Keresés

Részletes keresés

emem Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1586

"Más forrású információk a DNS-ből is származhatnak, legalábbis a DMT / Ayahuasca alanyok beszámolói egy ilyen irányt is felvetettek"


egy betépett drogos, mint mértékadó tudományos információforrás... hááát, elég meredek... 

 

"az egyszerre két helyen jelenlévő, illetve két egymástól függetlennek látszó de egyszerre állapotot váltó neutrínók esete."

 

az Aspect-kísérletben a fotonok polarizációját mérték. ne keverjük ide a neutrínókat: azoknak nem állapotai, hanem típusai vannak, és egymásba képesek átalakulni.

Előzmény: Perzsian (1583)
emem Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1585

értelek én: úgy is mondhatnánk, hogy ez egy "homálytopik" (szándékosan tettem idézőjelbe a kifejezést, nem akartam plagizálni).

Előzmény: Research Fellow of Advanced Trollistics (1582)
Research Fellow of Advanced Trollistics Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1584

Ez nagyszerű. Sokkal tartalmasabb, mint toppantani, és kijelenteni, hogy a fénysebesség álladódsága egy dogma. További alátámogatás nélkül.

 

További jó holofórumozást mindenkinek.

Előzmény: Perzsian (1583)
Perzsian Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1583

Más forrású információk a DNS-ből is származhatnak, legalábbis a DMT / Ayahuasca alanyok beszámolói egy ilyen irányt is felvetettek - mármint, hogy az említett anyag képessé teszi az elmét az ott tárolt, és eddig hulladék DNS-ként kezelt információ dekódolására. Vagy egy "másik" fajta világ információinak a fogadására.

 

A holografikus univerzum szerintem legjobb támogatása az egyszerre két helyen jelenlévő, illetve két egymástól függetlennek látszó de egyszerre állapotot váltó neutrínók esete. Meg talán a holografikus nickeké, bár ha jól látom a böngésző cache tára ezeket képes információként eltárolni.

Előzmény: Research Fellow of Advanced Trollistics (1582)
Research Fellow of Advanced Trollistics Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1582

Tényleg érdekes, annál inkább, mert az eredeti topikleírás is azt veti föl, noha később meglehetősen eredménytelenül támasztja alá, hogy egyes információk se nem az iskolából, se nem az életből szerzett  tudásunból  (???) származnak. Mondhatjuk tehát, hogy bár más nem látta, de eszerint "más nikkektől" (akik aztán eltűntek) is származhatnak információk. Ezzel egyet is érthetek, ilyet napi szinten tapasztalunk, mármint nikkek eltűnését. Azonban a fénysebesség szerepe ebben még mindig nem világos.

Lényeg, hogy fölöslegesen ne hergeljük az olvtársakat. Ebből az Aspect-usból nézzük a dolgot.

Előzmény: emem (1581)
emem Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1581

a holografikus univerzum ideájának egyik alapköve az ún. Aspect-kísérlet, melyről a topikban többször is szó esett. a kísérlet által feltárt jelenség  közvetlenül összefügg a fénynél nagyobb sebesség lehetőségével, lásd Einstein "kísérteties távolhatását".

fentiek fényében a fénynél nagyobb sebességgel összefüggő hírek mindenképpen ontopiknak minősülnek, bár elismerem, hogy a topiknyitó által szorgalmazott témák inkább az akcentussal beszélő fantomlábak felé konvergálnak.

a sárdagasztás elkerülésére vonatkozó kérésedet ezzel együtt elfogadom, annál is inkább, mivel a bejegyzésed abszolút ontopik volt: egy pillanatra mintha egy másik nick hologramját láttam volna a hozzászólásod előtt...

Előzmény: Research Fellow of Advanced Trollistics (1580)
Research Fellow of Advanced Trollistics Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1580

emem

Azt javaslom, hogy miután nagyjából lezajlott ez a neutrínó ügyecske, az ezzel és a fénysebességgel kapcsolatos dolgokat vagy a megfelelő helyen (természetesen ott korlátozás nélkül) , vagy ha mégis ide illik, az összefüggés kellő megvilágításával hozzuk fel. Látom, hogy hogyan került ez ide, és hogy kik hozták, nem te, ez rendben. De ne dagasszuk tovább a sarat.

Lordnak újra bejárása van ide is, úgyhogy semmi akadálya az ontopikolásnak, a Holografikus Univerzum feltárásának.

Előzmény: emem (1577)
emem Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1577

igazad van, teljesen fölösleges, hogy konkrétan érvelj az általános dogmázás helyett, mivel szemmel láthatólag nem tekinted zavaró körülménynek a tényeket. persze lehet, hogy te tudsz valamit, aminek fényében Einstein kijelentései hitvány dogmává satnyulnak. ez esetben teljesen érthető, hogy nem akarod megosztani a tudást: nehogy már valaki beelőzzön téged a Nobel-díjért folytatott versenyben!

Előzmény: Research Fellow of Advanced Trollistics (1575)
Perzsian Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1576

Sorry!

Előzmény: Research Fellow of Advanced Trollistics (1575)
Research Fellow of Advanced Trollistics Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1575

Perzsian

Ha nem vagy képes valami halványan ontopikot is írni, lemondunk a további kattintásaidról.

Előzmény: Perzsian (1574)
Perzsian Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1574

Mivel látom, hogy kitalálsz magadnak dolgokat (amiket nem mondam), és abba kötsz bele, így szerintem meg is hagylak ebben az állapotodban. :D

Előzmény: emem (1572)
horpad Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1573

 

Én mindössze egyetlen kérdésre szeretném megtudni a választ . . . akárkitől . . .

Vajon miért nem sikerült a rádióhullámok terjedési sebességét mindeddig a fénysebesség fölé emelni? Kevés volt a nafta a tápegységben?

( . . . pedig milyen jól jönne a Marssal való kommunikáció során . . . )

- Persze nem örülnék, ha most bárki is a Tesla-hullámokkal jönne elő. – Azokról már réges rég tudjuk, hogy a sebességük végtelen . . . .

 

 

emem Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1572

ja, persze, az én olvasatomban...

a te olvasatodban meg mindenki szembejön az autópályán a gonosz dogmatikus világuralomra törő tudósok beismertették az OPERA csoporttal, hogy mérési hibát vétettek, lemondatták a két vezetőt, és hamis eredmény publikálására kötelezték az ICARUS csoportot, ráadásul már 1987-ben rávették a szupernovát, hogy megtévesztő sebességgel küldje a neutrínóit.

ekkora fantáziával forgatókönyvet is írhatnál.

Előzmény: Perzsian (1570)
emem Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1571

persze. minek kérdezed, ha utána meg is válaszolod?

a 2 kísérlet nem teljesen azonos egyébként, az észlelési metódusban térnek el egymástól:

 

"ICARUS, like OPERA, tracks neutrinos beamed from CERN to Gran Sasso. ICARUS' detector is filled with 600 tons of liquid argon, in contrast to OPERA, which uses solid lead plates interspersed with photographic film."

 

http://www.livescience.com/19118-faster-light-neutrinos-opera-icarus.html

Előzmény: Törölt nick (1566)
Perzsian Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1570

Ja, a te olvasatodban. Rögeszme, stb. tudod. :D

Előzmény: emem (1563)
astronom Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1569

 

 

Tehát Ereditato nem működött együtt az eredmény megváltoztatásába......tehát összeférhetetlen személy.

 

 

Tehát továbbra sincs halvány fogalmad sem a valódi helyzetről, de mindenáron szeretnéd a rögeszméidet alátámasztva látni.....

 

De volt már ilyen a világ történelemben.........

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Előzmény: Rejtélyvadász (1558)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1567

Talán..-információ-gyülés-feszülés-szétrobbanás részecskékké-bomlás-információ-gyülés-fesz..- ?

 

Előzmény: Törölt nick (1529)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1566

De remélem azért nélküle is megismétlik a kisérletet ?

 

"Az ICARUS-csoport pénteken közzétett eredményei egy áprilisra vagy májusra tervezett nagyszabású kísérlet próbájából származnak. Saját kísérletének megismétlését tervezi az OPERA-csoport is, immár a felfedezett technikai hibák kiküszöbölésével."

Előzmény: emem (1522)
emem Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1564

4

ha jól számolom.

Előzmény: Törölt nick (1553)
emem Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1563

illusztráld konkrét példával fénysebességre vonatkoztatva.

az én olvasatomban az OPERA állított valamit, erre nem félreállították, hanem megcáfolták őket/ők cáfolták meg saját magukat.

állítani valamit ugyanis konkrét/ellenőrzött/megismételt mérések/bizonyítékok birtokában lehet.

Előzmény: Perzsian (1561)
emem Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1562

visszavonom az előző, nem enyhén optimista kijelentésemet: van olyan, aki sohasem fogja megérteni, hogy miről is van szó. valószínűleg olyan mértékben haladja meg a szintjét, hogy nem tudja megkülönböztetni a mágiától.

 

"Tehát rengeteg kritikát kaptak.......miért?  Amiért nyílvánosságra hozták?"

 

igen, többek között ezért is, lásd az idézetet:

 

< azt szerette volna, ha csak később, egy alaposabb hibakeresés után publikálják az eredményeket>

<"Óvatosabbnak, körültekintőbbnek kellett volna lennünk, nem lett volna szabad ilyen élesen közzé tenni az eredményeket" - mondta. "A kísérleti fizikusoknál előfordulnak a hibák, azonban azért ahogy kezeltük, ahogy tálaltuk ezeket, felelősség terhel minket">

 

ezen kívül azért is kaptak kritikát, mert rengeteg mérés mond ellent a bejelentésüknek. sem az 1987-es szupernova kapcsán bekövetkezett neutrinóészlelés, sem az ICARUS csapat mérése nem támasztotta alá az ő eredményüket.

 

"Az eredmény túlságosan előzetes"

 

ezt azért nem tudod értelmezni, mert egy ilyen horderejű bejelentésnél még több ellenőrzést kellett volna lefuttatni. ezt nem tették meg, erre bizonyíték az, hogy a 60ns eltérést okozó kilazult csatlakozót csak később találták meg.

 

"A szavazás nem az eredményről, hanem arról szólt, hogy nyílvánosságra hozzák, vagy nem....."

 

ismét csak tévedsz, szerintem nem vagy képes időrendben sorba állítani az eseményeket. a nyilvánosságrahozatal ősszel volt, a szavazás pedig most márciusban.

a szavazás ráadásul az után történt, hogy találtak egy hibaforrást, amely pont 60 ns eltérést okozott, illetve az után, hogy az ICARUS márciusban publikált független mérése nem erősítette meg az ő eredményüket. emiatt azok, akik már az eredeti bejelentésnél sem értettek egyet a bejelentéssel, kezdeményezték a leváltást. 

 

"Ezekben a magyarázatokban szó nincs a kísérlet helytelenségéről, csupán személyeskedés folyik....."

 

mondod te, mivel képtelen vagy a szövegértésre. 

 

<Többé már nem gondoljuk, hogy a neutrínók gyorsabbak a fénynél" - mondta Luca Stanco, az Opera csapat tagja.>

 

<Autiero nem érzett magán kényszert, hogy lemondjon és nem szeretné, ha a kísérleti hibák miatti büntetésként tekintenének erre a lépésére.>

 

"Tehát Ereditato nem működött együtt az eredmény megváltoztatásába."

 

konfabulálsz és csúsztatsz, ha tudnál angolul, akkor elolvasnád Ereditato közleményét, amelyben elismeri a mérési hibákat: 

 

<It is a matter of record that we detected and announced the existence of two subtle instrument-related effects that can either totally or partially explain the anomaly.

One of the many potential causes of error had escaped the attention of the team working on the experiment, as a reminder that scientists are not indeed infallible, and that they have their own inescapable limitations.

As soon as we became aware that the instruments may have generated an effect, we pressed on with our research and stepped up our efforts. When the circumstances became clearer, we promptly provided detailed information to the scientific committees tasked with overseeing our research. In parallel, the outcome of the ICARUS experiment bolstered our doubts with new experimental data.>

http://www.lescienze.it/news/2012/03/30/news/opera_ereditatos_point_of_view-938232/

Perzsian Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1561

Szerintem nem ismered a dogma kifejezés jelentését.

 

Ha valaki állít valamit, de azt cáfolni nem tudják, hanem félreállítják az útból, az pont maga a dogmázás.

Előzmény: emem (1560)
emem Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1560

sajátos érvelés, de itt a rejtélyesben elfér.

Einstein kijelentése pedig, sokadszor, éppen most kapott egy megerősítést.

persze nyugodtan dogmázzál, ne hagyd, hogy a tények befolyásolják a véleményedet.

Előzmény: Perzsian (1559)
Perzsian Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1559

Ez a "fénynél gyorsabb részecske lehetetlensége" sajnos dogma és prekoncepció. El kéne felejteni Einstein kijelentéseit, mert ugye Newton sem tudhatott a nem-newtoni folyadékokról. Azt mégis van ilyen.

Előzmény: Rejtélyvadász (1558)
Rejtélyvadász Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1558

 

 

" talán lassan mindenki megérti, hogy miről is volt szó: "

 

Kedves emem!

 

Amit beidéztél fordítást, eddigi meggyőződésemet erősíti. Hogy miért?

 

"...A nagy tét miatt a 170 fős Opera csapat több tagja is azt szerette volna, ha csak később, egy alaposabb hibakeresés után publikálják az eredményeket, mások azonban nem értettek egyet, mondván az eredmény közzététele más csoportok bevonását is lehetővé teszi...."

 

" mondta Luca Stanco, az Opera csapat tagja."  - ez teljesen normális állásfoglalás.

 

 

 

"Megpróbáltunk minden lehetséges magyarázatot megtalálni" - mondta a bejelentéskor Ereditato professzor. "Hibákat akartunk találni, egyszerű hibákat, összetettebb hibákat, vagy súlyos hatásokat, de nem találtunk. Amikor az ember nem talál semmit, akkor kénytelen azt mondani, hogy most már ki kell állni, hogy tüzetes vizsgálatot kérjen a közösségtől"

 

Teljesen felelős vezetőként viselkedett Eredidato professzor. Akkor kívánta közétenni az eredményt, amikor már minden oldalról igaznak bizonyult a kísérlet eredménye.

 

".....Rengeteg kritikát kaptunk" - reagált Stanco....."

 

".....az eredmény túlságosan előzetes......"

 

 

  Tehát rengeteg kritikát kaptak.......miért?  Amiért nyílvánosságra hozták?

 

 

Az eredmény túlságosan előzetes......ez számomra értelmezhetetlen, miután a kísérlet megismétlése és  több hónapos ellenörzés után történt a bejelentés.

 

A szavazás nem az eredményről, hanem arról szólt, hogy nyílvánosságra hozzák, vagy nem.....

 

 

"....Az együttműködésen belüli konfliktusok odáig fajultak, hogy március 28-án az Opera tagjai szavazást tartottak Ereditato további támogatásáról, aki gyakorlatilag az együttműködés arca volt a közvélemény felé....."

 

Tehát Ereditato nem működött együtt az eredmény megváltoztatásába......tehát összeférhetetlen személy. Ezekben a magyarázatokban szó nincs a kísérlet helytelenségéről, csupán személyeskedés folyik.....

 

De volt már ilyen a világ történelemben.........

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Előzmény: emem (1557)
emem Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1557

talán lassan mindenki megérti, hogy miről is volt szó:

 

"Többé már nem gondoljuk, hogy a neutrínók gyorsabbak a fénynél" - mondta Luca Stanco, az Opera csapat tagja. A nagy tét miatt a 170 fős Opera csapat több tagja is azt szerette volna, ha csak később, egy alaposabb hibakeresés után publikálják az eredményeket, mások azonban nem értettek egyet, mondván az eredmény közzététele más csoportok bevonását is lehetővé teszi. "Megpróbáltunk minden lehetséges magyarázatot megtalálni" - mondta a bejelentéskor Ereditato professzor. "Hibákat akartunk találni, egyszerű hibákat, összetettebb hibákat, vagy súlyos hatásokat, de nem találtunk. Amikor az ember nem talál semmit, akkor kénytelen azt mondani, hogy most már ki kell állni, hogy tüzetes vizsgálatot kérjen a közösségtől"
"Rengeteg kritikát kaptunk" - reagált Stanco, aki a közzétételt ellenzők táborát erősítette és nem is írta alá a tudományos jelentés első változatát, mondván, hogy az eredmény túlságosan előzetes. Az együttműködésen belüli konfliktusok odáig fajultak, hogy március 28-án az Opera tagjai szavazást tartottak Ereditato további támogatásáról, aki gyakorlatilag az együttműködés arca volt a közvélemény felé. A bizalmatlansági szavazás kétharmados többséget igényelt, de csupán 55 százalék szavazott a professzor ellen, egy nappal később azonban Ereditato önszántából lemondott."

 

Lemondtak a fénynél gyorsabb neutrínók "atyjai"

http://www.sg.hu/cikkek/88730/lemondtak_a_fenynel_gyorsabb_neutrinok_atyjai

 

 


Előzmény: Rejtélyvadász (1496)
emem Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1556

lehet, hogy a nyílt elmével gondolkodó tudósok megtalálták a holoprojektort...?

 

"A világegyetem tele van nagy energiájú sugárzással, melyek többségét a pulzárokból és a szupernóva robbanások maradványaiból kitörő gamma-sugarak teszik ki. Egy új tanulmány szerint azonban a gamma-sugárzást kibocsátó objektumok közel egyharmadát mind a mai napig nem sikerült beazonosítani.

(...)

Az azonosítatlan források nagy száma ellenére, vagy éppen amiatt a kutatókat mégsem aggasztja annyira a rejtély, a tanácstalanságot ugyanis gyakran felváltja az ismeretlenből adódó izgalom. "A puszta tény, hogy ilyen sok van belőlük arra utal, hogy talán valami valóban új van odakint" - bújt elő Thompsonból a felfedező. "Szeretnénk valami egészen újat és egzotikusat találni."

 

Furcsa gamma-sugárforrások nehezítik a tudósok életét

http://www.sg.hu/cikkek/88725/furcsa_gamma_sugarforrasok_nehezitik_a_tudosok_eletet

emem Creative Commons License 2012.03.31 0 0 1543

"de legalább megpróbálnak nyílt elmével gondolkodni míg a többiek csak az addig elfogadott dogmák körül makognak mint és szinte vallásként kezelik..."

 

innen már csak az a baromság hiányzik, hogy olyan meglepő új dolgokaz fedeznek fel, amelyek meglepő analógiát mutatnak a keleti filozófiák sok ezer éves tanaival. mondjál már konkrét példát légy szíves! nem fogsz tudni...

itt van viszont ellenkező előjellel a fénysebességkörüli vita. senki nem makogott a vallásként tisztelt dogmák körül, pedig itt tényleg az egyik dogmának is titulálható alapfelvetésről volt szó. a tudomány összefogott, hogy megoldjon egy problémát: egyesek örömmel fogadták az esetleges új fizika bizonyítékát, mások rámutattak a hibákra/ellenmondásokra.

ezzel együtt mindenki nyílt elmével gondolkodott, meg is lett az eredménye.

amiről te hablatyolsz, az a vallásokra, és az ezoterikus/transzcendens/spirituális irányzatokra jellemző.

 

Előzmény: Törölt nick (1540)
emem Creative Commons License 2012.03.31 0 0 1541

kétségkívül új ötlet ahhoz képest, mint ha Leokádiaként próbáltál volna visszakúszni a holografikusba.

Előzmény: Törölt nick (1539)
emem Creative Commons License 2012.03.31 0 0 1538

ja értem már, és így próbál hozzászólni a témához a tiltás ellenére: létrehozta az eredeti topik hologramját :-)

Előzmény: astronom (1536)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!