Keresés

Részletes keresés

Jennon Creative Commons License 2015.08.27 0 0 84

Csak az bökkenő,hogy végleges a fennmaradása,de nem tudom...Gondolom lefizetett valakit,mert a lopkodás megy neki.

Előzmény: Jennon (83)
Jennon Creative Commons License 2015.08.27 0 0 83

07.02-i hozzászólásom folytatása

S szerintetek,nagy g*ciség lenne,egyáltalán lehetőség van arra,hogy a fennmaradási engedélyét visszavonjam?Hogy zajlik ez?Már ott tartok,hogy hitelt is felvennék,s lefizetnék valakit,hogy ezek elkotródjanak innen.Szerintetek,mert még mindig én érzem magam kellemetlenül,holott neki kéne.

Selmeczi Gábor Creative Commons License 2015.08.10 0 0 82

És amelyikben kettő lakik? :)

Előzmény: Törölt nick (80)
Selmeczi Gábor Creative Commons License 2015.08.10 0 0 81

Rendezz minden este partyt. :)

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.09 0 0 80
Előzmény: Törölt nick (78)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.09 0 0 79

Ez is.

Előzmény: Törölt nick (78)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.09 0 0 78

Témába vág.

 

http://szomszedhaboru.blog.hu/

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.14 0 0 77

 

 Kényszerítés:

 

Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen, vagy eltűrjön, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, amennyiben más bűncselekmény nem valósul meg, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

Előzmény: csukás2 (75)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.13 0 0 76

Nonstop 8-22-ig nyomni minden lakásban, egyszerre.

Előzmény: csukás2 (75)
csukás2 Creative Commons License 2015.07.13 0 0 75

Mit tehetünk ha idióta szomszéd miatt rettegni kell mert még az utcai árus autót is megfenyegette,hogy kilövi a hangszóróját mert nem tud aludni reggel 08:30-kor!Igaz sehol sem dolgoznak csak dorbézolnak éjszakánként!

Szőkenőésszel Creative Commons License 2015.07.07 0 1 74

Ha valakinek esetleg van sztorija írja le nekünk, mi szivesen megírjuk a novellasorozatunk részeként. 
Facebook oldalunk: 
https://www.facebook.com/szokenoesszel?fref=ts

Blogunk címe: 
boszorkanyaszomszedom.blog.hu 

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.06 0 0 73

Szia! Puhány vagy. Én pont tegnap ugattam le a szemét szomszédomat. De úgy, hogy minden szomszéd csak lesett (behallgatott). Valami hasonlóban vagyunk mi is, nem részletezem (túl bonyolult). A másik szomszédom tök aranyos, már felhívott, hogy mi van... :)

Kicsit megrettentek, azt hajtogatták, hogy ők hárman vannak (tanúk), de családtag nem tanú. :) Rendőrséggel és feljelentéssel fenyegettem őket és komolyan is mondtam (ezt éreztetni kell). Évek óta csak szemétkednek és visszahallottam, hogy milyen jól elvannak így, mi meg csak nyelünk. Na ennek ezennel vége. Semmit nem írok alá, semmiben nem vagyok partner, szopjanak...

Sajnos változtatnod kell a hozzáállásodon, hidd el megéri. Ma azt hallottam, hogy nem is fogak hozzánk szólni. VÉGRE!!! :)

Előzmény: Jennon (71)
Jennon Creative Commons License 2015.07.02 0 0 72

Kifelejtettem, a házamat is át kellett terveztetni a feljelentgetése miatt.

Előzmény: Jennon (71)
Jennon Creative Commons License 2015.07.02 0 0 71

Sziasztok. Az én helyzetem a következő. 1986-ban (nem lényeges annyira) megvettem egy telket. 1996 körül építkezett a "kedves" szomszédom, aki egyébként engedély nélkül épített fel egy 150nm-es házat, s odajöttek az akkori lakásunk ajtaja elé sírni, hogy segítsünk rajtuk, mert el fogják bontani a házukat. Persze aláírtam, mert tényleg látszott rajta az ijedtség (vagy csak jó színész, nem tudom...). A lényeg most jön. 2001-ben én is elkezdtem építkezni azon a 1986-os telken, már feljelentéssel kezdte a dolgot,miszerint nem látja ő a panorámát. Kérdem én itt, ezt nem tudta volna megbeszélni velem, hogy "figyelj szomszéd ez és ez van"? A másik. Ültettem ilyen leylandi ciprusokat(egyébként védi a házát az északi,hideg széltől is) ,amik bár elég nagyra nőnek, de mindig 2 évente visszavágom, s már a 23.hónapban bíróságra megy pereskedni, ja s 2004-ben épített egy melléképületet, úgyszintén engedély nélkül, természetesen aláírtam nekik, s látjátok, ez a hála. Szerintetek? Mert sajnos én már szavakat se találok erre, nagyon rosszul esik.

phaszfej Creative Commons License 2015.06.23 0 0 70

Úgy agyald meg, hogy senki se lássa, a mobilod ne legyen nálad és legyen alibid. Hosszú szárú zokniba kell narancsot tenni, azzal kell ütni. Annak nincsenek külsérelmi nyomai, viszont rettenetese fáj.

 

A másik megoldás az odaszarás. Az mindig működik. Dobj be szart a garázsába.

Előzmény: fj11 (69)
fj11 Creative Commons License 2015.06.20 0 0 69

sziasztok.........elöször is elnézést kérek mindenkitöl a helyesirási hibákért!!!! én is egy rossz szomszéd miatt írok. kertes házban élünk és olyan rossz fekvése van hogy a szembelévö szomszéd garázsa közelvan / pár méter/ és minden nap minden órájábab szerel autot,motrot, traktort ,fátvág láncfűrészel......stp...stp . és ez még hagyán de van 3-kutyája ami mindenre ugat ha kisgyerekek elmenek a kerités melett veszetűl megugatja, ki nem tudunk menni a kertbe anélkűl hogy ne ugason meg benűnkett, most nyáron nem nyithatjuk ki az ablakot mert a kutyaugatás elég zavaro , a minden napi életűnk van oda olyan szinten hogy drepresziosak vagyunk nyugotan nem tudunk piheni, egyszer nyitva hagyta ez a  szomszéd a nagykaput amit én nem vetem észre mikor elakartam menni othonrol és majdnem megharapot a vér megfagyot benem / nemkivánom senkinek ezt a érzést / ha nem huzom el a kezemet megharap,  elmentem a rendörségre /zaklatotan / elpanaszoltam a sérelmemet hogy csendháboritásal zaklatja a családomat és hogy a kutya hangos zavaro 3- kutya, és hogy az egyik kis hiján megharapot nincs nyugalmunk, de ugyaneszt a polgármesteri hivatalban a közjegyzönek is elmontuk!!! és mind a két helyen azt monták hogy a kutyának az a dolga hogy ugasanak és hogy hihetetlen hogy engem megakart harapni, és a garázselöti zajos szerelésekre egyszerűen csak anyit mondot hogy ha valaki beindicsa a kocsiját vagy a motorját az még nem csentháboritás, de mondom ha orákon keresztűl zajong az már az!! egyszoval le akarnak rázni mindenhunan bármit monthatunk bárkinek a rendörségnek a polgármesteri hivatalban a közjegyzönek egyik fülőkőn be a másikon ki pont azok nemsegitenek akinek kéne segiteni ilyen esetben!!!!!!!!!!! és mosmár nagyon elvesztem a tűrelmemet nem látom azt hogy hogy lehetne értelmesen megoldani ezt a hatoságok nélkűl mert segiteni nem segitenek .  már csak ez jut az eszembe hogy lesz ami lesz megverem és válalom a következményeket.........és most higyétek el én vagyok a családomban a legnyugotabb de igy tovább nem mehet .  ja és ez évek ota igy meg. érdekelne a hozászolásotok. köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.17 0 0 68

Az én szomszédom pszichopata, de azért nem ennyire.

Együttérzek.

Előzmény: Zsófi642 (67)
Zsófi642 Creative Commons License 2015.04.01 0 0 67

Megosztanám énis milyen aljas szomszédot kell elviselnem. Beköltözésünk elsö éjszakáján arra ébredtem hogy nöies zavaromba nem tudtam eldönteni rendört, mentöt, v hallottaskocsit hivjak. Kezdtük megszokni h apa veri anyát a pár éves gyerek meg sir h ne bántsd. Nem vettünk róla tudomást, különösebben nem zavart. qva anyuci psiho apuci ... évekkel késöbb viselkedés zavaros gyerek.

Megszületett a kisfiunk az elsö pár éjszaka sírósan telt amit nem különösebben toleráltak. Viszonzásul zenebömböltetésbe kezdtek. De nem akárhogy alattun 3 emelettel lejjebb lévök hivták ki minden egyes nap a rendörséget mert a padlójukon érezték a basszus rezgéseit. Persze azt hitték mi voltunk es meg is fenyegettek. Idöközben tudomásomra jutott hogy az elöttem lakók is emiatt költöztek el de szögesléces verekedés elözte meg.

Azóta sincs nyugtunk kisfiam egyett rikkant már beis kapcsolja bosszubol. a düddö fia meg focizik ... mintha elefantcsorda vonulna felettünk.

A hamu kérdésböl már ügyet semcsináltunk. Megelégeltük a cigaretta hamut az ágyunkba es az ebédünkbe , szunyoghálóval megoldottuk.

Egy hónap múlva költözünk a nyugalom érdekében. Soha nem süllyednék le a ö szintjére.

A társadalom legalja. A nö eldobta a kislányát h most ez a pasi verhesse ... 

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.08 0 0 66

Használd ki az előnyét, tenyéssz fényigényes zöldségeket az ablakodban. Pl paradicsomot. ;-)

 

Laktunk ilyenben egyébként. Mikor jól hallhatták a világítók, hangosan beszélgettünk párommal: h milyen jó is ez a sok fény, még este sem kell lámpát kapcsolnunk, le ne kapcsolják, stb.... 5 perc és sötét volt!

Másnap már nem világított és egy héten belül felrakta a sötétítő függönyét. Az irigysége oldotta meg a problémát. Vagy lehet bosszantás végett világított és mikor látta, h kihasználjuk az előnyét, megunta. :-D

Előzmény: -VasH0rbaN- (65)
-VasH0rbaN- Creative Commons License 2014.12.04 0 0 65

Sziasztok tanácsokat ötleteket szeretnék a sekkkkkfej szomszéd hülye picsa éjjel egyig fényáradatot csinál nincs redőnye de még egy kibaszott függönye se és az összes lámpa világit nála és reluxámon át nappali világosságot produkálva szerintetek mit lehet csinálni redőnyt nem akarok elvegre egy bérlakásban lakok ez maximum egy utolsó alternativa lehet. A hülyeségektől kiméljetek hogy csukjam be a szemem aztan sötét lesz .... Próbáltam hogy bekopogok de senki nem nyitott ajtót gondolom ő aludt neki ezek szerint csak fényáradatban megy .... Mi van ha kitekerem az olvadobiztositekot a kapcsolo szekrényben akkor sötét lesz ...Írjatok akár emailen is :)

nel tu Creative Commons License 2014.12.02 0 0 64

Azért mindentől eltekintve de a témához hozzászólva, én társasházban lakom. És igen, vannak bunkó emberek, akik képtelenek felfogni, hogy egy panel-társasházban nem csak ők laknak egyedül, viszont(!) ami engem a legjobban felháborít az, ahogyan ezeket a lakásokat megépítették, mert az, hogy egy éjszakai pofázást, vagy pl. esetemben orrfújást(!), függvönyelhúzást(!) át lehet hallani az már szánalmas. Én azokat - csak sajnos a jó részük már megdöglött - venném elő, akik ezeket a házakat tervezték. Hangszigetelés nulla, a falak papírvékonyak, és bennük pl. esetemben a tégla olyan mint a szivacs, szét van már porladva, a leggagyibb minőségű, szóval biztos az emberekkel is van gond, de hogy ezek az épületek statikailag nullák, az is biztos.

 

A hallgatózás sem ér sokat, mert hála a gyatra minőségnek a hang terjed mindenfele, tanácsot sokat nem tudok adni, általában sokan letagadják a zajongást, én általában szólni szoktam, hallgatnak is rám, persze én férfi vagyok, és abból sem a legkisebb féle, amikor szólok sosem bunkózok, de határozott vagyok úgyhogy általában meg szokott oldódni a probléma, viszont sajnos az tény, hogy aki ilyen lakásokba költözik annak tudomásul kell vennie, hogy bizony sajnos a statikai tényezők és az emberek szokásai miatt, nyugalomra ne számítson, esetleg van lehetőség arra, hogy bizonyos falrészeket hangszigeteljen az ember, de ez is csak akkor ér valamit ha legalább a födém jó anyagból van megcsinálva és kellően vastag de még ebben az esetben is egy valamirevaló hangszigetelés bizony vesz le az alapterületből, nagyjából 10-15 és ezek a lakások nem arról híresek, hogy olyan sok hely lenne.

 

Előzmény: Motky (62)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.29 0 0 63

Ilyet ne nagyon írj, hogy fület nyomsz, parkettára, mert könnyen megkapod a viccből ismeretes az öreg néne sámlis-kisablakon kikandikálós titulusát, ami hát - még ha kínodban is - igazzá lett, mert tényleg hallgatózol.:) Látszik, hogy kezdő vagy még: bizonyítani akarsz. Kérdés, hogy kinek és minek. Te is érzed, hogy nem mennél vele semmire. Nincs apu anyu vagy nagytestvér, akihez bejelented a cselekményt, ésakkor a tényállás azalapján megszűnteti azt. Mivel nem kibicként szólok hozzá és paneLLban is sikerült laknom, megerősíthetem, hogy a jószocreálly panelkörnyezetben NEM kell hangosan beszélni ahhoz, hogy tisztán hallj akár minden finom hangi mozzanatot, természetesen éjjel mégszarabbul veszi ki magát és természetesen nem menti fel a prosztó parasztját sorozatos tettei alól.

 

Közösen kell fellépni az éjjeli hangoskodó(k) ellen. Gyanítom, ez nem hozható össze egykönnyen, a többi lakóentitás képtelen egyként üzemelni, inkább tűrnek ők is. Márpedig egymagad kevés vagy. Magadnak kell felmérni, saját és az ő habitusától, hátországától, na meg a már meglépett lehetőségek fényében, hogy bekened-e kutyaszarral a kilincsét és megannyi lehetőség van még. Melyek igen kétélűek is tudnak lenni. Így a megosztással járó könnyebbséget leszámítva, ugyanott vagy, mintha nem is írtál volna semmit, mert bizony ezt neked kell tudni. Speciál én felvenném a szarját és kikészülésig visszajátszanám neki a viháncot. Technikailag ha megoldható.

 

Rengeteg ilyet láttam már, magam is megjártam és a következetesség hiánya szokott a legnagyobb gond lenni. Elfogy a lelkierő, mielőtt megszületethetett volna, értem én, de a képernyőre írkálás mintha nem lenne elég, ez szól a többinek is. Ésszel, de neki kell durálni magát az embernek.

 

Változás súrlódás nélkül nincs!

Előzmény: Motky (62)
Motky Creative Commons License 2014.11.27 0 0 62

Sziasztok!

 

A mi problémánk kicsit hasonló az itteniekhez, bár talán nem annyira elfajult. 3 éve költöztünk egy panel lakás 3. emeletére. Egy ideig minden rendben volt, majd arra lettünk figyelmesek, hogy este 22 után mindig valami zajt hallunk: trappolás, húzkodás (bútor/szék vagy a fene tudja mi), koppanás, mintha szétvernék a lakást. Rohadt idegesítő, különösen, hogy sokszor hajnali 2-kor is még ez megy. Utána nekikezdtek hangosan "izélni" (ebből arra következtettünk, hogy egy férfi és egy nő a két zajkeltő). Pár hónap múlva már rendszeressé vált az éjszakai "pofázás". Itt hangsúlyoznám, hogy nem vagyok egy idegbeteg ember, de a panel lakásokban éjszaka a síri csendben ha valaki pofázik, az bizony felhallatszik. Akármit is mond bárki, azért ahhoz hangosan kell dumálni, hogy tisztán értsem a szavakat! A hangos pofázást sokszor visító nevetés és üvöltözés kíséri. Előfordul (szerencsére ritkán), hogy vendégek vannak hétköznap este 23-tól...akkor együtt megy az üvöltözés/röhögés. Hétvégén este síri csend van...majd hajnali 4-től megindul a pofázás....reggel 9-ig...tehát ekkor sem tudjuk kialudni magunkat. Többször ledörömböltünk, hogy kuss legyen már.

Egyszer úgy üvöltöztek egymással Holdkúrósék (így neveztük el őket), hogy lementem szólni. Megkértem, hogy halkabban üvöltözzenek. A kedves "hölgy" lakó nyitott ajtót, válasza ennyi volt: jóóóó! Egy hétig volt csönd...utána megint kezdődött...üvöltözés, röhögés, húzkodás. Ismét lementünk. Meglepő módon a nő közölte, hogy ő bizony egyedül él...teljesen egyedül...ja, bár a múltkor veszekedett a "párjával", aki néha ott van nála (bár mi minden este halljuk, hogy nincs egyedül). A lakás az apjáé (ezt mi amúgy nem kérdeztük, nem értem miért lényeges), és ő már 38 éve lakik itt. Egyedül él..este 10-kor beesik az ágyba, reggel 7-kor meg már megy dolgozni, hiszen ő TANÁR, és pont neki nem hiányzik, hogy zajongjon. Sőt, ő már rengeteg dolgot "végigvitt" ebben  a házban, pl. a 4 emeleten ugató kutyák miatt is ő szólt (ezt meg mi nem halljuk a harmadikon). 1 hétig ismét csend volt, a héten viszont megint elkezdődött a húzkodás, pofázás (csak hajnali 2-kor). Megkérdeztem, hogy ha nem ők verik szét a lakást este, akkor hallják-e hogy kik? Nem...ők semmiféle zajt nem hallanak, őőőőő...mármint hogy ő, hiszen egyedül él! Ha lefekszem a földre és a fülemet a parkettára nyomom, tisztán hallani, hogy tőlük jön az összes zaj!

 

Segítségeteket szeretném kérni, hogy mi legyen a következő lépés...és hogy hogyan bizonyítsam be, hogy ők az idióták, akiktől 3 éve nem tudunk aludni???

boldog Bulldog Creative Commons License 2014.05.02 0 0 60

Az miért zavar téged, hogy a szomszéd hogyan fagyasztja a halat???

Tőlem meg is dughatná előtte :-D

Előzmény: myrtill82 (33)
Kicsilányegy Creative Commons License 2014.03.07 0 0 59

Sziasztok,

 

Nekem is zajongó szomszédom van.

Gyerekkorom óta lakom a lakásban. Az egy emelettel lentebbi szomszéd egy banya és a férje.

Arról „híresek”, hogy évtizedek óta állandóan veszekednek. A banya kiabál, visítozik, közben üti a falat, a bácsi néha visszaszól. Úgy tudom a bácsi alkoholista, éjjelenként részeg.

Régebben azért zaklatott minket a banya, mert szerinte a virágai miattunk mentek tönkre, az erkélye miattunk lett koszos, az eső miattunk esett lefelé. Utána már kártérítést is követelt ezekért.

Egy ideig máshol laktam, miután visszaköltöztem, akkor tűnt fel, hogy korán reggel a szomszéd mindig ütötte a plafont.

Később betegség miatt sokat kellett volna pihennem. Akkor már fémtárgy gurigatás, bútortologatás, nyikorgás, csapódások, folyamatos kopogtatás voltak. Akkor kellett volna panaszt tennem, de azt gondoltam majd abbahagyják.

Utána még rosszabb lett: a tévét éjjel 3-ig üvöltették, a csapot éjjel órákra kinyitották, vécé öblítés ment pár percenként. Hajnalban csapódások, csövek kopogtatása volt.

Ez úgy pár éve lett nagyon durva, akkor egész nap ment a zajongás. Azóta ez megy:

Hajnalban, 4 óra körül a banya elkezdi feltekerni a redőnyt (borzasztó nyikorgással), amit órákig ismételget, sokszor még éjjel is. Közben a függönnyel babrál, ütögeti az ablak melletti falat, órákon keresztül az ablakban szenved.

Amíg nem kelek fel, addig a szoba alatti plafont ütögeti és a csöveket, de iszonyatos módon.

Amikor kimegyek mosdóba, vécére akkor kiszalad a szobából és a vécét leöblíti, pontosan addig amíg ott vagyok.

Konyhába kimegyek, akkor ott nyitja ki a csapot és kopogtatja az ottani csöveket. Általában sípolni szokott a csappal, amivel szórakozgat (hangos, még hangosabb, rövid sípolás, hosszabb sípolás), legutóbb is majdnem egy óráig.

Állandóan utánoz, ha kinyitom a csapot, akkor ő is. Ha valamelyik csap közelében vagyok, akkor kinyitja, ha a vécé közelében akkor leöblíti.

Ha olyan helyiségben vagyok, ahol víz van, ott a vizet kinyitja, néha többször, vagy csak pár másodpercre, ez nem tudom, hogy valamilyen „kommunikáció” lenne-e részéről.

Amikor visszamegyek a szobába, akkor megint ott üti a plafont. Kopogtatja a falat, a csöveket.

Aztán bekapcsolja a tévét, amit jobban lehet hallani, mint a saját tévénket maximum hangosításon.

Ez órákig van napközben, utána éjjel 3-ig. Általában rádiót vagy valamilyen zenét bekapcsol hozzá.

Olyan zajongásai vannak időnként, hogy hangosan szalad, majd mintha egy bútort fellökne. Akkor egy nagy csapódás, aztán kopogtatás, nyikorgás.

Folyamatos kopogtatások, plafon és -csőütögetés, plafon kaparászás megy egész nap. Az erkély korlátot üti, azt nem lehet tudni, hogy minek.

Időnként ráüt a plafonra, de akkorát, hogy rezeg a padló. Ha lepihenek, akkor megint üti a plafont, kopogtat, csöveket üti. Amikor leülök enni (a mosdó mellett van az ebédlő), akkor a vécét öblíti, addig amíg ott vagyok.

Ha a vécébe megyek, akkor szintén leöblíti a vécét, olyankor a nálunk lévő vécé „ugrik” egyet, ezt többször ismétli.

Amikor mosakodni megyek, akkor leöblíti a vécét, olyankor nálunk nincs víz, így addig várnom kell, amíg befejezi. (ez egy óra is lehet). Így mosakodni csak az ő "engedélyével" lehet. Vécét több százszor leöblíti egy nap alatt.

Egész nap járkál, ajtókat kinyitja majd egy perc múlva hangosan becsukja, úgy hogy az emelet rázkódik.

Amikor feltételezi, hogy alszom, akkor ráüt egy iszonyatosat a plafonra, kb. pár percenként, így évek óta csak pár órát lehet aludni. Éjjel szinte ugrálva közlekedik, időnként csöveket kopogtatja és a falat ütögeti. Már szörny lábakról voltak álmaim. Emiatt évek óta füldugóval alszom, hogy legalább éjjel ne kelljen hallgatnom a járkálását.

Éjjel is bekapcsolja a tévét, rádiót. Ez megy hajnal 3-ig. Utána félóra „adásszünet” Aludni állítólag egy órát szokott napközben. Utána vécé öblítés van, és kezdődik elölről a „műszak”.

Most már ott tartok, hogy kénytelen vagyok albérletbe költözni.

Ehhez még a ráadás: egy családtagnak mondtam pár éve, hogy feljelentem a banyát. Valószínűleg kihallgatja a beszélgetéseket, mert utána mondta a házmesternek, hogy nem tudja mi bajom van vele, panaszkodott, hogy nem is csinált semmit.

Utána zaklatni kezdett. Tavaly óta egy ismerősömet zaklatta telefonon, hogy „furcsa zajongásokat” észlel a lakásból. A telefonszámát megadta a családtagoknak, hogy hívják fel és beszélgessenek vele a házban lévő zajongásokról.

Mindig azt figyeli, hogy mit csinálok és utána hívogatja a családtagokat, ismerősöket.

Majd év elején feljelentett, hogy nem tud tőlem aludni, ezt annak ellenére, hogy éjjel nem alszik, hanem járkál, és teljesen zajmentes az életmódom, a lakásban csak netezni és aludni szoktam.

Azóta a lakóknak panaszkodik, hogy azért volt kénytelen feljelenteni, mert rendszeresen zajongtam, és még ő viselte nehezen a saját zajongását. Ezt azért tette, nehogy én előbb feljelentsem.

Ma is volt műsor: hajnal óta üti a plafont, csapódások voltak, kaparászás. Bútortologatás, nyikorgással, kopogtatás állandóan. Délután a radiátort ütögette, és nyikorgott vele percekig. Azóta időnként kopog.

De még csak most jön az előadása további része.

Mukilteo Creative Commons License 2014.02.25 0 0 58

Szép Napot Mindenkinek! Már nem tudok mit tenni, most azért kérem itt is a segítséget, hátha.......... 2007.-ben költöztünk Budapestről egy közeli kis faluba. Egyetlen egy szomszédunk van, - az is minek - aki kamionos. Elég ritkán van itthon, de ha itthon van, folyamatosan részeg. Amikor részeg akkor meg ordítozik át a kerítésen, vagy odamegy a kerítéshez és ordítja a kutyáknak hogy meg fogtok dögleni a mocskos pesti gazdáitokkal együtt. Meg minden félét, hogy megrohadunk, felakaszt, stb. stb. Na mi erre nem reagálunk soha. Azt már megfigyeltük, hogy ezt általában akkor csinálja, amikor következő nap szépen elmegy több hétre dolgozni. Mi ugye nem járunk kocsmába, nem élünk a faluban társadalmi életet, nem járunk át a szomszédba, mi elmegyünk dolgozni utána hazamegyünk és otthon vagyunk. Most állítólag veszélyes fenyegetésért fel lehet jelenteni, de attól tartok, hogy akkor még jobban megvadul. Beszélni nem igazán lehet vele, mert nem józan. Ha józan, akkor ki sem dugja az orrát a házából, ha meglát az utcán, akkor meg futásnak ered. Szerintetek??? Én pusztán csak nyugalmat akarok, mert mi soha nem bántottuk, még nem is szóltunk hozzájuk. Nyugodtan nem is tudunk pihenni, mert minden kutyaugatásra ki kell hogy nézzünk, mert az állatainkat féltjük, ki tudja mire képes ez a részeg barom.

Kara_kán Creative Commons License 2014.01.25 0 0 57

Leírom a jogi álláspontot egy másik honlapon adott tanács alapján:

 

„Kérdés

A felettem lévő társasházi lakást tulajdonosa bérbe adta kb. 2 hónappal ezelőtt. Azóta a bérlőtől egy nyugodt percem nincs, folyamatosan zajong. A tulaj türelemre intett, mondván, költözik a hölgy. A türelem mára már elfogyott, tegnap a hölgy megfenyegetett, hogy feljelent zaklatásért, mivel már kétszer szóltam neki személyesem. Mit tehetek ez ügyben?

Válasz

A kétszeri figyelmeztetés még nem minősül zaklatásnak. Amennyiben a leírt körülménynek folytatódnak, úgy akár egy birtokvédelmi eljárást is megindíthat a szomszédban lakó ellen az önkormányzat jegyzőjénél.”

 

Tehát, ha amiatt hallatszik át a zaj, mert rossz az építés, akkor az önkormányzat jegyzője - 3000 ft eljárási díj befizetése után - elrendelheti a hangszigetelés megépítését a zajforrásnál.

 

Ha vandalizmusról van szó, akkor a rendőrség lép.

 

Ha elmebeteg a szomszéd, akkor is elsőként a rendőrség intézkedik, és esetleg az eü. hatóság döntése vagy bírósági döntés alapján elmegyógyintézetbe viszik a beteget kényszergyógykezelésre.

újmóni Creative Commons License 2013.08.26 0 0 56

Tegyél ki két mélynyomós hangszórót az ablakba, és 10-es hangerővel bömböltess nekik egy kis Wagnert.... :-))))

 

Pl. a Walkűrök lovaglását.

 

:-D

 

 

Előzmény: Zsuzska1975 (55)
Zsuzska1975 Creative Commons License 2013.08.23 0 0 55

Sziasztok!

 

Ugyanez a problémám, sajnos mostmár mindennapos jelenség a földszinti lakásom előtt álló/lődörgő tömeg, bicikliző, futkosva teli torokból üvöltöző, este 9 - 1/2 10-ig tartó gyereksereg; a nagyon okos szülők addig az ablakom alatt trécselve dohányzással ütik el az amúgy is szegényes kis idejüket, igen "tartalmas" beszélgetésekkel egybekötve.

 

Ha szépen szólok, hogy ezt ne az ablakom előtt tegyék, a válasz: hogy ők "nem hangosak"...

 

Sajnos nekünk ez nagyon zavaró,  pláne, hogy pont a gyerekszoba ablakai előtt cigánykodnak, hogy kinyitni az ablakot még a 40 fokban sem tudtam a nyár folyamán, csak ha betakarodtak.

 

Mostmár dafke csinálják, és kiröhögnek, hogy engem ez zavar! Természetesen engem sem zavarna, ha nem előttem csinálnák, hanem egy kicsit távolabb.... 

 

Sajnos a társasháznak vannak előnyei, de hátrányai sokkal-sokkal több!

 

Hiszem, hogy el tudom adni, egy 8 tagú kis családnak... :)

 

üdv.: Zsuzska

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.04 0 0 53

Rendőrök mit mondanak? Gondolom nem sokat. Önkormányzatnál kérdeztétek már - jegyzőnél pl - mit lehetne tenni? Nekik lehet illetékességük ilyen ügyekben intézkedni.

Előzmény: Törölt nick (52)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!