Tökéletesen egyetértek A mechanikus csapdák jobbak kevésbé veszélyesek kiszámíthatóbbak a méregnél.. Főleg hogy napokig kell hizlalni többezer forintból a patkányhordát , hogy néhány elhulljon.
A méreggel való rágcsáló irtást tartom a a legveszélyesebbnek a rágcsálókat kivéve.
Néhai volt szomszédom ( nyugdíjas villamos szaktanár) a patkánymérget úgy szórta széjjel, hogy a fekete rigók pillanatok alatt fölszedték és napokon belül rigó hullák tucatjai borították el a szomszédos kerteket.
Pár száz méteres körzetben a populáció szinte megszűnt és ezután rovarirtó szerekkel kellett terheli a környezetünket, mert addig a rigók 90 %-ban megoldották a kerti rovarok elleni természetes védelmet.
Ugyan akkor a patkányok a rigó hullák felfalásában dúskáltak és szemmel láthatóan nem lettek kevesebben.
Ezután sikerült a szomszédot rávenni, hogy rúgós csapdákat vásárolt és a többiektől elleste, hogyan kell azt a madaraktól, macskáktól nem hozzáférhetővé kirakni. Mire belejött a csapda állításba, több ujja végén újranőtt a köröm is.
Hónapok teltek el, amíg a patkány populációt sikerült lenullázni, amihez hozzá járult a közeli állat tartás befejezése is.
Sajnos nálam is így kezdődött! És kiderült hogy egy pocokkolónia szállta meg a padlást, és egy idő után már "furkáltak" is! Először az egyik fajta pépes méreghez hozzá se nyúltak, utána vettem a piros színű pépest és abból "benyomtak" 3 dobozzal, (3x16 drb.-ot), na meg van gáz-riasztó pisztolyom, és a lejárt gáztöltényeket beledurrogtattam a lyukakba közvetlen közelről, hogy a fegyver csöve beleért! Na itt annyi volt a gond hogy én is majdnem megfulladtam, és alig találtam meg a lejáratot! Most egyenlőre csend van, de nem tudom hogy ez nem-e a hidegnek köszönhető! A "jobbik eset" nálad még az ha pele lenne! Na az nem igazán megy bele a zárt csapdába, de esetleg gyümölccsel, almával, érdemes kipróbálni! A pele szokása hogy ha párban vannak éjszaka kergetőznek, játszanak hogy pusztulnának el azok is! Na meg minden számukra ehetőt letakarítani a padlásról! Nálam, mellettem két ház lakatlan évek óta és onnan "importálom" az állatokat! Most a melléképületekben folytatok "harcot" ellenük, de ott méreg nem jöhet szóba mert van kutya, és macsek! Egy itteni topiktársunk ígért most utóbb egy csapdát, arra várok és próbálkozom tovább!
Talán tudok segíteni valami szaladgál a padláson (nyestre tippelek de remélem nem) főleg hajnalban egészen reggel hétig, 4. napja
.Ürüléket nem találtam mérget csak szét tépte csapdákba nem megyen bele valami tipp hogy fogjam be Sajnos parasztház nem szeretném ha szétrágna valamit,meg eggyütt élni sem szeretek rágcsálókkal.Köszönöm
Sziasztok ! Még új vagyok én ezzel a csapdával fogdosom a kis jószágokat kisebb - nagyobb sikerrel , viszont itt olvastam elég sokat és most rendeltem 2 db Fenn Mk4 kíváncsi leszek hogy fog működni.
Túl szűk a szerkezet, nem hülye, és nem kockáztat, hogy begyömöszölje magát 1 olyan helyre aminek még a kijáratát sem nagyon látja. Ahogy láttam meg kell, hogy nyomja az elsütő szerkezetet...naaa szerintem ez sem jellemző a patkány ösztönös viselkedésére. Inkább a ragadd meg és szaladj a zsákmánnyal jön be náluk, aminél még van esélye a fogó "lassúságát" kihasználva életben is maradni.
Szóval ennyi az én nemleges válaszom magyarázata. (nagyrészt tapasztalat és megfigyelés)
Szia! Hódmezővásárhelyen élünk! És köszönöm az dicséretet! Én a "gondozást" természetesnek tartom, a rokkantnyugdíjam mellett, mert egyszer Ő is fölnevelt, másodszor ha valamilyen otthonba vinném már régen meghalt volna. Persze néha én is magam alatt vagyok, de legyűröm az akadályokat! Bocsi a sok "körítésért", és kellemes karácsonyt, és boldog, boldogabb újévet kívánok! Ezt a többi topiktársnak úgyszintén kívánom!
Sajnos a ráfordítani kívánt idővel van gond! Olyan napi szintű gond van az Édesanyámmal hogy napi 24 órás ellátásra, gondozásra szorul, amire sajnos egyedül vagyok, + bevásárlás, ügyintézés, stb., és időm már erre nincs, és türelmem sem! Van hogy éjjel mosok, főzők! Ez minden nap, szünet nélkül, 3 éve! Néha legalább 1 nap pihenő is jól esne de az sincs! Másképp hozzáfognák! Ennyi!
Miért nem készítettél még,nincs anyagod,vagy valami mérethiány a gond? Járdalapból is lehet csapósat gyorsan csinálni,ha idő vagy deszka hiánnyal küzdesz! Egy tuti,hogy amit Successful csinál,az már az évszázadok próbáját is kiállta,én is összedobok egyet! A csicsással csak dolgoztam,siker =0!
Ezt láttad már?https://www.youtube.com/watch?v=89GNUnn-8KQ Valószínűleg az élve fogó nem a valóságot tükrözi nálam,mivel már jó ideje kint van, és semmi eredmény. Viszont meglepő módon a kutyatápos doboz teteje reggelre félre volt tolva. Kénytelen vagyok a "lapítós" megoldással próbálkozni.
Igen gondoltam h az erőkar dologgal jottok magam is aggodtam emiatt
ezert is a súlyt a lab melle kell tenni. Ket ponton vsn rogzitve a jobbra es ballra, es elore hatra eldőlés ellen.
Amugy meg egy variaciom lenne megpedig a vasrudas verzio de az csak földes teruleten mondjuk uveghazban v foliaban hasznalhsto ahol megszunne az also resz csak a felso
leeső resz a sullyal lenne igy nem zavarna a patit a talajvaltas. No de ez mar
Ugyan úgy mint a "Kromofág", azt is lebutították! Már semmit se akar lemarni az EU-ban vásárolt! A Szerbeknél, Ukránoknál még lehet kapni jót, de ez bonyolult!