Azt hiszem, hogy igazán vétek lenne ennek a témának nem nyitni topicot...
A keresztény vallások egy olyan Pál (Saul rabbi) által kitalált elképzelésre épülnek, ami természetellenes és nonszensz. Nevezetesen a Názáreti Jézus "feltámadása".
Egyetértünk, Jézus mondta: Én vagyok az Út az Igazság és az Élet. Én is kutatok, csak én gyakorlatban, az életemben kutatom Jézus tanításainak a megvalósulását.
A Tízparancsolat feltehetően Ezsdrásnak köszönhető, hisz ő és beavatott társai hozták létre az ószövetségi legendákat a babiloni száműzetés után.
A telavivi egyetem régészéti intézetének igazgatója, Israel Finkelstein professzor szerint a Salamon királynak tulajdonított Első Templom se létezett...
Bedrogozott Mózesnek köszönhető a Tízparancsolat? 2008. március 6.
Lehetséges, hogy Mózes pszichedlikus drogok hatása alatt volt, amikor lehozta a törvénytáblákat a Szináj-hegyről - feltételezi egy izraeli pszichológia professzor. A mennydörgés, villámlás és trombitaharsogás, amelyről Mózes második könyvében az olvasható, hogy a Szináj-hegy felől jött, lehet, hogy csupán hallucináció volt, amely a megváltozott tudatállapot terméke - hívta fel a figyelmet Beni Sanon, a jeruzsálemi Héber Egyetem munkatárs. Szerinte a zsidók vezetője ugyanígy csak a módosult tudatállapotnak köszönhette, hogy korábban lángolni látta a csipkebokrot.
A Time and Mind című brit szakfolyóiratban Sanon azt írta, hogy két növény, amely a Sínai-fészigeten honos, ugyanazokkal a pszichoaktív molekulákkal rendelkezik, mint a perui varázslók által különféle növényekből ősidők óta készített ayahuasca nevű hallucinogén főzet.
Sanon azt is megvallotta, hogy jól ismeri az ayahuasca hatását, mivel azt már legalább 160-szor kipróbálta különböző helyeken és helyzetekben. Állítása szerint a Közel- és Közép-Keleten honos szíriai rutafű (Peganum harmala) ősidők óta ismert a zsidók körében mágikus és gyógyító hatásáról.
Éppen ezért a kutató azt feltételezi, hogy Mózesnek a hegyre tett időtlen utazása valójában csak saját tudatalattijában játszódhatott le, és lehetséges, hogy nem volt szó semmilyen természetfeletti eseményről.
Klauskám én Erdős Péter bíborosnak írtam egy, az evangéliumban lévő fordítási hiba ügyében, nekem sem válaszolt. Lelke rajta. Majd Iván Gáborral szépen bepereljük. Aztán nézhet.
--Ez egy hosszú és vérrel öntözött folyamat volt. Kérdezd meg például a dél-amerikai indiánokat, hogy miért nem a saját ősi isteneikben hisznek... Ha életben akartak maradni, vagy azt akarták, hogy a leszármazottaik megmaradjanak, hát bizony lelkes hívekké kellett válniuk...--
Klauskám nyitott kapukat döngetsz, mindezt én is tudom, de a múltat nem lehet megváltoztatni. Benedek pajtásnak írj, hogy kérjen bocsánatot az indiánok leszármazottaitól, ha ők igényt tartanak rá. Én sem indián nem vagyok, sem Benedek.
Más népeket is emlegethettem volna, de hisz Te is tudod. XVI. Benedek pápának, akkoriban még Ratzinger bíborosnak elküldtem a német nyelvű tanulmányomat, de se a tanulmányt nem kaptam vissza, se válasz nem érkezett...
Még egy főpaptól nem kaptam választ a levelemre, az pedig Bécs érseke volt, Schönborn bíboros...
--Én nem vagyok arról meggyőződve, hogy a Biblia erre alkalmas lenne.--
Klauskám az arany azért olyan drága és értékes, mert sok haszontalan kőzetből, a meddőből kell kibányászni. Jézus tanítása azért értékes nekem, mert kibányásztam a körítésből, ami számomra meddő.
Na meg azért is, mert időnként manipulálják az árát, mint ahogyan az elmúlt időben is tették...
Mint ahogyan már írtam, a Jézusnak tulajdonított tanítások felemelőek és szépek, követendőek, de sajnos nem a győztes vallása...
--aki vaspálcával fogja a népeket kormányozni--
Hujjjujujuj
Ez egy jelképes bibliai meghatározás, de nem árad belőle a melegség valahogy... Szóval nem valami bizalomgerjesztő... De aki ismeri hozzá az ószövetségi legenda elképzeléseit, az nem hinném, hogy rózsaszínűnek láthatja a jövőt...
Ez egy hosszú és vérrel öntözött folyamat volt. Kérdezd meg például a dél-amerikai indiánokat, hogy miért nem a saját ősi isteneikben hisznek... Ha életben akartak maradni, vagy azt akarták, hogy a leszármazottaik megmaradjanak, hát bizony lelkes hívekké kellett válniuk... Klauskám nyitott kapukat döngetsz, mindezt én is tudom, de a múltat nem lehet megváltoztatni. Benedek pajtásnak írj, hogy kérjen bocsánatot az indiánok leszármazottaitól, ha ők igényt tartanak rá. Én sem indián nem vagyok, sem Benedek.
Maradok a pörköltnél, és a csinos hölgyeknél. Ma is jól elbeszélgettem a Lidl-ben a pénztárosnővel, elmondtam, hogyan készítem az édes-savanyú halat ő meg beleszőtte a beszélgetésbe, hogy egyedül él. Én a szerelem kutatója vagyok, de saját módszereimmel dolgozom:)
--Én nem kifejezetten a babona részére céloztam, hanem inkább arra, hogy alkalmas tömegek félrevezetésére bizonyos földi dolgokkal kapcsolatos célok elérése érdekében...--
Csak azt lehet félrevezetni, aki hagyja magát.
Ez egy hosszú és vérrel öntözött folyamat volt. Kérdezd meg például a dél-amerikai indiánokat, hogy miért nem a saját ősi isteneikben hisznek... Ha életben akartak maradni, vagy azt akarták, hogy a leszármazottaik megmaradjanak, hát bizony lelkes hívekké kellett válniuk...
--Egy kutató nem hisz, hanem keres, ellenőriz, bizonyít, cáfol...--
Hát én csak olyan mértékben vagyok kutató, hogy a gulyáslevesben kutatom a húsdarabokat. Meg az utcán a csinos hölgyeket.
Mind a kettő nagyon lényeges dolog! Néha több haszonnal jár, mint némely kutatás...
Én nem vagyok arról meggyőződve, hogy a Biblia erre alkalmas lenne.
Klauskám az arany azért olyan drága és értékes, mert sok haszontalan kőzetből, a meddőből kell kibányászni. Jézus tanítása azért értékes nekem, mert kibányásztam a körítésből, ami számomra meddő.
Én nem kifejezetten a babona részére céloztam, hanem inkább arra, hogy alkalmas tömegek félrevezetésére bizonyos földi dolgokkal kapcsolatos célok elérése érdekében...
Csak azt lehet félrevezetni, aki hagyja magát.
Egy kutató nem hisz, hanem keres, ellenőriz, bizonyít, cáfol... Hát én csak olyan mértékben vagyok kutató, hogy a gulyáslevesben kutatom a húsdarabokat. Meg az utcán a csinos hölgyeket.
Egy vallás-filozófia fórum arra való, hogy ne csak a keresztény hittel foglalkozzon az ember, hanem ennek eredetével is, az ószövetségi legendák tanításaival.
Klauskám tőlem azzal foglalkozol amivel akarsz, én a magam nevében beszéltem.
Egy kutató igyekszik ezen ellentmondásokat feltárni és magyarázni... Klaus te kutató vagy, én meg vándor...
--Akinek minden az ölébe hullott és szenvedések nélkül élte le az életét, az szerintem lelkileg nem tud felemelkedni.--
Na látod, magad is oda jutsz, hogy a szenvedésre is szüksége van az embernek. ha nem így lenne, (szerintem) Isten nem engedné, hogy szenvedjünk.
Melyik "Istenre" gondolsz?
Erre?
Ezekiel könyve, 9 3. Izrael Istenének dicsõsége a kerubokról, ahol volt, a templom küszöbéhez szállt. Ekkor a fehér ruhába öltözött férfit hívta, akinek íróeszközök voltak az oldalán, 4. és így szólt hozzá: "Járd be a várost, járd be egész Jeruzsálemet, és jelöld meg kereszttel azoknak az embereknek a homlokát, akik siránkoztak és bánkódtak a szörnyûségek miatt, amelyeket mûvelnek benne." 5. A többieknek meg ezt mondta a fülem hallatára: "Menjetek utána, járjátok be a várost és pusztítsátok! Ne nézzetek rá irgalommal és ne könyörüljetek rajta! 6. Öreget, ifjút, szüzet, gyereket és asszonyt egyaránt öljetek meg, és irtsatok ki mindenkit! Akinek azonban kereszt van a homlokán, azt ne bántsátok! Szentélyemmel kezdjétek!" Megkezdték tehát a véneken, akik a templom elõtt voltak. 7. És így szólt hozzájuk: "Tegyétek tisztátalanná a templomot, töltsétek meg halottakkal az udvarokat, induljatok!" Azok elindultak, bejárták a várost és pusztítottak.
Az én könyvem sem lett világhírű bestseller, hát tudomásul veszem, és kész. Lehet, hogy posztumusz leszel majd világszerte ismert, sose lehet tudni. Sok nagy ember lett csak halála után világhírű.
Nem a soha be nem váltható túlvilági ígéretekre várok, se pedig a halál utáni hírnévre...
--vallás-filozófia kérdésekkel kapcsolatos dolgok ütköztetése felsőbb szinteken, azaz az illetékesekkel--
Hát én sajna nem vagyok illetékes, főként nem magasabb szinten.
De közvetítő még lehetsz közvetett úton... Ki tudja...
--így médiumok támogatásának a hiányában a fórumokon tevékenykedem jelenleg...--
Klauskám! Amire szüksége van a világnak, azt meg is kapja, Jézus tanítását, ha régi tömlőbe vegyítve is, de a világon a legnagyobb példányszámban nyomtatják, és terjesztik. Gyümölcséről ismerni meg a fát.
Én nem vagyok arról meggyőződve, hogy a Biblia erre alkalmas lenne. Az, hogy mekkora a terjesztési példányszám, az bizony még nem jelenti azt, hogy ez a valóságtartalmával van egyenes arányban... A Bibliában két teljesen eltérő "gyömülcsfáról" van szó, ahol az egyik az ószövetségi legendákban hívőkert hivatott táplálni itt a földön, a "másik fa" pedig a soha be nem váltható túlvilági ígéreteivel szándékozik jóllakatni a híveit a "túlvilágon"... A kettő ugyan logikusan kiegészíti egymást, de felmerülhet a kérdés, hogy vajon valakik nem lettek "véletlenségből" félrevezetve?...
http://www.nai-israel.com/israel/articel/default?asp?CatID=3&ArticleID=141 (Sajnos már nem elérhető!) Das zweifache Erscheinen des Messias (Kommen und Wiederkommen) wird im Judentum als "Messias ben Josef" und "Messias ben David" bezeichnet. Das erste Kommen gilt den Nichtjuden, so wie Joseph in Ägypten als "Messias ben Joseph" zuerst den Heiden zum Heiland wurde, um hinterher bei seinem zweiten Kommen als "Messias ben David" zu seinen Brüdern, den Juden zu kommen. So wie die Juden nur den irdischen Messias im Blick haben, so haben die Christen nur den spirituellen Messias im Sinn, dabei gehören beide zusammen. --A kétszeres megjelenése a Messiásnak (jövetele és újrajövetele) a zsidóság által "Messiás-József Fia" és "Messiás-Dávid Fia"(Immanuel) lesz megjelölve. Az első jövetel a nemzsidóknak érvényes, így József Egyiptomban, mint "Messiás- Joseph Fia" először lett a hitetlenek üdvözítője, utána az Ő második jövetele (*Krisztus), mint "Messiás-Dávid Fia" az Ő testvéreihez, a zsidókhoz jön. Így a zsidók részére a földi Messiás van kilátásban, a keresztényeknek csak a spirituális Messiás a fontos, pedig ezek összetartoznak.--
http://www.nai-israel.com/israel/articel/default?asp?CatID=41&ArticleID=117 (Sajnos már nem elérhető!) Jesus oder Immanuel? Doch bleiben wir bei der Frage: Immanuel oder Jesus? Hat Gott im Nachhinein den Namen des Messias von Immanuel auf Jesus abgeändert? Nein, Gott hat nichts nachgebessert, sondern diese beide Namen waren schon immer im Heilsplan Gottes verankert. Mit diesem sanftmütigen Messias unter dem Namen Jesu kann das jüdische Volk nichts anfangen, denn es wartet auf den verheißener Messias mit Namen Immanuel, der mit eisernem Stab die Völker regieren wird (Offenbarung 12,5; 19,15). --Jézus vagy Immánuel? De maradjunk a kérdésnél: Immánuel vagy Jézus? Megváltoztatta Isten utólag a Messiás nevét Immánuelről Jézusra? Nem, Isten nem javított utána, hanem már mind a két név le volt horgonyozva Isten megváltástervében. Ezzel a Jézus nevű jámbor Messiással a zsidó nép nem tud mit kezdeni, hanem az Immánuel nevű megígért Messiásra vár, aki vaspálcával fogja a népeket kormányozni (Jelenések könyve 12,5; 19,15).--
Jelenések könyve 12,5 Az asszony fiúgyermeket szült, aki vasvesszővel legeltet minden népet. A gyermek elragadtatott az Istenhez, az ő trónusához, 19,15 Szájából éles kard jött ki, hogy megverje vele a népeket: mert ő vasvesszővel fogja pásztorolni őket, és fogja taposni a mindenható Isten búsult haragjának borsajtóját.
Az én könyvem sem lett világhírű bestseller, hát tudomásul veszem, és kész. Lehet, hogy posztumusz leszel majd világszerte ismert, sose lehet tudni. Sok nagy ember lett csak halála után világhírű.
--A hit egy olyan manipulálható valami, amit sajnos a történelem folyamán rátermett emberkék ki is használtak.--
Így is meg lehet fogalmazni. Én azt mondom, eszköz, ami használható bármire. Lehet vakhit, sötét babona, naivitás, lehet felemelő, erőt adó, gyógyító hit.
Én nem kifejezetten a babona részére céloztam, hanem inkább arra, hogy alkalmas tömegek félrevezetésére bizonyos földi dolgokkal kapcsolatos célok elérése érdekében...
--Van egy találó másik közmondás (német): "Vertrauen ist gut, Kontrolle ist besser", azaz "a bizalom jó, de az ellenőrzés jobb"--
Klaus túlságosan be akarod biztosítani magad, félsz a hittől. A hit bizonyos mértékig kockázat is, és aki mer, az nyer. Bátraké a szerencse!
Egy kutató nem hisz, hanem keres, ellenőriz, bizonyít, cáfol...
--Az viszont megint más kérdés, hogy megengedhetőek-e az etikailag ellenkező tanítások gyakorlása, melyek kárt okoznak esetleg másoknak?...--
Tiltsd meg, ha szerinted nem megengedhető. Én a magam hitével foglalkozom, hogy abból erőt merítsek, és aki tanácsért fordul hozzám, annak napi gyakorlati tapasztalataimat adom át ezzel kapcsolatban. Hogy ezen kívül ki kinek mit tanít, az nem az én ügyem, az az ő ügye, illetve az ő ügyük. Hivatlan prókátornak ajtó mögött ahelye.
Egy vallás-filozófia fórum arra való, hogy ne csak a keresztény hittel foglalkozzon az ember, hanem ennek eredetével is, az ószövetségi legendák tanításaival. A keresztények számára "Szentírás"-ként kezelt Biblia két egymásnak homlokegyenest ellenkező etikai tanítást sugall a hívő tömegek felé, elhitetve velük, hogy az ószövetségi legendák kegyetlen, véreskezű "Istene" azonos lenne a nekik propagált "szeretet Istenével"... Egy kutató igyekszik ezen ellentmondásokat feltárni és magyarázni...
vallás-filozófia kérdésekkel kapcsolatos dolgok ütköztetése felsőbb szinteken, azaz az illetékesekkel
Hát én sajna nem vagyok illetékes, főként nem magasabb szinten.
így médiumok támogatásának a hiányában a fórumokon tevékenykedem jelenleg...
Klauskám! Amire szüksége van a világnak, azt meg is kapja, Jézus tanítását, ha régi tömlőbe vegyítve is, de a világon a legnagyobb példányszámban nyomtatják, és terjesztik. Gyümölcséről ismerni meg a fát.
Milyen alapon lehetsz biztos a soha be nem váltható túlvilági ígéretekben? A hited biztossá teszi szerinted?
Látod Kalus? Ezt nem tudod te. Félsz kockáztatni, be akarod biztosítani magad, előbb adják oda a nyereményt, biztosan, majd utána megveszem a lottót. De ez nem így működik.
Én biztosra veszem bizonyíték nélkül, kockáztatok, akár a rulettben. Csak ennél igazából nincs veszítenivalóm, mert ha halálom után kiderül, hogy nincs tlvilág, sé nincs Isten, akkor na bumm, hiába hittem, hiába voltam nyugodt és kiegyensúlyozott, kit izgat? Ha már nem vagyok, nem is izgat semmi. És most, amikor vagyok, most sem izgat semmi. Mert azt hiszem, hogy van Isten, aki szeret, és a hajam szálát is számontartja. Ez a hit ad nekem annyi erőt, hogy másokba is lelket tudok önteni Klaus.
A jóba vetetett hit,
Ez a legnagyobb naivitás. A jó öntartalom nélküli fogalom, gumiparagrafus, mindenki másképp értelmezi. Én semmit sem etszek jóságból, mindig a magam hasznát és kedvét keresem. Az már külön dolog, hogy én is jobban érzem magam, ha valakibe lelket öntök,ha valakin segítek. Hogy nem lehetek maradéktalanul boldog, ameddig egyetlen szenvedő is van a Földön, mert érzem a másik szenvedését is. De ez nem jóság, ez empátia, ez egy adottság, ennek a jósághoz semmi köze.
A hit egy olyan manipulálható valami, amit sajnos a történelem folyamán rátermett emberkék ki is használtak.
Így is meg lehet fogalmazni. Én azt mondom, eszköz, ami használható bármire. Lehet vakhit, sötét babona, naivitás, lehet felemelő, erőt adó, gyógyító hit.
Van egy találó másik közmondás (német): "Vertrauen ist gut, Kontrolle ist besser", azaz "a bizalom jó, de az ellenőrzés jobb" Klaus túlságosan be akarod biztosítani magad, félsz a hittől. A hit bizonyos mértékig kockázat is, és aki mer, az nyer. Bátraké a szerencse!
Az viszont megint más kérdés, hogy megengedhetőek-e az etikailag ellenkező tanítások gyakorlása, melyek kárt okoznak esetleg másoknak?...
Tiltsd meg, ha szerinted nem megengedhető. Én a magam hitével foglalkozom, hogy abból erőt merítsek, és aki tanácsért fordul hozzám, annak napi gyakorlati tapasztalataimat adom át ezzel kapcsolatban. Hogy ezen kívül ki kinek mit tanít, az nem az én ügyem, az az ő ügye, illetve az ő ügyük. Hivatlan prókátornak ajtó mögött ahelye.
"Nem volt leányálom, de jó volt akaraterőfejlesztőnek."
Az élet megpróbáltatásai lelki szinten is fejlesztik az embert. Akinek minden az ölébe hullott és szenvedések nélkül élte le az életét, az szerintem lelkileg nem tud felemelkedni.
"A hit is olyan, mint a kés, bármire lehet fordítani. Sztálin atyuskában is hittek, szinte istenítették."
Szerintem csak azok, akik a haszonélvezői voltak terrorjának. A sokmillió áldozata és az átlagember feltehetőleg nem "Istennek" tartotta, hanem az ellenkezőjének.
Mint írtam, nagyon lényeges a hit és kívánok neked továbbra is minél erősebbet és kitartást! Az hiszem, hogy ebben a kérdésben nem vagyunk megfelelő vitapartnerek, mert az én célom nem a rászoruló emberek hitének a megingatása, hanem kizárólagosan vallás-filozófia kérdésekkel kapcsolatos dolgok ütköztetése felsőbb szinteken, azaz az illetékesekkel. Mivel ugye süket fülekre talál az ember, így médiumok támogatásának a hiányában a fórumokon tevékenykedem jelenleg...
Milyen alapon lehetsz biztos a soha be nem váltható túlvilági ígéretekben? A hited biztossá teszi szerinted? A jóba vetetett hit, az más kérdés, de erről korábban már írtam.
A hit egy olyan manipulálható valami, amit sajnos a történelem folyamán rátermett emberkék ki is használtak. Erre jó a közmondás, hogy "hinni csak a templomban szabad..." Ez hasonló a bizalomhoz. Ha egyszer rájön az ember, hogy átejtették, az a bizalom bizony megrendült... Van egy találó másik közmondás (német): "Vertrauen ist gut, Kontrolle ist besser", azaz "a bizalom jó, de az ellenőrzés jobb"
Nem az unokákra kell apellálnunk, hanem úgy kell alakítani a jelenünket, hogy ne ilyen sors várhasson rájuk.
A feltételezett történelmi Jézus tanításai ellen nekem semmi kifigásom, hisz annak a praktizálása nem tesz kárt a másiknak... Az viszont megint más kérdés, hogy megengedhetőek-e az etikailag ellenkező tanítások gyakorlása, melyek kárt okoznak esetleg másoknak?...