Keresés

Részletes keresés

Katyoka Creative Commons License 2010.07.28 0 0 4935
A zárt fórumon elég sokmindent leírtunk ezzel kapcsolatban. Amit kiderítettem:

1/A 8 napos fizetési határidő csak sablon szöveg a leányzó szerint, aki írta. Mivel már fizettünk háromhavi általányt, azt levonhatod belőle, de ha még azon felül is marad, akkor szerintük tartozol. A három havi befizetett általányról tőlünk hallottak először -állítólag.
2/ Feltettem telefonon a csajszinak a kérdést, hogy miért érzi úgy ez a Faraone, hogy ő tőlem közös költséget szedhet. Én ugyanis hivatalosan nem tudom, hogy ők kik. Egyszercsak megjelenik egy boríték a postaládámban,- amihez a kulcsot úgy kaptam meg, hogy meg kellett magyaráznom a Zsuzsának, hogy miért kérem el, hiszen úgysem jár még a posta!- és megkér egy számomra tök idegen cég, hogy fizessek neki be egy rakás pénzt. Pffff. Jóóóóóó fejek! :-)
3/A Tulipán (Omega) márc 31-gyel megbízta őket, hogy legyenek ők a képviselőnk átmenetileg, amíg mi meg nem szavazzuk, hogy ki legyen.
Javasolta nekik, hogy 250 ft/tulajdoni hányad közös költséget szedjenek be tőlünk.
Azt nem tudom miért csak most kaptak észbe, hogy kéne a pénz. Én szívesen láttam volna őket vendégül április-májusban a C2-ben, amikor pallón másztam be a folyosónkra, amikor a munkások maradék szendvicsét, és cigarettacsikjét össze kellett söpörnöm az ajtóm elől, amikor több napig,hétig fűtés nélkül fagyoskodtunk, amikor nem volt melegvíz... stb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ÉS még én fizessek nekik??!!!

4/ kérdeztem, hogy mit takar a közös költség, de olyan választ nem tudott adni, amibe nem kötöttem volna bele. Közös víz? Tessék? Hisz építkeztek, mi közöm hozzá. Közös villany? He? Hát nem én kértem, hogy díszkivilágítás legyen éjjel, hanem őrzés miatt kellett....

Szóval nem egyeztünk meg...

A zárton megbeszéltük, hogy inkább személyesen kellene átbeszélnünk a dolgokat, kinek mi a véleménye.

Én szerződéskötéskor kaptam Társasházi Alapító Okiratot, amit Tulipán Alfa,Béta, Gamma, Delta stb képviselői írtak alá. Kaptam aláíratlan SZMSZ-t is! Te ezekszerint nem, vagy csak elfelejtetted már??








Előzmény: C.Junior (4931)
Tündisti Creative Commons License 2010.07.28 0 0 4934
A Zsuzsát kérdezd meg, ő kapásból tudna felelni minden kérdésedre, és ha ballábbal keltél fel reggel, akkor elis fogod neki hinni. Egyik alkalommal én már majdnem elhittem amit mondott, de aztán nem. "----------" ennyi hiányzott csak hozzá.
Előzmény: C.Junior (4931)
C.Junior Creative Commons License 2010.07.28 0 0 4933
Érzem, hogy ez egy hosszú távú gyümölcsöző kapcsolat kezdete :-)))
C.Junior Creative Commons License 2010.07.28 0 0 4932
És még egy zárópoén.....

"A közös képviselő Faraone Kft. nevében üdvözöljük Önöket a Tulipán 2 Társasházban!"

" Egyenleg: -73.000Ft Amennyiben folyószámla egyenlege negatív előjelű, Önnek hátraléka van! Ez esetben levelünk felszólításként kezelendő és kérjük, hogy hátralékát 8 napon belül rendezni szíveskedjék....... "

Budapest, 2010. július 16. -:))))
C.Junior Creative Commons License 2010.07.28 0 0 4931
Sziasztok!
A közös képviselős levelet én is megkaptam, és több dolgot nem értek. Javítsatok ki, ha tévednék, DE társasház alapítás feltétele a Társasházi Alapító Okirat megléte és az abban meghatározott lakás és nem lakás célú helyiségek a tulajdonostársak külön tulajdonába kerülése. (Ti kaptatok ilyet? ÉN még NEM) A társasház ingatlannyilvántartásba vételének feltétele, hogy meglegyen a használatbavételi engedély az Alapító Okirat és a Szervezeti-működési Szabályzat (Ez utóbbit nem kaptam, esetleg letölthetem a Faraone honlapjáról miután beküldtem az adataim, kiperkáltam a 4 havi közösköltséget és a kapott kóddal beléptem). Ha mindezek megvannak, és az ingatlannyilvántartásba is bejegyezték, akkor lehet közös képviselőt választani.

KÉRDÉSEIM:
Hogyan lehet közös képviselője egy jogerős használatbavételi engedéllyel nem rendelkező be nem jegyzett társasháznak?

Volt alakuló közgyűlés, vagy csak nem hívtatok?:-)

Hogyan tartozhatok 4 havi közösköltséggel egy olyan közösképviselőnek, aki jogilag még nem lehetne az?

Mit tartalmaz pontosan a közösköltség összege?

Miért csak azután kapom meg a levelet, hogy lejárt a 8 napos fizetési határidő?

Aki ezekre a kérdéseimre értelmes választ ad, az vendégem egy sörre:-)
husika7 Creative Commons License 2010.07.28 0 0 4930

Sziasztok !

Bent voltunk az irodában mindent megbeszéltünk,

Faternak üzenem,hogy nem szép ,hogy elengedi a száját illetve azt máshol tegye ne ezen az oldalon!

Hát  a másik meg az,hogy itt legalább felépült a lakásunk máshol a válság miatt minedent elveszítettek!!!!

Nagy örömmel 18 alkalommal is pakolászunk,de megérte mert lessz saját lakásunk!!!

 

                     pusz pusz :)

 

husika7 Creative Commons License 2010.07.27 0 0 4929
Szia Vali! Már hazajöttünk,nagyon hüvös volt és ugyis dolgunk van a lakóparkban :))szép házunk
Előzmény: banya2c (4916)
Katyoka Creative Commons License 2010.07.27 0 0 4928
Köszike, közben én is megtaláltam a hírlevelek között. Állítólag márc 31-gyel megbízta őket az Omega.

Előzmény: zsebtévé (4927)
zsebtévé Creative Commons License 2010.07.27 0 0 4927
Omega hírlevél

2010.június 7.



Tisztelt Ügyfeleink,

Tájékoztatni kívánjuk Önöket, hogy a "Tulipán 2" lakásainak műszaki átadása befejeződtek. A használatba vételi engedélyhez szükséges dokumentumokat az illetékes Önkormányzathoz beadtuk. A használatba vételi engedély kiadását várjuk. A birtokbaadások mind a három épületben folyamatban van.

Amennyiben az ingatlanját még nem vette birtokba, és szeretne mihamarabb költözni, kérjük, keresse irodánk munkatársait, akik bővebb felvilágosítással tájékoztatni fogják Önt a lehtőségekről.

Tekintettel a nagy számú birtokbaadásra, társaságunk üzemeltetési és képviseleti szerződést kötött a Tulipán 3. ütem közös képviselőjével a tulipán 2 társasház vonatkozásában.

Kérdéseikkel, kéréseikkel forduljanak bizalommal kollégáinkhoz.
Előzmény: Katyoka (4924)
tulimacs Creative Commons License 2010.07.27 0 0 4926
Üdv minden lakótársnak



Szeretném megérdeklődni tud valaki a generálkivitelező cég nevéröl ill... a főnököt hogy hívják? Bár gyakran az az érzésem itt mindenki tökéletesern megvan elégedve a lakásában végzett minden szakmunkával.A közösköltséget még megértem,hiszen ki fizetné a esti díszkivilágítást ?,a bősz locsolást , a gondnok urat?. Én bár az Á ép-ben lakom még nem kaptam meg a az engedélyt .
ottisz Creative Commons License 2010.07.26 0 0 4925
írtam a zártra ezügyben.
Előzmény: Katyoka (4920)
Katyoka Creative Commons License 2010.07.26 0 0 4924
Az általányt még megértettem, hiszen el tudom hinni, hogy az Omega kapott közmű számlákat, és azokat fizetgette be (jobban mondva halmozgatta tartozását), és ezért úgy volt vele, hogy nekünk, akik beköltöztünk nem hitelez, fizessem ki előre a fűtésemet. Ez oké is valahol.

De áprilisban hol volt még a Faraone??? Nem tudom pontosan mikor bízta meg őket az Omega, de nem áprilisban ebben biztos vagyok, vagy akkor nekünk később írtak.
Előzmény: fater_1B3 (4923)
fater_1B3 Creative Commons License 2010.07.26 0 0 4923
Átvágás szaga van ennek az egész farost kft-nek!!
Eleve hogy kérhet el általányt birtokba adás előtt bárki is,illetve tényleg mire fizet az ember????
Ez is valami Tel Avivi zsidrák cég,már most okádok az egésztől,pedig még be se költöztem!!!
Előzmény: Katyoka (4922)
Katyoka Creative Commons License 2010.07.26 0 0 4922
Itt a C2-ben már élesítjük!!!
Holnap megpróbálom felhívni őket, de állítólag nem túl egyszerű.

Nagyon-nagyon kiváncsi vagyok,hogy mire szeretnék, ha fizetnék havi 10.000 ft-ot, amikor egy építkezésen laktam. Persze azt én vállaltam be, hogy idő előtt kiköltözök, de senki nem mondta, hogy közös költséget kell majd fizetnem. A semmiért. Mert itt aztán nem volt semmi olyan akkor amiért fizetnem kellett volna külön.
A másik kérdés, hogy hogy jött nekik az, hogy áprilistól fizessem a közöst? Miért pont áprilistól??
Nektek mikortól van?



Tündisti Creative Commons License 2010.07.26 0 0 4921
Na ez aztán tényleg vicces... hahaha Faraone? ezeknek max akkor fizetek ha táncolnak egy rudon nekem singlibe...és csak ha fara van, nem csak eleje. Semmi papirt nem láttam erről a cégről még és az hogy a hátunk mögött szerződik velük valaki... Katyóka?! élesítsünk kaszát ! :-)
Katyoka Creative Commons License 2010.07.26 0 0 4920
És hogy ne csak jó hír legyen mára, gondolom sokan már néztétek a postaládátokat. A kedves Faraone megdobott egy levéllel, hogy legyek kedves 4 havi közös költség tartozásomat 8 napon belül rendezni feléjük (10.250 Ft/hó a 41 tulajdoni hányadra)!

Ő, miről is beszélnek? Április óta közös költséget kéne fizetnem??? Mire is?

Akinek sikerült már velük beszélnie, az ossza meg a fórumon, hogy mit tudtak erre mondani, mert kiváncsi lennék!

Az, hogy a ZSuzsa azt mondaná, hogy fizessek nekik havi 1.000 ft-ot, mert bedobtam a szemetemet a kontérbe, meg havi 2.000 ft-ot, mert nem tetszett neki a pofám, azt elfogadnám. De ezt!! Ezt nem!

A C2-ben kb három hete van kuka, amit ki is ürítenek, a füvet se sokkal régebb óta locsolják. Takarítás meg nem is volt még rendes. Nálam legalábbis ez nem üti a mércét!!!!!


Tündisti Creative Commons License 2010.07.26 0 0 4919

2010. július 26.

Kedves Lakók, 

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Tulipán Lakókert "A" és "B" épületének használatba vételi engedélyét megkaptuk. Jelenleg a jogerőre emelekedést várjuk. Amennyiben a határozat jogerőre emelkedett, minden vásárlónak kiállítjuk a végszámlát, és  - amennyiben még nem vette birtokba - a teljes vételár kifizetését követően a lakását birtokba veheti.

 

A fentiekről mindenkit írásban fogunk tájékoztatni.

 

emul Creative Commons License 2010.07.26 0 0 4918
No most jott hirlevel az omegatol.
Megkaptak az A-ra es a B-re a lakhatasi engedelyt. Szoval megiscsak finish-be ert a dolog. A level szerint megvarjak mig jogerore emelkedik (barmit is jelentsen ez pontosan), es utana birtokbaadjak mindenkinek a lakast. o/
Katyoka Creative Commons License 2010.07.26 0 0 4917
Tájékoztatás:


Az ajtókra kiírt, otthonmaradásra buzdító levelekhez: Ma otthon maradtam reggel. Tíz percig kerestem a villanyászokat, épp egy lakásban szereltek. Megkértem őket, hogy jöjjenek hozzám. Így nem sokat késtem a munkából. Nem csináltak sokmindent, 10 percet vett csak igénybe.
Állítólag már 7-től kint vannak.

Meg rákérdeztem, hogy a kaputelefon kódolás miatt otthon kell e majd maradni (nem szívesen használom el ilyenre a szabimat). Az A-ban láttam kiírva, hogy nekik otthon kellett maradniuk. Nekünk a C2-ben már be vannak kódolva a kaputelefonok, szóval elvileg a mostani elektromos munkák után már nem lesz semmi.

Találkoztam gondnok bácsival is. Hétfőn és csütörtökön jön a szemetet kivinni, meg locsolni. Említettem neki, hogy a kertekben a gazzal esetleg nem lehetne e valamit kezdeni. Azt mondta, hogy mégcsak részleges dolgokat csinál ő, mert tudta szerint nem vették még át a lakóparkot a kvitelezőtől. Úgyhogy a gaz majd szépen nőni fog még jó pár hónapig.


banya2c Creative Commons License 2010.07.24 0 0 4916

.....Hááát mire megnéztem az indexet, Ti már biztosan jó messzire jártok.

Így Általatok látatlanban is kellemes üdülést, és jó visszaérkezést kívánok.

Azután pedig szerencsés házügyintézést.

            

                 Érezzétek Jól magatokat!         Galambpostával küldöm ezt az

                                                                  üzenetet, de jöhet sirály is érte. 

 

ÜDV.:banya 

Előzmény: husika7 (4913)
husika7 Creative Commons License 2010.07.23 0 0 4915
Köszönöm szépen.
Előzmény: emul (4914)
emul Creative Commons License 2010.07.23 0 0 4914
Szia!

Nem mondom 100 %-ra de nekem valami 10-15000 Ft remlik.
Előzmény: husika7 (4913)
husika7 Creative Commons License 2010.07.23 0 0 4913

 Szia Vali!

 

Mi is nemsokára jövünk!!! :)))

Megyünk holnap nyaralni és utánna intézzük a dolgunkat. Megirnád hogy mennyibe kerül az illaték  a közjegyzőnél? a 3 havi csat kölcséget már tudom.

Ma még net közelben vagyok....puszillak szép napot :))))

banya2c Creative Commons License 2010.07.22 0 0 4912

Szia Szomszédasszonyom!

 

A birtokbavétel megtörtént, szinte mindennap kint van valamelyikünk, de a költözködés kélsőbb lesz, "várakozó álláspontra helyezkedtünk".

Szerencsére  addig van hol laknunk, de már a régi lakhelyen nem látunk

ki a dobozoktól, rumlitól. (Az igaz, hogy tavaly március vége óta.)

Viszont az pozitívum, hogy így nyugiban hozzuk lakható helyzetbe az új

lakást.

Szaladgálás, ügyifogyi intézkedés így is van épp elég, szóval hozatom az

ebédet otthonra is. Bár a kaja finom (Tőzsde ételfutár), elégséges és kifizethető, fejenként kb 3500ft hétfőtől-vasárnapig  7 napra. Így legalább nem úgy kezdem

naponta, hogy : végy egy tiszta konyhát.............és spékeld meg alaposan fokhagymával......,

 

hanem úgy kezdem, hogy: szaladj ki a világvégére egy jó heverőért, szappantartóért...miegymásért....

köss a zsebkendődre egy csomót, hogy ne felejtsd el megkötni a világ legjobb lakás-

biztosítását, amiért az előző nap órákat buheráltad a számítógépet, hogy megtaláld. 

Szóval így telnek a napok nálunk. Remélem ti is bírtokba vesztek hamarosan.

 

                                                Tisztelettel és Szeretettel: banya                  

Előzmény: husika7 (4911)
husika7 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 4911

Sziasztok.

 

Szeretném megkérdezni tudja e valaki mennyibe kerül a közjegyzői okirat a birtokbavételhez?

Ha valaki tudja kérem írja meg.Előrre is köszi.

husika7 Creative Commons License 2010.07.21 0 0 4910
Szia Banya! Ez nagyon durva miért vetted át? Beköltöztetek ti is? puszillak holnap írok.
Előzmény: banya2c (4909)
banya2c Creative Commons License 2010.07.21 0 0 4909

...Kedves Lakótársak!

 

Véleményetek szerint így kell kinézni egy teljesen új bútorszövet borításos

heverőnek? ( Az eladó szerint a gyártó teljesen készen van vele. ) mert szerintem

nem.

 

 

Katyoka Creative Commons License 2010.07.16 0 0 4908
A zárt fórumon az jelent meg, hogy az A megkapta...
Előzmény: zsebtévé (4907)
zsebtévé Creative Commons License 2010.07.16 0 0 4907
Használatba vételi engedélyről tudd valaki valamit?
zsebtévé Creative Commons License 2010.07.12 0 0 4906
Műszaki átadás átvétel annó rendben lezajlott?
Előzmény: szocske67 (4905)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!