Keresés

Részletes keresés

M.Zoli Creative Commons License 2012.06.29 0 0 231

A multkor nem tudtam valaszolni neked, en magam is 42-es datumot valoszinusitenek, valoszinuleg Sztalin azert "imadkozott", hogy Hitler mar ne akarjon junius vegen tamadni, de hiaba. 41-ben akarhogy is vesszuk, de a szovjet hadsereg tavolrol nem volt felkeszulve egy Nemetorszag elleni tamadasra, ugy hogy a nemet szarazfoldi hadero szinte teljes egeszeben a Szu - ra koncentralhatott.

Előzmény: showtimes (230)
showtimes Creative Commons License 2012.06.29 0 0 230

Volkogonov: Győzelem és tragédia 258-59. oldal (1941. május 5) - itt olvastam először

 

"A VH korszerű hadsereg, a korszerű hadsereg pedig a támadó hadsereg"

"a háború az ellenség területén zajlik majd..."

 

s nevesítette a németeket

 

gondolom a neten megtalálható a teljes szöveg

Előzmény: kiskunlaci1 (229)
kiskunlaci1 Creative Commons License 2012.06.29 0 0 229

A 42-re valo felkeeszüleesben egyeteertek,hogy tämadott volna abban mär vannak keetseegeim.

 

Szerov akkor sem volt egy Abakumov szintjeen.

Räadäsul veegrehajtoi szinten voltak.Nem dönteeshozoin.

53 utän a KGB-t eleeggee megzaboläztäk.

A sajät KGB irattärbol valoban bärmit felhozathatott,persze kockäztatva,hogy utodjelöltjei besugjäk a fötitkärnak.

De a politbüro irattärähoz nekik coki ha megprobälta volna akkor

rögtön puccsal vädoltäk volna.

 

A tisztvatorol sokat beszeel mindenki de talän valaki veegre elövehetnee,hogy mit is mongott Sztälin.

Előzmény: showtimes (228)
showtimes Creative Commons License 2012.06.28 0 0 228

a tisztavatót követő kremlben adott fogadáson tartott sztálin beszéd elég egyértelmű, egyébként nem adott direkt támadási parancsot, mert 41 nyarán akart támadni, hanem később, a vén zsugás hitlerrel ellentétben rendkívül módszeres volt, a hadiipar folyamatos felfuttatásától a csapatok fokozatos határzónába telepítésétől kezdve készült a háborúra... szerintem 42-es tavaszi hadjáratra készült, ezért is volt kiadva a parancs, hogy nem szabad felülni semmilyen német provokációra, mert tudta, még nincsenek felkészülve

 

egyébként ivan szerov akkor is elsővonalbeli szereplő volt, kvázi a baltikum ura, tehát ő tudhatott a főnök elképzeléseiről, később pedig mint a kgb főnöke bármit felhozattathatott a levéltárból, vagy akárkit bekérethetett "beszélgetésre"... a második fele igaz krjucskovra is ( érdekesség, de ne feledjük 56 őszén mind2 feltűnt Bp-en, krjucskovot pedig érdekelték is a magyarok, pl. olvasott magyar szépirodalmat!)

Előzmény: kiskunlaci1 (227)
kiskunlaci1 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 227

Fontosak persze,hogy fontosak.

De az adott teemäban nem volt köztük olyan aki a vezetök legszükebb köreehez(politbüro)tartozott volna 40-41-ben.Kun sem talält egyetlen parancsot Sztälintol ami tämadäsra utasitott volna.

 

Előzmény: showtimes (223)
kiskunlaci1 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 226

Poszkrjobisev?

Berija?

Előzmény: M.Zoli (222)
dzsaffar3 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 225

:DDDDD

 

Az elso vh-t egeszen konkretan Az Osztrak Magyar Monarchia kezdte. 

-------------

:-))

Természetesen. 

 

Julius 26- án mozgósított a cári Oroszország és Ausztria csak julius 28-án. A cári Oroszországban titkos mozgósítási parancs még az ausztriai jegyzék előtt vagyis julius 23 előtt kiment a távoli orosz garnizonokba.

De azért Ausztria kezdte.

:-))

 

És az is természetes, hogy véletlenül kellett kiüríteni Nyíregyházát és Debrecent az oroszok támadása miatt.

 

Így kezdte Ausztria.

 

:-))

 

"Rezun, Szolonyin, es meg egy sor mas iro ( vannak azert joparan Oroszorszagban, es mashol is ), rajottek, hogy a konteokban hinni akaro, fanatikus Szu gyulolo emberkek orommel fogjak nagy szamban venni a konyveiket, ha ugy lesznek megcsavarva, hogy Sztalin volt a legnagyobb agresszor, es o terelgette a vilagot a vilaghaboru utjara"

 

Ezekre a hülyeségekre, dumákra pedig felesleges válaszolni.

 

Csak megjegyezném, hogy az állítólagos felkészületlen SZU hadianyagot szállított Kínának(PL.: 400 db repülőgépet)

A SZU harckocsi termelése 1937- ben 2800 db, repülőgépgyártása pedig 5500 db.

 

Nyilván béke akaratát így nyílvánitotta ki.

 

:-))

 

 

Felesleges veletek vitatkozni.

Sáfár István

Előzmény: M.Zoli (220)
CikkCakk Creative Commons License 2012.06.27 0 0 224

A Kun Miklós sorozat elég hosszú és részletes,kár hogy összevissza és több részletben adták le a TV-ben.

Nem emlékszem a nevekre (utána tudnék nézni) ,de a sorozatban több szereplő megjelenik személyesen,aki ott volt Sztálin mellett 39-41-ben,persze nem a nagy halak.

A korabeli filmfelvételek is igen tanulságosak,mikor például Sztálin majd kiugrik a bőréből a Molotov-Robbentrop paktum aláírásakor. Kun meg is jegyzi,soha,egy felvételen se látta hasonlóan örülni.

Egy rész egy különös filmmel foglalkozik,amit Sztálin vagy 100x megnézett,a film története röviden annyi,hogy a Szovjetuniót megtámadja a gonosz Németország,de a szovjet hadsereg visszaveri az első nap,a német munkásság meg felkel és győz a kommunizmus ott is...

Persze ez egyik sem konkrét bizonyíték,de valahogy nagyon jellemzőnek tűnik arra a korra és nagyon nem illik össze az  ártatlan áldozat Szovjetunió meséjével...

Előzmény: showtimes (223)
showtimes Creative Commons License 2012.06.27 0 0 223

A leglényegesebb vonal kimaradt, a titkosszolgák, diplomaták (szovjetben a kettő gyakorlatilag fedte egymást) amelyhez Kunnak jó kapcsolatai voltak Krjucskovon keresztül,  pl. emlékezetem szerint Ivan Szerovval többször beszélgetett, meg a WW2 idején magas rangú tábornokokkal, pártvezetőkkel illetve Krjucskov révén bejutott a zárt levéltárakba is, anno publikált pl. a vén zsugás által cetlikre írt megjegyzésekről is... hozzáfért olyan adatokhoz amelyről a mai kutatók csak álmodoznak ( Kunnak jó ajánlólevél volt születési helye, méginkább nagyapja, s nem utolsó sorban anyanyelvi szintű orosz tudása).

Előzmény: kiskunlaci1 (211)
M.Zoli Creative Commons License 2012.06.27 0 0 222

Csak tipp, volt hogy esetleg meg ki.

Előzmény: kiskunlaci1 (221)
kiskunlaci1 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 221

Saposnyikovrol nem hiszem,hogy tudta volna.Öt 40-ben levältjäk a vezeerkar eeleeröl ees csak Zsuko meneszteese utän kerül vissza.

EEs tudtommal a honveedelmi tanäcsnak nem volt tagja.

 

Räadäsul ha Rezuneeknak igaza lenne akkor tämadni 40.mäj-ban kellene mikor a neemetek franciäznak eeppen.

 

A török peelda tökeeletesen mutatja,hogy eertelmes vezetök nem rohantak akkoriban sem fejjel a falnak.Ugyebär akkor mär Irän intö peelda volt nekik is.

Előzmény: M.Zoli (215)
M.Zoli Creative Commons License 2012.06.27 0 0 220

:DDDDD

 

Az elso vh-t egeszen konkretan Az Osztrak Magyar Monarchia kezdte. Ok lottek elsonek, stb. Az, hogy addig milyen provokaciokat kaptak az tok mindegy, az is tok mindegy, hogy ebben a haboruban szinte mindenki erdekelt volt, mindenki haboruzni akart, es mindenki megtette a maga lepeseit ennek erdekeben, attol meg a Monarhia volt az az allam, aki elsonek uzent hadat. Hagytak belerangatni magukat egy haboruba, amire nem voltak felkeszulve.

 

A masodikat meg egeszen Konkretan Nemetorszag kezdte, vagy egyes ertelmezesek szerint Japan, ha nem 39 szeptember 1-et tekintjuk kezdetnek. A kavarasok elotte - utanna az megint egy masik dolog, Nemetorszag fogott fegyvert, es tamadott elsonek. Tenykerdes.

 

A Szovjetunio pedig nem volt szent, csak nagyhatalom. Annak megfeleloen is viselkedett. Ezt pedig Oroszorszag sem tagadja. pl. Andrzej Wajda Katyn cimu filmjet az orosz allami tv, es a lengyel egyszerre mutatta be, raadasul koprodukcioban keszult.

 

Rezun, Szolonyin, es meg egy sor mas iro ( vannak azert joparan Oroszorszagban, es mashol is ), rajottek, hogy a konteokban hinni akaro, fanatikus Szu gyulolo emberkek orommel fogjak nagy szamban venni a konyveiket, ha ugy lesznek megcsavarva, hogy Sztalin volt a legnagyobb agresszor, es o terelgette a vilagot a vilaghaboru utjara. Ez pedig uzletileg marha jo vallalkozas, mert sok alapkutatast nem igenyel, kovetkezetesseget sem, tehat sok munkat nem igenyel, mert igeny van a celkozonsegben a hitre, hogy Sztalin akart tamadni. A bizonyitast pedig lerendezik azzal, hogy azok meg mindig titkositva vannak. Ennyi boven elegendo a hiveiknek bizonyitasnak, ahogy latom neked is.

 

Szoval nyugodtan higgyel tovabb, koltsd a penzed Rezun, stb. konyvekre, elvegre valamibol neki is meg kell gazdagodnia, es meg is erdemli, ha ennyi marha van, akit etethet.

Előzmény: dzsaffar3 (219)
dzsaffar3 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 219

A Szovjetuniónak nem lehettek támadási tervei, mert a Szovjetunió jó és szent. Kun Miklós csak hazudhatott.

--------------

Felesleges velük vitatkoznod. Az oroszok szentek.

:-)))

Ahogy az első világháborút ugyanúgy a másodikat is az oroszok kezdték.

 

Sáfár István

Előzmény: Törölt nick (218)
M.Zoli Creative Commons License 2012.06.26 0 0 216

Ha Kun Miklosnak azt nyilatkozta valaki, hogy a Szu-nak voltak tamadasi tervei, akkor igazat mondott. Mert a Szu-nak voltak tamadasi tervei. Oroszorszagnak is vannak tamadasi tervei. Izraelnek is vannak tamadasi tervei Iran ellen, az USA-nak is.

 

MINDEN NAGYHATALOM DOLGOZ KI TAMADASI TERVEKET SZUKSEG ESETERE! A SZU IS DOLGOZOTT KI NEMETORSZAG ELLEN, PL: AZT A SZEP KARPATOKTOL DANZIGIG TARTO ATKAROLO TAMADAST; AMIVEL ELVAGTAK VOLNA A SZU HATARRA FELSORAKOZOTT NEMET CSAPATOKAT. VISZONT NEM HAJTOTTAK VEGRE, MIVEL NEM KAPTAK PARANCSOT A POLITIKAI VEZETESTOL A TAMADAS VEGREHAJTASARA!

 

 

Előzmény: Törölt nick (210)
M.Zoli Creative Commons License 2012.06.26 0 0 215

Saposnyikov?

Buggyonyij?

 

Csak talalgatok.

 

Amugy ha mar Rezun, stb. Nem gondolkodtal el azon, hogy pl. 42-ben Torokorszag majdnem a teljes hadsereget allomasoztatta a Szovjet hataron. Valami 25+ hadosztaly. Es milyen erdekes, nem tamadtak meg a Szu-t, pedig ha Rezun, Szolonyin,  meg a tobbi megelhetesi " tortenesz " ervrendszeret vegigvesszuk, akkor Torokorszagnak meg kellett volna tamadnia a Szu-t. Es megsem. Pedig ott voltak a hataron, tamado formacioban, kedvezett a kulpolitikai helyzet is 42 augusztusaban, stb. Akkor miert nem tamadtak?

 

 

Előzmény: kiskunlaci1 (211)
kiskunlaci1 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 214

Pedig jo lenne ha emleekezneel räjuk.

Annak meg a törteenelmi eerteeke ,hogy beszeeltem valakivel aki mär lätott olyat aki tudta.

Eleeggee csekeely.

Ezeert sem hiszek Kunnak ebben a keerdeesben,mint ahogy mär nem beszeel olyanokat,hogy Vlaszov a Moszkvai-csata höse volt.

Előzmény: Törölt nick (213)
kiskunlaci1 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 211

A szokäsos Rezuni hazudozäs tipikus peeldäja amit most csinältäl.

Nem azt iirtam,hogy 70 eeve,hanem,hogy a 70-s eevekben.

 

No neezzük akkor kik tudhattäk,hogy mi törteent.

Sztälin

Molotov?

Tyimosenko

Zsukov

Mereckov

Vasziljevszkij?

Vatutyin?

Kulik?

Vorosilov?

Bugyonnij?

 

Ezek özül egyedül Molotov eelt meeg a 80-s eevekben.

Vele Kun soha nem talälkozott.

Akkor kiktöl hallotta?

Előzmény: Törölt nick (210)
kiskunlaci1 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 209

Ez nem szeretes hanem teny kerdese.

Pont mint Rezun adataie,amik sorra buknak.

Tehat,melyik ällam uzent hadat nemetorszägnak 1933-ban?

Előzmény: Törölt nick (208)
kiskunlaci1 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 207

Az angol sem az erossegem  ha jol lätom akkor itt nincs szo egyetlen ällamrol sem.tehat ez nem lehet haduzenet.

Előzmény: Theorista (206)
Theorista Creative Commons License 2012.06.22 0 0 206

Az esetről én sem tudtam, de szerintem erről lehet szó. Ha jól értem, akkor az oldalt egy vallásos, anticionista zsidó szervezet tartja fönn.

Előzmény: kiskunlaci1 (205)
kiskunlaci1 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 205

Errol a datumrol en is kernek bovebb infot.

Előzmény: dzsaffar3 (194)
kiskunlaci1 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 204

Ja.

Errol Nemedi Laci tett be terkepet.

Csak az a baj,hogy az alapjän nem jon ki az ällitäsod.

Előzmény: CikkCakk (200)
kiskunlaci1 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 203

Kik?

 

Mert akik tudhattäk,hogy mi tortent azok mär minimum  a 70-s evekben elhunytak.

Előzmény: Törölt nick (199)
dzsaffar3 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 202

Vlagyimir Alekszandrovics Nyevezsin: Szindrom nasztupatyelnoj vojnü (A támadó háború szindrómája) Moszkva, AIRO–XX. 1997. 
B. Bonwitsch, a ruhri egyetem professzora teszi Nyevezsin könyvéhez írt utószavában: “Nyevezsin munkájából világossá válik, hogy a szovjet propaganda olyan háborúra volt orientálva, melyben a szovjet előrenyomulást nem feltétlenül kellett német támadásnak megelőznie.” 

Üdv Safi

CikkCakk Creative Commons License 2012.06.19 0 0 200

Nemrég olvastam egy Konstantin Plesakov nevű úrtól a Sztálin baklövése című könyvet (2007) ,amely a háború első 10 napjáról szól. Állítólag szigorúan titkos politikai bizottsági anyagok, cenzúrázatlan hadvezéri memoárok, diplomáciai táviratok, NKVD-feljegyzések tömegére támaszkodik.

Nagyjából ugyanarra jut mint Szuvorov,bár kevésbé konkrétabban fejezi ki magát.

A szovjet hadseregek szerinte is közvetlenül a határnál állomásoznak,támadásra alkalmas kiszögellésekben.

Tanulságos benne az a fejezet,amikor leírja,a szovjetek több páncéloshadosztályt összevonva vagy 800 páncélossal ellentámadást indítnaka benne. Vajon mit csinált a határtól 1-2 órás távolságra 800 páncélos?!

 

Előzmény: Törölt nick (199)
CikkCakk Creative Commons License 2012.06.18 0 0 198

A könyvben szereplő tényeket a Rejtélyes XX. század című filmsorozatában már ismertette Kun Miklós és noha nem foglal egyértelműen állást a kérdésben -esetleg akar ő még Oroszországban levéltárba menni :) - több részben is a Szu támadási előkészületeivel foglalkozik.

Előzmény: Törölt nick (184)
dzsaffar3 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 194

1933?

 

Na jo, szorakozz magadnak csak nyugodtan tovabb.

-------------

:-))

 

Amint látom te is szórakozol ismerethiány mellett.

 

Továbbiakban a rovatot negligálom.

 

Historia est magistra vitae

 

Sáfár István

 

Előzmény: M.Zoli (193)
M.Zoli Creative Commons License 2012.06.12 0 0 193

1933?

 

Na jo, szorakozz magadnak csak nyugodtan tovabb.

Előzmény: dzsaffar3 (191)
M.Zoli Creative Commons License 2012.06.12 0 0 192

Szuvorovban eleg nehez nem ketelkedni, amikor az ember akkora baromsagokat tud tole olvasni, hogy ihaj! Meg sorra hivatkozik a rengeteg titkos dokumentumra, ami vagy nem titkos, csak ismeretlen a Szuvorov -Rezun altal megcelzott kozonseg szamara, vagy annyira titkos, hogy meg senki nem latta rajta, meg azokon kivul, akik persze meg mindig le akarjak tagadni a valosagot.

 

Beleolvasva egy kicsit a linkelt dolgokba, bennem meg az is felmerult, hogy Szuvorov ujabban Szolonyin neven ir.

 

Amugy hogy a BT 7m lett volna az egyik legjobb harckocsi 41-ben, az elegge rohej kategoria.

 

Oszinten szolva a korai T34-esek a 41-es hirado, tuzvezeto rendszerevel, a 4 fos szemelyzetevel, valamint a felhasznalasanak nem eppen effektiv modjaval nem igazan volt ellenfele a P III. P IV-ekkel felszerelt nemet zaszloaljaknak.

 

Szuvorov a Discoveryrol jol ismert szenzaciohajhasz, kinek volt nagyobb f@sza jatekot jatsza, amikor elkezdi fenyezni a szovjet harckocsi csapatokat, hogy a kozel 2000 T 34-esnek, KV 1-nak, KV 2-nek el kellett volna taposnia a nemet pancelosokat. 1 az 1 ellen egy KV 1 nyilvan erosebb volt 1 PZ IV E nel. Csakhogy ilyen felallasban ritkan talalkoztak, mivel a nemetek harckocsi kotelekekkel operaltak oszfegyvernemi tamogatassal. Ott pedig az eredmenyek magukert beszelnek. Az igazsag az, hogy a szovjet es a nemet hadsereg tapasztalatban, szervezeti szinten, harcvezetesi szinten egyaltalan nem voltak egy kategoriaban. Es a szovjeteknek rohadt sokba kerult a tanulasi idoszak. Es nem mellekesen 41 oktobereig a frontvonalon a nemet, es szovetseges csapatai vegig tuleroben voltak.

Előzmény: dzsaffar3 (188)
dzsaffar3 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 191

 

A 2. vilaghaboru topicban nemreg merult fel ez a kerdes, hogy a Szu miert nem kapott haduzenetet az angoloktol amikor megtamadta Lengyelorszagot.

---

 

A valasz rendkivul egyszeru. Mert a szovetsegesek csak a Nemetorszagi tamadas esetere adtak garanciat Lengyelorszagnak.

 

Milyen egyszeru is a valosag?

----------

A szokásos mellébeszélés.

 

Németország előszőr 1933- ban kapott hadüzenetet egész véletlenül.

 

Meg ugye nem volt felkészülve egy háborúra a SzU miközben megszállta a balti államokat és megtámadta mellékesen Finnországot.... .

 

 

Sáfár István

Előzmény: M.Zoli (189)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!