Minden, a BKV- hoz tartozó autóbuszgarázsnak nyílt külön topik, az elmúlt napokban... hát... Ne feledkezzünk el, az utolsó belvárosi trolibusz és autóbusz garázsról sem, amely a belváros főbb autóbusz vonalait látja el. Szívesen veszünk ebben a topikban minden egyes információt (képek, videók) a garázs autóbusz-kocsiparkjáról, de persze, a trolis barátaink se fogják vissza magukat, nyugodtan (mivel igenis köze van hozzá:P) osszák meg velünk a napi észrevételeiket (rendszámok és miegymás)... Szóval, jó szórakozást topiklakók:)
Ahogy láttam, azokban már sok alkatrész nincs. Lassacskán mehetnek a lángvágóba. (Biztos forrásból, a 092-est e hónap 2.-án a 162-esre adták ki. Hivatalosan a 665 volt, de a 092-es szerepelt a papíron.)
Egy busz tolvajlás margójára: először megmosolyogtam a történet, aztán rájöttem, nem annyira poénos. Ugye mondhatnánk: "már megint a Trolisok". (...) Bennem több kérdés is felvetődött az üggyel kapcsolatban: miként jött ki a garázsból? Ugyanis jún. 1.-étől bevezetésre került az un. "Sérülés ellenőrző lap". Ennek lényege, hogy kiállásnál a biztonsági őr(!) ellenőrzi a kocsin található sérüléseket a papírhoz hasonlítva (...), a jármű vezető nem írhat a lapra! Vagy nem történt ellenőrzés (tehát "kirontott a garázsból", azonnal értesíteni lehetett volna a rendőröket, kvázi 1 óra "csavargásból" csak 5 perc lett volna), vagy történt ellenőrzés, csak éppen nem vették észre, hogy az ipse matt részeg. Közel 1 óra alatt jutott el a Zách u.-tól a Blaha Lujza térig. Ez idő alatt hol volt? (Talán hátramenetben ment?) Keresztbe állását követően 1/2 órát könyörögtek neki (Amerikában már lelőtték volna). Senkinek nem jutott az eszébe az 1. lökős mögött található gombokkal kinyitni az ajtót? Ha a tolvaj (...) rögtön visszazárta volna, aksiról lekellet volna kötni (kvázi nem lehet beindítani), így előbb vagy utóbb (04-30 esetében előbb, 04-57 esetében utóbb) de elszállt volna a levegő & az ajtó(k ) kézzel (különösebb erő kifejtése nélkül) belökhető(k ). Elképzelem, ahogy ez az ember egész de. "tintázott", délben bement a gar.-ba számot kérni, miután nem kapott, elkötött egy buszt. Majd a Blaha Lujza téren megunva a "játékot", keresztbe állt. A legnagyobb jóindulattal se' tudom az ilyet normálisnak titulálni. 100 szónak is 3 a vége: beteg dolog volt. A munka helynek lőttek, eljárás indul ellene, ha bűnösnek találják, 1-től 3 évig terjedő fogház büntetéssel sújtható. Érdemes elgondolkozni, megérte-e!
Továbbá:
O-333-ast üdvözöljük (hozhattak volna 100 másik, sokkal rosszabb állapotú 260-ast Kelenföldről), O-658-asnak elszállt a bal, hátsó légrugója (több, mint 2 héten keresztül kapták a beírást), I-290-esnek beállt a motorja (a hiba kijavítása napok óta folyamatban).
Még soha nem láttam trolis vonalon. Igen levagyok maradva állomány-listával. Pár napja láttam pl. az 5-ösön a O-673-at, trolis vezetővel. Azt tudtam, hogy a O-668(?)-671 ide tartozik, de hogy a 673 is... Nah, majd nyáron újra neki leselkedek.
Az áthelyezéseknek részben örülök. (...) A I-636 sok-sok db.-ban várja sorsa jobbra fordulását. (Még a Zách u.-ban!!!) A F.-k meghagyásában nem vagyok otthon, de az 5-ösön akkor már ezek szerint csak a 31-es van. Sajna, jó vonal.
Nem olyan régen volt áthelyezés: KB -> OB: 01-50; 12-92; 15-18; 16-22; 16-36.
Nem értem minek hagyták meg ezt a két KB-s forgalmit az Örsön... cserélték volna el a 95+162 cinkotás 260-asaival. 5-ösben is maradt egyetelen egy darab szám... minek? :/
- az esti órákban 1 Piros Villámot a vonali szerelő kisért be a garázsba (nem ment a Hős u.-i benzin qtra tankolni),
- 6.-ától 9.-eéig a Hős u.-i MOL benzinqton történt a tankolás. Telefonos kép készült a O-458-as & a I-227-es "itatásáról",
- a késő esti órákban 1 azonosít6atlan Piros az M3-as autópályával párhuzamos szervíz úton, ami az uszoda előtt(?) kihajtott az autópályára. Nem qmantott, mert utasokat szállított, de vajon mit pótol6ott?
8.-a:
- a de.-i órákban 1 Piros eseménye Zugló vá. mh.-en, Etele tér felé, 1 utas lábtörése miatt,
- O-090 & a 159-es is szerelőt kért Kőbánya alsó vá.-on (V.1620, menetkimaradás nem volt),
- akiket este sikerült lekapni tankolás közben: O-090, 438, 439, 445.
- Köszönet illeti a példás munkavégzésükért, az alább kocsik járművezetőit: