Sajnos rég nincsenek fordák már, 2020 körül amikor a 20-as és 90-es vonalcsoporton hivatalosan is megszűntek a csuklós-kötelezettségek, az utolsó viszonylag meghatározott fordák is eltűntek a csuklósoknál. Az addigi leginkább fordák szerint ezeken járó Conectok (LIF-760/765 és LPK-532/533/536) főleg a 71-72-es vonalcsoportokra kerültek át, míg az addig itt közlekedő 280G-ket pedig ugye akkortájt ebrudalták ki végleg a forgalomból, és lettek azzal együtt ezen viszonylatok is teljesen alacsonypadlósítva. De ekkoriban szűntek meg olyan viszonylatok is, mint például LPK-538 dorozsmai fordái, legalábbis akkori megfigyeléseim szerint, azóta már az ottani járatokra se nagyon vannak kötelező csuklós-előírások. A KKT-k nagy részét még ugye szintén ezek után kezdték elvitegetni.
Azért voltak olyan buszok, amikért kifejezetten kár volt, hogy megszűntek a fordákkal együtt az utolsó beosztott személyzetek is, az LPK-536 pl baromi jól ment és jól is nézett ki ezen korszaka legvégéig.
Magyarul ma már kész bolondok háza van az egész városban, ahogy esnek a beosztások, úgy koppannak a buszok is. Azért én a helyedben az átmérős járatokon, vagyis a kelet-nyugati 71-72 (és betétjárataik) és az észak-déli 74-74Y-os viszonylatokon keresném őket, mert ezeken szerintem még mindig nagyobb eséllyel csípheted el ezeket is. Esetleg még a szőregi és dorozsmai járatokon. A többi viszonylaton néhány indulást leszámítva szerintem már csak pótlásra járnak egyáltalán csuklósok.
A 251 a tartalékos kocsija, de rengetegszer van az is fordán, a siralmas helyzet miatt. 253 is kint van egyre többet, akár déliváltásban is, szóló kocsi helyett
Már sokszor írtam sajnos... Unalmas, semmiféle utazási élményt nem ad. Ráadásul már 10/9 távolságin ilyen van. De hál isten a téli szünetben egy 60 perces út kivételével sikerült elkerülnöm őket.
Valaki nem tudja, hogy a KKT-k valamelyike mikor és melyik vonalon található meg a következő héten? Ma már láttam a 21-es vonalon, de sajnos mindig lemaradok róla. Köszönöm!
Ne menj emberek közé, ne fórumozz és nem leszel frusztrált és mi sem olvassuk a fölösleges baromságaidat...Duna/Tisza/Balaton fenekére biztos nem megy Neoplan, oda elutazhatnál.
Hihetetlen hogy ma az összes távolsági busz, amivel én utazom, full tömve van. És 1-2 utasnak van nagy csomag vagy bőrönd... Úgyhogy lehet itt szidni engem, de nem én vagyok az egyetlen aki buszozás sál tölti az ünnepet. Megkockáztatom, az utasok 90 százaléka hobbiból utazik, nem azért mert célja van A ből B be!!
A menetrendváltás miatt a délutáni plusz járatokkal ennyivel változott a makói forda iskolai előadási napokon:
5015 Szeged vá. 14.50 -Makó 15.55 illetve ez fordul vissza az új 5013 Makó 16.00 - Szeged 16.37 járatra
5013 Szeged 15.00 - Makó 15.37 (SSM 614 helyett AALC-840)
5015 Szeged 15.15 - Makó 16.02 SSM-749 (ez az új gyorsjárat, a credo korábban az előbbi 5015-ös fordáját járta)
5013 Szeged 15.30 - Makó 16.15 (AALC-840 helyett SSM 614)
Összességében jól megoldották, mivel a 15 órás expressz (5013) és a 15.05-ös "lassú"járat (5015) a credokkal nagyon zsúfolt volt, így mind a kettőre jut egy hosszú volvo. Igaz így a 15.30-asra nem, de mivel 15.15re raktak be egy új gyorsjáratot ami szintén credo, így lényegében a korábbi 1 hosszú volvo utasai ami szintén heringparty volt mostmár 2 Credon egész"kényelmesen elférnek". Szóval Makó összességében kapott egy olyan időben egy új járatot Szegedről, amire már évek óta nagy szükség volt.
A mai Gyula 13.15- Szeged vasútállomás 16.30 5022/634 járatot a szokásos LSW *** MAN Lion's Regio helyett egy bizonyos AICF-781 rendszámú busz viszi. Ez milyen busz lehet? Nem találtam róla semmit. Köszi!