Keresés

Részletes keresés

Stefanik tabornok Creative Commons License 2019.07.12 0 0 11609

egyetertek     JO LENNE      az en tapasztalatom sajnos az  hogy a csonkaorszagi FIATALOKAT   a fogyasztas a sex erdekli    a revizio nem     ez BAJ     van 4 felszekely unokam    azon kivul hogy a csikszeredai nagyi altal pestre hozott szekelyzaszlokkal rohangalnak a hazon belul    ugyanis a kertbe a csikszeredai anyjuk mar nem engedi ki a szkelyzaszlokkal    azt se tudjak mi fan terem a revizio    igaz   a legidosebb is csak 11 eves  az meg foci BOLOND

Előzmény: Laja73 (11608)
Laja73 Creative Commons License 2019.07.12 0 0 11608

Az igaz, hogy aki ma Avram Iancuval reklámoz bármit is magyar emberek számára, annak nagy része tudatlanság. De ennek a tudatlanságnak a gyökerei a bolsevik magyargyűlölet korszakából erednek, így ennek megfelelő komolysággal kell az "ellen-offenzívát" kezelni. Ahogy anno a nácikat, légyen az igazi náci vagy csak tudatlan bunkó, is üldözték a háború után és üldözik a mai napig, úgy kéne a gyűlöletből táplálkozó bolsevik megnyilvánulásokat is irtani és párhuzamosan a felvilágosítást kötelezővé tenni. 

Előzmény: Stefanik tabornok (11607)
Stefanik tabornok Creative Commons License 2019.07.12 0 0 11607

szerintem ez nem bolsevik magyargyulolet    sima tanulatlansag  tajekozatlansag   orban nem oktatta ki  a mav-ot       vannak akiknek trianonrol a triatlon jut az eszebe      a triatlon az egy sport = harom = 3 proba   nemm 5 tusa hanem 3 tusa

Előzmény: Ec pec kimehecc a (11605)
Laja73 Creative Commons License 2019.07.12 0 0 11606

Jaja de ezt már lecserélték a felháborodásnak köszönhetően.

Mindamellett teljesen elképesztő, hogy a bolsevik közösség ilyen szinten pozícióban van, bármelyik pillanatban feltűnhetnek bárhol. Ugyanaz van nagyban, mint itt a topikon. Románimádó magyargyűlölet, ez lett beprogramozva anno a génekbe. 

Mindez a "nemzeti kormányzás évtizedes munkája" után. Nem a bolsevikokat irtják, hanem a

nem elég fideszes illetőket, legyenek azok akár a legjobb szakemberek. Az se baj ha 8 általánost végzett bolsevik jön a helyére csak hűséges katona legyen. Aztán az illető egyszer csak előjön egy Avram Iancu álomképpel.

Horn alatt legalább tiszta volt a kép. 

Előzmény: Ec pec kimehecc a (11605)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2019.07.11 0 0 11605

Ha már  Romániát mindenáron kolozsvári képpel kívánja szemléltetni a MÁV, talán alkalmasabb lett volna a magyar utazóknak Mátyás király Fő téri szoborcsoportjával és a mögötte álló Szent Mihály templommal kedveskedni.

Előzmény: Ec pec kimehecc a (11604)
Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2019.07.11 0 0 11604

A képen egy kolozsvári közterület látható, amelyen előtérben egy magas oszlopon nem más, mint Avram Iancu hirdeti az 1849-es magyarellenes vérengzésekre emlékeztetve a fényes román jövőt.

A háttérben egy román ortodox katedrális.

 

Van javítani való rajta

komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.07.11 0 0 11603

De te, oláh kiskatona egyszerűen másról beszélsz, tehát továbbra is szándékosan ferdítesz, csúsztatsz, maszatolsz, hazudozol

 

Te vagy hazudózó, tekeregsz mint angolna a taknyosvödörben, mikor kiderülnek a füllentéseid.

Erről miért hallgatsz, biztos ilyen se volt..... fekete szemeteszsákokkal letakarni a másik emlékműveit...... az ilyen taplók gerjesztik a feszültséget.

 

Fekete fóliával takarta le csütörtökön az Úzvölgyi Civil Akciócsoport nevű szervezet – amelynek tagjai nem fedték fel kilétüket – az úzvölgyi magyar katonatemetőben illegálisan elhelyezett román emlékművet és a névtelen román katonák emlékére állított betonkereszteket,

https://www.3szek.ro/load/cikk/123118/letakartak-a-betonkereszteket-orseget-alltak-uzvolgye

Előzmény: barkasarja (11600)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.07.11 0 0 11602

A fenti két képen pedig a primitív oláh haverjaid vandalizmusa látható, ahogy a bejelölt magyar sírokról kiszaggatják és szétdobálják a nemzetiszalaggal ellátott ideiglenes fakereszteket...

 

Aha..... csak azt elfelejtetted hozzátenni hazudozó nemzetes uram, hogy azok a magyar fakeresztek AZUTÁN KERÜLTEK ODA, MIUTÁN A ROMÁNOK FELÁLLÍTOTTÁK A KŐKERESZTEKET.

Ugyanis itt a román keresztek építése, és a magyar fakeresztek még nincsenek ott...... itt  a link, saját szemeddel megnézheted.

https://szekelyhon.ro/aktualis/uzvolgyi-katonatemeto-felrugtak-az-allamkozi-egyezmenyt#&gid=1&pid=20

Kínos, amikor a saját késébe fut bele az ember, mi?

 

Egyre szánalmasabb ez az erőltetett és pukiszagú erőlködés ami a nemlétező magyar sírok körül megy.

Elöször ment hazudozás, hogy magyar katonai temető. Kiderült, nem csak magyar.

Utána jött az, hogy magyar sírokra tették a románok a keresztjeiket. Először egy nyilvánvaló kamu térképpel ment a bizonygatás, most meg utólag odacsempészett fakeresztekkel.

Majd jött a duma a temetőbe betörő román hordáról, aztán kiderült, előtte a magyarok fekete szemeteszsákokkal letakarták a  román kereszteket.

Mi lesz a következő szánalmas hazugság?

 

Előzmény: barkasarja (11598)
Laja73 Creative Commons License 2019.07.11 -1 0 11601

Radu Banzaru román színész játssza Orbán Viktor miniszterelnököt az Angela Merkel német kancellárról szóló filmben - írja a Romania Insider

 

:D

barkasarja Creative Commons License 2019.07.11 0 1 11600

De te, oláh kiskatona egyszerűen másról beszélsz, tehát továbbra is szándékosan ferdítesz, csúsztatsz, maszatolsz, hazudozol.

Éppen ezért, mivel egy vitaképtelen megrögzött hazudozó vagy, ha nem haragszol befejeztem veled a veled való értelmetlen "vitát"... 

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11595)
barkasarja Creative Commons License 2019.07.11 0 1 11599

"Szóval felújítottak egy teljes temetőt, évekig készen volt, most meg egyszerre eszünkbe jut,

hogy egy részt mégsem újítottunk fel és ott mégis vannak magyar sírok."

 

Oláh kiskatona, a temető még mindig felújítás alatt van és nincs kész, mint ahogy azt ismét megpróbálod idehazudni!

 

"...a temetőt az elmúlt években az önkormányzat forrásaiból, a magyar Honvédelmi Minisztérium és magánszemélyek adományaiból újították fel. A bekerített, székelykapuval ellátott emlékhelyen mintegy hatszáz fakeresztet állítottak, melyekre felkerültek az Úz folyó völgyében vívott csatákban elesett magyar katonák nevei. A felújítás még nem fejeződött be, további két sor fakereszt felállítását tervezték..."

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11591)
barkasarja Creative Commons License 2019.07.11 0 1 11598

"ha a 2017-es fotón 3 sorban van 3x25 magyar katonai sír,

a 2019 júniusi fotón, a román keresztek felállítása után SZINTÉN és UGYANOTT

3 sorban van a 3x25 magyar katonai sír,

akkor milyen magyar sírokra állították a románok a kereszteket..."

 

Mint olvashattad a temetőrendezés még napjainkban sem fejeződött be.

Az oláh haberjaid pedig azokra a magyar jelöletlen és már ideiglenesen megjelölt magyar katonasírokra rakták a betonkeresztjeiket, te gátlástalan hazudozó, sunyi oláh kiskatona, amiket az alábbi képek is egyértelműen bizonyítanak...

 

 

Ezen a képen látható a magyar sírok egyik bejelöletlen-, és egy bejelölt sora, ahova az oláhok betonkereazteket állítottak...

 

 

 

 

A fenti két képen pedig a primitív oláh haverjaid vandalizmusa látható, ahogy a bejelölt magyar sírokról kiszaggatják és szétdobálják a nemzetiszalaggal ellátott ideiglenes fakereszteket...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11590)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.07.11 -1 0 11597

A másik pedig az, hogy ott, ahol a románok a betonkeresztjeiket teljesen önkényesen állították fel, ott biztosan nem nyugszanak román katonák, mert ott a még jelöletlen sírokban magyar katonák nyugszanak.

 

 

Na tessék már ezzel a filléres dumával jönni, hogy

"ott a még jelöletlen sírokban magyar katonák nyugszanak."

A temetőt 2006-ban felújították, 600 sírt megjelöltek, elkészült.

Most meg hirtelen rájövünk, hogy még mindig vannak ott máshol is magyar sírok?

 

https://hargitanepe.eu/szaz-eve-a-magyaroson-szinesitik-a-feher-foltot/

 

Előzmény: barkasarja (11594)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.07.11 -1 0 11596

Ha figyelmesebben olvastad volna a hsz-eimet, akkor azt is olvashattad volna, hogy a magyar fél csak annyit állított, miszerint nincs bizonyíték arra, hogy atemetőben román katonákat is eltemettek volna. Ez viszont nem zárja ki, hogy ne lennének, azaz hogy jobban megértsd - mert úgy látszik, hogy komoly bajok lehetnek a felfogóképességeddel -egyáltalán nem tagadták, hogy esetleg ne lennének a temetőben románok is eltemetve, csak nem a "román" parcellájukban

 

 

Hát akkor talán idézek:

Felújítás címén formálnának át egy Úz-völgyi magyar katonatemetőt

Drámai hangú nyílt levélben kérik a nyilvánosság segítségét azok az erdélyi magyarok, akik egy gyanús körülmények között, a román hatóságok erőteljes támogatásával gazdát cserélő Úz-völgyi magyar katonatemető védelmében küzdenek.

A média nyilvánosságát keresik a helybeliek egy Úz-völgyi magyar katonatemető védelmében, miután eddig hasztalanul tiltakoztak a román hivatalos szervek állami közpénzből, felújítás címén végrehajtott kegyeletsértő akciói ellen.

A Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület nyílt levele szerint arról van szó, hogy

a székelyföldi Hargita megyével határos Bákó megyében található Dormánfalva (Darmenesti) önkormányzata „valamilyen fondorlatos módon” a Bákó megyei Darmanesti város birtokába vette a Hargita megye területén fekvő Úz-völgyi magyar katonatemetőt.

Mint írják, a magyar katonatemető iránti tiszteletlen provokációnak számos jele van, így például az, hogy abba román kereszteket tettek, valamint már egy világháborús román emlékművet is felállítottak.

https://www.sonline.hu/orszag-vilag/felujitas-cimen-formalnanak-at-egy-uz-volgyi-magyar-katonatemetot-1547305/

Előzmény: barkasarja (11594)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.07.11 -1 0 11595

Az sem mellékes, hogy Gergely András kijelentése egyébként teljesen megegyezik a bekopizott térkép adataival is...

 

 

Akkor  l a s s a b b a n  gépelem a kedvedért, hátha megérted:

a térképen 4 sorban soronként 11 sír szerepel.

A temetőben a 2017-es és a mostani képeken 3 sorban 25 sír van.

A tény az, ami fotókon szerepel.

Tehát vagy rossz a térkép (ez a jobbik eset) vagy hamis.

 

Előzmény: barkasarja (11594)
barkasarja Creative Commons License 2019.07.11 0 1 11594

"Tehát mégiscsak nyugszanak ott román katonák?"

 

Ha figyelmesebben olvastad volna a hsz-eimet, akkor azt is olvashattad volna, hogy a magyar fél csak annyit állított, miszerint nincs bizonyíték arra, hogy atemetőben román katonákat is eltemettek volna. Ez viszont nem zárja ki, hogy ne lennének, azaz hogy jobban megértsd - mert úgy látszik, hogy komoly bajok lehetnek a felfogóképességeddel -egyáltalán nem tagadták, hogy esetleg ne lennének a temetőben románok is eltemetve, csak nem a "román" parcellájukban. Ez lenne az egyik oláh kiskatona...

 

A másik pedig az, hogy ott, ahol a románok a betonkeresztjeiket teljesen önkényesen állították fel, ott biztosan nem nyugszanak román katonák, mert ott a még jelöletlen sírokban magyar katonák nyugszanak. Ennyit állított Gergely András, akinek az állítását te "jó" román kiskatonához illően ünkényesen kiforgatod, meghamísítod...

 

Az sem mellékes, hogy Gergely András kijelentése egyébként teljesen megegyezik a bekopizott térkép adataival is...

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11589)
Riogrande Creative Commons License 2019.07.11 -1 0 11593

Muszáj ezt csinálnod?

Előzmény: barkasarja (11588)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.07.11 -1 0 11592

Ez a gyanú a román védelmi minisztérium 2019. június 24-én kelt, a Glasul.info-nak küldött levele olvastán ráadásul be is igazolódik. Abból ugyanis kiderül, hogy 1985. november 16-án a védelmi és kulturális tárca Úzvölgyében járt szakemberei a katonai temetőben csak alig körvonalazott, jelöletlen, fűvel borított és helyenként fenyőfákkal takart sírokat találtak. 1990-ben tehát már nem is léteztek azok a fejfák, amiknek rosszhiszemű lecserélésével vádolják a magyarságot."

 

Na megint hazudnak az útlevélmagyarok....

És kik lehetnek a 650 fő és 1000 fő különbözete?

 

Az egyesület az évek során 650 keresztet állított az 1916–1918 közt az Úz völgyében elesett és eltemetett magyar és német katonáknak. Állítottak egy kettős apostoli keresztet mikóújfalusi andezitből az 1944. augusztus 26-án betörő orosz csapatoknak áldozatul esett magyar katonák emlékére, és egy Lengyelországból idekerült eredeti német vilmoskeresztet is elhelyeztek a temetőben, olyant, amilyen 1914-ben rendszeresítve volt az elesett német katonák sírjainak megjelölésére.
– Hogy hány katona lehet eltemetve Úz völgyében? Az adatok néhol homályosak, pontos számot nem tudni. Van egy 650 nevet tartalmazó veszteségi listánk, de a temetőben több mint ezer sírhantot számoltunk meg, és nem minden hantot lehetett beazonosítani,

https://www.3szek.ro/load/cikk/94725/erdok_es_keresztek_jelen_idoben_az_uz_volgyerol

Előzmény: barkasarja (11588)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.07.11 -1 0 11591

A román katonáknak állított betonkeresztek egy részét a temető sétányára, másik részét a magyar katonák még meg nem jelölt sírjaira állították

 

Na ez a tömény uszítás és hazugság.

Szóval felújítottak egy teljes temetőt, évekig készen volt, most meg egyszerre eszünkbe jut,

hogy egy részt mégsem újítottunk fel és ott mégis vannak magyar sírok.

Akkor a kérdés, hogy ki újította fel magyar pénzből úgy, hogy nem végzett teljes munkát?

Vagy teljes munkát végzett, csak most utólag kellene magyar sírokat "csinálni".

Előzmény: barkasarja (11586)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.07.11 -1 0 11590

Te nem cáfoltál semmi bolsikám, csak a saját sunyi mellébeszéléseidet és hazudozásaidat próbálod kétségbeesetten bizonygatni a tények önkényes kiforgatásával, de hát a tények makacs dolgok...

 

Akkor országgyarapító nemzetes uramnak egy egyszerű logikai kérdés:

ha a 2017-es fotón 3 sorban van 3x25 magyar katonai sír,

a 2019 júniusi fotón, a román keresztek felállítása után SZINTÉN és UGYANOTT

3 sorban van a 3x25 magyar katonai sír,

akkor milyen magyar sírokra állították a románok a kereszteket,

 

Válaszok:

A.) tényleg, hazudtunk, nem a magyar sírokon vannak a román keresztek

B.) de hát jogsértés, Trianon, mindent vissza, sírgyalázás, kegyeletsértés, bolsik

C.) le vannak takarva fekete szemeteszsákokkal, mint azt a magyarok tették a román keresztekkel

D.) még nincsenek a román keresztek alatt magyar katona sírok, de már dolgozunk rajta

Előzmény: barkasarja (11586)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.07.11 -1 0 11589

Gergely András az úzvölgyi csatákban elesett román katonákra nézve is sértőnek találta, hogy nem ott létesítettek számukra emlékhelyet, ahol ténylegesen nyugszanak."

 

Újabb félpályás öngól.

Tehát mégiscsak nyugszanak ott román katonák?

Eddig két pofára tagadtátok.......

Előzmény: barkasarja (11586)
barkasarja Creative Commons License 2019.07.11 0 1 11588

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 661. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...

 

"Újabb magyarellenes hazugságok

2019.07.08.

 

Az úzvölgyi magyar haditemető meggyalázása kapcsán újból bebizonyosodott, hogy Bukarestben állampolitikai rangra emelték a hazugságot.

 

Dormánfalva polgármestere, a belügyi szervek, valamint a honvédelmi és külügyminisztérium után a szenátus is elferdítette a valóságot. Megdöbbenten vettük ezt tudomásul, mert a demokrácia egyik alapintézménye, a jogállamiságot biztosítani hivatott kétkamarás törvényhozás felsőháza vált hiteltelenné ennek következtében. Szomorú és tragikus fejlemény ez, ami súlyos, az ország demokratikus fejlődését is veszélyeztető következményekkel járhat. Éppen ezért fel kell hívni a hazai és nemzetközi közvélemény figyelmét erre az áldatlan helyzetre és állapotra.

 

Az erdélyi magyar közösség egészét befeketítő és ezért rágalomnak is tekinthető hazugságokra a szenátus július 3-án keltezett sajtóközleményében akadtunk rá, amely Liviu Marian-Pop és Titus Corlățean szenátorok által az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése elnökéhez intézett levél tartalmát ismertetik.

 

Ebben a neves testületben Romániát képviselő hon­atyák ugyanis azt állítják, hogy a ’90-es évek elején megszüntették az 1916-ban létesített és a két világháborúban elesett magyar, román, osztrák, német, szerb, olasz és orosz katonák végső nyughelyéül szolgáló úzvölgyi haditemető soknemzetiségű jellegét. Így például az eredetiek helyett magyar nemzeti jelekkel ellátott fejfákat helyeztek a más nemzetiségű hősi halottak sírjai fölé. Mindehhez pedig a túlnyomó többségben magyarok lakta Csíkszentmárton község hatóságai által kezdeményezett felújítási munkálatok teremtették meg a lehetőséget. Állításaikat azonban nem támasztják alá bizonyítékokkal, ami eleve megkérdőjelezi a valóságtartalmukat.

 

Ez a gyanú a román védelmi minisztérium 2019. június 24-én kelt, a Glasul.info-nak küldött levele olvastán ráadásul be is igazolódik. Abból ugyanis kiderül, hogy 1985. november 16-án a védelmi és kulturális tárca Úzvölgyében járt szakemberei a katonai temetőben csak alig körvonalazott, jelöletlen, fűvel borított és helyenként fenyőfákkal takart sírokat találtak. 1990-ben tehát már nem is léteztek azok a fejfák, amiknek rosszhiszemű lecserélésével vádolják a magyarságot."

 

Bedő Zoltán / Székely Hírmondó

 

https://www.erdely.ma/ujabb-magyarellenes-hazugsagok/

 

barkasarja Creative Commons License 2019.07.10 0 0 11587

Mivel a többi hsz-eid, ugyanazoknak a korábbi hazugságaidnak az ismételgetései, amelyekre már megkaptad a választ, teljesen fölöleges ismételni magam...

Előzmény: barkasarja (11586)
barkasarja Creative Commons License 2019.07.10 0 1 11586

"Akkor ezt a veretes hazugságot, amire az egész magyar hisztit alapozzátok, szépen ismét lépésenként cáfolom."

 

Te nem cáfoltál semmi bolsikám, csak a saját sunyi mellébeszéléseidet és hazudozásaidat próbálod kétségbeesetten bizonygatni a tények önkényes kiforgatásával, de hát a tények makacs dolgok...

 

"Gergely András, Csíkszentmárton polgármestere az MTI-nek adott nyilatkozatában önkényesnek, kegyeletsértőnek, és hatalomfitogtatónak tartotta a dormánfalviak temetőfoglalását. Azt mondta, az úzvölgyi katonatemető az általa vezetett község leltárában szerepel, a település vagyonát pedig legutóbb 2010-ben erősítette meg a román kormány egy kormányhatározattal. Mint mondta, a temetőt az 1916-os román betörés, majd a románokat kiszorító csatákban elesett osztrák-magyar katonák számára létesítették 1917-ben. Azt is mondta,

 

az itt eltemetett katonák többsége a miskolci 10-es gyalogezredhez tartozott, és legtöbbjük magyar volt.

 

A polgármester azt mondta, a temetőt az elmúlt években az önkormányzat forrásaiból, a magyar Honvédelmi Minisztérium és magánszemélyek adományaiból újították fel. A bekerített, székelykapuval ellátott emlékhelyen mintegy hatszáz fakeresztet állítottak, melyekre felkerültek az Úz folyó völgyében vívott csatákban elesett magyar katonák nevei. A felújítás még nem fejeződött be, további két sor fakereszt felállítását tervezték. A román katonáknak állított betonkeresztek egy részét a temető sétányára, másik részét a magyar katonák még meg nem jelölt sírjaira állították. Gergely András az úzvölgyi csatákban elesett román katonákra nézve is sértőnek találta, hogy nem ott létesítettek számukra emlékhelyet, ahol ténylegesen nyugszanak."

 

https://www.origo.hu/nagyvilag/20190429-roman-katonasirok-betonkeresztjeit-telepitettek-az-uzvolgyi-elso-vilaghaborus-magyar-katonatemetobe.html

 

 

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11579)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.07.10 -1 0 11585

Ennek a lényege pedig az, hogy a román haverjaid, magyar sírokra önkényesen betonkereszteket állítottak azzal a sunyi üzenettel, mintha azokban a sírokban román katonák nyugodnának. Tehát fejezd be a mellébeszélést, és hazudozást!... 

 

A hazudozást talán a magadfajta nemzethy hazaffy országterebélyesítő tekintetes uramoknak kellene befejezni.

1.

először jött az a mese, hogy ez egy magyar haditemető.

Megbukott a mese, mert kiderült, 6 ország katonái nyugszanak ott.

2.

utána jött az, hogy magyar sírok fölé emelték a románok a saját keresztjeiket.

Aztán a 2017-es és a mostani felvételek összahasonlításánál kiderült, hogy mind a 3x25

magyar sír megvan sértetlenül, tehát a románok nem a magyar sírokra állították a kereszteket.

3.

majd jött az, hogy a románok erőszakkal bementek a temetőbe és rongáltak.

Csak arról szemérmesen elfeledkeztek, hogy a derék magyarok előtte fekete szemeteszsákokat

húztak a román keresztekre, majd jogtalanul elállták a temető bejáratát.

 

Mi lesz a következő hazugság?

 

 

 

Előzmény: barkasarja (11575)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.07.10 -1 0 11584

ertelek  a magyar terkep hamis

 

Csak a tények kedvéért:

1.

a magyar térképen a sírok 4 sorban van 11 sír,

a valóságban 3 sorban van 25 sír

2.

a térkép német nyelvű (ami akkor a hivatalos nyelv volt), de Romania van ráírva

a Weg (út) megjelölésnél, amikor németül Románia Rumänien

3.

A magyar verzió szerint ez egy magyar katonai temető, miközben a térképen

a "németek temetője" felirat van az egyik rész felett.

4.

a térkép magyar-német nyelvű vegyesen, amikor a német volt hivatalos nyelv

 

Előzmény: sobota (11582)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.07.10 -1 0 11580

Ennek a lényege pedig az, hogy a román haverjaid, magyar sírokra önkényesen betonkereszteket állítottak azzal a sunyi üzenettel, mintha azokban a sírokban román katonák nyugodnának

 

Lásd előző hozzászólás, bizonyítandó, hol voltak magyar sírok a keresztek alatt.

A hamisított magyar térkép nem ér....

Előzmény: barkasarja (11575)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.07.10 -1 0 11579

A magyarok már bizonyították, hogy azokban a sírokban, amelyekre a román haverjaid betonkereszteket állítottak, magyar katonák nyugszanak.

 

Akkor ezt a veretes hazugságot, amire az egész magyar hisztit alapozzátok, szépen ismét lépésenként cáfolom.

 

1.

A temető állapota 2017-ben

https://szekelyhon.ro/aktualis/granittablakon-az-elso-vilaghaboruban-elesett-hosok-nevsora

 

Itt az első képen mit is láthatunk? Pont a vitattott parcellát, ahol HÁRMAS sorban

állnak a magyar katonák sírjain a keresztek.

És előtte az üres hely, ahová a románok később a kereszteket állították.

 

 

2.

A temető aktuális állapota

https://szekelyhon.ro/aktualis/uzvolgyi-katonatemeto-felrugtak-az-allamkozi-egyezmenyt#&gid=1&pid=20

 

És itt mit láthatunk? Milyen véletlen, az első képen itt is szépen HÁRMAS sorban állnak a magyar katonák sírjain a keresztek.

És érdekes módon nem hiányzik egy sem.

 

 

Akkor most országnagyobbító nemzetes uram mesélje már el nekünk, hol és milyen magyar sírokra emelték a románok a kereszteket......

Akkor most jön részedről a 120 Hz-es öööööööööööö..........

 

Előzmény: barkasarja (11575)
SzJ2 Creative Commons License 2019.07.09 0 1 11576

Felesleges toluk barmit is kerdezni. A roman " torteneszek"-ugyanugy mint a tótok- barmikor barmilyen tortenelmi emleket kepesek krealni.

Előzmény: Ec pec kimehecc a (11556)
barkasarja Creative Commons License 2019.07.09 0 1 11575

"A románok Romániában nem állíthatnak emléket a saját halott katonáiknak a magyar parcella mellett?"

 

Persze, csak nem ott, ahol már magyar katonák nyugszanak.

 

"A Bukarestben tárgyaló magyar ezredest a hadisírgondozó bizottságtól a románok már sarokba szorították azzal, hogy a magyar félnek 1917-es állapotról van térképe, a román félnek meg az 1944-es állapotról."

 

Ezt a hadovádat (tények kiforgatása) már egyszer előadtad, és akkor is elmagyaráztam neked, hogy a probléma tárgyi jellegű, ezért teljesen független az időtől. Ennek a lényege pedig az, hogy a román haverjaid, magyar sírokra önkényesen betonkereszteket állítottak azzal a sunyi üzenettel, mintha azokban a sírokban román katonák nyugodnának. Tehát fejezd be a mellébeszélést, és hazudozást!... 

 

"A magyaroknak azt kellene bizonyítani, hogy ott nincsenek román sírok."

 

A magyarok már bizonyították, hogy azokban a sírokban, amelyekre a román haverjaid betonkereszteket állítottak, magyar katonák nyugszanak. Ezzel a probléma meg is lenne oldva, ha a román haverjaid beismernék az általuk elkövetett bűntettet, és nem maszatolnának, hazudoznának, és nem a tények kiforgatásával próbálkoznának, mint azt itt te is teszed, oláh kiskatona... 

 

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11570)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!