Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
RÁBA 843.00 prototípus átadása a Hungarocamionnak, 1971.11.30. MVG Győr. Legalábbis nálam ezzel a szöveggel van lementve. MVG vagy HC archívum. 843 gyártva 1971-73, motor MAN V8 304 LE.
A Hungarocamionnál nem tudom kinek az ötlete volt ez a Hungarocamion Travel, mindenesetre,mikor megvették az első Iveco Turbostarokat,akkor jöttek velük ezek a Daily buszok is. Valahol csináltattak hozzájuk csomagszállító utánfutókat és adták őket bérbe csoportoknak,iskolai osztályoknak.
Egy darabig pörgött is a dolog,csak aztán ezeket a legendásan elnyűhetetlen 100 (95) lovas 2,5-ös TD motorokat is sikerült elnyűni,mert a sofőrök 10+ fővel és agyig rakott futóval is 130-al közlekedtek és ezt azért már ezek se tolerálták. Akkoriban a Cinkotai úton,a fődarabműhelyben éltem és alkottam,:-) nálunk generálozták sorban a motorokat, azután pár év után kikoptak a kamiontól,de addigra porrá taposták őket.
Vagy 853. Szerintem inkább 853. A 843 ugyanez, csak 304 lóerős MAN V8 motorral, viszont ebből kevés volt, talán 50db, de ezt meg kéne nézni pontosan, a gyártás elején 72-73-ig.
Ha olvashato lenne a felirat a hűtőrácson, az lenne a biztos.