Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2021.11.01 0 0 3249

Ezt tippeltem én is, sima füstölt szalonna.

Előzmény: Mazsola0070 (3248)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.11.01 0 0 3248

Ez:

 

https://www.drignaczhazikolbasz.hu/tcslista/szalonna_168631

 

A termelő így hívja, őszintén szólva én nem gondolkodtam el rajta, hogy miért.

Előzmény: Popenka (3243)
Popenka Creative Commons License 2021.10.31 0 0 3247

Jó tippnek tűnik. Már megint te gondolkodsz helyettünk? :)))

Előzmény: homerx (3245)
Popenka Creative Commons License 2021.10.31 0 0 3246

Szia nagypapi!

Szerintem is valami félreértés. Vagy legfeljebb ezt is megtanuljuk majd. :) Ahogy kell, holtig tanulunk.

 

Mifelénk, Debrecen, a "fehér" az csak simán sózott volt. Előferdült, hogy csak simán száraz sóban elfedve hagytuk pár hétig, lé nélkül. Télidőben, néhány fokon fagypont fölött. Pár naponta átforgatva. Majd szárazon lógott még kicsit, és így szeleteltük főzéshez, sütéshez. Nyárson vagy serpenyőben, tepsis húsok alá-fölé, tűzdeléshez, ez volt a legjobb. Még most is csinálok, ha hozzájutok perzselt anyaghoz. Sokáig nem állt el, mert hamar avasodott, de mióta van fagyasztó... Sőt voltak öregek, akik kifejezetten keresték ennek a szalonnának az avas ízét is.

 

Én a slambucot is ezzel indítom, nem füstölttel.

 

Sajnos, teljes megdöbbenésemre, itt a Mátrában nem ismerik, nem szeretik a pálócok, és így a boltokba sem rendelik. Vagy nagyon ritkán. Biztos tévedésből. Legközelebb hozzám Tiszafüreden kapható.

Előzmény: nagypapi51 (3244)
homerx Creative Commons License 2021.10.31 0 0 3245

nekem van egy megfejtesem. szalonna van ugye sokfele. husos, sima,... valoszinuleg ez sima hataszalonna fustolve, amiben nincs hus.

Előzmény: nagypapi51 (3244)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.10.31 0 0 3244

Ennél már én is vakartam a fejem, létezik ugye a sózott fehér szalonna, sós lében pácolva, levegőn érlelve, a tetején kicsapódnak a sókristályok.

Létezik sózatlan is (kvázi levegőn érlelt zsírszalonna), ezzel burkolják a vadmadarakat pl.

A füstölt fehér szalonna nekem értelmezhetetlen, ez nálam simán füstölt szalonna, de rá lehet kérdezni a termelőnél.

Előzmény: Popenka (3243)
Popenka Creative Commons License 2021.10.31 0 0 3243

Elnézést, de mi az a füstölt fehér szalonna?

Előzmény: Mazsola0070 (3239)
homerx Creative Commons License 2021.10.31 0 0 3242

nem tudom, nem kerdeztem. a diszno sem sajat, azt nem tartanak. a szomszed tanyarol szarmazik.

Előzmény: nagypapi51 (3241)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.10.31 0 0 3241

A háló (cseplesz) honnan van?

Előzmény: homerx (3240)
homerx Creative Commons License 2021.10.31 0 0 3240

ilyet mi is sutottunk tegnap csaban a hugomeknal. kaptunk ajandekba ket vastagkolbaszt meg egy oldal fustoltszalonnat :) bekesen a piac melletti husboltban pedig vettunk egy halom csemege es csipos sutnivalo kolbaszt.

 

Előzmény: nagypapi51 (3237)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.10.29 0 0 3239

Ha érdekel: most kapni Ignácznál füstölt fehérszalonnát - ez eddig nem volt.

Előzmény: Mazsola0070 (3238)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.10.29 0 0 3238

A Facebook oldalát olvasgatva a "helyiek" (már a Békéscsaba környékiek) az árat ekézik, és hogy ennyiért ott nem adja el, az biztos, mert minden háznál kihozzák a feléből is (azt persze nem írta be, hogy 3500-4000-ért hol lehet ilyen minőségű vastagkolbászt kapni Csabán...)

 

Erre valaki ráírta, hogy nem is oda szánja....

 

És ahogy elnézem valóban: menő pesti éttermekben kínálják kóstolóként a termékeit, meg a legutóbb a Várban voltak egy fesztiválon....ilyen helyeken meg nem azt nézik, hogy mennyi, hanem hogy egyáltalán hozzá lehet jutni jó minőségű csabai vastagkolbászhoz.

 

Mert azért elég szűk az a kör, akinek van "tutibiztos" helye Csabán, ahonnan tud szerezni, a különböző "kolbászoldalakon" pedig (annak ellenére, hogy nem sokkal kevesebbe kerül) nincs ilyen minőségű (már az én ízlésem szerint, mert a gyártó biztos kikérné magának).

 

Úgyhogy annyira nem csodálkozom, hogy a helyiek nem ismerik.  

Előzmény: nagypapi51 (3237)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.10.27 0 0 3237

...Vasárnap Keszthelyen találkozunk a kiterjedt üzleti körrel bíró csabai barátainkkal (akiktől anno kaptuk a két szál házi kolbászt), rákérdezek, mit tudnak a dokiról...

Megkésve bár, mert bő három hete történt: barátaink semmit nem tudtak Ignácz úrról, ezzel együtt, a cucca jó, karácsonyra rendelek még tőle.

Viszont megleptek minket egy előző nap készített/sütött, Békéscsabáról Keszthelyre fuvarozott kóstolóval, négy napra megvolt a vacsoránk. :)

A két gömböc a cigánka, helyi speciality.

Előzmény: nagypapi51 (3220)
MUM.21 Creative Commons License 2021.10.07 0 0 3236

Szia !

 

Melyik részére gondolsz , hogy túl van bonyolítva ? 

1890 - 1920 között készültek ilyen gépek . Vedd figyelembe . hogy ipari kivitelű , és hogy 2-3 fokos alapanyagot töltöttek vele . 

 

Üdvözlettel  MÜM.21

Előzmény: homerx (3235)
homerx Creative Commons License 2021.10.07 0 0 3235

inkabb a toltocso nelkul tedd be a mi ez a szerkezet topikba :) amugy kisse tul van bonyolitva.

Előzmény: MUM.21 (3234)
MUM.21 Creative Commons License 2021.10.06 0 0 3234

A képek lemaradtak ....

 

Előzmény: MUM.21 (3233)
MUM.21 Creative Commons License 2021.10.06 0 0 3233

Sziasztok !

 

Valaki használt - használ ilyen töltőt ?

Mikori lehet ? A Nagyapám 1947 körül vette használtan .

 

Üdvözlettel  MÜM.21

gombászok Creative Commons License 2021.10.02 0 0 3232

Köszi, a dr. urat majd egyszer útbaejtem, ha arrafelé járunk.

Néhányszor már nagyon megjártuk, mióta az első csabai kolbászkirály már sajnos a mennyekben tölti az igazit!

 

Előzmény: nagypapi51 (3231)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.10.02 0 0 3231

Ez tegnapi vacsora volt.

Itt tájékozódhatsz

 

Előzmény: gombászok (3230)
gombászok Creative Commons License 2021.10.02 0 0 3230

Fogyókúrás reggeli?

Nyami, csorog a nyálam. Csabai kolbászon szocializálódtunk, csak mióta északra költöztünk, nem jut el a szánkig az igazi!

(vásárolt tétel, és igen, ki a gyártója, esetleg ára?)

Előzmény: nagypapi51 (3229)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.10.01 0 0 3229

Maradhat... :)

Hepci Creative Commons License 2021.10.01 0 0 3228

Ettől még lehet mélyen intellektuális a csávó, csak legfeljebb egy nyelvi műveltségben utazó műsorvezetőtől necces az ilyen viselkedés.

Amúgy vannak bajok az intellektuálisnak látszó műsorvezetőkkel: a Vágó István nevű például istenként tiszteli Gyurcsótány Ferencet, de ami ennél is nagyobb baj, hogy egy korrupt féreg.

Előzmény: homerx (3227)
homerx Creative Commons License 2021.09.30 0 0 3227

kell neked teniszezni! igy mi is kevesebbek lettunk egy latszattal.

Előzmény: Hepci (3226)
Hepci Creative Commons License 2021.09.30 0 0 3226

(Dr.) Egri Jánosról azt gondoltam, hogy kifinomult entellektüel... egészen addig, amíg nem láttam testközelből a BVSC Tatai úti teniszcsarnokában, ahol egészen elképesztő dolgokat üvöltözött meccs közben. :D

Előzmény: Mazsola0070 (3223)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.09.30 0 0 3225
Előzmény: Mazsola0070 (3223)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.09.30 0 0 3224

Mi végigkóstoltuk már mind a négyet, azok valóban azok.

 

A Knyihár boltban egyszer voltunk (a további látogatások érdeklődés hiányában elmaradtak), akkor az eladólány azt mondta, hogy minden, amit árulnak Knyihár termék (mert érdeklődtem más csabai készítők dolgai iránt is), a májason, hurkán (ezeket vettünk) meg nem volt olyan gyártói jelzés, mint a kolbászokon van.

Előzmény: nagypapi51 (3218)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.09.30 0 0 3223

Arra azért kíváncsi lennék, milyen doktor, mert ha például valamilyen élelmiszeripari mérnöki, akkor jogos is hogy használja ezen tevékenység kapcsán, de ha például jogász, akkor annak semmi köze a kolbászkészítéshez.

 

Tudom, használhatja attól függetlenül, hogy milyen tevékenységet folytat, csak nem szokás.

 

Dr. Egri János mondta például, hogy ő a tévés tevékenysége kapcsán nem használja, mert annak semmi köze ahhoz, hogy jogászdoktor. De például Dr. Csisztu ezt másképp gondolja...:)

Előzmény: Hepci (3219)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.09.30 0 0 3222

pl. eladja éttermeknek. - de van emil cme, meg lehet kérdezni.

Előzmény: homerx (3221)
homerx Creative Commons License 2021.09.30 0 0 3221

az nem lenne jo hozzaallas. mit csinal a tobbi cuccal? elassa? ha valaki kolbaszt csinal, ott azert a _maradekbol_ sokminden mas is kijon.

Előzmény: nagypapi51 (3218)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.09.30 0 0 3220

Vasárnap Keszthelyen találkozunk a kiterjedt üzleti körrel bíró csabai barátainkkal (akiktől anno kaptuk a két szál házi kolbászt), rákérdezek, mit tudnak a dokiról.

Előzmény: Hepci (3219)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!