Blikk, ami Palikos szponzoráció. Ezért benne van a vádaskodás. Kár érte, mert tényleg nagyot alkottak a fiúk, inkább arról kellene hogy szóljon a cikk, nem a cirkuszról. Látszik, hogy Palik médiagenyái írták hozzá a megjegyzéseket, azokat nem a versenyzők nyilatkozták!
Csúcskamion
http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=131975
Így teszi tönkre a saját eredményeit Palik. Veszíteni is emelet fővel kell tudni. Itt pedig nem is vereségről van szó, inkább az eredményeket kellene prezentálni, de úgy látszik, a sértődött ego mindent elnyom. És egy egész gépezetet állít a sértődöttség szolgálatába.
Palik a sportteljesítményével végre kiérdemelhette volna a közönség megbecsülését.
Sajnálom, de azt kell mondjam, ezt elkúrta. Nagyon is.
A közepe úgy-ahogy tárgyilagos, de az elején és a végén tképpen Szalayt marasztalja el.
"Itthon az internetes fórumokon igencsak megoszlanak az esetről a vélemények. Van, aki Szalay, van, aki Palik pártján áll - nem éppen irodalmi stílusban -, ám abban a legtöbben megegyeznek, nem értik, hogy Szalay miért változtatta meg nyilatkozatát az esettel kapcsolatban. Azaz miért próbálja meg másként beállítani azt napokkal később, mint amit a televízióban lenyilatkozott."
Egy kis új nyilatkozat Szalaytól:
"Az RTL Klub egy, a csapatunk ellen irányuló hadjáratba kezdett, miszerint a Palik Laci minket okol azért, mert büntetést kapott. Az RTL Klub teljesen hamis alapokon vádolja csapatunkat, ugyanis Palik kizárólag maga miatt kapta a büntetést, mivel nem tudta teljesíteni a verseny teljes távját. Ráadásul a kereskedelmi csatorna egy húszperces beszélgetésből csak azt a mondatomat adta adásba, amiben az észrevételről szólok" - folytatta Szalay, aki ugyan próbált beszélni megbüntetett, így a 12-ről a 21. helyre visszaesett társával, ám a találkozás nem jött létre. "Navigátorával, Darázsi Gáborral sikerült pár szót váltanom, akitől megtudtam, Palik haragszik rám. Sajnálom, hogy megbüntették, de úgy érzem, nincs mit tisztáznunk egymás között. Most rám fogja, hogy nem érte el minden idők legjobb magyar eredményét a Dakaron."
"Na majd ha azok eltűnnek az autósportból akkor talán lesz autósport, nem pedig unatkozó milliomos ficsúrok médiában kiszinezett kalandjai, nagyottmondó versenyei... "
Nem. Éppen fordítva. Egyre inkább, mint ahogy itt valaki jól leírta, meg kellett menteni egy "nagy" gyár termékét, vagy lehet, hogy már magát a gyárat. Erről szól az egész. Ezzel már itt senki nem tud versenyezni.
A maratoni futás távját nem szokás csökkenteni azért mert esetleg a mezőny felének szúr az oldala, és mennyivel jobb lenne 30km után abbahagyni...
A korrekt döntés az lett volna a 12. gyorsaságin, mint minden klasszikus dakaron volt 8-10 évvel ezelőtt, aki a reggeli rajtnál megjelent az folytathatta a versenyt.
Aki nem, az a következő évben majd megpróbálhatja újból.
Elvégre ez a világ legkeményebb tereprali versenye kéne hogy legyen.
Nem kisasszonyoknak, nyálasszájú műmájereknek, bukott taxisoknak találták ki, és ha esetleg mégis bekeverednek a mezőnybe akkor ha nem elég tökösek hulljanak ki.
És a médiákban megy a hazudozás a "műszaki hibás" autó mellett, és nem vallja be az életművész vattafaszú, hogy kevésnek találtattam, ezért feladtam.
Azok az emberek akik meg a családjuktól vették el az időt-energiát-ünnepeket-hétvégéket, dolgoztak mert úgy érezték valami "nagy"-nak lehetnek részesei azok
le vannak szarva.
Dolgozunk csendben a háttérben, ismeretlenül. Csináljuk, mert szeretjük az autósportot. Egyet várnánk el pusztán cserébe:
az a sok pöcs a bal egyben tegye má oda magát , és hozzon legalább annyi áldozatot az eredményért amennyit a szerelői!
Aki kivétel az tudja, hogy nem róla beszélek, sőt sokan tudják is kikre gondolok.
Na majd ha azok eltűnnek az autósportból akkor talán lesz autósport, nem pedig unatkozó milliomos ficsúrok médiában kiszinezett kalandjai, nagyottmondó versenyei...
Aláírnám amit mondasz, de... ha figyelemmel kisérted az elmúlt évek Dakar közvetítéseit az RTL-en (Palik csatorna?), belegondoltál volna ennek közvélemény és szponzor "formáló" hatásába, akkor nem tudom miért kellett volna Szalaynak bármire is figyelemmel lennie. Az ő helyében nem hiszem, hogy akár Te vagy bárki más azt mondta volna, hogy nem érdekel, hogy eddig csak letojtatok magasról, ott tettek keresztbe ahol lehetett a hazai médiában, ezért most felebaráti szeretetből és "magyarságból" szó nélkül elmegyünk egy nyilvánvaló részlehajló tévedés mellett, ami akár évekre visszavetheti csapatunkat... Nézzen mindenki magába és döntse el, hogy mit cselekedett volna az adott helyzetben. Ha úgy véli, hogy kussolt volna, ekkora energia, pénz stb. befektetés után, akkor szerintem ott a helye a szentek között. ..és nem csak Szalayról van itt szó, hanem egy cc 10-15 fős csapatról, akiknek ez a "főállásuk" ...és mindez egy egy átgondolatlan mondat után. (remélem és megelőlegezem, hogy átgondolatlan....)
ha megengeditek, a csapos ismét közbeszól és elismétli .....a magam nem vagyok sem autóveryző sem megszálott rajongo... igaz évekkel ezelőtt sokat segítettem a hazai rally sportnak, de az az idő már elmult... a dakart ( ami persze röhej, hogy miért dakar, ez kicsit olyan, mintha a szegedi szabadtéri játékokat a dom tér átépítése miatt debrecenbe rendeznék , de maradna a neve.... na jo, erről már sok hsz volt, nem is erről akartam irni)
Tehát ahogy én látom, adott egy verseny, ennek kellékei (pálya, rendezők, versenyzők, birok, technikai kellékek stb... és a SZABÁLYOK)... minden versenyre, sportágtol függetlenül érvényes, az a versenyző aki benevez, magára nézve kötelezőnek ismeri el a szabályokat... itt semmi másről nem volt szó, hogy a jury, igaz versenyzői kezdeményezésre ujraértékelt... ez sem ismeretlen a sport világában... azokkal tudok egyetérteni, akik Szalayékat nem hibáztatják ezért a lépésükért...
Ugyanakkor, mint egyik hsz-emben írta, magam nem vagyok kifekjezett palik rajingó, sött.. de meg kell hagyni embertprobálóan teljesített és volt egy rövid időszak, amikor nyilatkozati is sportemberhez illő, korekt megnyilvánulások voltak
Sajnos a buévár media baromságai itt is tetten érhetők, és emiatt sokak sohasem fogják megérteni a szituációt és még az igazságot sem fogják ismerni.
Én a magam részéről gratulálok az ÖSSZES magyar résztvevőnek, és további kitartást kívánok nekik.
Na rövábbi jo kocsmázást.
inverz, aki elnézést kér wágnwr úrtól, ha kissé plagizált...
Azért érdemes egy pár mondatot szentelni magának a jelenségnek. Az egész "polémia" elindítója egy RTL-es bejelentkezés volt, amikor is Héder Barna ajkait elhagyta ez a mondat (kb):
Szalay feljelentette Palikot...
Eszement indulatokat gerjesztett, fél és negyed információkból mindenki kialakította atombiztos véleményét, több fórumon osztja mindenki az észt (én is, nem tagadom:) és persze a dűnék között sokan megtalálták Jeruzsálemet is, nagy meglepetésemre az még nem derült ki, hogy Ferink vagy Viktorunk felelős az egészért. Lehet dobálózni továbbra is, de az igazság szerintem a homok alatt marad, azért "beszélgessünk" tovább" Hédernek és pászkaadójának azért le kéne vonni a tanulságot, mert itt a véleményformáláson kívül milliós szponzorpénzeket is befolyásolnak, ha áttételesen is, bár szerintem ezzel teljesen tisztában vannak....
Függetlenül attól hogy mások benyújtottak volna e Szalay-ék helyett bármiféle kérelmet,Szalay-nak nem kellett volna elsőnek között ugrani ha van benne jóérzés és gondol Palik helyezésére.
De nincs.
Szalay:
"Az észrevételt 19:40-kor adtuk le a versenybíróságon. Este 20 órakor a versenybírók kifüggesztettek egy döntést, mely alapján minden versenyző, aki nem ért célba a 12. szakaszon, 12 óra büntetés kap". Szalay szerint olyan még soha nem történt a versenybíróságnál, hogy miután valaki leadott egy észrevételt, 20 perc múlva írásban kint van a döntésük a faliújságon, ezért biztos benne, hogy már az ő beadványuk előtt meghozták a döntésüket az illetékesek"
ő úgy gondolta hogy.....
"Palik László kizárólag maga miatt kapta a büntetést, mivel nem tudta teljesíteni a verseny teljes távját"
mivel nem engedték,ezt valahogy elfelejtette hozzátenni
Nemkedvelem Palikot de Szalay-t innentől mégkevésbé.
És krvára nemérdekel hogy a topic beépített hivatásos Palikalázó emberei hogyan tekerik foltozzák a témát.
Bunkoczi Lászlót megműtik dakar.hu 2009. január 19. 15:41
Ahogy arról tegnap este beszámoltunk, Bunkoczi Lászlót Buenos Airesben kórházba szállították, ahol kiderült, hogy egy 7 mm nagyságú vesekő okozza deréktájon az elviselhetetlen fájdalmait.
A magánklinika orvosai úgy döntöttek, hogy ma este 6-kor elvégzik rajta az atroszkópos műtétet altatás mellett. Továbbá elmondták, hogy ha minden simán zajlik, Laci szerdán hazaindulhat Budapest felé.
Szalay Balázsnak azt javasolom, hogy a hazatérésük napján a rendelkezésre álló bizonyítékokkal fáradjon be a RTL-hez és kérje a vezetőséget,hogy szintén csúcsidőben adják le, hogy Héder Barnival szándékosan félretájékoztatta a közvéleményt.( sokadszorra) Ha ezt nem teszik meg az ORTT-nél feljelentéssel kell élni. RTL-nek elképesztő blamázst okoz a Héder – Palik páros .( nem véletlen,hogy Palik nem nyilatkozik, hiszen tudja,hogy nincs igaza a Héder meg aszt hiszi sérthetetlen)
Nagy valószínűséggel (már kötélvégen voltak) nem tudták volna teljesíteni. A kérdés pusztán annyi, hogy ilyenkor hány óra időbüntit kapnak. Jár egyszer az időlimit túllépéséért ha jól emlékszem 4 óra, a GPS pontok kihagyásáért meg darabonként 6 óra. De van egy olyan szabály, hogyha a mezőny jelentős része (egyharmada talán, nem tudom fejből a szabályt) nem tudja teljesíteni a szakaszt akkor megkapják a leggyengébb szakaszt teljesítő idejét. Ezekből az jön ki, hogy azért az egy óránál mindenképpen sokkal többet kaptak volna ha tovább mennek. Azaz a nagyobb időbünti mindenképpen jogos, lehet, hogy nem lett volna 12 óra, csak 5-6, de a 12. helyezésnek ekkor is fuccs volt. És simán benne volt a pakliban hogy föl kell adják. A többi elakadt versenyző cirkuszolt?
" Palik László kizárólag maga miatt kapta a büntetést, mivel nem tudta teljesíteni a verseny teljes távját.”
Ez így teljesen jó, már ha autóversenyezni voltak. Örüljenek, hogy így történt, mert ha a 12.-be beszorulnak, és kiesnek, akkor még 21. hely sem jutott volna nekik!
Az ASO-nak arra kellett választ találnia, hogy kiesik-e Roma és ezzel kockáztatják, hogy a Mitsubishi jövőre nem indul, azaz, kockáztatják az egész Dakart. Ha még valaki, mondjuk Peterhansel vagy Alphand még versenyben lett volna, jó helyen, akkor valószínűleg hagyják Romát ásni egész éjjel. De nem így volt, ezért azt választották, hogy engedtek a Mistunak (aztán meg engedtek a VW-nek), a privátok meg kit érdekelnek. Belőlük úgyis van rogyásig. Néhányan biztos megsértődnek, meg pattognak majd, de a többség jövőre is versenyezni akar.
En ennyire nem ertek a hatterhez, ha valoban az altalad leirtak igazak akkor a rendezok reszerol meg szegyenletesebb az egesz. De mindez mit szepit a szakasz utan tortenteken?
Olvasd el részletesen a honlapjukat......és gondolj bele egy picit...
- ezen a területen egy teljesen kezdő gárdát állítottak össze... - ezt a gárdát 1.5 évente cserélik a honlapjuk szerin....
Tehát mindig egy kezdő csapat fog versenyezni....
Szerinted ki fogja szponzorálni ezt a csapatot??? Szerintem pl. az akit valamilyen módon lekötelezett a honvédség...de egyéb lehetőség is megfordult a fejemben, ismerve a mai közállapotokat
Már a tapasztalatszerzés egy vagyon (most is kint voltak állítólag megfigyelőként) pedig szponzor még az ablakban...
Szóval Te meg Én fogjuk fizetni az egészet, hadd legyek negatív....
Szerintem nem olvastad el a forrásokat vagy átsiklottál a lényegen és nem sikerült összerakni.
A következő történt. Roma elásta magát a szakaszon, nem tudott kijönni és utolsó gyári Mitsusként a kiesés szélére került. A Dakar legfontosabb gyári csapatát nem érheti ekkora blamázs. A csapat ezt jelezte az ASO-nak, mire a nagyfőnök személyesen a helyszínre repült (!) és gyorsan kiterelte a népeket, majd azt mondta a 175. km-ig ér az aznap. Mit ad isten Roma (és sokan mások is) pont ott voltak. Csak túlzásba vitték és csak egy-két óra büntit adtak, mert a Mitsu valahol az élen akart maradni. Amit persze azonnal szóvá tett mindenki, aki teljesítette a szakaszt, különösen a VW, akik meg le akarták gyalázni a Mitsut. Simán kioszthattak volna 200 órát is (a verseny elején még megtették) de megalkudtak 12-ben, amivel a VW is jól járt és Roma is befért az első tízbe. A döntést már azelőtt meghozták, hogy sokan beértek volna, amibő az következik, hogy először azok szövegeltek, akik legkorábban bent voltak. Azaz a VW.
Így megy ez.
Ezt kellene átlátni. Azt mutatja, még mindig kevesek vagyunk itt mi káeurópából ahhoz, hogy a nagyok dolgába beleszólhassunk. Ezért adták vissza Palikék óvási pénzét kínosan vigyorogva. És ezért volt teljesen fölösleges Palikék hisztije Szalay ellen, mert az egész ügynek tök más volt a háttere, velük, vagy nélkülük, mindenképpen megtörtént volna.