Akkor MOST beszéllek le róla, az óra tényleg jól megy, de amikor hozzám került, tekercses volt, egy öreg Swatch-ot fűrészeltem szét a tekercsért, jó volt az ötlet, Swatch-ba senki sem tud belenyúlni, így a tekercs tuti jó volt :D
A kivitelezés is okés, de ha meglátod megijjeCC, pill, szétszerelem-megmutatom:
A donorkeresésbe kicsit beleuntam, így kipróbáltam az átmelegítést és megmozgatást amit javasoltál, és lássak csodát: az óra elindult.
37 órán keresztül járt szépen, akkor állt meg, de felhúzás után most ismét pontosan jár aminek nagyon örülök.
Köszönöm a tanácsot, ez gondolom sok év tapasztalata. Persze nem így akarom használni, egy alapos és teljes szervízre nem fogom sajnálni a pénzt és időt :-)
Ha törött a motorrugó, akkor viszonylag könnyen és hosszasan lehet tekerni a koronát eredménytelenül. Ha azért nem lehet felhúzni, mert közben elakad, akkor más a baj. Rendbehozni mindenképpen lehet, talán még nálam is akad donornak való 2603-as werk, ha jól emlékszem, akkor van valahol egy billegő nélküli példányom. Érdemes lenne megmenteni, egy csomó szerencsétlenebbül járt társához képest ez elég jól néz ki. Persze gazdasági totálkár, de családi darabnál ez nem téma.
Először próbáld meg azt hogy megfogod a markodban és ott tartod vagy 10 percig, hogy átmelegedjen és utána mint ha egy csörgőt ráznál a kezedben jobbra balra mozgasd meg intenzíven, ha elindul akkor valószínűleg csak koszos és vagy az olaj van benne megfáradva
jó esetben egy órás szervizeli és működni fog utána,
a rosszabb verzió ha tényleg törött, akkor kell csere alkatrész régi órásoknál előfordulhat
egy a fiókban ha meg nincs akkor marad a piac és vadászol egy működő darabra amiből
(ez a tipus manapság már nem túl gyakori de látni időnként egyet egyet) lehet javítani,
harmadik lehetőség miközben donorra vadászol talál egy ugyan ilyet (előfordulhat) és az
örökséget elrakod a fiókba emléknek és hordod a működőt egy szerviz után.....
negyedik valakiaki itt olvassa és van neki fölösben segít rajtad....
- sok sikert hozzá, és feltétlen számolj be az eredményekről -
Nem túl pörgős a topik, de azért megkérdezem: a képen látható Raketa, a nagyapám karórája volt, sajnos nem működik, valószínűleg törött a felhúzórúgó (illetve nem tudom biztosan, nem értek hozzá, de nem lehet felhúzni az órát és így nem is jár)
Sok emlékem kapcsolódik nagyapámhoz, szeretném hordani és használni a karóráját, csak nem tudom mennyi esély van rá hogy rendbe lehet hozni egyáltalán.
Három év elteltével a múlt hétvégén kinéztem a "bakira", hát az sem a régi. Itt-ott egy két árús, sétálgató emberek. Gondoltam kimegyek még az Ecserire, de inkább elengedtem.