Érdekeltté kell tenni a gyereket a saját nevelésében, oktatásában, nem pedig sértegetni - véli a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete.
"Egyre több pedagógus nem tud mit kezdeni a tizenéves gyerekekkel, állandó zűrben élnek, nem értik egymás nyelvét, életfilozófiáját - egyesek már a kezelhetetlenség járványáról beszélnek" - hívja fel a figyelmet a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete közleményében.
http://www.hirszerzo.hu/cikk.ti_abortusz_maradekok_-_a_tanarok_hadban_allnak_a_diakokkal_.61057.html
Teljesen lényegtelen, hogy a gyerek minek éli meg. Ilyen alapon nyomhatod bele a heroint is, tetszeni fog neki.
Amiröl én írok, az az emberi mivoltában való megalázás. Ha tetszik neki, ha nem.
Arról nem is beszélve, hogy felnött korában visszaélhetnek az ilyen képekkel. Szeretnéd látni anyádat a Blikk címlapján, amint két évesen keni a sz*rt a biliből az ajtóra?
Mármint a falra ragtapaszozott gyerekről és társairól? Leginkábbis röhögök rajta. Tudod, egy fényképről tökéletesn meg lehet ítélni, hogy a rajta szereplő élőlény azt a szituációt kínzásnak, vagy poénnak élte meg. És ha nem látszik rajta rossz közérzet, akkor azt hiszem, más sem találhat kifogásolni valót benne.
1. Neked mi a véleményed a képekről, illetve a készítőiről?
2. Babcoval az a baj, hogy ő vizet prédikál és bort iszik - de ezt most nem fejteném ki részletesen. Talán majd később. Nagyon sok mindenben egyetért velem, de csak a vita kedvéért irogat nekem. mondhatni, évődik. (Pedig nem is vagyok most nyakkendőben.) (:-)
Á, a dologban az az édes, hogy Babco klf topicokban "rendpárti" oldalról szokott ostorozni engem, ő ebben a dologban kb a magyar közerkölcs átlagát képviseli, középtájon áll. Ezen magyar átlaghoz képest a te álláspontod meg a szélsőségesen rendpárti, modoros, szabálycentrikus, kockafejű szavakkal jellemezhető, ami - valljuk be - kicsit idegesítő tud lenni néha.
Tévedsz! A megalázás jogilag elég jól körülírható.
Aki a "száradó gyerek" képet készítette, annak nyilván poénos volt, és ha a gyerek is annak találta, akkor mi kifogásod lehet? Csak a saját ízlésed, de hát az meg le van szarva. :)
Buta vagy. A szülő nem tulajdonosa a gyereknek. Kisarkítva, ha a szülőnek poénos az, ha a gyereknek levágja a kislábújját, a gyerek meg élvezi, akkor lehet?
De nem érdekel a véleményed, az bizony - a te szavaiddal élve - le van szarva.
Nem fogok a kedvedért ilyen marhaságokkal foglalkozni.
Azért meg külön köszönet, hogy szóba álltál velem, pedig nem vagyok öltönyben és nyakkendőben. Ha pedig végül mindenki ignorál, akkor regisztrálok valami női nevü nicket - tudom, hogy az ideírogató nőknek én mint férfi szálka vagyok a szemében. - mondjuk "Erzsi", "Jolán", esetleg "Bettina" néven.
Bocs, nem tudtam hogy még nem vagy 18 éves. Azt hittem ide felnőttek írogatnak.
Ja értem! A te köreidben a "szarás", a "gecizés" elfogadott hétköznapi társalgási szavak. Gondolom a megszólítás meg a "te kisköcsög". A képek után nem is csodálkozom.
"akinek egy szoptató anya látványa annyira visszataszító, hogy elvárná, hogy anyuka szégyenkezve bujkáljon."
Miért hazudsz, bogaram? Hol írtam én olyat hogy visszataszító? Egyszerüen nem illik, nem kívánatos.
A tanfolyammal kapcsolatosan meg olvass vissza, kifejtettem a véleményem: jelenlegi helyzetben csak egy nagy kakit tudna nyújtani, semmi haszna nem lenne.
Már mondtam, hogy ne szaladj előre! Az első kérdés, hogy szükséges-e? Második, hogy hogyan?
Minden megoldható, nem sírni kell, hogy "ucccssse megy'!
Ízlés: ahány ember, annyiféle. Általános emberi norma: az meg ennél sokkal szűkebb dolog, csak te a saját ízlésedet szeretnéd ezen a címen másokra erőszakolni.
Aki a "száradó gyerek" képet készítette, annak nyilván poénos volt, és ha a gyerek is annak találta, akkor mi kifogásod lehet? Csak a saját ízlésed, de hát az meg le van szarva. :)
"Várom a felragasztott gyermekedről a képeket. Lehet szárítókötélen is."
Várhatod, jó sokáig. :) Nem fogok a kedvedért ilyen marhaságokkal foglalkozni.
Mivel nagyon aggódtál értem az "eltűnésem" miatt (gondolom azon kevesek közé tartozom akik még szóbaállnak veled, ezért is élvezhetem kitüntető figyelmed) most előre szólnék, hogy várhatóan a következő 24-48 órában nem biztos hogy lesz időm megint benézni ide.
Szép, kulturált megjegyzés. "Gecizni" is szoktál a gyerek elött?
Bocs, nem tudtam hogy még nem vagy 18 éves. Azt hittem ide felnőttek írogatnak.
Ez a szoptatás minden hozzászolásodban felbukkan, miközben több hónapja senki nem reagált rá. Van ebben némi freudi elszólás? :-)
Nem, egyszerűen csak egy olyan okostóni véleménye nem érdekel arról, hogy mi az ízléses és mi nem, akinek egy szoptató anya látványa annyira visszataszító, hogy elvárná, hogy anyuka szégyenkezve bujkáljon.
A tanfolyammal kapcsolatosan meg olvass vissza, kifejtettem a véleményem: jelenlegi helyzetben csak egy nagy kakit tudna nyújtani, semmi haszna nem lenne. Egyszerűen kivitelezhetetlen. Meg aztán ki is az a hiteles személy, aki tanfolyamot tarthatna? Az a gyerekpszichológus, aki a saját kölkével fejhangon üvölt? Az a tanár, aki nem képes 30 gyerek fegyelmezésére? A védőnő, aki közli a kismamával, hogy ne egyen epret ha szoptat, mert eltömíti a tejcsatornát? A lázas anyukának meg azt mondja, hogy ne szoptasson, mert leforrázza a gyerek száját????
Ha érzed, hogy ezek a képek egyrészt nem megalázóak, másrészt készítésük során nem éltek vissza a gyermek kiszolgáltatott helyzetével, akkor nincs mit tenni, te ilyen vagy.
Ízlés és általános emberi norma szerint. Amilyen helyzetbe én nem szeretnék kerülni, az eleve ki lett zárva. Ezek a normák elég jól behatárolhatók.
Minden megalázó helyzet vagy arra utaló kép - ha véletlenül készült volna - ki lett volna zárva. Olyan képeket sem tartottunk meg, ami neki később kényelmetlen lett volna neki megnézni.
Honnan tudod, hogy a "száradni kiakasztott gyerek" számára nem volt poénos a dolog?
Rosszul közelíted meg dolgot! Ha a kép még nekem mint szülőnek nem tetszik, (lásd fentebb), akkor eleve delete. Aztán jön a gyerek véleménye. A gyermek nincs az ítélőképessége birtokában,csak véleménye van, amit illik tisztelni
Tudod, egy bizonyos kor alatt neki az is vicces, ha te nyilvánosan összecsinálod magad.
Ha érzed, hogy ezek a képek egyrészt megalázóak, másrészt készítésük során visszaéltek a gyermek kiszolgáltatott helyzetével, akkor nincs mit tenni, te ilyen vagy.
Várom a felragasztott gyermekedről a képeket. Lehet szárítókötélen is.
Ami ízléses, vállalható. Most hogy pl. a legkisebb már iskolás, megkérdezzük őt is, és a neki nem tetsző képeket törlöm mielőtt kinyomtatnám. Idén is készült olyan kép, amivel szerintünk semmi baj nem volt, a de a fiam azt mondta, hogy ezt nem szeretné megtartani. Ki is lett törölve.
A nagyobbakról csak akkor készül fénykép, ha belegyeznek. Természetesen ők is meg lesznek kérdezve, hogy maradhat-e?