Keresés

Részletes keresés

tápos győri Creative Commons License 2009.10.29 0 0 1734

Az élvonalbeli DAC a II. ligás szepsiekkel találkozik a labdarúgó Szlovák Kupa negyeddöntőjében, derült ki a sorozat (...) sorsolásán. A csallóköziek az előző fordulóban az eperjesieket, a szepsiek az iglóiakat búcsúztatták, egyaránt 1:0-s győzelemmel. „Ugyanúgy fogunk készülni a szepsiek ellen, mintha egy élvonalbeli csapattal játszanánk. Nem szabad lebecsülnünk őket, kemény meccsek várnak ránk, mindkét találkozón nagy nézőszám várható. A célunk viszont nem lehet más, csakis a továbbjutás” – nyilatkozta Novota János, a DAC csapatkapitánya.

 

A címvédő kassaiak a besztercebányai Duklával, a szintén élvonalbeli csapatok párharcában a Petržalka a Spartak Trnavával találkozik. A bajnok Slovan a már több Corgoň ligás együttest búcsúztató Myjavát kapta ellenfelül.

 

Az első mérkőzéseket november 3-án vagy 4-én, a visszavágókat november 24-én vagy 25-án játsszák. „Az első találkozók hivatalos kezdési időpontja 13.30, de ahol van esti világítás, ott 17.30-kor is kezdhetnek. A visszavágók hivatalos kezdési időpontja 13.00 óra, az esti mérkőzés ismét 17.30-kor kezdődhet” – nyilatkozta Janka Peráčková, a szövetség szóvivője. A továbbjutók tavasszal az elődöntőben folytatják.

 

(www.fcdac1904.com)

totelcamp Creative Commons License 2009.10.29 0 0 1733
A szlovan nagyon gyenge volt, mi meg feltunk alkotni. Ha nekikmegyunk szetszedjuk oket mint kisbiciklit. Ami megmosolyogtatott az a szlovanistak egyik rigmusa volt: kurva magyar dunaszerdahely. Ezzel a hulyei beismertek, hogy hova is tartozik dunaszerdahely
tomiBVB Creative Commons License 2009.10.29 0 0 1732
Az elhalasztott 9. forduló bajnoki mérkőzésén igazságos döntetlen született október 28-án Dunaszerdahelyen a városi stadionban, ahol a DAC csapata a pozsonyi Slovant fogadta. A gól nélküli döntetlennel végződő találkozón komolyabb rendbontás nem történt. Nagy erőkkel készült a rendőrség a hétköznap estére elhalasztott találkozóra, hiszen a forgalmas csallóközi kisvárosban biztosítani kellett a rendet, ha már egyszer egy hétvégi napról hétköznapra rakták át a mérkőzést. A vasútállomás környékét megszállták a rendőrség egységei. Volt ott minden: rohamrendőrök, kutyás rendőrök, lovasrendőrök, vízágyú és csuklyás kommandósok is. Ezúttal jóval kevesebben és rendezettebben érkeztek a Slovan szurkolói a dunaszerdahelyi vasútállomásra, ahonnét erős rendőri kísérettel jutottak el a stadionig. Eközben bent már a sárga-kékek hívei folyamatosan megtöltötték a két legnagyobb lelátót. A beléptetés is viszonylag gyorsan és fennakadás nélkül zajlott.

Közeleg a kezdési időpont. Fél 6 előtt kifutnak a zöld gyepre a két csapat játékosai. Mindkét csapat a szokásos felszerelésben, a hazaiak sárga-kékben a pozsonyiak égszínkékben. Zúgott a stadion, amint kifutottak a sárga-kékek, szinte beleremegett a stadion is. Újra több ezren voltak kíváncsiak a DAC bajnoki mérkőzésére vagy ahogyan emlegetni szokták az összecsapásra!
A szurkolók is készültek és a szurkolóklubok vezetésével elkezdődött a koreográfia egyik része. A keleti tribün egyik végéből először egy sárga, majd egy kék drapériát kezdenek el húzni, majd fokozatosan megjelennek a piros-fehér-zöld színek is. Alul az emberek kezében sárga-kék lufik, fent pedig beterítik a stadion felső részét a sárga-kék és a nemzetiszínű drapériával a szurkolók majd a hagyományokhoz híven eléneklik a magyar Himnuszt.

A bíró a sípjába fújt és kezdődhetett az összecsapás. Az első percekben mindkét csapat jobbára a kontrákra játszott, de komolyabb helyzet nem adódott egyik csapat előtt sem. Hassan beadásai nem jól sikerültek, de Masaryk és Slovák sem tudott érvényesülni a DAC védelem mellett. Sajnos a sárga-kékek ismét csak 10 emberrel játszottak, ugyanis a láthatatlan Koejoe ismét csak a háttérből figyelte az eseményeket.
A 17. percben újabb koreográfiát láthatunk a „B” középtől. Emlékezetes, hogy tavaly november 1-jén a 17. percben nyomultak be a kommandósok a hazaiak szektorába és válogatás nélkül gumibotozták a szurkolókat. Az indok azóta is ismeretlen és bizonyítékot sem tudtak bemutatni a szlovák rendőrség vezetői. Fekete ruhába és fekete csuklyába beöltözve, mintegy ötven szurkoló mozdulatlanul állt néhány percig a lelátón, ezzel is néma tüntetésüket fejezték ki a tavalyi brutális rendőrterrorral szemben. Egy transzparensen pedig ez volt olvasható: „Soha többé rendőrterrort!”
Slovák és Grendel összjátéka után sem született gól, a DAC kapusa Novota Jani kiváló formában véd. Halenár lövését is kiüti a sárga-kékek hálóőre, jöhet az ellentámadás. Sem a DAC, sem a Slovan beadásai nem sikerülnek, vagyis nincs rá érkező ember. Jó iramban zajlik a mérkőzés, nincs leállás mindkét csapat focizik a nézők pedig hangosak, nagyon hangosak. A játékvezető viszont tördeli a játékot, a fővárosiaknak kedvezve ezzel, hiszen rendre ők kapnak szabadrúgást, a sárga-kékek támadásait pedig megszakítja ezáltal. Az első félidőben két-két sárga lapot is kiosztott Hracho játékvezető.
Slovan támadással kezdődött a második játékrész, de a sárga-kékek védőin már nem tudták átverekedni magukat az égszínkékek. Masaryk, Petráš, Grendel mindhiába próbálkozik, nem tudják meglepni Novotát. A másik oldalon a gyors Helísek és az Artmedia ellen mesterhármast elérő Bognár Zoli aktív elöl, de ők sem tudnak eredményesek lenni. Nikolič is jól játszik és látni a sárga-kékeken, hogy küzdenek. Sajnos a 63. percben a hazaiak szektorából egy petárda közvetlenül a pályán az egyik játékos mellett robban fel és a játékvezető berekeszti a találkozót. A slovanisták és a játékvezető bevonulnak az öltözőbe, a sárga-kékek a pályán maradnak. Nem tudni mi lesz a folytatás. Nem tudni, hogy mi okból dobáltak be a pályára petárdákat a hazaiak, talán provokátorok lehettek közöttük, de szomorú, hogy ezzel a tettükkel egyesek annak a kockázatnak tették ki a találkozót, hogy beszüntetik az összecsapást és a Slovannak adják a pontot. Novota Jani a szurkolókhoz siet és a megafonba kéri őket, hogy ne dobáljanak be semmit, az YBS szurkolóklub is erre kéri a szurkolókat, hiszen mindannyian a mérkőzésre kíváncsiak. Megjelenik a játékvezető a partjelzőkkel és folytatódhat a játék. Kozák jól találja el Dosoudilt, aki viszont rosszul a labdát, így kimarad a helyzet. Koejoe megvillan, de a fekete csatár elpuskázza lehetőségeit szokás szerint. Kozák és Gauch összjátéka sem hozza meg a Slovan-gólt. A 75. percben Hassan helyett Bajevszki érkezik, akit hatalmas ovációval fogadnak a dunaszerdahelyiek, még nincs formában, de Kurt Garger lehetőséget ad a macedón csatárnak, aki ügyes technikás játékával ezúttal is kivívja a szurkolók tapsát. Több helyzete is adódott a vége felé a DAC-nak, de gólt sem Boya, sem Nikolič nem tudott szerezni pedig közel álltak hozzá. Egy perces hosszabbítás után a játékvezető lefújja a találkozót. A DAC értékes egy pontot szerzett és maradt a táblázat 5. helyén, de a Slovan sem mozdult el a táblázat második helyéről.

Viszonylagos nyugalomban zajlott le a találkozó. Magyargyalázó rigmusok szép számmal akadtak a Slovan táborából, viszont a dunaszerdahelyiek ezúttal elég visszafogottak voltak. Ha válaszoltak is jobbára csak a Slovant szidták, többnyire csapatukat éltették és természetesen nem hiányozhatott a RIA-RIA-HUNGÁRIA skandálása sem! Több magyarországi szurkolói klub is képviseltette magát, de ezúttal nem tömegesen érkeztek csupán egy-egy autónyira valóan vettek részt a mérkőzésen.

A rendőrség elmondása szerint 650 egyenruhás rendőrrel biztosították a rendet és a közbiztonságot. Stanislav Jankovič rendőrfőkapitány-helyettes a mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatóján a dunaszerdahelyi klubot hibáztatta miszerint nem akarják beengedni a Slovan szurkolóit a stadionba és nem árusítanak jegyet a számukra. Mint azt már honlapunkon korábban írtuk, a Slovan nem igényelt előzetesen jegyet szurkolói részére a dunaszerdahelyi klubtól napokkal a találkozó előtt, ahogyan az bevett szokás akkor, amikor egy csapatot idegenbe is elkísérik szurolóik.

Bugár Bélának is üzentek a szurkolók, akik a mérkőzésen a „Vojtech Bugár takarodj Most!” feliratú transzparenst emeltek a magasba.

Információink vannak arról is, hogy a rendőrség ismételten azon volt, hogy tiltsák be a találkozót, de Dunaszerdahely városának erélyesen fellépése megakadályozta ezt.

Felvidék Ma, Karaffa Attila
zlotyi11 Creative Commons License 2009.10.29 0 0 1731
A vége is 0-0 lett, a többiről majd a kilátogató szurkolók írnak.
Előzmény: don kámízi (1730)
don kámízi Creative Commons License 2009.10.28 0 0 1730
0:0 nagyobb helyzet nélkül, eddig a nézőtéren hengerelünk, nagyon jól nyomunk, teljesen átjön ... ;)

Ria-ria-Hungária Szekszárdról Dunaszerdahelyre
Gábor_FG03 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 1729
Nem megy,sehogysem,semmilyen megoldással,fél órája szenvedek vele...
tápos győri Creative Commons License 2009.10.28 0 0 1727
TOZSO1911 Creative Commons License 2009.10.28 0 0 1725

HAJRÁ MAGYAROK!!!

HAJRÁ DAC!!!

tomiBVB Creative Commons License 2009.10.28 0 0 1724

Eljott a nagy nap: ma DAC-szlovan!!!!

 

Mivel adja a t.ót TV, valószínu lesz nézheto stream is:

http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=54123&part=sports 

 

Aki meg jon, annak jó utat!

Hajrá DAC! Hajrá Magyarok!!

 

totelcamp Creative Commons License 2009.10.26 0 0 1723
élesebb a kard a késnél!!!
Hajrá DAC!
sztomi81 Creative Commons License 2009.10.25 0 0 1722
tegnap volt DAC-Ardmédia 3-2 2-2 góljainkat Bognár lötte.Szerdán 17-30 tól Dac Slovan mindenkit várúnk szeretettel a év meccsén.
B-81 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 1721

Ez az!

Csak így tovább!

Közeleg a nagy nap!

 

HAJRÁ DUNASZERDAHELY!

 

Előzmény: tápos győri (1720)
tápos győri Creative Commons License 2009.10.21 0 0 1720
cad123 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 1719
Mi ez a hallgatás, amikor már csak 10 nap van az év meccséig?

Október 28, szerda, 17.30: DAC-Slovan!!!
_Dodó Creative Commons License 2009.10.01 0 0 1718
Nagyon jó képek!

HAJRÁ ETO, HAJRÁ DAC!
Előzmény: tápos győri (1717)
tápos győri Creative Commons License 2009.10.01 0 0 1717
Pár kép a vasárnapi, győztes mérkőzésről:











tomiBVB Creative Commons License 2009.09.29 0 0 1716

kapusunk és kapitányunk, Novota Jani a vasárnapi meccsrol:

 

„Mennyit tud változni egy csapat öt nap alatt? Mit tud produkálni három vesztes meccs után és egy megszenvedett kupamérkőzést követően? Van-e benne elég erő ahhoz, hogy elbírja a nyomást?!... Még sokáig sorolhatnám a kérdéseket, amelyek az embereket foglalkoztatták, és amelyek az én fejemben is megfordultak a vásárzáró rangadót megelőzve...

 

A kérdésekre egy őrült, csodalátos, hátborzongató, lázbahozó, adrenalinszökkentő és focilázbahozó vasárnap esti kilencven perc volt a válasz! A szenci kupameccs után azt ígertem más csapatot láthatnak majd szurkolóink a Spartak ellen. Ezenkívül három kívanságom volt...

 

Az első, hogy szakadjon meg a piros-feketék győztes sorozata. A második, hogy szakadjon meg a mi vesztes sorozatunk. A harmadik pedig, hogy találjunk be az ellenfél hálójába, ha lehet ne védő segítségével. Hát vasárnap este minden kívánságom teljesült, és az ígéretet is betartottuk. És szerintem, ha nem játszunk a rangadón sárga-kékben, senki sem ismeri meg ezt a csapatot...

 

Szombat este Dunatőkésre indultunk, hogy kipihenjuk magunkat a talalkozó előtt, és hogy ne zavarja nyugodt álmunkat a vásárból beszűrődő zene. Minden szokás szerint történt, vasárnap reggel bemelegítettünk a stadionban, majd visszatértünk a délutáni pihenőre.

 

Az edző a taktikai megbeszélés során arra ösztönzött, hogy térjünk vissza ahhoz a játékhoz ami a közönséget lázba hozza, hogy újra varázslatos hangulatot teremtsenek nekünk.

 

Már amikor kifutottam melegíteni, éreztem hogy ez nem csak egy ligameccs, hogy ez több. Teltek a lelátók, forrósodott a hangulat. Kezdtem érezni, hogy ráz a higed, és közben hihetetlenül melegem van... Bemelegítés után már az öltözőben hallgattam a „Ki a jobb?...DéACé!“ kérdezz-feleleket a tribünökről... mi több kell ennél? Ez a legjobb dopping!

 

A meccs előtti kupaktanácsban azt mondtam a többieknek, hogy ha megmutatjuk mit is tudunk igazán, ha mindenki azért lép a pályára, hogy ott halljon meg, akkor valami olyasmit kapunk vissza a lelátókról, ami egyenesen feltámaszt a halálból! És ez így is történt!

 

Úgy érzem az első félidő inkább arról szólt hogy ki mer nyitottabb focit játszani, kicsit óvatos volt mindkét csapat. N’Kendo gólja azonban olaj volt a kis szikrára, amely mindkét csapatban megvolt. Ekkor kezdődött az a meccs, amelyet egyhamar senki sem felejt el. Nekünk nagyon segített, mert teljes mértékben feltüzeltük vele a közönséget.

 

A második félidőben, érzésem szerint, olyan focit láthatott mindenki, amilyen a mi ligánkban szokatlan, 1:0-nál mindkét csapat nyit, támad, a közönség örjöng, helyzet itt - helyzet ott, a két tábor hecceli egymást, jön a második gólunk, ekkor szinte robban a stadion, mindenki feláll, hajt minket előre! Aztén szépít a Spartak, felébrednek a szurkolóik, totális a hangzavar, nem hallom a saját hangom, érezzük hogy szinte tizenketten vagyunk a pályán... és a végső sípszó... mindenki kimerülve örül a győzelemnek, annak, hogy teljesítettük az elvárásokat, és még valamit hozzá tettünk... a SZÍVÜNKET!

 

Csodalatos volt az ünneplés, az éneklés, a taps... kora ősszel szólt a „Tavaszi szél“, és szinte új erőt adott nekünk. Vaáarnap este mindenki 120%-ot nyújtott, mint játeékos, mint szurkoló, mint edző.

 

Köszönjük hogy részései lehettünk valaminek, amit ha nem élünk át, akkor egy óriási élménnyel lenne szegényebb életünk!"

sztomi81 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 1715
http://www.parameter.sk/video/2009/09/28/dac-spartak-trnava-21-osszefoglalo
Franko82 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 1714
AZ ÉV MECCSE!
rich.mond Creative Commons License 2009.09.28 0 0 1713

Jó kis meccs lehetett, hihetetlen mennyiségú helyzet maradt ki -mondjuk mindkét kapus ritka jó napot fogott ki. Az a három néger is elpuskázott egy szezonra való ziccert.

Mégegyszer gratula, hajrá DAC!

1899Franzstadt Creative Commons License 2009.09.28 0 0 1712
Leveszem a kalapom a DAC-szurkolói előtt!!! Szenzációs amit csináltok, minden tiszteletem és szeretetem a tiétek! Én is szurkolok értetek! Hajrá DAC, hajrá FTC!!! 
totelcamp Creative Commons License 2009.09.28 0 0 1711
www.parameter.sk -n van videó. magyar oldal, sport menu alatt. a második gólnál a görög tűz kellős közepén én állok
Előzmény: B-81 (1708)
tápos győri Creative Commons License 2009.09.28 0 0 1710
rich.mond Creative Commons License 2009.09.28 0 0 1709

Pont most találtam meg a képeket, jók lettek!

 

Gratulálok, csak így tovább!

B-81 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 1708

"Még az állatoknak is van királya!És nektek van?"

 

Ááááááááááá, ez nagyon nagy szöveg!!!:)))

Ha lesz videó, rakjátok be.

Előzmény: tomiBVB (1706)
totelcamp Creative Commons License 2009.09.28 0 0 1707
Fasza kis este volt a tegnapi. A szurkolás és a foci a legfelsőbb fokon
tomiBVB Creative Commons License 2009.09.28 0 0 1706

1 kimgaslóan jó meccsen(foleg a 2. félidoben) gyoztunk 2-1 - re!

A második félidoben olyan oda-vissza játék volt, hogy az nem volt semmi. a 6-5 felelt volna meg legjobban ezen a meccsen.

A hangulat meg? Az pontosan tukrozte a játékot a pályán. Nagy élmény volt!!

 

képek a meccsrol:

 

http://picasaweb.google.com/wwwfelvidekma/DACTrnava#5386318755389247874 

tomiBVB Creative Commons License 2009.09.23 0 0 1705

Akit érdekel, vasárnap lesz a DAC-Nagyszombat meccs!

Eloreláthatólag 19:30-tol, ha változna majd beírom.

B-81 Creative Commons License 2009.09.22 0 0 1704

Köszi!

Olyan jó, hogy így előre lehet tervezni...:(

Előzmény: tomiBVB (1703)
tomiBVB Creative Commons License 2009.09.21 0 0 1703
Előzmény: B-81 (1701)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!