Keresés

Részletes keresés

elterito Creative Commons License 2024.12.09 -1 0 29868

"Az ember Jézus egyértelműen kinyilatkoztatta,

hogy nem Ő az Isten,hanem az,aki benne lakik."

Az ember Jézus egyértelműen kinyilatkoztatta,

hogy Ő Isten, de nem Ő az Isten.

☝️

Ilyen bonyolultat Leslie nem tud megérteni.

Azt meg nem mondta hogy őbenne lakik, éldegél, szállást vesz egy Isten.

Ezt Lezlie találta ki, úgy, hogy ügyesen félreértette Jézus szavait.

Előzmény: Leslie07 (29860)
elterito Creative Commons License 2024.12.09 -2 0 29867

Én úgy hittem hogy leöbölintve

Előzmény: híg ember (29862)
elterito Creative Commons License 2024.12.09 -1 1 29866

Most amikor te azt mondod hogy az "Íge szerint", akkor mire utalsz?

Az eredeti Szentírásra vagy arra a fordításra amelynek viccesleslie

szerint a 80%-át kicserélték kertészeti és horgászati tanácsokra

Előzmény: híg ember (29861)
elterito Creative Commons License 2024.12.09 -1 1 29865

"Vagyis mehet az Íge szerént karácsonkor a harcsapaprakás turós csuszával, disznópörccel - lepbölintve pálinkával...?"

A harcsapaprakás turós csuszával, disznópörccel valóban mehet ám nem pálinkával lepöblintve, hanem sörrel leöbölintve, no jó, esetleg veresborral.

híg ember Creative Commons License 2024.12.09 -2 0 29864

Jézus embertől született

Lélektől fogantatva...

elterito Creative Commons License 2024.12.09 -1 0 29863

Ellentmondást mondtál.

Azt mondtad hogy nemcsak az egyházak tanításai mondanak ellen a Szentírásnak hanem a Szentírás fordítások is ellentmondanak a Szentírásnak. Most akkor az adventisták a szentírásellenes dolgaikat a Szentírásból veszik vagy a Szentírás fordításokból, melyekről azt hazudtad az imént, hogy tévesek?

híg ember Creative Commons License 2024.12.09 -2 0 29862

leöblintve...

híg ember Creative Commons License 2024.12.09 -2 0 29861

az evés ivás kérdésében mondanak ellet a H.N. Adventista Egyház tévtanítói a Szentírásnak

Vagyis mehet az Íge szerént karácsonkor a harcsapaprakás turós csuszával, disznópörccel - lepbölintve pálinkával...?

Leslie07 Creative Commons License 2024.12.09 -2 0 29860

minden egyház tanítása ellentmond a Szentírásnak

Még a h.n. adventistáé is? Mégsem fertélmesség 'hát a csígaevés? Mégsem szombat, hanem vásárnap? Mégis nézzük 'hát a bort...?

Nemcsak az evés ivás kérdésében mondanak ellet a H.N. Adventista Egyház tévtanítói a Szentírásnak,

de sokkal fontosabb kérdésekben is.

Átvették a Római Egyház Atanáz féle hitvallását a "három az egyben " isten imádatát.

Az emberfiát Jézust istenként tisztelik,az Izrael Istenét a Khrisztosz Istent pedig megtagadják.

Az ember Jézus egyértelműen kinyilatkoztatta, hogy nem Ő az Isten,hanem az,aki benne lakik.

János 14:11Higyjetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van; ha pedig nem, magokért a cselekedetekért higgyetek nékem.12Bizony, bizony mondom néktek: Aki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, amelyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek.

Jézus embertől született, ezért is nevezte magát emberfiának úgy a halála előtt, mint a feltámadása után.

Előzmény: híg ember (29845)
híg ember Creative Commons License 2024.12.09 -2 0 29859

Na, látod...

Előzmény: elterito (29858)
elterito Creative Commons License 2024.12.09 -1 1 29858

Én csak idéztem egy teljesen hülye kaotikus mondatot és kifiguráztam

Az más kérdés hogy a mondatban van olyan tagmodat amivel egyetértek.

De itt most nem a vita volt a szándékom hanem a franciázós kifigurázása

Előzmény: híg ember (29856)
elterito Creative Commons License 2024.12.09 -1 2 29857

Nincsenek adventista bibliafordítások azokat csak úgy mondtam a Laci kedvéért.

Próbálok úgy beszélni ahogy ő.

Valószínűleg úgy gondolja a fejével, hogy különféle fordítások vannak és azokból mindegyikből mást és mást cserélnek ki amolyan konyhai receptekre és kertészeti tanácsadásokra.

Totálisan gáz van a fejében

Előzmény: llang-ilang (29855)
híg ember Creative Commons License 2024.12.09 -2 0 29856

az nem az én gondolatom

Nem úgy gondolándod...?

Előzmény: elterito (29852)
llang-ilang Creative Commons License 2024.12.09 -1 0 29855

Ezekről az adventista bibliaforditásokrol még sose hallottam, de érdekel 😮

Előzmény: elterito (29854)
elterito Creative Commons License 2024.12.09 -1 2 29854

A szegényleslie úgy véli, az adventisták bibliafordításai nem ezeken a pontokon mondanak ellent a Szentírásnak.

Őszerinte is meg van tiltva a csigaevés az ószövetségben (az eredeti káldeusban is (mert ő káldnak mondja a hébert), meg az adventista fordításban is) de ennek ellenére szabad csigát enni. (Meg malacot)

Előzmény: híg ember (29845)
elterito Creative Commons License 2024.12.09 -1 1 29853

"Ez a benne felejtett 20-30 %-nyi igazság képes egy őszinte szívű embert rávezetni arra, hogy felismerje, hogy minden egyház tanítása ellentmond a Szentírásnak, de az általuk készíttetett

bibliafordítások is."

Valóban minden egyház tanítása ellentmond a Szentírásnak,

de az általuk készíttetett bibliafordítások NEM.

Van ez alól kivétel. Éspedig a jehovisták által készített "új világ" fordítás.

Előzmény: Leslie07 (29844)
elterito Creative Commons License 2024.12.09 -2 2 29852

De ha ugyan a hozzászólásomból idézzel viszont a hozzászólásomban található idézetből és arra reagálsz akkor ne nekem címezd hanem a franciázós embernek mert én a franciázós embertől idéztem, tehát az nem az én gondolatom hanem a franciázós emberé

Előzmény: híg ember (29850)
elterito Creative Commons License 2024.12.09 -1 2 29851

"Mindezek birtokában szükség van egy egyházak tanításaitól független kutatóra, tudniillik saját tapasztalat alapján tudom, hogy az egyházak teológusai nem azért adnak ki ujabbnál újabb fordításokat, hogy a fordítások az a fordítandó szöveg tartalmához igazodjanak, hanem azért,

hogy a korábbi kiadásokban benne felejtett a fordítandó forráshoz hű részeket is fokozatosan 

eltüntessék,mert a fennmaradó 20-30 %-nyi azonosság a fordítandó szöveggel is elegendő forrás lehet  egy őszinte kutató számára, hogy megcáfolj azokkal az egyházak Írás ellenes dogmáit."

Így aztán senki sem csodálkozhat azon, hogy a Mózes első könyvében szereplő mondat vagyis ez: "nem jó az embernek egyedül lenni, szerzek neki segítőtársat hozzá illőt" így fog hangzani 15 év múlva: "felvágtam a krumplit, hagymát is tettem mellé, de elfelejtettem feltenni a tűzhelyre".

Mindez azért lesz, hogy a korábbi kiadásokban benne felejtett, és a fordítandó forráshoz hű részeket is fokozatosan eltüntessék.

Laci! Eszement baromságokkal szennyezed az Internetet. Feltűnt már neked?

híg ember Creative Commons License 2024.12.09 -2 0 29850

az én hozzászólásomból idéztél

Soh'sem tagadándtam...

Előzmény: elterito (29847)
elterito Creative Commons License 2024.12.09 -1 2 29849

"Ellenben hitetlenek által létrehozott egyházak készítettek maguknak olyan fordításokat a Szentírásról,amely már 70-80 százalékban eltér a Szentírástól."

Az általad hitetlennek vallott emberek által létrehozott egyházak által készített Szentírás fordítások (például angol német francia spanyol portugál olasz dán holland lengyel lett magyar fordítások) az eredeti szövegtől nemhogy 70-80 százalékkal de még hét százalékkal sem térnek el, tehát hazudtál egy marha nagyot Lezli. Vagy csak kitaláltad mint az egylábú Istent, ugyanis nem nézel utána a dolgoknak hanem csak homályos emlékezeteidből tévesen írsz mindenféle szamárságot ide.

elterito Creative Commons License 2024.12.09 -2 2 29848

A vitapartnered nem állítja hogy a Szentírás nem tévedhet hanem azt állítja hogy a Szentírás tévedhet.

Ő csak idézte valakitől, aki azt mondta hogy a Szentírás nem tévedhet,

és te erre az idézetre reagáltál tök tévesen és tök rosszul.

Figyelj jobban oda Lezlifiú.

elterito Creative Commons License 2024.12.09 -2 2 29847

Ugyan az én hozzászólásomból idéztél valamit és arra reagáltál,

de olyat idéztél amit eleve én is idéztem mástól.

Neked az eredeti hozzászóláshoz kellett volna hozzáfűznöd ezt a hozzászólásodat, tehát rosszul csináltad, jaj mennyire is rosszul.

Előzmény: híg ember (29843)
elterito Creative Commons License 2024.12.09 -2 2 29846

No jó, ő hiszi.

De ő baramirológus, és

ebből következően hülye is

Előzmény: híg ember (29843)
híg ember Creative Commons License 2024.12.09 -2 0 29845

minden egyház tanítása ellentmond a Szentírásnak

Még a h.n. adventistáé is? Mégsem fertélmesség 'hát a csígaevés? Mégsem szombat, hanem vásárnap? Mégis nézzük 'hát a bort...?

Leslie07 Creative Commons License 2024.12.09 -2 0 29844

a Szentírás nem tévedhet."

A Szentírás valóban nem tévedhet. Ellenben hitetlenek által létrehozott egyházak készítettek maguknak olyan fordításokat a Szentírásról,amely már 70-80 százalékban eltér a Szentírástól.

Ezekre ráírták, hogy Szent Biblia,amit a gyanútlan olvasó, aki nem látott még életében Szentírást, sőt a Szentírás ősi nyelvét sem ismeri nem tud felülvizsgálni. Még az ősi nyelv ismerőinek is legalább két  évtizedre van szüksége ahhoz, hogy az fordított szöveget szavanként ellenőrizze az fordítandó szöveg alapján. Ehhez is digitális formában kell,hogy az anyag a kutató rendelkezésére álljon,ami  csak az utóbbi két évtizedben teljesült.

Mindezek birtokában szükség van egy egyházak tanításaitól független kutatóra, tudniillik saját tapasztalat alapján tudom, hogy az egyházak teológusai nem azért adnak ki ujabbnál újabb fordításokat, hogy a fordítások az a fordítandó szöveg tartalmához igazodjanak, hanem azért,

hogy a korábbi kiadásokban benne felejtett a fordítandó forráshoz hű részeket is fokozatosan 

eltüntessék,mert a fennmaradó 20-30 %-nyi azonosság a fordítandó szöveggel is elegendő forrás lehet  egy őszinte kutató számára, hogy megcáfolj azokkal az egyházak Írás ellenes dogmáit.

Ez a benne felejtett 20-30 %-nyi igazság képes egy őszinte szívű embert rávezetni arra, hogy felismerje, hogy minden egyház tanítása ellentmond a Szentírásnak, de az általuk készíttetett

bibliafordítások is.

Előzmény: Zellem Estelen (29833)
híg ember Creative Commons License 2024.12.09 -1 0 29843

Ma már szinte senki sem hiszi hogy a teremtés hat NAPTÁRI nap

Ő hiszi: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=168468155&t=9037171 ...

Előzmény: elterito (29835)
elterito Creative Commons License 2024.12.09 -1 1 29842

"Ez azt jelenti, hogy Ellen G.White már a saját életében beazonosította a jelenések Könyvében szereplő Fenevad egyikeként a Római Egyházzal annak a képét pedig a protestáns világgal."

De ezt a mai adventisták, pl. híg is vallja, tehát kár az orra alá dörgölni.

Ez olyan mintha az adventistákat azzal cikiznéd, hogy imádkozni szoktak.

Előzmény: Leslie07 (29837)
elterito Creative Commons License 2024.12.09 -1 1 29841

"A történelem során volt rá példa,hogy az uralkodók a szombat megünneplését írták elő

kötelezően. Például a Római Birodalomban ezen a napon tartották a Szaturnusz ünnepet."

Amikor a Római Birodalomban ezen a napon tartották a Szaturnusz ünnepet, akkor azzal nem a szombat (Sabbat) ünneplését írták elő kötelezően (pedig ezt írtad tévesen), mert a Szaturnusz nem a Sabbat, csak egy napra esik vele.

Megvilágító példa:  Ha Gerzsonnak december 24-ére esik a születésnapja, és azt megüli akkor azzal nem a karácsonyt üli meg, hanem a születésnapját ami véletlenül egy napra esik azzal.

Csak ugye Leszli úgy gondolja hogy ha valami két különbözô dolog egy napra esik, akkor az a kettô ugyanaz is. Pedig nem.

Előzmény: Leslie07 (29836)
Leslie07 Creative Commons License 2024.12.09 -1 0 29840

ELLEN G.WHITE ÉS A KÍSÉRŐ ANGYAL

Akkor láttam a harmadik angyalt [Jel 14:9-11]. Kíséro angyalom ˝ mondta: „Hatalmas a munkája, tiszteletet támaszt küldetése. O az ˝ az angyal, aki elválasztja a búzát a konkolytól és elpecsétel, vagy kévébe köti a gabonát a mennyei tárház számára. Ezek a dolgok lekötik teljes értelmét és figyelmét.”EW 118 (1854).

/Az utolsó napok eseményei-1993, 9. old./

https://media4.egwwritings.org/pdf/hu_UNE(LDE).pdf

Leslie07 Creative Commons License 2024.12.09 -1 0 29839

EGY HAZUGNAK BIZONYULT PRÓFÉCIA A SOK KÖZÜL

1856-ban, a Battle Creekben megtartott konferencia ideje alatt egy olyan víziót látott a konferencia tagjairól, amely alapján "egyesek meghalnak, mások életben maradnak a hét csapás idejéig, mások addig, amíg át nem változnak Krisztus visszatérésekor."[33] Azóta mindenki meghalt.

https://hu.wikipedia.org/wiki/A_hetednapi_adventist%C3%A1k_kritik%C3%A1ja

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!