Azt tapasztalom, hogy az elmúlt 2 évtizedet tekintve egy rövid időszak után, már nem annyira nagy érdem kereszténynek lenni. Inkább egye többen titkolják és égő számukra. Az a kérdés lesz-e olyan időszak, amikor ez egyenesen szégyen is lesz?
Az az öreg nénik voltak fiatalok is, akik vasárnap temlomba járnak, a hét többi napján is vallásos, hívők a maga módján és ezt ők úgy élik meg belsőségében sok esetben, ahogyan sokszor egy magát nagyon hívőnek tartott valaki megközelítőleg sem!
Te nem ismered az embereket úgy látszik....., lelküket, élményeiket, gondolataikat....., de akkor a szüleidet sem értetted meg, avagy azok nem voltak úgymond vasárnapi hívők, templomba járó keresztények?
Isten káromlásának többféle ága van....!
Leghet negatív, pozitív és e kettő átmenete! Gondolkodj el azon, hogy ez mit is jelenthet!
" a hívő pedig nem szükségszerűen jár templonba, de a tanításokkal azonosult, érti és hiszi azokat, beszélget Istennel."
Ja a vallásos néni nem Istennel beszélget, hanem azzal a fantommal, akikkel az úgymond nagyon hívők?
Azonosúl a tanításokkal? Nem Isten akaratával, avagy Isten szeretetével azonosul, hanem egy teológált dogmával, ami szekltánként is eltérő értelmezést ad?
" a két halmaznak persze van egy uniója, meg van egy metszete is, csak el kellene dönteni, hogy melyikről beszélünk."
Ja, ha az egyik keresztény szekta kijelenti, hogy az unión belüli ugyan a másik, de ahhoz neki semmi köze....., az már egy halovány metszete az övéhez képest és az már halott halmaz...., míg meg nem tér az eredetileg kijelentő unióhoz.... Melyik szerinted az unió, a halmazok kik a kereszténységen belül? Tehát te azt mondod, hogy a katolikus egyház nem azt a bibliát használja, amit kellene? Nem fog üdvözülni onnan senki, mert vallásosak ott az emberek és vasárnaponként hárnak csak templomba, te mikor jársz, minden nap az imaházba és ezzel különbnek érzed mgad és abban, hogy az énekeskönyvek mellett a bibliát is olvasod és ezekhez megfelelő szektás igemagyarázatokat, olyan dogmákat, amik ellenmondást nem tűrően kijelentik a frankó hitet?
vallásos az öreg néni, aki elmegy a templonba minden vasárnap, aztán ahogy kijön az ajtón máris káromolja istent, meg pletyizik a szomszédasszonyról a háta mögött a többi satrafának.
a hívő pedig nem szükségszerűen jár templonba, de a tanításokkal azonosult, érti és hiszi azokat, beszélget Istennel.
a két halmaznak persze van egy uniója, meg van egy metszete is, csak el kellene dönteni, hogy melyikről beszélünk.
Van bennem valami mélységében, hogy ugyan azon anyagból vagyok, mint embertársaim és ez természetes reakciókat vált ki bennem, mint az együttérzés, szeretet, avagy a gyűlölet, ha úgy tetszik......
A vallásokban kerestem azt, ami éppen náluk hiányzik a legjobban, a felebaráti tiszta őszinte szeretet!
Ez is egy demagóg keresztény a keresztény ellenében szöveg, hogy nem a vallásos a valami, hanem a hívő-ség a No.1... Ez már akkor megbukott, amikor valaki buzgójancsi kitalálta a szlogent! Bármely szektát nézzem, akár a Hgy-t, semmivel nem valláossabbak, avagy hívőbbek, mint a katolikusok, reformátusok, jehovisták a maguk beidegződéseikkel!!
Öregem, ez egy nílt Fórum, ezért lett lérehozva, kapise?....., hogy az emberek elmondják véleményeiket!
Rossz helyre jöttél, hogy beleköss az emberekbe, akik ellenkezőjét merik szólni, mint a te hited?
" Ismerőseimnek szólok max., hogy oda ne menjenek mert szar hely "
Ja...., a többi ember meg szívja meg...., hidegen hagy mások egészsége....., avagy jelenléte is, csakha érdeked fűződik hozzá, nemdebár? Ezért is lettél vallásos, mert ettől reméled a sikereket és a jó létet, egészségedet?
Én nem várok el senkitől semmit...., szólok, ha úgy érzem, szólok, ha úgy gondolom, reagálok, ha kell...., te nem ezt teszed? Akkormeg?
Nos, az emberbarát nem köthető egyetlen szektához sem, így a vallásokhoz, alapítványokhoz sem, annak ellenére, hogy igencsak sok ilyen jellehű szekta, alapítvány, gyülevészet működik!
Ismerőseimnek szólok max., hogy oda ne menjenek mert szar hely. Buzgómocsing vagy? Menjél önkéntes rendőrnek.
Miért érdekelnek az "emberek", ha ateista vagy? Élj, kaparj minnél többet, mert meghalsz és lebomlassz. Csak azoknak szólj, akiktól várhatsz valami viszonzást, hogy neked jó legyen.
Ha meg emberbarát vagy, jelentkezz valami keresztény szektába, ott kiélheted magad. :-)
Látom, hogy a bibliát sem igen ismered, sem Jézust megírói szavait sem....., a felebarátokról meg igencsak ferde elképzeléseid vannak, avagy ez már keresztényi tudatosság?
Nekem nincsennek " hiteim"....., így nem kell elszámolnom ezzel, mint azoknak akik úgymond " hsii-a piszi"-be győződtek bele!
Az ateistákról meg eléggé tahóvált véleményed van...., azt sem tudod mit is szólj eme fogalomról, demár elfuhultan hadakozól ellene! Ateista világrend? Ha neked nem tetszik, akkor visszamehetsz az ókorba....., avagy egy lakatlan szigetre és ott éljetek ti keresztények a saját törvényeitek szerint, és ne abba a világba, amit nem a vallás, így keresztény hit épített!
Ha kijösz egy vedéglőből, ahol a kajától hasmenést kaptál, szalmonella fertőzéstől görcsöl a gyomrod és beleid csavarodnak...., hagyod, hogy az emberek bemenjenek és egyék a megromlott ételt és elfedezed a hiányosságaikat mert te törzsvendég vagy?
Persze! Nem vagy keresztény, tehát nem felebarátaid! Nem kell senkinek sem elszámolnod a hited szerint. Aki hülye halljon meg! Ez az ateista világrend.
Nos, szerinted hagynom kellene embertársaimat a keresztények által félrevezetni? Ez már rég nem magánügy barátom, hanem közügy! Ahogyan a keresztények itten térítgetnek, bizonygatják pecsenyéjük egészséges voltát, ugyan úgy jogom van és kötelességem is megbírálni, főleg úgy, hogy magam is keresztény voltam, de joga van minden embernek megtudni mi igaz és mi nem az!, itt erről van szó és nem arról, hogy aki felemeli a hangját, akkor azt minden eszközzel és minden áron el kelljen hallgattatni!!
Felajánlottam egy csomó könyvet, nem kellett senkinek....., Spinozát egyenlőre megtartottam..... :)) Érdekes művek azért vannak, mint pl. Dán Robert a Székelyszombatosokról...írt...., amiből kiderül, hogy a ma létező ilyen szombatos szektáknak semmi közük ahhoz az örökséghez, ami anno volt Erdélyben, annak ellenére, hogy hivatkoznak rájuk! Vagy az antitrinitáriusokról írt..... De sorolhatnám.....
Az én őszinte véleményem szerint te is megérdemelnéd a megégettetést. De mivel keresztyén vagyok, aki ellenségeit is szereti, ilyenkor a reménytelennek tűnő embereket, akik olyan ostobák, mint Paleokrites, meg Te pl. akik mindig az érvelést hiányolják, és közben meg hülyeségeket beszélnek, mert nem képesek elfogadni semmi józan szót sem, azokat az Úr Isten ítéletére bízzuk, hogy cselekedjen velük igazságos ítélete szerint a maga idejében.
Ne hidd, hogy jártam teológiára, hogy majd 15 éve foglalkozok bibliaértelmezéskritikával...., hogy efész könyvtárnyi igemagyarázatot osztogattam szét, mivel gyermeteg és vallásilag nagyon telfogult írásoknak találtam, hogy értéktelenné vált számomra, ingyen adtam, még pénzt sem kértem érte....., ebbe ugyan úgy benne voltak Kálvin " művei"...., mint a pünkösdi, jahova, adventista, baptista, nazarénus, metodista, katolikus, református értelmezők, igemagyarázók, teológusok könyvei is!
30 év keresztény hazugságait nem veszem be mégegyszer.....