Keresés

Részletes keresés

baphomet Creative Commons License 2008.01.25 0 0 29

bocs, hogy belepof.

mi tavaly voltunk az iseo-i tónál (félúton a garda és a comói között) és teljesen kész voltam attól, hogy nagyjából mindenhova lehet menni kutyával. hazafelé meg megálltunk a tengerparton velence alatt és a kempingben volt egy újfoundlandi :) ja, és a kempingnek külön volt kutyás és nem kutyás tengerpartja. annyira hiányzott a kutyám! nekem is fundim van.

sőt, elég, ha egy határral arrébb megyünk, ósztriába is bármerre mehetsz a kutyával, a puccos bevásárlóközponttól kezdve...

 

 

Előzmény: BGViki (28)
BGViki Creative Commons License 2008.01.25 0 0 28

Szia,

Ha lehetne én nagyon örülnék ha megadnád az elérhetőségét mert mi éppen a Garda és a Como-i tavakhoz mennénk az idén.

Az e-mailem publikus, kérlek oda küldd.

Nagyon köszi előre is

Előzmény: trevisana (27)
trevisana Creative Commons License 2008.01.24 0 0 27

Sajna, nem szeretem a szállodákat a kötöttségek miatt, mi inkbb apartman pártiak vagyunk. (Utoljára a nászutunkon voltunk szállodában az pedig ....92-ben volt, te jószagú úristen :-))))) De ha nem saját szervezésben kívánsz menni, van egy icipici utazászervező (3 személyes cég), mi velük utazunk 15 éve mindenhová, olyan szállást keres neked és ott, ahová menni szeretnél, megmondod, mi a kritérium, megkeresi a lehetőségeket, választasz, mindent intéz. (A hölgy, aki vezeti, 30 éves tapasztalattal bír, és egy csomó kinti cég kizárólagos magyarországi képviselője, olasz specialista.) Ha esetleg érdekel, szívesen megadom az elérhetőségét. Ez volt itten a reklám helye :-)

Előzmény: pierrebaba (26)
pierrebaba Creative Commons License 2008.01.24 0 0 26
ja és ha valakinek vannak jó tapasztalatai horvátország-olaszország vonalon még esetleg, nagyon megköszönném. 5 kilós ölebbel mennénk. Hotelek érdekelnének, elsősorban horvát tengerparton, autóval megközelíthető helyen
Előzmény: pierrebaba (25)
pierrebaba Creative Commons License 2008.01.24 0 0 25
Olaszországi tippek: Jesolo, Hotel Smeraldo, 3 csillagos szálloda, az árak olcsóbbak, mit amit itthon el merészelnek kérni egy 3*** hotelben egy éjszakáért. Autót zárt parkolóban lehet hagyni. A part strandos-nyugágyas, de hosszan el lehet sétálni. Mi kutya nélkül voltunk, de láttam kutyásokat.
Nyugati parti tipp: Marina di Pisa, egy nagyfehér köves tengeprpart, ahogy láttam kevés a klasszikus túrista. Hétvégi házak és kisebb hotelek vannak, semmi csicsa, túristaátvágós hülyeségek. Na ott tutira senkit nem zavar a kuya.
Előzmény: trevisana (24)
trevisana Creative Commons License 2008.01.23 0 0 24
Ahhoz képest, hogy állítólag kishazánkban az 1 főre eső éves fogkrémfogyasztás 1 tubus per fő, a mi kutyáink valósággal sterilek...
Előzmény: BGViki (23)
BGViki Creative Commons License 2008.01.23 0 0 23

Az utolsó mondatodon jót mulattam... De igazad van mert bizony nálunk is a kutyák mivel benti-kinti életük van állandóan mennek a fürdőszobába. Már saját maguktól is :))) Tudják, hogy kint voltak a kertben, utána jön a lábtörlés. Mivel sajna még nem tudják maguknak megcsinálni...

 

Előzmény: trevisana (10)
BGViki Creative Commons License 2008.01.23 0 0 22

 

Az előbb említett szálloda mellett még egy hely van ahopl eddig megfordultunk embergyerekekkel és kutyagyerekekkel (a kutyuk még csak 1 évesek)

A Tisza tó mellet kb 2 perc kocsival van egy Hotel Fauna nevű hely (azt hiszem Mezőtárkányhoz tartozik) úgy a főút mentén a semmiben. Az egy nemtomhányhektáros terület ahol kis kőházak vannak. Mi egy olyanban voltunk ahol két külön szoba két fürdőszoba de van egy közös előtér/étkező. Sajnos a kutyukra elég sokat felszámolnak de a hely nagyon jó. Akkorákat szaladgáltak... És mivel vadászhely, így amikor vadászok vannak őket sem zavarja a kutya. Lehet, hogy ezért is drágább a kutya elhelysezése mint máshol... (kutyánként 5.000 HUF / éjszaka)

 

 

BGViki Creative Commons License 2008.01.23 0 0 21

Sziasztok,

 

A Hotel Lővért mi is ajánljuk. Vissza is fogunk menni szerintem az idén a kutyukkal (2 beagle). :)

 

Előzmény: Gusztigazdi (6)
FoxxyC Creative Commons License 2008.01.22 0 0 20
Engem is iszonyúan dühítenek az ilyen esetek, emberek! És sajnos nagyon sok van belőlük! De igyekszem inkább a kedvesekre koncentrálni.:)
Előzmény: Herkulesahős (18)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.22 0 0 19

Mi Gyenesdiáson voltunk tavaly nyáron.

Egy családi ház felső szintjén voltunk elszállásolva (tulajdonképpen két lakás volt fent 2-4 fős).

Egész igényes volt, a tulajok sosem zavartak minket, kifejezetten kedvesen voltak.

Keszthely a közelben van (5perc).

 

 

A kutyáért nem számoltak felárat.

 

Előzmény: Herkulesahős (18)
Herkulesahős Creative Commons License 2008.01.22 0 0 18

"Cirkuszi majom"???? Ettől tuti falnak mentem volna. Ezt nem álltam volna meg szó nélkül... Hogy jön valaki ahhoz hogy más kutyáját, gyerekét...bármilyét sértegesse. Végtére is az ő kölkeit sem szolta meg senki... Én neki estem volna a nőnek. Döbbenet...Gondolhatod hogy egyébként mit tanulhat az a gyerek... Erre iszonyat hisztis tudok lenni.

Egyszer az esti sétánál elmentünk egy ifi központ elött, mivel már zárt a fiatalok kint gyülekeztek. Erre az egyik srác "letengerimalacozta" a kutyám. Ha apárom nincs ott szét kapoma fiut. Végül meggyözött hogy poén volt, nevesek rajta...:)

 

Ugyan ez sem teljesen témába vágó, de volt hogy taxiból szálltam ki majdnem a kutya miatt. Telefonos rendelést vett fel a taxis, tudta hogy kutyával vagyok, ugy vállalta be. Erre fél uton amikor a kutya izgult és nyüszögöt, meg kérdezte finoman: " nem lehetne elhallgattatni?" Mondom nem da ha megáll szivesen kiszállunk, persze egy fillért nem vagyok hajlandó fizetni, mert tudta hogy kutyával vagyok. Erre rögtön nem zavarta a nyüszögés.

Persze van ellen példa: Herki tele ette magát, és futkározott, a taxiban meg rájött a róka. Nagyon szimpi taxis volt, félre álljon miben segitsen, várjon picit? És még egy fillér borravalót sem fogadott el, pedig a gyerek össze hányta az üléshuzatot. Én meg kiakartam fizetni, de nem hagyta. Ő a jó példa, a rendes ember!

 

Ugyan nem a Balatonnál van, de Zalakarosan a legtöbb apartmanba lehet vinni kutyát. Tavaly 5000 ft felárral. Onnan Szentgyörgy kb. 25 perc autóval... Közelebb sajna nem tudok.

 

Jó éjt Anikó, Herki

Előzmény: FoxxyC (17)
FoxxyC Creative Commons License 2008.01.21 0 0 17

Sziasztok!

 

Nyáron szeretnénk a családdal elutazni egy hétre, a Balatonra. A család legkisebb tagja Ozzy, a mopsz.:)

Tudtok esetleg ajánlani egy kibérelhető házat a parton, ahová vihetnénk magunkkal?

 

Jó ötlet ez a topic!

Sajnos tényleg nagyon sok hülye ember van, és volt már olyan, hogy egy 1m-es pórázon sétáltattam a kutyát, a 10m-re lévő kisgyerek meg sikító frászt kapott...

 

Egyszer egy anyuka jött velünk szemben a 4 gyerekével, és megvetően nézett az akkor kb. 5 hónapos Ozzyra, és ilyet szólt: "nézzétek ezt a cirkuszi majmot".

Gondolhatjátok, hogy milyen felnőtt lesz azokból a gyerekekből is, már ami a kutyaszeretetet illeti...

És még sorolhatnám a hasonló eseteket.

 

Na de visszatérve az eredeti témához, én eddig a Fressnapfon kívül a fodrászhoz, a zöldségeshez vittem be, a fodrászhoz azért, mert ő kérte, a zöldségest meg általában sétáltatás során látogatom meg, és beengedik.

Egyik barátnőm viszi a manikűröshöz is, meg kávézóba.

 

trevisana Creative Commons License 2008.01.20 0 0 16

Bizti, hogy nem szedik fel. Szerintem 90% nem szedi fel. És sajnos, egyre kevésbé vagyok toleráns ezzel szemben, szoktam megjegyzést tenni. (Én sem szeretek belelépni.) Ugyanez van a pórázzal.

 

Szerencsére az ismerős boltosok a környéken már ismernek, és nincs gond. Végülis annyira nem kardinális kérdés, nem vagyok egy Paris Hilton, hogy folyton vásároljak :-)

 

Nekem a Balaton partján volt olyan élményem, hogy nyáron, kerthelyiségbe nem engedtek be a kutyával. Közben meg sírnak, hogy nincs vendég...

De olyan is volt (kávézó az óbudai piac mellett, a Vörösvári út sarkán), hogy hozták a blökinek műanyag tálban a vizet. Szó és kérés nélkül.

 

Fodrászhoz én is mehetek kutyával, jó, amikor mossák a hajamat, a blöki ül az ölemben velem szemben érdeklődő arccal: mit csinálsz?

 

Külföldi szállásoknál elég sok helyen írják, hogy kisméretű kutya-macska vihető.

 

Ja, ha valaki a karneválra szeretne menni és nem kíván luxusszállodát a Canale Grande mellett, akkor tudok kempinget, ahová lehet ebbel menni, és busszal 5 perc Velence.

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.20 0 0 15

a második bekezdés (hova viszünk kutyust, közben kik tapogatják össze)

TELJESEN egyetértek..

Mi sem visszük el.Jobb inkább neki otthon.SIETÜNK haza:D.

Előzmény: Herkulesahős (9)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.20 0 0 14

Szerintem azért nem lehet bevinni, mert nem úgy gondolkodik sok gazdi, mint mi.

Pl..a fűre kakil.

Felszeded.Nem bizti, hogy más is..

Előzmény: trevisana (8)
Herkulesahős Creative Commons License 2008.01.20 0 0 13

egyetértek. Én igy szoktam. Mindig megkérdezem. Üzlet elött semmi pénzért nem hagynám kint. Nem is viselné el. Én is azt vettem észre sok helyen nincsenek rászorulva a vevőre/ vendégre. Mondjuk azt még nem hallottam hogy diszkriminálnák a nagy kutyát. Mi a Tihanyi hotelt a pedigré kutytár magazinjában találtuk. Ott egy kutyussal szokták tesztelni a helyeket. Amikor telefonon foglaltam meg sem lepődtek. Tök jó volt:) Amugy meg apartmanba szoktunk menni, ott nem zavart eddig senkit.

Sőt volt egy kávézó ahol nyáron voltunk, a pincér lányt kérdeztem meg hogy a terszra leülhetünk e. Mondta persze. 3 perc mulva jött a fönökasszony hogy ha akarunk menjük be nyugodtan a kutyával a légkondis belsőtérbe, nem kell kint maradni. Ilyen is van, hálistennek!:)

 

Barátnőm szépségszalonjában állandó vendégek vagyunk. Tény, ő a tulaj, szintén yorkis, és ő ajánlotta fel, hogy vihetem. A fodrász csak nézett amikor először látta, hogy nyugodtan mosolyogva besétálok a kutyával. :))

 

a buszos történet ismerős. Bár én nem voltam ilyen rendi mint te. Mi munkahelyemre vonatoztunk Herkivel, hordozóban volt melettem. Nem vettem neki jegyet. Jött a kalauz. Kérte a kutya jegyét. Mondtam neki hogy az elöttem ülőnek a táskái szatyrai kétszer annyi helyet foglal mint a kutyám. Erre elnevette magát, és azt mondta iagazam van:))

 

Előzmény: trevisana (12)
trevisana Creative Commons License 2008.01.20 0 0 12

Nem baj, hogy eltértünk, én nyitottam, nem kérek moderálást :-))

 

Igen, és még rá is tesznek egy lapáttal "vigyázz, beteg leszel". Mennyi hülye ember van. Ja, olyat is kaptam már, hogy "mi van, enni kell?", amikor zacskóztam fel a végterméket a földről ... Idióták.

Buszoztunk egyszer a kutyival, direkt nem ültem le, kezemben fogtam a kutyát és még jegyet is lyukasztottam neki. Erre ellenőr: miért nincs a kutyán szájkosár? Egy lány havanese kutyám van, szerinted miért nincs rajta szájkosár???

 

Persze, nem arról van szó, hogy a nagykutyás ne jöhessen be egy üzletbe. De sajnos egyébként a szállások is sok helyen diszkriminálják a nagyobb kutyákat, mert csak kistermetű ebeket engednek be. (Sok helyen így hirdetik.)

 

Egyébként úgy szoktam (étterembe is, üzletbe is), hogy előre bekérdezek az ajtón. Behozhatom? Ha oké, jó ha nem, akkor pá. Nem fogom az üzlet elé kötni, hogy ellopják, vagy baj érje. Akkor nem vásárolok (úgy látszik, az üzletek zöme nincs rászorulva a vásárlókra :-)), vagy keresek másik bótot :-)

Előzmény: Herkulesahős (11)
Herkulesahős Creative Commons License 2008.01.20 0 0 11

igen... sajnos ez is egy hozzáállás. Engem az tud a sirba vinni amikor csöves az üszkös lábát áztatja egy tóban ( szökőkűt, mesterséges tó...stb. ) és a kutyára szolnak rá hogy koszos. Ettől tudok kiborulni. Nem velünk történt de már több helyről hallottam ilyen történetet:(

 

Ne is mond a gyerekeket... Nem sok mókásabb dolgot tudok, mint a 3 kilós kutyám playboyos kabátban totyog. Erre 6 év körüli gyerek meglátja és akkorát ugrik sikitva hogy lemegy a járdáról. Ez nem normális. Még ha pittbullt sétáltatnék.... Azt szeretem amikor a szülő még rá is tesz egy lapáttal: " Vigyázz megharap!" Harap???? Persze ha a gyerek szó nélkül oda kap, és megijeszti. Persze hogy megkapja, de nem harapja meg.  egyik kutyára sem jellemző hogy ok nélkül megharapjon bárkit is utcán.

 

Ezekre mondtam én hogy embertipus függő. Ha igy nevelnek fel egy gyereket, abbol ilyen tipusu felnőtt lesz. Ő lesz az aki rád szol, hogy tegyél szájkosart egy ,3 kilós kutyára. És hogy nem viheted be sehova magaddal. Még oda se, ahova amugy szabad lenne.

 

Persze hogy egy kézben vitt törpénél kicsi az esély a kártevésre. De hogy magyarázod meg a juhász kutyás gazdinak hogy te miért mehetsz be, ő meg mért nem:) Ördögi kör. Valakinek mindig sérül az érdeke:)

 

de azt hiszem jól eltértünk a topic témájától...:)

Előzmény: trevisana (10)
trevisana Creative Commons License 2008.01.20 0 0 10

Jaj, lehet, nem jól fejeztem ki magam! Nem azt írtam, hogy figyeljenek oda jobban, csak azt, hogy egy kézben vitt kicsinél kisebb az esély a károkozásra :-)), mint egy nagyobb kutyinál, aki pld. örömében farkcsóválva valamit lever a polcról (ezt írta itt valaki). Az ilyen kutyás "vásárlásnál" általában együtt vagyunk a párommal (kirándulás, stb.), úgyhogy simán megoldható, hogy egyik vigyáz az ebre, a másik meg próbál.

 

Azt én se szeretem, ha szó nélkül nyúlkálnak a kutyához, mert hiába néz ki úgy, mint egy tejszínhab a fagyi tetején :-)), attól ő még kutya, és úgy is viselkedik :-) Azt meg egyenesen utálom, hogy nagyon sokan egyenesen állatellenesre nevelik a gyerekeiket, pedig nem hiszem, hogy így jönnek világra. A szomszédom unokája egyenesen sikoltozik, hogy fúj, hülye kutya, utállak. Kb. 5 éves (ja, a kutyám a lépcsőházban mindig pórázon van, mert kerülöm a konfliktust a közöséggel :-)). Mondta is nekem a gyerek egyszer, hogy én utálom a kutyákat. Mondtam neki, hogy elég baj az neked :-)) Az apja csak nézett, de nem szólt semmit.

 

Hát igen, a németeknél, olaszoknál, osztrákoknál más kultúrája van az állattartásnak. Én már sajnos jártam úgy a Balatonnál, szintén 50 fok, szabadstrand, a kutyát ölben vittem át az emberek között, jól bentre, ahol már szinte egyedül voltunk, úszott egyet, szintén karban ki, egy nagymama meg beszólt, hogy vigyem ki a dögöt (!!!!), itt gyerekek vannak (????). Mondtam, hogy a kutya tisztább, mint a maga feje :-(

Előzmény: Herkulesahős (9)
Herkulesahős Creative Commons License 2008.01.20 0 0 9

igaz nem a Balaton, de én gyékényesen a bányató strandjára kérdés nélkül vittem be a kutyát. Az ott levő németek csak néztek. Amikor látták hogy a vizbe is beviszem a kutyát ( 40 fok körül volt az idő a napon ) akkor furán néztek. Aztán megértettem: a türcsi alol előmászott egy kis uszkár. A gazdi rám mosolygott és nevetve ő is bevitte a kutyát a vizbe...:)

Ugyan nem strandra de Keszthelyen is Badacsonyban is lenn voltunk a viznél. Senki nem szolt amikor bele tettem a kutyát a vizbe. Nagyjából mindneki megérti hogy 40 fokban a kutyának is melege van:)

 

Én sem vagyok hive hogy mindnehova jöjjön a kutya. Bármennyire is szertném. Ráaádsul nekem is kiskutyám van, de akkor is. Az egy dolog hogy te vagy érte a felelős de nem mindenki szereti, hogy esetleg megszaglásszák, vagy ugasson a kutya. Ráadásul mi van esetleg probálni akarsz? De ott a másik oldal is. Egy ilyen helyen sok ember között vannak gyerekek. Én például nem szeretm ha oda kapnak a kutyához kérdezés nélkül ( megijed a kutya, visszakap...stb. ) Megamugy sem szeretem ha "atyalapatyalázzák" a kutyát. Neki sem nagy élmény.

De az is érdekes amit irsz, hogy a nagy kutyákra figyeljenek jobban oda? Miért? Ez nem igazságos...Mérettől függetlenül kutyák:) 

trevisana Creative Commons License 2008.01.20 0 0 8

Közben eszembe jutott egy újabb kérdés: vajon miért nem lehet pld. a Balaton partján olyan szabadstrandot találni, ahová mehetek kutyával is? A tó élővíz, és mindenkié. Szabadstrandon miért van kint a tábla, hogy kutyát bevinni tilos? Oké, demagógia, de szennyvízet beleengedni szabad?

 

Szállás:

Hévíz, Orchidea panzió (egy utcával feljebb, mint a BM szanatórium), ha valaki ismerős arra.

Pécs, Ábrahám Kishotel.

 

Éttermek közül a Nagyrákosi csárda (Őrség), a neve nem jut eszembe, de csak ez az egy van :-)), Keszthely és Hévíz között a Vadaskert csárda, Szegeden az Öreg Körössy Halászcsárda már kipróbált, beengedős :-)

trevisana Creative Commons License 2008.01.20 0 0 7

Szia, de miért NE vihetném be? Oké, az enyém kistestű kutya, tehát kézben símán kordában tartható, egy nagyobb testűre talán jobban oda kell figyelni, már csak méret miatt is. DE: ha beviszed, akkor tisztában van azzal, hogy te vagy érte felelős, ha balhét, vagy kárt csinál, anyagilag, erkölcsileg is. Nem azt mondom, hogy csak kutyával akarok járni vásárolni, de ha úgy alakul, hogy útközben valamit megnéznék egy útbaeső boltban, akkor miért nem lehet? Csak azért, mert így szoktuk meg? Miért nem mehetek én be kutyasétáltatás közben (akár felvett kutyával) a Flórián téri áruház újságosához? Tényleg, van erre valami rendelet? Az a tapasztalatom, hogy nyugatabbra egyáltalán nem csinálnak ügyet, láttam én már ír farkaskutyát cipőboltban :-) És nem ő vett cipőt :-) De ez már messzire mutat, a másik vesszőparipám, a kereskedők és szolgáltatók vevőkhöz hozzáállására (tisztelet a kivételnek).

 

Mindenesetre akkor koncentráljunk tényleg inkább a szállások, éttermek, kávézók felkutatására, ahová bemehetünk, akár négylábúval is.

Előzmény: naturaal (0)
Gusztigazdi Creative Commons License 2008.01.19 0 0 6

Sziasztok!

 

Jó ötlet a topic, és remélem, minél több jó tapasztalatot olvashatunk, oszthatunk meg itt.

Mi eddig egyedül Sporonban nyaraltunk a kutymóval (aki havanese) és nagyon jól éreztük magunkat a Hotel Lövérben (Danubius csoport).  Kivétel nélkül mindenki imádta a blökit, és játszottak vele, egyáltalán nem néztek ránk ferde szemmel.

 

De az az érzésem, hogy Mo-n ilyen mentalitással csak a nyugati határszélen lehet találkozni, ha valakinek mégis van tapasztalata ennek ellenkezőjéről, az nyugtasson meg.

:-)

Jó hétvégét mindenkinek!

pierrebaba Creative Commons License 2008.01.19 0 0 5
a legviccesebb a hotelben a lift. Beszálláskor szemből nyílik, mint minden lift, d efelérve az emeletre oldalt nyílt az ajtó. A kutya, aki lifthez szokott egyébként, nem értette, mi van, mert rossz oldalon várakozott:)
Előzmény: pierrebaba (4)
pierrebaba Creative Commons License 2008.01.19 0 0 4
akkor ide is beírom: veszprémi Gizella Hotel. Kutya bejöhetett, és ugyan az étkezőbe nem lehetett bevinni, de nyáron kinn a teraszon velünk vacsorázott. Senki nem szólt, sőt más kutyát is láttunk egyszer ott. A város is nagyon szimpatikus, van a főtéreb-városházánál (pontosan nem emlékszem) egy édes kávézó és étterem, ott is bejöhetett a teraszra.
Herkulesahős Creative Commons License 2008.01.19 0 0 3

Sziasztok!

 

Jó ötlet ez a topik. Tényleg érdekes dolog hogy hol mit engednek. Mi már találkoztunk igen érdekes dolgokkal, egymásnak ellentmondó szabályokkal. Pl. az álltalatok is emlitett Fressi. Ahova mi járunk az egy bevásárló központban van. És ugye értelem szerűen hogy bejussunk be kell menni az épületbe. Ránk szolt a bizti őr hogy vegyem ölbe a kutyát, és ugy menjünk be. Amikor arra akartam rátérni hogy mit mondana ha yorki helyett doggal lennék, már nem szolt semmit...

Megmondom őszintén nagy részt csak jó tapasztalataink vannak. Tihanyban voltunk szállodában a Révnél, és nem hogy lekezeltek volna minket a kutya miatt, vagy hátrányt éreztünk volna, a kutyám megette a szállodamanager reggelijét:)) Zalakaroson már kétszer voltunk kutyával, apartmanban. És némi felszámitott feláron kivül sosem volt semmi megjegyzés. Hozzátartozik hogy mi nem hagytuk ott egyedül a kutyát. Vacsizni is ugy mentünk hogy első este elmondtam hogy egy hétig jönnénk minden este vacsizni, jöhetünk e a "vérebbel". Minden gond nélkül beengedtek. Volt olyan cukrászda Keszthelyen, ahol a pincérnő inni hozott a kutyának... Szóval szerintem ez inkább embertipus függő, sem mint hely. Bár én is szivesen vinném mindenhova magammal, nem teszem. Nem mindenhova való a kutya...

 

Anikó, Herki

szpsz911 Creative Commons License 2008.01.19 0 0 2

Nekünk két spánielünk van és a Fressnapfon kívül más üzletbe nem is erőltetjük a kutyás bemenést.

Nálunk sokkal inkább kardinális a kutyás nyaralás. Vonyarcvashegyen egy kempingben nyaraltunk, de önálló faházban, és oda minden további nélkül be lehetett vinni a kutyákat.

Illetve Zalában, Esztergályhorváti nevű kis faluban van egy kimondottan kutyás panzió. Ott is voltunk egy hosszú hétvégén.

Amit viszont keresek idénre: kibérelhető kicsi, de önálló teljes ház, körbekerítve és kutya bevitel lehetőségével.

A cél: Balaton körüli olyan kutyás nyaralóhely, ahol alkalmanként pár órára ott tudjuk hagyni a kutyákat, illetve a kertben szabadon mozoghatnának.

pierrebaba Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1
szia, tök jó ötlet, hogy meg lehet osztani ezeket a tapasztalatokat. Én nem pl. boltokra gondoltam, hanem szálloda, étterem. Mindig kerülhetünk oylan helyzetbe, hogy nyaralás közben velünk van a kutya és jól esne egy kávé..
Előzmény: trevisana (-)
naturaal Creative Commons License 2008.01.19 0 0 0

szia

 

miért kéne bevinni a kutyust egy sportboltba?? ott nem magadnak akarsz vásárolni?

nekem is van kutyám és persze jobb lenne kutyábbarát környezet pl szállodák kapcsán,de ezzel nem értek egyet h boltokba be kéne vinni őket. Az enyém pl elég nagy méretű:) nem lehet kézben hurcolászni és egy boltban nem arra akarok figyelni h épp kivel akar összehaverkodni (aki épp frászt kap tőle,mert fél a kutyáktól) vagy mit ver le a barátkozós farkcsóválás közben :) vagy melyik kocsitól ijed meg és kezd el vad ugatásba az ellenséggel :)) szóval nem hiszem h ez olyan jó ötlet lenne.

Előzmény: trevisana (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!