Keresés

Részletes keresés

tibor200 Creative Commons License 2013.07.28 0 0 729

Előzmény: tibor200 (728)
tibor200 Creative Commons License 2013.07.28 0 0 728

a tv képe hangoláskor --nem fut végig  a hangolás , pedig jó a vétel : azt írja ki--

van már digitális adás egyébként?

Az lcd tv egyébként Thomson 40E91NF32--azt hittem nincs benne MPEG4 tuner --kezelési papírja utasítása nincs--, de mivel  conax kártyahely benne van azt mondták a Mindig tv vonalán, hogy akkor benne van ez az mpeg4 tuner is. 

Előzmény: Fényhang (726)
tibor200 Creative Commons License 2013.07.28 0 0 727

Hát másra én sem tudok gondolni-hogy a jel nem elég erős --- pedig nem gyenge antennám van. Synaps AHD 343-as tetőantenna van a padláson a cserepek alatt. 

Megpróbálok akkor erősebbet szerezni

Előzmény: Fényhang (726)
Fényhang Creative Commons License 2013.07.28 0 0 726

Valószínűleg kevés a jel, az antennát állítani kell, vagy nagyobb antenna szükséges.

Szobaantennával csak az adó közvetlen közelében lesz megfelelő a vétel.

Üdv!

Előzmény: tibor200 (725)
tibor200 Creative Commons License 2013.07.28 0 0 725

A tv -t hangolnám az ingyenes csatornára kézzel -de nem fut tovább a felénél -vajon hibás lenne a tv? .Jó a vételi szint. ELőtte az automata hangoló végigfutott meg is találta a csatornákat de teljesen fekete a kép. Az analóg 3 csatorna az jön

holloo Creative Commons License 2013.07.16 0 0 724

Ha jól néztem, akkor abban nincs Conax, én olyan keresnék, aminek van. Állítólag a Strongnak is van ilyen (meg talán az Alcornak is), de szerintem nem erre gondoltak. Egyébként már megvettem a Pelso 2500-at, de azért kíváncsi lennék rá, más is gyárt-e RF-es Conaxos készüléket.

Ebben majd az lesz az idegesítő, hogy ha nem nyúlok hozzá, akkor 3 óra múlva kikapcsol. Állítólag ez uniós előírás. Lehet benne valami, mert az új HD-s Digi műholdas beltérim is ezt csinálja. A Pelso egyik menüpontjában állítólag ezt ki lehetne kapcsolni, de az eladó szerint ez nem működik benne, kipróbálta (én még nem). Nem tudom erre (és a Digi műholdas beltéri hasonló tulajdonságára) van-e megoldás.

Előzmény: Fényhang (723)
Fényhang Creative Commons License 2013.07.15 0 0 723

STRONG SRT 8106, de nyilván már tudod.  :)

Üdv!

Előzmény: holloo (720)
holloo Creative Commons License 2013.07.14 0 0 722

Most látom, hogy az előző kérdésemet már korábban feltettem, és te válaszoltál is rá, csak kiment a fejemből :)

Előzmény: mike64 (662)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.14 0 0 721

Mitől lehet az, hogy néha pár tized másodpercre "befagy" a kép vagy a hang ?

holloo Creative Commons License 2013.07.14 0 0 720

Sziasztok!

Tudtok nekem olyan dekóderes vevőt ajánlani (lehetőleg HD-set, de SD-s is jó lenne), amely az antenna kimenetére is kiteszi a vett csatorna jelét (van benne modulátor)?

ottofon Creative Commons License 2013.07.14 0 0 719

Nem mindegyik adót sugározzák azonos teljesítménnyel! Ezt se feledd. Lehet pont a gyengébben sugárzott adók vannak vételi alsó határon. Én helyedben vennék egy erősítős beltéri antennát. Pár ezerért már kapható. Nekem ezzel tuti a kép panelben.

Előzmény: Ben__ (718)
Ben__ Creative Commons License 2013.07.13 0 0 718

Köszönöm a választ.

Ha gyakran előfordul a hiba akkor kihívok egy szakértőt aki megnézi

a (régi) tetőaantennát.

Előzmény: Ati_66 (717)
Ati_66 Creative Commons License 2013.07.13 0 0 717

Az adó távolságához az antennád nyeresége kicsi lehet, ezért a jelminőség éppen a nézhetőség határán van.

A vétel minőségét meg olyan apró időjárási különbségek is befolyásolják amit észre sem veszel.

Mondjuk az adónál vagy valahol az adó és közötted zivatar van, szakad az eső, nálad meg süt a nap.

De nem árt leellenőrizni az antenna kábel csatlakozásait sem.

Előzmény: Ben__ (716)
Ben__ Creative Commons License 2013.07.12 0 0 716

Sziasztok!

Néhány hete vettem egy "matricás" beltéri egységet,de sajnos sokszor nagyon akadozik

a kép és a hang.Tetőantenna van, az időjárással nem függ össze azt megfigyeltem.

Néha nézhető tökéletes minőségben, néha csak 1-2 csatorna a többi viszont nem.

Ez mitől lehet?

Üdv,Ben

fotograbb Creative Commons License 2013.07.05 0 0 715

Sziasztok..  kérdeném.. vannak -e  olyan set top boxok,  amelyek  képesek  osztott műsorok leadására,  scarton, vagy  HDMI-n.

Azaz,  lehet  -e egyidőben  pl    RTL,  TV2  műsorait   rögzíteni ?

A tv   képes  a digit  adást  venni,  van  két  merevlemezes  videorögzítő,  lenne hozzájuk  két  korábban  beszerzett

UHF  set top box .  ez lenne csak a megoldás, hogy  a  két  boxot  egy -egy   rögzítőre  kötöm ?

Eddig nem volt gond , mert  a  videók,  saját  tunereikkel  elvoltak UHF-en.

Köszönettel... 

ottofon Creative Commons License 2013.07.05 0 0 714

Ha közel vagyok a toronyhoz, elég lehet egy darab csupaszított kábel is. Tudja valaki milyen hosszú "antenna" az ideális? 10cm? 20 cm ? ...

Hisztor Creative Commons License 2013.07.03 0 0 713

Nálunk csak tetőre szerelhető antennával jön be a mindig tv extra összes csatornája (conax kártyás opció). 

Az a tapasztalatom, hogy erősen Tv (dekóder függő) a vétel minősége, mivel a telefunken dekóderemen még az erősítős mindig Tv-hez ajánlott tetőantenna is szakadozik néha, pl. ha elmegy egy motor a ház előtt, amíg a az MGPE4 tuneres másik TV-n csak egy rézdrót spirál van egy ráfortasztott erősítővel a padlástérben, és mégis pöccre működik akadásmentesen. A tetőantennás dekóderen csak az segített némileg, hogy levittem a padlástérbe és csirkedróttal mindenfelől körbeárnyékoltam, kivéve a vételi irányt. Azóta csak egy egy pillanatra akad meg néha-néha az adás, ha pl egy nagy erőgép megy el a gáz előtt. Az antennavezetékeket is hiába cserélgettem ki, nem lett jobb a helyzet, a legjobban az árnyékolás vált be.

Doky586 Creative Commons License 2013.07.02 0 0 712

2.: köszönöm a linket.

1.: Az antennák méretezve vannak

pl: egy IV. vagy V. sávra méretezett 27-35 elememes Yagi 3,2-3,5m hosszú és 17dB nyereségű! A szélessávú yagiknak van kevesebb nyeresége azonos elemszámhoz viszonyítva. (egy 28elemes szélessávú uhf yagi csak 10-14dB és csak 2,2m)

Ezek a Triplexnek nevezett antennák is Yagik, csak nem egy hanem 3db hullámvezető direktorsorral rendelkeznek. 

IV.: 21-37.cs

V.:  38-81.cs

Előzmény: varadi26 (711)
varadi26 Creative Commons License 2013.07.02 0 0 711

2.: Infó a frekvenciacserékről innen:

http://www.frekvencia.hu/dvb-t-hng.htm

1.: Nem árt tisztázni valamit. Semmilyen érdekem nem fűződik még több DVB-T antenna eladásához, nem antennaszerelés a munkám, nem ebből van jövedelmem. De éppen az unokahúgoméknál cseréltem le egy régi, hosszú Yagi-antennát Triplex antennára és az addig szinte állandóan szakadozó dig. adások problémamentesen vehetővé váltak. Csak zárójelben jegyzem meg a "fizetség" több kiló gyönyörű őszibarack volt a kertjükből, még a múlt nyáron. Egy jobb Triplex antenna nyeresége típustól függően 15-17 dB. A régi Yagi-antennáké tudtommal ezt nem éri el.

Előzmény: Doky586 (710)
Doky586 Creative Commons License 2013.07.02 0 0 710

2.: megkérdezhetem honnan van az infó a cserefrekikről? a honlapjukon csak a meglevő frekik szerepelnek.

1.: nincs különbség a DVB-T és az Analóg antenna közt, ez csak reklám-fogás. A meglevő hosszú-yagija teljesen elegendő, nem kapna lényegesen nagyobb nyereségűt annál..

Előzmény: varadi26 (709)
varadi26 Creative Commons License 2013.07.02 0 0 709

Szerintem elírtad, ez nem VHF, hanem UHF antenna. Elvileg jó a DVB-T vételhez, de természetesen meghatározó az adótól való távolság és az antenna elhelyezése. Ha javítani akarsz a vételen, három lehetőséged van: 1. Beruházol egy direkt DVB-T vételre kifejlesztett, nagyobb nyereségű antennára, 2. Megvárod a Kab-hegyi adó frekvenciacseréit (az A mux az 57-es, a C mux a 22-es csatornára, tehát a jelenleginél alacsonyabb frekvenciára kerül, ahol jobb lehet a vétel (a 64-es csat. vétele néha nálam is problémás kb. 60 km-re a toronytól)), 3. Ha a vételi problémák a frek.csere után is megmaradnak, lecseréled az antennát.

Előzmény: szigma1 (707)
Doky586 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 708

"milyen irányba induljak el"

Felfelé. kb 2m-nyit..

Előzmény: szigma1 (707)
szigma1 Creative Commons License 2013.07.01 0 0 707

Sziasztok!

Régi analóg vételről maradt VHF antenna, a tv-től kb 30 méterre, két erősítővel (szintén régebbi típus). Egyik az antenna után 4 méterre, másik a maradék távolság felénél kb.

Kabhegytől kb. 80 km-re szeretném az adás fogni samsung tv-vel.

A „c” MUX (794 MHz) 95%-os jelerősséggel 3-5 bithiba aránnyal fogható, de van hogy egy pillanatra felugrik 150-re is.

Ugyanezen beállítások mellet az „a” mux (818 MHz) 93%-os jelerősség mellett 2000 bithiba arány. Ekkor még nézhető, de ha ez fölé ugrik a kép szétesik. Viszont itt a jelerősség is néha 0-ra esik.

Az antenna tetőn belül van, egy 10 cm-es válaszfal van csak az adó irányába. De a tető acélszerkezetes, de közvetlenül acél tartó nincs az antenna irányába.

Ahogy olvasom, nem kedvezők a körülmények (hosszú koax, tető alatt, analóggal sem volt sose igazán jó a kép) de még is milyen irányba induljak el. Mivel ekkora a két mux között a különbség nem lehet hogy még is csak az antenna kevés.

Erősítő nélkül próbáltam, külön-külön is, akkor egyáltalán nem jó. Próbáltam közelebbi de gyengébb teljesítményű adóra fordítani, ugyanez a helyzet.

Előre is köszönöm.

Az antenna, régebbi kép már nem így áll:

rauchkrake Creative Commons License 2013.07.01 0 0 706

Csak azért keserített el, mert a mégegy "dobozt" akartam megúszni a konyhában (vacsifőzés közben háttérhíradózás a szerepe ennek a tv-nek), és boldog voltam, mert még ca-modul hely is van benne.... Na, ehhez képest vettem egy olcsó boxot, viszont tökéletesen műxik minden :-))

Előzmény: ottofon (703)
ottofon Creative Commons License 2013.07.01 0 0 705

Köszi, de ez nem egészen így van. A 7 napos aktiválás arra vonatkozik, hogy megvásárláskor beélesítik ugyan és minden csatornát láthatsz kb egy hétig, és ha nem akarosz adás nélkül maradni egy órára sem akkor kell aktiválnod.

A legutóbbi kártyám 2 hét múlva aktiváltam vásárlást követően és semmi baja nem lett, az aktiválásomtól pont egy évig lett érvényes. szóval az a kérdésem hogy hasonlóan a telefon feltöltő kártyához meddig aktiválható egy kártya. Egyszerű lenne telefonon megkérdezni, de 2 napja már 12 percet vártam és b@sztak felvenni.

Előzmény: Doky586 (704)
Doky586 Creative Commons License 2013.06.30 0 0 704

Előzmény: ottofon (703)
ottofon Creative Commons License 2013.06.30 0 0 703

Egyetlen adón van hang az pedig a DunaTv. MPEG2-t tud  a TV-d. Nekem ugyanez a szitu. Amúgy nekem egy 15 cm-es merev dróttal is hibátlan az összes adóm.

Viszont lenne egy kérdésem, amire sehol nincs info. Vettem egy MindigTv prepaid kártyát, amivel egyhétig az összes adót néztem, majd megállt. Azt mondták be kell aktiválni. Kérdésem az hogy mennyi időn belül kell beaktiválnom, mert csak onnan számít majd az egy év, és még 1-2 hónapig tudom nézni a régi előfizetéssel a TV-t.

Előzmény: rauchkrake (700)
rauchkrake Creative Commons License 2013.06.29 0 0 702

Nagyon köszi. Valami ilyesmitől tartottam :-)

Előzmény: sakac (701)
sakac Creative Commons License 2013.06.29 0 0 701

Valószínű a tunerod nem tudja a h.264-s kódolást. A jó öreg német-osztrák féle dvb-t viszont igen. Nem úszod meg a tuner vásárlást.

Előzmény: rauchkrake (700)
rauchkrake Creative Commons License 2013.06.27 0 0 700

Sziasztok!

Légyszíves segítsetek, nagyon nem értek hozzá : eddig analóg kábeltv volt a konyhában, most vettem egy dvbt antennát (Philips SDV5225/12 ), mert nem akarok oda is boxot tenni, az ottani tv-nek van beépített tunere (Grundig Leemaxx 19). Az analóg adások tökéletesen jönnek az antennával, a digitálisok érdekesen: megjelenik a csatornalista, az adáshoz tartozó információk, műxik az epg, csak épp kép és hang nincs....  A tv szerint a jelerősség 98 %.....  Mi lehet a hiba?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!