógyszergyáraknak nyilván nem lehet az az érdeke, hogy egészségesek legyenek az emberek, mert akkor nem vennék meg a gyógyszereket. Persze nekem nem az az érdekem, hogy beteg legyek. Itt eleve érdekellentét van. Gyógyszerlobbi és a népbutítás ezek kéz a kézben járnak. Legutóbb egy rádióműsorban azt hallottam, hogy a szervezetünknek vitaminokra (ásványi anyagokra, szénhidrátokra, zsírokra stb) sincs szüksége.
Na ja, a baj ott van, ha már a kefélést is átpolitizáljuk. Ue. a baj ezzel az influenzadologgal is. Normál esetben nem idióta politika és médiacirkusz kavarog körülötte.
Tudtommal nem veszélyesebb - egyenlőre. Az ősz végi brit adatok semmi kiugrót nem mutattak, a hirtelen felfutás hirtelen rossz idővel együtt jött, de azzal együtt más, az adott időszakra jellemző nyavaják is.
OGYI engedély: konkrét eset, orvosi továbbképzés keretében történő 1 órás fejtágítás. Ue. folytatódott már engedély után, pl. a helyi óvoda vezetőjét szólították fel az oltás melletti propagandára. Elég pipa volt. 70%=ua. gondolom, legfelejbb kapkodva írtam. Szabvény: szvsz a technológia miatt van egérút, az info amúgy olyantól származik, aki törzskönyvezéssel foglalkozik már vagy 8 éve. ANTSZ: csak az idióta oldalával és ostoba börokratákkal találkoztam.Pl.: ha tojással dolgozol (cukrászda), utána 2 percig meleg vízbe kézmos. A meleg definícdiója:legalább 60C fok. (Ez legalábbis 5 éve még így volt.) EtcEtc.
Feltettem a kérdésem a www.jarvany.hu-n. Egy nap után válaszoltak. Azt írták, oltassam be magam, annak ellenére, hogy esetleg már túl vagyok rajta, ártani nem fog:(.
illene mások véleményét tiszteletben tartani, még ha nem is értesz egyet. nem tudom ugyan kinek szólt az üzenet, de szerintem többet érsz vele, ha nem ilyen stílusban válaszolsz neki. szerintem köznapi néven elmegy a "hagyományos" influenza elnevezés, mint ahogy használják a sertés, sőt! az újinfluenza (így egyben is) kifejezést. az sem helyes. mint ahogy, a köznyelvben élő bacon szalonna, La Manche csatorna, kidisszidálni, stb sem. de azt hiszem, joga van mindenkinek azt hinni, amit akar, és lehet, hogy nekünk (az oltást nem beadatóknak, bár én pl nem vagyok oltásellenes sem, és soha senkit nem akartam se le, se rábeszélni) is megvan a magunk igaza, sőt érvei is.
remélem ma nem hajnalban olvasod és kicsit kipihentebb vagy:)
Izé... Nincs "hagyományos" influenza... Amire te gondoltál, az biztos a mosópor...
És: igen, jó esély van rá, hogy három év mulva már a legenyhébb törzsek egyikévé szelidüljön... de arra is van némi sansz, hogy sokkal harapósabbá válljon.
Most viszont, épp az általános fogékonyság miatt, veszélyesebb a többinél.
Amennyire én tudom, (ámbár én csak egy mezei patikus vagyok) senki nem akarta OGYI engedély nélkül terjeszteni és oltani... Már csak a gondolat is!
Igaz, hogy (AZ OGYI által engedélyezett!) alakilag hiányos kiszerelések forgalmazásából egynémely tájékozatlan, ám balhééhes bohóc ezt vélte kikövetkeztetni - vagy legalábbis ezt kezdte világgá visítani...
- Lásd még: Árnyékra vetődés.
Továbbá: Valaki nyilván üzletet akart belőlle csinálni, ez már csak így van, ez mozgatja a világot - aligha találsz bármit születésünktől a halálunkig (Sőt! fogantatásunktól a magunk után hagyott emlékekig) amiből ne akarna valaki üzletet csinálni... Itt és most az EKI idétlenkedett a szokványosnál is többet - de aztán elég hamar becsiszolódott a gépezet... /Az persze lehet, hogy valakinek ugrott a kiszállítós biznisze, de engem mondjuk ez nemigen zavar./
Ez az "influenza" nem jelentkezett váratlanul. A WHO igencsak figyelte, mert túl hosszú idő telt már el az utolsó világjárvány óta... Mondhatni: esedékes volt. És persze figyelemmel követik, mert ez a legfrissebb model egy világjárvány terjedési dinamikájára. Továbbá - mivel "egy kicsit más mint a többi" - a népesség fogékonysága általános: jóval többen betegedhetnek meg. Nem annyira szezonális mint a többi: nyáron is felléphet. Bár általában enyhe tüneteket okoz, néhány esetben súlyos szövődmény (vérzéses tüdőgyuladás, még a mai orvostechnikai lehetőségek mellett is nagy halálozási aránnyal) léphet fel. Az oltás már csak ezért is indokolt. /Meg mellesleg azért is, hogy képet kapjunk a jövő (esetleg ennél sokkal harapósabb) járványai esetén követendő és elkerülendő lépésekről. Asszem, már kivívtuk, hogy legyen abban a könyvben egy külön fejezetünk.
A vakcina erre a vírusra tesztek alapján jelent 70%-os védettséget. A mutáció ezt akár 0-ra is leviheti: de akkor az már másik vírus lessz... Fura elképzeléseid vannak
szabványokról: Nekem úgy tűnik, egyetlen gyártó se várt márciusig... és nem jutna eszembe kárhoztatni őket ezért.
Az, hogy az ANTSZ-ben nem bízol, - bár szomorú, de - magánügyed. Amennyire én látom, mint szervezet, még mindíg jól működik és végzi a dolgát; noha mint szervezet, kétségkívül vonzza némiképp a selejtet. Mint a nyilatkozódat, például...
A probléma ott van, amikor OGYI engedély nélkül akarnak terjeszeni és oltatni, illetve amikor erőszakos propaganda megy az oltás mellett pl. ovodában az ovónőkön keresztük, amikor sok kérdés merül fel a terjesztéssel kapcsolatban és olyan a szaga, mintha valaki üzletet akarna ebből az egészből csinálni. Ez az influenza is csak egy influenza, amit tudok a mortalitásáról az annyi, hogy semmivel nem nagyobb, mint a többi, csupán meglepetésszerűen jelentkezett. A többi sajtóhiszti. A korábbi években bezzeg nem követték, hányan haltak meg influenzában... vagy antraxban, akár (évente olyan 20-40 ember, akiről kiderül).
A generális bizalmatlanság meg részben ezt a politikai gerillabandát illeti, akik itt trónolnak most. Az pedig az ő hibájuk, hogy a védőoltás probléma (ami pártsemleges elvileg) összekapcsolódott velük. Valahogy elszúrták. Egyébként a statisztika, ami 70%os reakciót jelent a lakosság körében, a szabályosan kifejlesztett és tesztelt oltások átlaga. Ennek a vakcinának a szabvány tesztelése és engedélyeztetése márciusra lenne készen, vagyis erről sokat nem tudunk. Lehet, átlagos, lehet átlag alatti, és ebbe a vírus mutálódási hajlama is nagy szerepet kap. Ez meg azért érdekes, mert az a vírus átmegy a kucura, meg vissza...
Nb. ÁNTSZ: akkor írták le magukat nálam, amikor Esztegomnál tulol került a vízbe. Akkor azt bírta nyalatkozni az ántsz vezetője, hogy a tulol mennyiségét azért nem mérik, mert arra nézve nincsen EÜ határérték, úgyhogy nincsen itten semmi veszély, kérem. Kb. így.
írta valaki már ezen a fórumon-nem is olyan rég, sztem könnyen megtalálod-, hogy hol kérhetsz olyan tesztet(és mennyibe kerül), amivel ki lehet mutatni, átestél-e a h1n1-en. sztem nézesd meg, és ha még nem, akkor döntsél, kéred-e.
egyébként csak lázas állapotban nem lehet oltani, bár azért az antobiotikum(sumamed) legyengíti a szervezeted, úgyhogy esetleg-nem feltétlen- erősebben jelentkeznek az oltás mellékhatásai(láz, végtagfájdalom, fejfájás), és esetleg hosszabban tartanak. érdekes dolgokat mondott az orvosod:)
egy biztos: ha többet vársz, mint 1 hét, az nem árthat. de általában a nők nagy többségének nem lesz azonnal kisbabája. minden esetre az immunreakcióhoz kb 2 hét kell( de minimum 10 napot mondanak), ezért furcsa nekem az 1 hét. mondjuk én így nem mernék babát vállalni, de ezzel lehet, csak én vagyok így. de az oltás nem garancia arra, hogy nem leszel beteg, az a 20-30% nem olyan kevés, akiknél nem alakul ki immunreakció. csak azért írtam, mert talán azért tetted fel a kérdést, mert érdekelnek a vélemények. minden esetre kívánok minden jót, egészséget, és egészséges babát.
forrás azóta az index is. csak azért írtam, h. az a 20%-30%, akinél nem alakul ki immunreakció, nem jár jobban, mint azok, akik nem oltatták be magukat. azok, akiknél hat, már sokféle variáció jöhet szóba. valóban megóvja őket egy (esetleges) szövődménytől (akár az életük is múlhat rajta, főleg ha alapbetegségük van, vagy babát várnak), enyhébb a lefolyása.
vagy éppen soha nem kapták volna el, vagy elkapták volna, túlesnek rajta és védetté válnak évekre, nem kell oltogatni őket. szóval kétélű a dolog.
a legpechesebb persze az, aki beoltatta magát és szövődménye van, és még alapbetegsége sem volt. különben szerintem ennek-mármint, hogy nem volt alapbetegsége szerencsére a rendőrnek-köszönheti az életét, nem az oltásnak.
egyébként, ha már oltatnám magam, akkor csakis a szezonálissal együtt, hogy keresztreakciók is legyenek, és esetleg a mutáció(k) ellen is (jó esetben)megvédjenek.
de én nem oltatom magam, mert szerintem a 19 halálos kimenetelű vírus által okozott szővödménybe 1 egészségesnek mondott(de ki tudja) ember vesztette életét.
H1N1 vírus fertőzés gyanújával kezelnek egy debreceni férfit a Kenézy Kórház Intenzív osztályán. Géppel lélegeztették, állapota azonban sokat javult.
Az ügy érdekessége, hogy a férfi másfél hónappal ezelőtt megkapta a védőoltást. Ennek ellenére a gyorsteszt vírusfertőzést mutatott ki. Azt, hogy valóban a H1N1 fertőzte-e meg, csak a Budapesten elvégzett vizsgálatok után derül ki.
A Kenézy Kórház központi intenzív osztálya. Itt ápolják a 29 éves rendőrt. A férfi a hét elején ment be a kórházba. Lázas volt, fájt a feje, rossz közérzetre és izomfájdalomra panaszkodott. Először az infektológiai osztályra került. Állapota azonban rohamosan romlott, légzési nehézségei miatt az intenzív osztályon géppel kellett lélegeztetni. Antivirális szereket és antibiotikumokat kapott. A gyorstesztek alapján elképzelhető, hogy az új influenza vírusa fertőzte meg a férfit.
A gyorstesztek alapján ő H1N1 vírussal fertőzött – tudtuk meg Dr. Mikó Lászlótól, a Kenézy Kórház orvos-igazgatójától.
Azt, hogy valóban az újinfluenza vírusa fertőzte meg a rendőrt, csak akkor lehet biztosan kijelenteni, ha Budapesten az úgynevezett PCR vizsgálat igazolja a fertőzést - mondta a Kenézy Kórház orvos-igazgatója. Egyelőre az eredmény nem érkezett meg. Mikó László hozzátette: az eset azért furcsa és meglepő, mert a beteg be volt oltva a H1N1 ellen. Több mint egy hónapja megkapta a vakcinát.
Kapott, másfél hónappal a kórházban történő jelentkezése előtt megkapta az oltást – mondta el Dr. Mikó László.
Rászántam magam a H1N1 oltásra, babát szeretnénk, két hónapja próbálkozunk, talán mostanában már össze is jönne. A nőgyógyász szerint az oltás beadása után 1 hetet kell várni a teherbeeséssel, ez nem rövid idő?
Minden vakcinázás esetében lehetséges, hogy a szervezet nem termel immunanyagot. Ezért írják, hogy a vakcinázás hatásfoka 70-80%. Ez azt jelenti, hogy 100 oltottból a természet különös útvonala miatt 20-30 ember nem reagál az elölt-gyengített-splitbe darabolt oltóanyagra. Ez a maradék olyan, mint az oltatlan.
"egy rendőr került súlyos szövődménnyel kórházba valszeg h1n1 miatt, miután több mint 2 hete megkapta a vakcinát? már szerencsére jobban van, lekerült a lélegeztetőgépről..."
Forras?
Amugy ha ez igy is volt, akkor lehet a vakcina miatt maradt eletben.
Ez úgy néz ki, hogy nem h1n1. Baktériumok szokták magukat befészkelni mandulába, középfülbe, és ott hetekig kellemetlenkednek, mérsékelt, de folyamatos tünetekkel. Vagyis szerintem nem vagy védett h1n1 ellen, ha aggódsz, oltasd be magad.