Keresés

Részletes keresés

asx Creative Commons License 2016.01.03 0 0 8749

Igazán nem akarok beleszólni de miét vagy olyan biztos abban, hogy a 13.-14. havi juttatást kötelezően adni kell?

 

"...es gibt im Rahmen von privatrechtlichen Arbeitsverhältnissen keinen gesetzlichen Anspruch auf Urlaubs- und Weihnachtsgeld."

https://www.arbeiterkammer.at/beratung/arbeitundrecht/arbeitsvertraege/Weihnachts-Urlaubsgeld.html

Előzmény: adalsetekreze (8746)
JAMIE222 Creative Commons License 2016.01.03 0 0 8748

Szakszerviz 50 eurós óradíjjal majdnem ingyen kategória errefelé...

Előzmény: adalsetekreze (8745)
Juhar89 Creative Commons License 2016.01.03 0 0 8747

Szia adalsetekreze! Koszonom a valaszodat kicsit megnyugtattal! 😊 Ami igencsak fontos ha a koltozesre gondolok! A parom elso perctol Innsbruckba ment volna en meg Tirol barmely reszere! Nagyon szeretjuk a hegyes videket! Viszont nem talaltunk olcsobb bert elegge nagyok voltak az arak es mivel meg semmi biztos munka kilatas hat ... De ezt nem is kell mondanom! Mi kis falut keresgeltunk Innsbruck mellet de fogalmunk sincs melyik a megfelelobb! Ha kerdezhetnem te mit ajalsz? Valoszinu ha en nem is de a parom bejarna a varosba! Tehat h megkozelithetobb hely legyen! Itt nehez volt hivatalnal elhelyezkedni mit gondolsz ott jo nemet nyelvtudassal egy politologia vegzettseg van esely erre! En szivesen dolgozom vendeghaznal ott meg van az boven ahogy lattuk! Koszonom hogy idot szantal rank!

Előzmény: adalsetekreze (8745)
adalsetekreze Creative Commons License 2016.01.03 0 0 8746

Valamint még a 13-14 havi juttatást se felejtsük el ,ami azért 2 embernél alaphangon évente (a fizetésedtől függ) kb.5000 euro plussz... itt ugyanis kötelezően adnia kell.

adalsetekreze Creative Commons License 2016.01.03 0 0 8745

szia juhar 89!

 

Én tirolban élek Innsbrucktól nem messze , erről tudok nyilatkozni. Nem éreztem még soha, hogy mint bevándorlót lenéztek volna itt. Inkább érdeklődőek , nyitottak , kíváncsiak a külföldiekre. Úgy érzem ezen a részen még a városokban is családias, falusias hangulat uralkodik, legalábis az emberek ezt sugározzák. Szerintem ha valaki jól beszél németül, nem csak mekiben vagy vendéglátásban  tud elhelyezkedni. Én sem abban dolgozom. Ha keresel találsz jobb munkát is. De ha megfelel a vendéglátás abban 100% ra el tudtok helyezkedni, mivel sok a nyelvet nem beszélő, így aki jól beszél előnyben van. Adózás azt hiszem itt is attól függ van e gyerek. Igazából nem lehet biztosat mondani szerintem, mert minden attól függ milyen munkát találsz és mennyit kapsz érte, és hogy milyenek az igényeitek.  Elég nagy a szórás még szakmákon belül is, cége válogatja hogy mennyit fizet(ugyanaz a munkakör de papíron mondjuk betesz egy más alacsonyabb beosztásba). Próba szerencse én azt mondom, ha egyébként nem akartok németben maradni akkor meg kell próbálni itt is. Lakást pl innsbruckban kb. 700 eurótól találsz ami két főnek megfelel, vidéken 550 ért már van, minden a ti igényeitektől függ.

Szerintem ha valaki nem él nagy lábon, ki lehet jól jönni a fizuból. Ha egy pár mindkét tagja dolgozik és keres mondjuk fejenként 1300 eurót , abból már meg lehet jól élni(otthoni színvonalhoz képest). Leírom az én kiadásaimat ebből már tudtok kalkulálni: lakás kb 600 euro mindennel, autó biztosítás havi 100 euro, internet+telefon 30 euro, tv-m nincsen, ezért nem fizetem a kb 20 euro tv adót amit egyébként kéne ha van tv ha nincs :) , én gyalog járok a munkahelyemre mert közel van de szintén számolhatsz 100 eurot bérletre(távolsági) kb olyan 60km es ingázáshoz. Kajára nem költök sokat mert napi 1 étkezésem biztosítva van a cégnél, és amúgy sem vagyok valami igényes evő, de erre is számolhatsz magadnak olyan minimum 300 at havonta , tisztálkodási cuccokkal meg ami amúgy a mindennapi élethez kell.

Autó javíttatás , illetve más szolgáltatások árai az egekben vannak, csak egy példa szakszeviz 50 euros óradíjjal dolgozik. Hobbira elköltök havi szinten olyan 60 eurót...illetve ha mondjuk megtetszik egy új tablet , telfon ,sífelszerelés,bicikli, akármi , nem okoz gondot megvenni, nem mintha évente cserélgetném de megtehetném, és még emellett spórolok is. Mondjuk nekem nem 1300 a nettom hanem olyan 1800-1900. Ennyiből meg egyedülállóként is vígan kijövök.

Én azt mondom gyertek át ha ott nem tettszik, elsőre biztos nem lesz minden heppy, de az évek múltával rájön az ember hova érdemes pályázni milyen cégekhez, mit hol lehet olcsóbban beszerezni. 4 éve vagyok itt ez alapján írtam ezeket a dolgokat. Sok sikert!

Előzmény: Juhar89 (8742)
bobici Creative Commons License 2016.01.03 0 0 8744

Senki nem tud lehetőséget, informáciot? :-(hol keressünk, próbállkozzunk, hogyan induljunk neki?

Boldog újévet kivánok! 

Előzmény: bobici (8739)
Termelékeny burgerforgató Creative Commons License 2016.01.02 0 0 8743

Szia!

 

Ausztriában élek 3,5 éve. Ha Németországban sokaltad az adót, akkor Ausztriában is sokalni fogod, hasonló elvonások vannak.

 

Egy jobban kereső szó szerint leadózza a gatyáját is! Pl bruttó 2400 euróból nálad marad 1600 és csókolom!

 

A munkanélküliség nagyon elszállt mostanság, 10 % körül van.

 

Munka az leginkább csak gastarbeit lesz, ahogy írod, valami gasthausban. Nem nagyon kap az ember mást hacsak nem valami menő mérnök vagy menő informatikus.

 

Ami meglepő lehet Németország után hogy mindenkinek jár (legalábbis aki KV szerint dolgozik) 13-14. havi fizetés. 

 

Én eddig egy mekiben dolgoztam, kb ilyen vagy hasonló munkára van esély átlagemberként.

Előzmény: Juhar89 (8742)
Juhar89 Creative Commons License 2016.01.02 0 0 8742

Sziasztok! A velemenyetekre lenne szuksegem az Ausztriai elettel kapcsolatosan! Mar elore kerek mindenkit hogy csak az irjon aki tobb eve kinnt el es valoban kiismeri magat a ?es dolgokban! Koszonom! Szoval mi egy par vagyunk es jelenleg Frankfurtban elunk( nemetorszag)! De valahogy nem erezzuk ugy h itt szeretnenk maradni orokre! Valojaban nemetorszagban sem! Nagyon rossz az ado rendszer es meg lenni mirol meselni! Mi 3evinel tobb mar h itt vagyunk de mennenk! Ausztria mar a kezdetek kezdeten elhangzott de ide sikerult kijonni aztan nehez a tovabb lepes! Az lenne a kerdesem h  Ausztriaban hol van az a resz ahol az ember gyereke munkat kap a berek nem jarnak a csillagos egben es elfogadnak mint bevandorolt magyart? En turisztikat vegeztem a parom jol kiismeri magat a szamitogepes dolgokban de amugy politologiat vegzett! Jol beszeljuk a nemetet akarcsak az angolt! Mar annyi alja munkat vegeztunk h orulnenk valami normalisnak! Mi Innsbruck, Salzburg esetleg Linz kornyeken gondolkodtunk! Szivesen laknank tavolabb a varostol es autoval vagy tomegkozlekedessel jarnank! Gondolom ott is olcsobb a varoson kivul az elet! A nyar elejen koltoznenk! Mit szoltok nagy faba vagjuk a feszenket?? meg annyit magunkrol h paromnal van targoncas engedelye es egessz nagykocsiig minden igazolvanya en meg imadok fozni es tudok is! Nincs papiros tapasztalatom rola de felni nem felek tole! Szivesen dolgoznank egy kis Gasthausban en konyham parom mondjuk netes dolgokban...de masra is nyitottak lennenk! Mit gondoltok hol lenne megfelelo koltozes szempontjabol? Esetleg ha valaki tudna segiteni az elso lepesekben vagy egy nemet kpzvetitot ajalni megkoszonnenk es  szivesen kuldok privat elerhetosegeket is! Elore is koszonom! 

bobici Creative Commons License 2015.12.30 0 0 8741

A Fruzsina-ügy ennél bonyokultabb,ahogy tudom, itthoni gyámja van, a fogyatékosságot pedig kint derítették ki, itt jogi hercehurcákról van szó,nem arról, hogy egy fogyatékost kitoloncolnak.

Mi nem potyázni, állami segélyen akarunk élni, hanem dolgozni. Ehhez keresünk kapcsolattartást, lehetőséget. Régen úgy disszidáltak siketnémák, hogy miinden segitséget megadtak a munkavállaláshoz, nyelvtudás nélkül.Tudom,ma már más világ van. 

Előzmény: JAMIE222 (8740)
JAMIE222 Creative Commons License 2015.12.29 0 0 8740

Szerintem a hozzáállás olyan, mint pár hónapja az árván maradt fogyatékos lány esete a svédekkel, rakták ki a szűrét ezerrel, nyilván elég nekik a saját meglévő....de legalábbis előnyben biztosan nem fogják részesíteni.

Ezzel együtt én mindenkinek azt mondom: az, hogy valakinek adott képességekkel adott helyzetben nem sikerült melót találni, az nem jelenti, hogy másnak sem fog.

Egy fontos alapszabály van:nem fizetünk azért, hogy dolgozhassunk, semmiféle közvetítőnek sem.

Előzmény: bobici (8739)
bobici Creative Commons License 2015.12.29 0 0 8739

Sziasztok!

Erdeklődni szeretnék, hogy unios országokban milyen segitség létezik pl.magyar siketek munkakereséséhez?Mivel a nyelvtudás nem erősség, pont a hallási fogyatékosság miat,t és sajnos a magyar rokkantositási rendszer olyan, hogy csak siketséggel nagyon kevés az ellátás, nem lehet ebből folyamatosan megélni, viszont a társadalmi hozzáállás és a munkaerőpiac sem igazán kedvez a betegeknek, fogyatékosoknak. Dolgozni, képessegeiknek megfelelő munkát sokan akarnak.

Szóval, milyen lehetőségek vannak? Köszönök minden epitő jellegű, segítőkész hozzászólást!

asx Creative Commons License 2015.11.29 0 1 8738

Igen, te és a hozzád hasonlók hozzáállása zavar...

Előzmény: Termelékeny burgerforgató (8737)
Termelékeny burgerforgató Creative Commons License 2015.11.29 0 0 8737

Ti. Érdekes, a bankokba öntött eurómilliárdok nem zavarnak csak az én havi kis segélyem?

Előzmény: asx (8735)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.29 0 0 8736

mondjuk hogy ne köpjön le a tükör.   (ha már én nem tudlak .....)

Előzmény: Termelékeny burgerforgató (8733)
asx Creative Commons License 2015.11.29 0 0 8735

Szép kis világnézet...

Szerinted azt a 850 €urot ki termeli meg neked?

Előzmény: Termelékeny burgerforgató (8733)
Termelékeny burgerforgató Creative Commons License 2015.11.29 0 0 8734

Ha meg kitanulok szakmát, dolgozhatok nettó 1500 ért felsőhangon. Remek jövőkép :D

Termelékeny burgerforgató Creative Commons License 2015.11.29 0 0 8733

Minek forgassam 1100 ért a fasírtot ha a segély 850? (amint egyedül maradok, felemelik ennyire)

 

Inkább eljárogatok német tanfolyamra, mellette hétvégére keresek melót és meg lesz a nettó 1100-1200 euró jövedelem.

Előzmény: asx (8731)
asx Creative Commons License 2015.11.29 0 0 8732

Mindenki a saját sorsa kovácsa...

Előzmény: Stetten (8730)
asx Creative Commons License 2015.11.29 0 0 8731

Mondja ezt az, aki még arra sem jó, hogy a fasírtokat forgassa...

Te tudod mi az az AK? De jó neked! Azt is tudod, hogy mi az a WIFI meg a WK?

Nakátod.

Ha tudnád akkor nem itt hisztiznél hanem értelmesen töltenéd el az idődet!  :)

Előzmény: Termelékeny burgerforgató (8728)
Stetten Creative Commons License 2015.11.29 0 0 8730

Ertem en hogy mirölbeszelsz, csak a teny megis az hpgy sokan dolgoznak nyelvtudas nelkül, föleg a vendeglatasban.

Előzmény: asx (8725)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.29 0 0 8729

Vajon adnak a magyar tulajok 13-14 havi bért? Tuti nem! Lehúzós banda,

 

baláska, toszd meg a fűnyíród .... :D

Előzmény: Termelékeny burgerforgató (8728)
Termelékeny burgerforgató Creative Commons License 2015.11.29 0 0 8728

Vajon adnak a magyar tulajok 13-14 havi bért? Tuti nem! Lehúzós banda, arbeiterkammerbe rohanni kéne az alkalmazottaknak. MOndjuk a szabolcsi szakács Pistike azt se tudja mi az az AK.

asx Creative Commons License 2015.11.29 0 0 8727

Senkit nem kényszerítenek rá, hogy ott dolgozzanak! Mindenki ott ott dolgozik és azt csinál amit akar ha van rá engedélye! Ez egy szabad ország.

Nem értem, hogy mi a gondod???

Előzmény: Termelékeny burgerforgató (8726)
Termelékeny burgerforgató Creative Commons License 2015.11.29 0 0 8726

Megint a forintosítás! Ennek semmi értelme!

 

Mivel a mosogatók kapnak gasztro minimálbért(net 1100) ilyen ott lakásos hotelekben a szállás meg pár étkezés mellé!, ezért igen, szar lehúzás a szakácsokat ennyiért dolgoztatni, szállás ide vagy oda.

 

Nem is láttam még ilyen hirdetést, csak most ez a magyar csipet csapat kínál ilyen fos feltételeket.

 

Ausztriában 700-900 euróért a hülyék dolgoznak csak, hiszen a segély is ennyi. Szállás ide vagy oda.

 

De persze mivel szarházi magyarok a tulajok, mit is várna az ember? Mindent akarnak, csak fizetni nem, nem lepne meg ha 13-14 havi fizetést is elcsalnák valahogy.

Előzmény: k.andras.1970 (8722)
asx Creative Commons License 2015.11.29 0 0 8725

"...valahogy csak megertetik azzal a szakaccsal hogy mit kell fözni..."

 

Pontosan ezen van a hangsúly! Valahogy csak megértetik vele...

Nyilván kell mellé még egy ember aki ezt elvégzi, vagy egy tolmács vagy egy türelmes szakács.

Még én sem dolgoztam szakácsként, fogalmam sincs róla hogyan csinálják. Én általánosságban írtam a szakmunkások nyelvtudását. Nem értik meg mit mondasz nekik, nem tudnak elolvasni egy szerelési útmutatást, nem tudnak telefonálni, nem ismerik az osztrák szabványokat, nem tudnak kommunikálni a munkatársukkal...

Azt nem tudom, hogy a szakácsok milyen módszerrel dolgoznak, de aki nem tud németül az még az étlapot sem érti meg, hogy mit kellene neki főznie. Itt van pl. az Eurest múlt heti étlaja: http://mms.eurest.at/36izd/Speiseplan.pdf

A hozzávalókról meg inkább ne is beszéljünk!  :)

 

Előzmény: Stetten (8724)
Stetten Creative Commons License 2015.11.28 0 0 8724

Nem olyan fekete-feher a vilag mint ahogy leirod. Elvileg persze minden ugy van ahogy irod. Gyakorlatilag meg sok szakmunkas dolgozik ugy Ausztriaban aki gyengen beszeli a nemetet. Nem dogoztam meg szakacskent, de nehezen tudom elkepzelni ahogy a szakacs az etterem kapujaban elöbb biztonsagi teszteket tölt ki mielött belep a konyhaba.

 

Ha lenne neked egy vállakozásod és olyan szakmunkás jelentkezne akivel egy szót nem tudsz megértetni az neked megfelelne?

Nagyon ugy nez ki hogy van olyan vallalkozo akinek böven megfelel.

 

Valoszinüleg athidaljak valahogy a nyelvi akadalyokat, mert valahogy csak megertetik azzal a szakaccsal hogy mit kell fözni...

Onnantol kezdve pedig ugyan ugy dolgozik mint a nemetet jol beszelö szakacs ezert jarna neki egy tisztesseges munkaber.

Előzmény: asx (8723)
asx Creative Commons License 2015.11.28 0 0 8723

Ausztriában egy olyan szakmunkás aki nem beszél németül az nem szakmunkás mert nem érti meg amit mondanak neki! Van olyan munkahely ahol a kapun nem engedik be mert nem tudja kitölteni a balesetvédelmi teszteket!

Ha lenne neked egy vállakozásod és olyan szakmunkás jelentkezne akivel egy szót nem tudsz megértetni az neked megfelelne?

...pedig a szaktudásával semmi gond.

Nalátod!

 

Előzmény: Stetten (8717)
k.andras.1970 Creative Commons License 2015.11.28 0 0 8722

Óriási kizsákmányolás, hogy kap 200-300 e ft-ot és minden költségét fizetik.

Előzmény: A hónap dolgozója (8714)
Gino666 Creative Commons License 2015.11.08 0 0 8721
Borsodi Bika Creative Commons License 2015.11.05 0 0 8720

Szerintem nevetséges egy olyan országban 700-900 eurókért dolgoztatni bárkit is, amikor a segély is 850 euró ha egyedülálló vagy.

 

Persze ezt a magyar kapzsi vállalkozó nem fogja érteni. Neki az a lényeg hogy jöjjön otthonról a sok hülye és 700 euróért főzzön 100 főre.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!