Lehetne a címe ez is: "A Vörös Báró áldozatai" vagy "A Vörös Báró vs Magyar Posta"...
Szóval minden ami az újságárusoknál kapható modellrepülővel kapcsolatos.
Hivatalos weboldal: http://vorosbaro.hu/
mától itthon vagyok, jöhet a cucc amit majd elviszel tőlem. Viszont az agyam eldobtam nem volt üzemanyag a Mod. Hu-ban, ráadásul elköltöztek a régi helyükről, úgyhogy most talán egy repülésnyi üzemanyagom van, Stati meg nem ír semmit ezzel kapcsolatban.:(
Srácok, a D.keszi modellreptéren csak 10 órától lehet repíteni előírás szerint a lakosság és a csend védelme miatt.
Én először 1 A- el töltöttem és mindig balanszerrel töltöm! Még így is előfordult, hogy a motor megszívta az egyik cellát és azóta még úgy sem tdom rendbehozni az aksit.
Ez nagyon jól néz ki!:) És nem aprózod el. lassan már kés is van a masinod! A két motort a Catalina-ról használod fel? Vagy mekkorák a méretei a Bronco-nak?
Mi a helyzet a balsafa projektel, most hogy is van ez? betudsz szerezni olcsón, csak nagyobb mennyiséget?
Sajnos nekem mos tleállt az építés egy kis időre, de tetszik amit eddig csináltam.
Elég nehéz megoldanom a szárnyak szétszedhetőségét mivel ez gyárilag egyben van. Én úgy oldom meg, hogy a két törzset egybefogom fixre a középső szárnyrésszel és rajta a pilótafűlkével és ehez lehet a két szárnyvéget felilleszteni.
Szeretek kisérletezni, ahogy láttad a a lap kis vb. is egészen jó lett, na meg a kétszárnyúm, azonban kinézek majd egy jó kis robbanós gépet a de Agostiniről leszedett cuucoknak is!
Itt most jól lehült a levegő, lehethogy klaszz időnk lessz szombaton, bár most nagyon fúj a a szél.
rendben, remélem az időjárás támogatni fogja a közös repítést!:)
Köszönöm a gartulációt, jómagam is kíváncsi vagyok mi lesz belőle. A depron meg egyéb habgépeket már olyan sokszor törtem, hogy nagyon nehezek a ragasztásoktól!
Az EASY-m úgy repül mint egy robbanós gép, egyáltalán nem tudok vitorlázni vele, pedig q-team mindent megtett mikor lent voltam, hogy normálisan repüljön, de ő is csak megállapíthatta, hogy baromi nehéz már a gép, ahhoz képest hogy habgép.
köszi a gratulációt!:) Ráéreztél a szabadkézre, de azért átnéztem egy pár tervrajzot előtte, s aztán elkezdtem csinálni. Persze ledokumentálom az egészet, ha jól repül majd a madárka meglegyen minden ami kell az újraépítéshez, vagy ha valaki megépítiné. A bunkócskák kis balsafa darabkák, mert úgy szeretném, hogy a bordák kicsit kiemelkedjenek a síkból. Ezért egy kicsit ívesen megcsiszolom ezeket a kis rátéteket, hogy a fólia felfeküdjön az átmeneteknél.
Többek között ilyen képeket is néztem, mielőtt elkezdtem az építést.
17-én szombaton várunk benneteket a párommal, jön a feleséged is ugye? Ide jöttök hozzánk, aztán innen megyünk mi repíteni.
Xplod jelezte, hogy most nem tart velünk, Stati nem jelzett vissza még.
Hozzál robanós gépet is, meg a tréner távvezérlőt is a Calmatóhoz vevőt légyszíves, jó lenne repülni vele, de még egyedül nem akarom, cska ha már rábólintasz, hogy mehet.
Hát fiúk "kellemesen" süt anap!:)) Így marad a műhelymunka, merthogy a pc-n való munka sem lehetséges a tetőtérben, csakis este.
Lehúzódtam a hűvösbe tehát és elkezdtem a kisérleti elektromos balsafagép szárnyát konstruálni, mewglátjuk milyenre sikerül, mindenesetre igyekszem nagy szárnyfelületet és kis felületi terhelést elérni.
A fesztáv valahol 1900 és 2000 között lessz.
Egy pár képet is feltöltök róla.
a profilelemek, a ragasztott profilok, oldalnézetben a belépőéllel.
a kilépőél még nincs felragasztva, csendélet a műhelyasztalról és a szerszámokról.
Télen meg hideg van, összel fúj a szél, tavasszal meg esik, nyáron meg meleg van. A repcsik meg mindig repülnek. Hát te tudod mikor reptetsz, múltkor is mikor nem jöttél le 27 fok volt.
17-én remélem nem lesz ilyen meleg.
Az új projekt a OV 10 BRONKO.
A fotóját még nem tudtam normális méretben és minőségben letölteni, de üssétek be a nevét azt meglátjátok.
ma voltam kint a reptéren, befizettem az éves kötelezőt a fűnyírásra és közben megérdeklődtem az augusztus 17-t! Az előtetes infó szerint az a nap is szabad nem tud a modellreptér intézője rendezvényről (mármint amit a nagy reptér szervezne). Tehát ha neked is jó, legyen akkor a repítési napunk itt nálunk az augusztus 17-e.
Ha a srácok is ráérnek szívesen látom őket is!:)
A mai repítésről annyit, jólesett de volt törés is sajnos!:( Lassan az EASY-nek vehetnék egy új sárkány testet, de inkább építek egy balsafa elektromos gépet.
Nagyon szívesen, minél több helyen repítünk annál gyakorlottabbak leszünk, így van?
Holnap megyek ki délelőtt a reptérre és informálódok, lessz-e valammi rendezvény 17-én.
A tivornya a lányoknak lenne amig mi repítünk, ha van kedvük eljönni és új ismeretségeket kötni, barátkozni, beszélgetni. Szerintem, ha ők is jól érzik magukat- miközben mi repítünk-szívesebben viselik a mi hobby őrületünket.
De ez az én véleményem.
Srácok ha olvassátok a fórumot reagáljatok valamit, nagyon érdekelne már a ti repcsitek, hogy néz ki élőben, hogy megy a repítése stb..
Örülök, hogy így eltudsz beszélgetni magaddal. A dátumot minnél előbb beszéljük meg , hogy tudjak alkalmazkodni. A szombat az jó / a 10-e jó közel van és még a többiek nem is nyilatkoztak / a 17-e még jobb volna.
Semmi tivornya meg kerti tyütyü csak reptetés!! Tudod itt nálam is egy almán elvoltunk egész nap. Na ez volt a vicc!
jó híreket hallottam a dunakeszi reptér felől!:) De azért jó lenne augusztus elején a közös dunakeszi repítést megejteni, mia a véleményed? neked mikor lenne jó? Mondjuk jómagam a szombati napot szeretem, ha neked is jó. Akár augusztus 10-én is lehetne. De még informálódok, hogy a következő szombaton (17-én)lessz-e valami repülőnap vagy ilyesmi (AUG.20-a miatt lehetséges).
Xplod, Stati nektek is áll a meghívás, ha ráértek és van kedvetek, akár úgy is, hogy eljöttök hozzánk és onnan megyünk eggyütt repíteni egy kocsival, a csajok meg ellesznek a filagória alatt a feleségemmel.
Csak szóljatok időben, hogy kellőkép felkészülhessek a fogadásotokra egy kis kertipartival, a reptér 20 percre van.
jó trénerrel nem nagy kunszt repülni a robbanóssal, ha úgy látod majd, a leszállás is menni fog!:)
A nálad tapasztaltak alapján nem építem át a VB-t. Inkáb kiszerelem a motort stb.. belőle és megmarad egy elsőnek megépített szép makettnek, emlékül a modellezés kezdeteire.
A kiszerelt dolgokra meg építek egy barátságos gépet, 8,5 cm3 -es motorra.
Olyan híreket kaptam amitől elállt a lélegzetem, a hírek szerint be akarják zárni a D.keszi repteret, megáll az ész!:(
Végre találtam egy 20 percnyire lévő modellrepteret, erre ez a hírek, na de majd meglátjuk mi lessz a jövő.
Ma lesz a legmelegebb nap, de majd lehúzodok a pinceműhelybe, modellezni a nap meg csak süssön odafent!:D
Stati engem még érdekel az olcsó üzemanyag, ha eljut hozzám!:)
Azért nem írtam eddig , mert meló is ezerrel, meg vártam a kis írásokat másoktól a gépeikről, reptetésről.
Nálatok is biztos jó meleg van, most nálunk biztos 46 fok a reptér. Nem is megyek ki a hétvégén. Műhely munka lesz és agyalok egy gép építésén, de még korai az ismertetés.
Gabertó nagyon jól kezelte a Calmatót a nem kis szélben csak még meg kell nyugtatni a kezeit / ujjait / Szét reptette a gépet. Legközelebb szélcsendben belehet próbálni a leszállást. Talán!