Keresés

Részletes keresés

egy hazafi Creative Commons License 2024.01.18 0 0 82640

Aha. Úgy látom, nagyon jól értesült vagy ezekről az elmeorvosi és betegségi dolgokkal kapcsolatban - nem zárom ki, hogy elszenvedő alanya vagy ennek.

 

"Illenről bármely magyar képviselő beszélhet az EU parlamentben.

A hallgatósága (képviselő társasága) 99%-a kivonul de mondhatja."

 

Ezt te saját szemeddel láttad már, vagy csupán a hangok illetve a látomások a fejedben tudatták veled?

Érdekes, hogy az EU parlament képviselőinek 99%-át nem érdekelné a magyar területi vita, de akkor gondolom ezt azt is jelentené, hogy szabad kezet kapunk a lerendezésére, nemde?

Előzmény: trizs77 (82639)
trizs77 Creative Commons License 2024.01.18 0 0 82639

Én azt nem értem, hogy nemzetközi szinten a magyar politika miért nem beszélhet nyíltan Trianonról és annak jóvátételi módjairól? Utálnak minket, vagy mi van? Valami rosszat tettünk? Ezesetben bocs, hogy élünk...

De ha más országokban van annyi önbecsülés, hogy felvetik határmódosítási igényeiket, akkor engedtessék már meg nekünk is, hogy szót emeljünk a minket ért igazságtalanságok ellen - elvégre "csak" a hazánk 2/3-áról van szó,

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Illenről bármely magyar képviselő beszélhet az EU parlamentben.

A hallgatósága (képviselő társasága) 99%-a kivonul de mondhatja.

A levezető elnöknek bent kell maradnia.

A számára biztosított felszólalási időt megkapja.

 

Mondhat olyan amit írtál és mondhat ennél csúnyábbat.

A teremőrökön kivül egy fő fog még bemenni hallgatni őt : A területileg (kerületileg) illetékes kórház elmeorvosi szakosztályának ügyeletes orvosa.

A doktor hozzá nem szól egy kukkot se.

Meg se érinti.

Csak végig hallgatja.

Fehér köpenyre, amire jól olvashatóan van rá hímezve, hogy Elmeorvosi Osztály.

Előzmény: egy hazafi (82635)
trizs77 Creative Commons License 2024.01.18 0 0 82638

Antall gyorsan megkötötte az ukrán-magyar alapszerződést, vajon miért?

 

--------------------------------------------------

 

Mert Antallt, az akkori FKgP-t és a FIDESZ egy Mark Palmer nevű ember fizette közvetlenül.

Elég nyiltan.

Nem is titkolták.

 

Ő járt a parlamentben és utasította akit csak tudott.

Amolyan kicsi helytartó volt.

Pont azt csinálta ami ellen most szuverenitás Védelmi Hivatalt állít fel Viktor.

 

Azokat a tevékenységeket tiltják be most ami felemelte, nyerni segítette őket akkor.

Küjföldi pénz források, eszközök, párépítés külső szakértőkkel, párt infrastruktúrák létrehozása külföldöl jövő  pénzből választási kampányok külföldi pénzből való finanszírozása.

 

Ennek árnyékában a környező országokban megkötött alapszerződések csak magány, segéd dokumentumok lettek, csak azt biztosították/biztosítják, hogy a vazalussá tett új országocskák az új nagyhatalom engedélye nélkül egymással nem kakaskodhatnak .

 

Erre viszont jók ezek a szerződések, mert időről-időre a picurkák kígyót-békát kiabálnak egymásra de fegyveres harccal, pláne nem határrevízióval nem borzolják a nagyhatalmi előszobák rendjét.

 

 

Előzmény: Laja73 (82636)
egy hazafi Creative Commons License 2024.01.18 0 0 82637

Igen, ez így van sajnos.

Van itt ez a YouTube videó Jeszenszkyékkel: https://youtu.be/xBfDqhKaZoI

Az a címe, hogy: "A miénk lehetne Kárpátalja???"

Ebben mossa kezeit az idősebb Jeszenszky, hogy azt mondja: Az alapszerződésekbe a németek tetették bele a területekről való lemondást, hogy az ő éppen akkori újraegyesülésük elfogadhatóbb legyen, blablabla...

Könyörögöm, a mi alapszerződésünkbe mióta ugathatnak bele akár németek, akár mások???!!! És hogy lehet annyira zakkant egy magyar kormány, hogy szó nélkül tűri és elfogadja ezt, hogy más ország határozza meg azt, hogy mi kerül bele egy harmadikkal kötendő alapszerződésbe? Ez a magyar függetlenség és önállóság súlyos megcsúfolása!

Mondjuk a fiacskája, az ifjabb Jeszenszky is megéri a pénzét, mikor azt mondja benne, hogy a magyar revizionizmus feléledésére a Kisantant összezárna és gáncsoskodna velünk szemben pl. a nekünk szóló támogatások megtorpedózásával.

Kérdem én, mikor zárt össze legutóbb a Kisantant a magyar revizionizmus miatt? Még az 1920-30-as években sem tudták megakadályozni, hogy kölcsönökhöz jussunk és hogy másokkal kereskedhessünk, nemhogy még napjainkban, amikor már olyan globalizált a világ, hogy ezzel önmaguknak is kárt okoznának.

Ennyit róluk. De azért az antalljóskás meg vármegyés pólóiban jól érzi magát. Annyit is érnek az ilyenek; bazári majomkodni jól tudnak.

Előzmény: Laja73 (82636)
Laja73 Creative Commons License 2024.01.18 -1 1 82636

A nyugat érdeke, hogy itt ne legyen konfliktus, ez részükről érthető. De nyilván nem ők döntik el. A probléma az, hogy kutyák vagyunk. Nekünk megmondják, mit szabad, és elfogadjuk. 

 

Semmi sem változott az elmúlt 100 évben. 

 

A bolsevizmustól is féltek, nyilván, mint a tűztől, de amikor Kun Béci bevonult Felvidékre, a Nyugat felajénlotta neki, hogy elismerik a hatalmát, ha visszavonul csonkaországba.

 

Horthy meg eleve úgy lett vezető, hogy vállalta, aláírja a csonkítást.

 

Antall gyorsan megkötötte az ukrán-magyar alapszerződést, vajon miért?

 

A szoci kormányokat nem kell ugye említeni.

 

Orbán szépen kivezette az irredentizmust a közbeszédből és megmaradt a kunbélai keretek között.

 

 

Egy vagy két vezető még lehet balszerencse de hogy száz éve ilyenek vezetik az országot, az a népről is elmond mindent. 

Előzmény: egy hazafi (82635)
egy hazafi Creative Commons License 2024.01.18 0 0 82635

Én azt nem értem, hogy nemzetközi szinten a magyar politika miért nem beszélhet nyíltan Trianonról és annak jóvátételi módjairól? Utálnak minket, vagy mi van? Valami rosszat tettünk? Ezesetben bocs, hogy élünk...

De ha más országokban van annyi önbecsülés, hogy felvetik határmódosítási igényeiket, akkor engedtessék már meg nekünk is, hogy szót emeljünk a minket ért igazságtalanságok ellen - elvégre "csak" a hazánk 2/3-áról van szó, meg ami ennek elszakításával járt: magyarok tízezreinek leölése, elüldözése, milliónyi honfitársunk elnyomó uralom alá kerülése, az ország gazdasági lehetőségeinek beszűkülése, geopolitikailag súlytalanná válása, stb.

Ám érdekes, hogy amikor alkalmak jönnének ezek kimondására (pl. nemzetközi találkozók vagy Trianon 100. évfordulója), akkor feltűnően nagy a hallgatás.

Szóval mi lehet a helyzet Trianon kérdésével kapcsolatban?

Előzmény: Laja73 (82634)
Laja73 Creative Commons License 2024.01.18 -1 1 82634

Mondjuk ez is viszonylagos, hogy ki a szélsőséges. Ha a tudósokból indulok ki, nekik tudni kéne, hogy Magyarországot putyinista módra szállta meg az ellenség és a mai napig ezek a határok érvényesek. A román határ például azért, mert ott egy "fontos" vasútvonal húzódott. De elképzelhető, hogy egyes falvak azért vannak Romániában, mert szépen termett a napraforgó. 

 

Nagy áldozatok árán (náci szövetség Romániával és Németországgal) korrigálták ezt a súlyos agressziót de Sztálin megint ránkeresztette a románokat.

 

Sztálin ugyebár tömeggyilkos volt, egyesek szerint durvább, mint Hitler.  

 

Számomra az a szélsőséges, aki erről nem hajlandó beszélni. Ami apolitikusokat illeti a rendszerváltás óta, esetüökben egyenesen hazaárulásról beszélhetünk. Ilyen erővel a focimeccsen is szurkolhatna bárki a románoknak. Hiszen nem tilos. De ez az igazi szélsőség, nem a teljesen természetes igény, hogy ami magyar, az a magyaroké legyen. Gólt is mi rúgjunk, és a románok sírjanak. 

Előzmény: trizs77 (82631)
trizs77 Creative Commons License 2024.01.17 0 0 82633

Az Európai Parlament (EP) 496 igen szavazattal, 70 ellenszavazattal és 64 tartózkodással elfogadta azt az állásfoglalást, amelyben megkérdőjelezik Szlovákia képességét a korrupció elleni küzdelemre és az uniós költségvetés védelmére, amennyiben elfogadják a büntető törvénykönyv Robert Fico új kormánya által javasolt reformját, áll az EP közleményében.

 

------------------------------------------------

 

Állásfoglalás ?

 

Annyit ér lószarnak a veréb csipés.

Eklatáns Béla Creative Commons License 2024.01.17 0 0 82632
Előzmény: JAWA SK/CZ (82630)
trizs77 Creative Commons License 2024.01.17 0 0 82631

Szélsőségre vagy szélsőségesekre szükség van.

Minden országban.

Segéd pontok.

 

Az Ő létük segítségével tudja az átlag, más szóval a választásra jogosult pozícionálni saját magát.

Ez fontos.

 

Mivel a választásra jogosultak többsége egyetlen országban sem a tudós klub rendes tagja, ezért hasznos a szélsőség mert az átlag őket hallgatva, olvasva legalább annyit el tud dönteni még a saját szintjén is , hogy :

      - Ezt nem.

      - Őket nem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: egy hazafi (82629)
JAWA SK/CZ Creative Commons License 2024.01.17 -2 0 82630

lna, hogy bármilyen Szlovákia is jöjjön letre...igen ez CSehszlovakia-megalakulasabol nagyon pozitiv iranyt vett,es igy maradt fenn a orszag kilepve a feudalis rendszerbol:))

 A 1867-evbe folyt a ugynevezett Magyarositas,romlottak a szocialis es politikai feltetelek a szlovak nemzeti iranyvonalat kepviselok uldozve voltak,es vegul a szegenyseg,miazt kompenzalta a federacio-megalakulasa.igy tehat a Fico-es Orban-ur kozotti kezfogast bizonyos mertekkel kell kezelni a latszat kapcsan,nem kell behodolni,a hatteri mullt esemenyei ott vannak ez a fontos:))🇨🇿🇸🇰=CS

Előzmény: egy hazafi (82629)
egy hazafi Creative Commons License 2024.01.17 0 0 82629

Ha már szélsőségek: Szlovákia léte a magyar Felvidéken az maga a szélsőség. Meg ahogy ezt egyes kortárs hazai politikusok milyen elnézően kezelik.

Más országok bezzeg nem hagyták volna, hogy bármilyen Szlovákia is jöjjön létre a területükön, elég, ha csak a görög példára gondolunk, akik Macedónia léte és neve miatt voltak annyira kiakadva, hogy végül azon ország a nevét Észak-Macedóniára volt kénytelen változtatni.

 

"A SZÉLSŐSÉGEK MEG MENJENEK A 3,14ÁBA."

 

Juj, erre a határozott felkiáltásra biztosan el is mennek.

És gondolom, te akarod meghatározni hogy itt mi a szélsőség. És azt is gondolom, hogy szerinted mindazok, akik Trianon jóvátételét, a határrevíziót, nagyobb, erősebb, gazdagabb és jelentősebb Magyarországot akarnak.

Hát eljutott mára a Fidesz a régi önmagához, mikor kivonult a parlamenti Trianon-megemlékezésről. Szégyen.

Előzmény: Képtelenségtelenítő (82623)
barkasarja Creative Commons License 2024.01.17 -1 0 82628

Jujj, egyem a szívét a kis hájpacninak!

Milye aranyos, szinte már szerelmes, odaadó mosollyal nézi a tót medvét. Fúj, undorító!...

Előzmény: Képtelenségtelenítő (82626)
Laja73 Creative Commons License 2024.01.17 -2 1 82627

Miért kellett volna ÉLŐBEN adni, hogy egy levitézlett bűnöző újra megszerezte a hatalmat egy kis országban? Fordítva ez már érdekesebb, hiszen Orbán Európa fekete báránya, a Putyinnal kezet fogó brüsszeli pénzből meggazdagodó igazi hájjal kent politikus. Persze hogy élőben adták a nagy nyalifalit.

 

Nyilván már elfelejtették (meg a fideszesek is), hogy Orbán a szemétdombra küldte a benesdekrétumokat, Fico meg törvényben erősítette meg. Ha van két politikus, aki kezet se kéne fogjon, az Fico és Orbán. Ehhez képest látjuk, mi zajlik.

 

Majd ha ezt a választók többsége is egyszer észreveszi (lehet, hogy soha), akkor lesz itt majd valamiféle tétje a választásoknak.

 

Addig marad Szlovákia és Magyarország is brüsszeli lélegeztetőgépen életben tartott nyomorult gyarmat, megfelelő brüsszelből irányított vezetőkkel, akik sikeresen hülyítik választóikat az ellenkezőjének látszatával.

Előzmény: merigazoi (82620)
Képtelenségtelenítő Creative Commons License 2024.01.16 -3 1 82626

Előzmény: JAWA SK/CZ (82625)
JAWA SK/CZ Creative Commons License 2024.01.16 -1 0 82625

🇸🇰🇭🇺🇨🇿.👍

Előzmény: Képtelenségtelenítő (82623)
Képtelenségtelenítő Creative Commons License 2024.01.16 -2 1 82624

Ballik izadság nem szükséges ebben a topicban.

Előzmény: martinaxe7 (82616)
Képtelenségtelenítő Creative Commons License 2024.01.16 -2 0 82623

Úgy van kedves szomszéd.

Leszünk mi még jó szomszédok !!!

Hajrá magyarok !       Hajrá szlovákok !

 

A SZÉLSŐSÉGEK MEG MENJENEK A 3,14ÁBA.

 

Előzmény: JAWA SK/CZ (82612)
JAWA SK/CZ Creative Commons License 2024.01.16 -1 0 82622

Nem problema a TA-3-as es a CSeh-CT24-szinten sugarozta,:)

Előzmény: merigazoi (82620)
merigazoi Creative Commons License 2024.01.16 -1 0 82621

*szlovákiai magyar hírportál

 

 

és más esetekben is észrevettem, h a magyar média sunnyog.

 

vannak olyan helyzetek, amikor azonnal kell hírt adni (ez most nem az, de itt sincs teljeskörű tájékoztatás. de olyan eset egy földrengés, egy terrorakció stb...)

 

 

alkalmatlanok vezetik a tévéket. kíváncsi leszek mi lesz ha életbevágó lesz nem a naprakész, hanem percrekész információ...

Előzmény: merigazoi (82620)
merigazoi Creative Commons License 2024.01.16 -1 0 82620

szerintem rohadtul szégyen, h egyetlen magyarországi tévé se volt képes élőben leadni a sajtótájékoztatót. (ez is egy szlovákiai hírportál, amit a youtube-ról linkeltél)

 

aztán az történik, h az egyes tévéműsorok egy-egy mondatot kivesznek és azon témázgatnak (a többi meg elsikkad)

 

a szlovákiai hírtévé, a ta3 élőben adta... (és azok amúgy liberálisok)

Előzmény: Eklatáns Béla (82617)
trizs77 Creative Commons License 2024.01.16 -1 0 82619

Arra az egyezményre gondolsz, amely kimondja, hogy az államhatárok a felek kölcsönös megegyezésével megváltoztathatók?

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Megvárjuk ezt a kölcsönös megegyezést.

Már nem sok időt kell várni.

Talán csak 60-120-180 évet ?

Előzmény: egy hazafi (82614)
trizs77 Creative Commons License 2024.01.16 0 0 82618

Neked talán Clemenceau az államalapítód?

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Igen.

csütörtökönként együtt sörözünk.

Előzmény: egy hazafi (82614)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2024.01.16 0 0 82617

Orbán - Ficó találkozó Budapesten:

 

https://youtu.be/tj2IsyxQm20?si=voOtZbQfBEASSmOC ...

martinaxe7 Creative Commons License 2024.01.16 -2 0 82616

Fico Orbánnak: „Kedves Viktor, Szlovákiában rendkívül népszerű vagy a normális emberek között”

 

Szagvélemény is van a zemberekről???

barkasarja Creative Commons License 2024.01.16 -1 0 82615

"Csodálatos" páros: Döbrögi a tót medvével...

Gondolm Döbrögi elfti alig várja, hogy a ceremónia után végre felelősségre vonja a tót medvét a magyarság továbbra is megoldatlan helyzetével kapcsolatban, megoldást sürgetve. Ja, nem!... 

Előzmény: Rahitiszes (82610)
egy hazafi Creative Commons License 2024.01.16 0 0 82614

"1./ Kell nagyobb Magyarország ?"

 

Miért ne kellene? Neked talán Clemenceau az államalapítód?

 

"2./ Az 1975-ös helsinki egyezményt már felmondta Magyarország, vagy Szlovákia ?"

 

Arra az egyezményre gondolsz, amely kimondja, hogy az államhatárok a felek kölcsönös megegyezésével megváltoztathatók? Tudod, mint a Bécsi Döntések.

Előzmény: trizs77 (82613)
trizs77 Creative Commons License 2024.01.16 -1 1 82613

Így akarsz te nagyobb Magyarországot?

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

1./ Kell nagyobb Magyarország ?

 

2./ Az 1975-ös helsinki egyezményt már felmondta Magyarország, vagy Szlovákia ?

 

 

JAWA SK/CZ Creative Commons License 2024.01.16 -1 1 82612

Pane FICO-a Pane Orban-je vy ste najlepši v celej Europe- jsme svami z CR-🇸🇰🇭🇺🇨🇿..Orban es Fico-uarak,maguk a legjobbak Europa-ban magukkal vagyunk a Cseh-Koztarsasag-bol:)...beindultak a hozzaszolasok:)

 

 

Előzmény: Rahitiszes (82610)
egy hazafi Creative Commons License 2024.01.16 -2 1 82611

Gratulálok, Orbánka! Seggnyalásból jeles. Elérted már a felvidéki magyaroknak járó jóvátételt és bocsánatkérést a kitelepítésekért, kifosztásért? Elérted már, hogy kaphassanak ők is magyar állampolgárságot? Nem? Pedig ez a minimum. Akkor meg mit jópofizol? Így akarsz te nagyobb Magyarországot?

Előzmény: Rahitiszes (82610)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!