Keresés

Részletes keresés

gábris Creative Commons License 2007.11.27 0 0 811
Akkor legyen ez a mostani Petőfi egy MR0 nagyondenagyontutizene csatorna, vagy mittudomén, de a régi Petőfi akkoris jó lenne ha visszatérne.
Egyszerűen bosszantó, hogyha nem vagyok tv vagy internet közelbe lemaradok az összes sporthírről...
Nekem se a jelenlegi rádiókabaré hiányzik, sokkal inkább a régi, a nagyokkal, pl. Hofival. Nem értem, hogy képesek például egy ekkora embert is csak úgy elsüllyeszteni. Pontosan ez is célja lenne a közszolgálatnak, hogy az ilyen értékeket fenntartsa.
Előzmény: tutetem11 (810)
tutetem11 Creative Commons License 2007.11.27 0 0 810

Én is "csak" 32 vagyok de nagy igényem volt egy nem túlpolitizált hétköznapi témákkal foglalkozó rádióra a köz szolgálatában.

A délelőtt volt a csúcs aztán jött a terepjáró a csúcsforgalom meg a sportközvetitések.

Nekem speciel a jelenlegi rádiókabaré nem hiányzik de megértem ha valakinek igen.

Nem nagyon hiszem hogy lesz még visszaút....

 

Előzmény: Glázser Bozsó (806)
Dick17 Creative Commons License 2007.11.27 0 0 809
gábris Creative Commons License 2007.11.26 0 0 808
Bár még 30 alatt vagyok, de évekig hallgattam a Petőfit. Nyár óta ez megváltozott. Menekülök ettől a rádiótól.
Nem akarom fényezni magam, de én is be tudok tölteni több ezer számot a Winampba, olyat amit szinte sehol nem játszanak.
Vagy azért mert bántja a nagytöbbség populáris gagyiságra kiéheztetett fülét vagy azért mert egyszerűen már eltűntek a süllyesztőben.
Ehhez nem kell egy 24 órás közszolgálati rádió az adómból.
Az a baj, hogy sokan most el vannak ájulva, hogy úristen micsoda rádió született! Pedig csak bele kéne gondolni,
semmi mást nem csináltak, minthogy majmolják a nyugatot. Ott bejött (angol, osztrák, stb. közszolgálati) hát akkor nálunk miért ne jönne be.
Szerintem idővel 1-2 hasonló országos kereskedelmi rádió is meg fog jelenni, hasonló kiszerelésben. Na akkor lesz majd sz.rban az MR2.
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.26 0 0 807
Szerintem több, de ez nem menti a dolgot, hogy csak egy részükre fókuszál ;-)))
Előzmény: Glázser Bozsó (806)
Glázser Bozsó Creative Commons License 2007.11.26 0 0 806
Én még messze vagyok az 50-től, mégsem tetszik az új Petőfi. A fiatalok közül is csak egy szűk kört, szubkultúrát céloz meg. Kb. annyi rajongója lehet ennek, mint az emo-nak a tinik körében.
Előzmény: Törölt nick (805)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.26 0 0 805
Az itteni vélemények a legkevesebb, de a cikkben elég kevés volt a nem MR-es vezetőktől szájbaadott önálló elemzés. Szerintem.
Mert, nekem pl. nem csak a Kabaré hiányzik a Petőfiről (ami ráaádsul ma kb. ötöd vagy hatod adásidővel van ott jelen), meg, nem csak a sport (bár, mi az, ha nem tahóság, hogy később kapcsol, korábban befejez, mert ütközik a fix műsorokkal...talán ezért nem volt korábban sem sport a Kossuthon), hanem más műfaj.
Pl. pontosan a fiataloknak szóló informatív szöveges műsor, vagy a nem ömlesztett zenei műsor.
De, egyébként a három adón EGYÜTTESEN igenis ki kellene szolgálni a még a cikk szerint is hoppon maradt ötvenesek igényeit. De, mivel a Kossuthot is "fiatalabbra" szabták, a Bartók meg (Isten tudja, miért) maradt, ami volt, vajh őket hol szólízják meg?
Pedig, ugye "az ötvenesek" még nem is nevezhetők kriptaszökevényeknek, nyuggereknek, hanem gazdaságilag és társadalmilag egy aktív réteg, akiket aligha csak a cigányzene meg az operett érdekelne...(és nem mellesleg, "nyugaton" egyre inkább értékelődik fel a szerepük a reklámozók körében is, lévén, hogy sokszor tehetősebbek, mint a pályakezdők...)
Előzmény: tutetem11 (804)
tutetem11 Creative Commons License 2007.11.26 0 0 804

Igen nekem is ilyen pozitiv pr ize volt az egésznek.

A kommentek is mind pozitivak.

Az itteni vélemények nem ezt mutatják.

Én a váltás óta be sem kapcsoltam a Petőfit.

Persze ez kit érdekel? :-)

Előzmény: mozo01 (803)
mozo01 Creative Commons License 2007.11.26 0 0 803
Szerintem lemaradt a végéről az (x).
Előzmény: tutetem11 (801)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.26 0 0 802
Nagyszerű.
A kérdés csak az, hogy mi van, ha nem vagyok ötvenen túl, tkp. tetszik is a zene, de szövegben nem találom meg a nekem szerkesztett műsorokat a többi MR adón, mert oda már nem került be ilyesmi...(viszont, érdekes módon, befért a kereskedelmi Caféba)
Múlt héten volt szintén egy cikk, amiben van egy elég érdekes nyilatkozat rész, ami kicsit túlmutat azon is, amit mi, hallagtók gondolunk a közszolgálatiságról.
"a Petőfi mindenféle korlátozástól és vállalástól mentesen, egyáltalán nem fizet műsorszolgáltatási díjat, de ugyanúgy versenyez a reklámbevételekért, mint bármelyik másik rádió a piacon.

- A Petőfi olyan piaci szegmensben kezdte meg működését, amelyben eddig egyedül a radiocafé 98.6 tevékenykedett. És teszi mindezt olyan háttérrel, ami kiemelt előnyöket nyújt számára a versenyben. Mindeközben a rádió műsora (adásmenete és zenei kínálata) semmiben nem különbözik egy kereskedelmi rádióétól - mondta az ügyvezető.

Az MR2-Petőfi rádiót nem terheli korlátozás a kötelező beszéd és a közszolgálati műsorszámok arányára vonatkozóan. A radiocafé 98.6 az előbbire 51 százalékos, a "helyi mindennapi életet bemutató, illetve segítő műsorszámok arányára" pedig 40 százalékot meghaladó vállalást tett. Ezzel együtt nettó 25 millió forintos "kedvezményes" műsorszolgáltatási díjat kell évente fizetnie az ORTT-nek a budapesti regionális sugárzásért (az országos kereskedelmi adók ennek sokszorosát fizetik - A szerk.). - Ha a Magyar Rádió tulajdonosa úgy dönt, hogy bármelyik csatornáját a kereskedelmi rádiós piacon kívánja megmérettetni, - tette hozzá Kelemen Zoltán -, akkor egyenlő feltételeket kell adni minden szereplőnek. Ami most van, az erősen kifogásolható. "

Tehát, a cikk:
Piaci verseny az állam pénzével
Előzmény: tutetem11 (801)
tutetem11 Creative Commons License 2007.11.26 0 0 801

Fél évvel a váltás után-az új Petőfi rádió első féléve

 

http://www.origo.hu/zene/20071126-az-uj-mr2-petofi-radio-elso-hat-honapja.html

Glázser Bozsó Creative Commons License 2007.11.22 0 0 800
A Petőfivel az (is) a bajom, hogy azt sugallja, hogy ITT VAN NEKTEK EZ A COOL, NAGYOOON ZENE SRÁCOK, LEGYETEK EZZEL BOLDOGOK, nem kell nektek semmilyen hablaty, szó, gondolat, nőjetek fel ezen, minden más csak időpocsékolás.

Ha most csak a zenei oldalról közelítjük meg, az új Petőfi nem alkalmas a zenei ízlésformáló szerepre sem. Nem tömegízlést szolgál ki, mint a Danubius vagy a Sláger, de attól, hogy egy eklektikus katyvasz, és lényegében véve azt nyomatja, ami a populáris zenei műfajok perifériájára került rétegzene, még inkább nem lesz az!
Ez kb. olyan, mint kizárólag Andy Warhol festményeit kiállítani a múzeumokban, vagy festészet gyanánt oktatni az iskolákban.
Előzmény: ferapont (798)
Glázser Bozsó Creative Commons License 2007.11.21 0 0 799
Ebben - így, ebben a formában - egyetértek veled! :)
Előzmény: ferapont (798)
ferapont Creative Commons License 2007.11.21 0 0 798

Tegyük helyre a dolgokat!

 

Az általad ideidézett hsz-részletem lényege, hogy a kor előrehaladtával ÁTRENDEZŐDIK AZ ÉRTÉKRENDÜNK. Nem azt állítottam, hogy megszűnik a zene, hanem azt, hogy NEM CSAK a zene az egyetlen az érdeklődésünkben.  És az átrendeződésbe az is beletartozik, hogy szélesedik a spektrum (legalábbis  szerintem ez lenne a kívánatos), felfedezünk más stílusokat, nyitunk új előadók felé.

Lehet azt is mondani, hogy fejlődünk.

 

A Petőfivel az (is) a bajom, hogy azt sugallja, hogy ITT VAN NEKTEK EZ A COOL, NAGYOOON ZENE SRÁCOK, LEGYETEK EZZEL BOLDOGOK, nem kell nektek semmilyen hablaty, szó, gondolat, nőjetek  fel ezen, minden más csak időpocsékolás.

 

És látthattunk már itt is olyan hozzászólót, aki azt hitte, hogy a zene imádata és mindenekfelettisége már egyenlő a kulturáltsággal.

 

Ezért nem tetszik a korábban írt, hirdetésben megjelent szlogen sem.

 

 

 

Előzmény: Glázser Bozsó (790)
ferapont Creative Commons License 2007.11.21 0 0 797

"Ami nem tetszik a Pont FM-en: Fiala János és a Keljfeljancsi. Nem oda való! Inkább a Klub Rádióba vagy a Kossuth-ba illene."

 

Isten őrizz!Aki ennyire megosztó személyiség az egy kis kereskedelmi rádióban van a legjobb helyen. (ha rajtam múlna még ott sem :-(     )

Előzmény: Glázser Bozsó (791)
ferapont Creative Commons License 2007.11.21 0 0 796

Mivel ez a cikk 2006-os, akkor a kérdésemre a válasz, hogy 2007-ben még nem adták a díjakat, s ezek szerint már nem is fogják......(??)

Előzmény: Dick17 (789)
mozo01 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 795
Itt a szaktopik. Többen úgy gondoljuk, hogy az utolsó adásban elhangzott "paródia" lehetett az utolsó csepp a pohárban, mikoris a médiában elharapódzott intrerjúnak álcázott reklámokat utánozták. Folyamatosan visszatérő elem volt a Gumikirály, amit a megadott címen keresztül lehet elérni. Persze azon a címen nincs olyan nevű cég. Itt, ha minden igaz meghallgathatod:
http://mozgalmar.net/mediatar/puzser.php (Azért nem linkelem a másik módon, mert a firefox nem engedi :()
Előzmény: Bíborkékhóvirág (794)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2007.11.20 0 0 794
Ezt nem értem, bővebben!
Előzmény: mozo01 (793)
mozo01 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 793
Így van, sajnos Rónay Egon valamiért lapátra tette a srácokat. Szerintem a Gumikirály miatt (Üllői út 264, ahol 2 gumi áráért négyet kapsz)
Előzmény: Bíborkékhóvirág (792)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2007.11.20 0 0 792

Az csoda, hogy a Pont FM létezhet. Kérdés, hogy meddig?

Ja, és a Pont FM-en megjelenik az a fajta közszolgálatiság, aminek a megreformált Petőfin is helye lenne: ez a Demokrácia Rt. meg az Apokalipszis Rt. c. közéleti műsorok. (Nem hajlik elfogultan egyik oldalra sem!)

 

Már nem létezik!

Előzmény: Glázser Bozsó (791)
Glázser Bozsó Creative Commons License 2007.11.20 0 0 791

Pedig a Rockreggel Barival és Feróval, az egyik legjobb reggeli műsorvolt. Számomra. Most Calipso néven fut. A hallgatók jó része, ahogy én is átpártolt a PontFM-re, ami pótléknak jó ,de ahhoz képest, hogy rock rádió, egész kevés lemezük van.

 

Basszus, ezt nem is tudtam! Tavaly neten keresztül hallgattam a Másik Rádiót, aztán valami miatt a honlapjukról nem tudtam hallgatni egész sokáig - azt hittem, totálisan megszűnt. De ez, amit te leírtál, még annál is rosszabb.

 

Szerettem Feró műsorát, ő azon kevesek közé tartozik, aki van elég vagány, de mégsem bunkó és közönséges, mint pl. a Boros-Bochkor páros. :P

 

 

Lehet, hogy már írtam, de nekem hiányzik a "régi" Petőfiről a Garázs, a Füst a víz felett, meg az a műsor, aminek már nem emlékszem a címére, de minden második csütörtökön volt, és egy-egy híresebb együttes életművét mutatta be, rengeteg háttérinformációval nyakonöntve. Leadták az összes Black Sabbath, Deep Purple, LedZeppelin, Rainbow, Pink Floyd albumot. Sőt ha jól emlékszem volt olyan műsor is ahová ismeretlen fiatal magyar zenészeket hívtak be, lehetőséget adva nekik, hogy országos ismertségre tegyenek szert. Szerintem ilyen műsorok -persze modernizálva, és nem csak rockzenére kihegyezve- beleférnének egy közszolgálati zenei adó műsorába.

Egyik barátom így fedezte fel a rockzenét kissrác korában (80-as évek).  :)  Emlékezetem szerint az utóbbi 5 évben már nem voltak ilyen műsorok a Petőfin.

 

Mintha a rock - mint műfaj - üldözött lenne ebben az országban, a Petőfi stílusváltásával is egy újabb anti-rock rádió jött létre!!!

 

Az csoda, hogy a Pont FM létezhet. Kérdés, hogy meddig?

Ja, és a Pont FM-en megjelenik az a fajta közszolgálatiság, aminek a megreformált Petőfin is helye lenne: ez a Demokrácia Rt. meg az Apokalipszis Rt. c. közéleti műsorok. (Nem hajlik elfogultan egyik oldalra sem!)

 

Ami nem tetszik a Pont FM-en: Fiala János és a Keljfeljancsi. Nem oda való! Inkább a Klub Rádióba vagy a Kossuth-ba illene.

 

 

Előzmény: mozo01 (788)
Glázser Bozsó Creative Commons License 2007.11.20 0 0 790

Amit magamról írtam, azért tettem, hogy rámutassak arra, hogy voltunk sokan, akik szerettük/szeretjük a zenét, de tudjuk hogy ez csak része, méghozzá nem is legnagyobb része az érdeklődésünknek, kinőttünk belőle, ráébredtünk arra, hogy az életben van még ezen kívül más, hasonlóan érdekes (ha nem érdekesebb) és szórakoztatóbb időtöltés. Ezt látom fiatalabb munkatársaimon is, valahogy mintha az lenne az élet rendje , hogy szép lassan mindannyian felnövünk és KINÖVÜNK bizonyos dolgokból, átrendeződik az értékrendünk.

 

Ajvé!

Én mindig azt mondogatom magamban: akkor van nagyon nagy gáz, ha egyszer csak olyan helyzetben találom magamat, hogy már nem érdekel a zene és nem olyan már nekem, mint a levegő!

Szerintem a zene (és a zene útján közvetített eszmék, életérzések) szeretete nem kor függvénye. Ismerek 30+ fiatal párt, akik a pici babájukat lágy klasszikus zenére altatják délután, óvodás gyerekük meg István, a királyt hallgat; 60 éves embert, aki ma is olyan lelkesedéssel hallgatja a Rolling Stonest meg Eric Claptont, mint ifjúkorában, és ismerek 20+/30+ embereket (nem is keveset), akiknek tényleg a tinikor végével ugyanúgy elmúlt a zene iránti lelkesedése, mint egy pattanás. :P

Na, ez utóbbiak tartoznak abba a kategóriába, akik csak a zene (az ún. "könnyű"zenéről beszélek elsősorban) felszínes, giccses, néhány hónapig divatos irányzataival ismerkedtek meg, de - talán épp egy (vagy több!) ízlést formáló rádió hiánya miatt - nem is adódott arra lehetőségük, hogy az igényesebb és értékállóbb alkotásokat, művészeket is felfedezzék!

 

Gyerekek, én sosem értettem azokat, akik egy zenés szórakozóhelyre csak a társaság kedvéért mennek, úgyis leisszák magukat (kivéve, aki vezet és becsületes), tökmindegy nekik, milyen zene szól, rázzák a feneküket, egyet lépnek jobbra, kettőt balra...

A társaság kedvéért én is elmentem nagyon sokféle helyre (kivéve, ahol csak "tuc-tuc" van), de barátaim megrökönyödésére én bizony nem táncoltam, álltam egy helyben, ha olyan szám következett, ami nekem nem tetszik. A jó zene szerintem fel tudja dobni az embert annyira (legalábbis engem), hogy már nem is kell sem alkohol, sem drog...! :)

Az nyilvánvalóan szubjektív ízlés kérdése, hogy kinek milyen zene tetszik. De szerintem az objektív, hogy mit tekintünk még a populáris zenén belül is igényes, művészi értéket képviselő és értékálló produkcióknak és mit nem. Szórakozni (nem feltétlenül táncolni, de akár azt is) lehet igényes és igénytelen zenére is. De ha csak az igénytelen fércműveket (pl. fiú- és lánybandák, egynyári popslágerek, "mulatós" zene feldiszkósítva, stb.) ismeri meg a hallgatóság, akkor egy idő után meg is elégszik annyival, mert nem is gondolja, hogy van más is. Itt utalnék vissza arra, aki rábökött, hogy nemcsak fővárosi (nagyvárosi), középosztálybeli emberekből áll ám az a bizonyos hallgatóság, sőt, főleg nem belőlük! És akinek az anyagi lehetőségei is igen szűkösek, az nem valószínű, hogy eljut színházba, koncertre, rendszeresen tud vásárolni cédéket, dévédéket, könyveket, vagy akár az internetre elő tud fizetni!

 

Az iskolákban a zeneművészeti oktatás nevetséges (na, inkább arra igaz az, amit Marc71 a régi Petőfire vonatkozóan írt!), akkor mégis hol találkozzon egy 10+ éves srác/csaj pl. egy olyannal, mint a Yes?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: ferapont (608)
Dick17 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 789

Hát valóban, a www.radio.hu honlapról nem látható, de a http://www.folkradio.hu/hirek/hir_show.php?id=2113 honlapon ezt találtam:

A Petőfi Rádió gondozásában tizenkilencedik alkalommal kerül kiosztásra idén a Magyar Rádió zrt. könnyűzenei elismerése, az eMeRTon-díj.

Bolba Lajos karmester, zenei szerkesztő, az eMeRTon-díj alapítója kapja idén az életműdíjat a november 19-i gálaesten. Szayly József, a Magyar Rádió alelnöke, a Petőfi Rádió adófőszerkesztője a sajtótájékoztatón elmondta: külön öröm számára, hogy az eMerton-díj alapítója is a kitüntetettek között szerepel.

Az év énekese Dobrády Ákos, a TNT együttes egykori frontembere, a legjobb együttes a Háború zenekar, dzsessz kategóriában pedig a Fusio Group. Az év musical énekese címet Bereczki Zoltánnak, a Budapesti Operettszínház művészének ítélték oda. Az év felfedezettje a Megasztárból ismert Bartók Eszter lett, a legjobb hangmérnöknek járó elismerésben Kuklis Béla részesül. Az év hangszeres szólistája Ferenczi György, az év folkegyüttese a Fonó zenekar. Az évad legjobb zeneszerzőjének Jamie Winchestert, az év szövegírójának pedig Valla Attilát szavazta meg a szakmai zsűri.

A kitüntetést 1986-ban alapította a Magyar Rádió, kezdeményezője Bolba Lajos karmester volt, a rádió Szórakoztatózenei Osztályának akkori vezetője, aki azt szerette volna, hogy legyen végre a magyar zenei életnek egy olyan elismerése is, amellyel a könnyűzenei műfajok szerzőit és előadóit díjazzák.

Az eMeRTon a magyar rádió hangdíja, a szó jelentése: MR - azaz Magyar Rádió. Ton - pedig a hang. Ez az ügyes mozaikszó azóta komoly hírnévre tett szert. A szerzők és előadók igazi megbecsülésnek tartják ezt a – megjelenésében leginkább egy aranylemezhez hasonlító – díjat, annak ellenére, hogy a kitüntetés mellé pénz nem jár. Az eMeRTon-díj évről évre a legszélesebb műfaji skálán ismeri el a szólistákat és az együtteseket, a zeneszerzőket és a szövegírókat - a rock- és popzenétől a musicalen át a folkmuzsikáig.

A tizenegy díjazottat tavalyi teljesítménye alapján zsűrizte a szakmai stáb, amely a Magyar Rádió könnyűzenei szerkesztőiből tevődött össze. A friss kitüntetettekkel 247-re növekedett az elismerés birtokosainak száma.

A díjakat ünnepi gálaesten adják át november 19-én, a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban. A koncertet a Petőfi Rádió egyenes adásban közvetíti.

Magyar Rádió Online, 2006.11.16.

Előzmény: ferapont (787)
mozo01 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 788
Off:
Kedves Bozsó!

B.Tóth nekem is a bögyömben van, mert nem csak a Bridge-t vette el tőlem, hanem évekkel később a Másik rádiót is. :(. Pedig a Rockreggel Barival és Feróval, az egyik legjobb reggeli műsorvolt. Számomra. Most Calipso néven fut. A hallgatók jó része, ahogy én is átpártolt a PontFM-re, ami pótléknak jó ,de ahhoz képest, hogy rock rádió, egész kevés lemezük van.

On:

Lehet, hogy már írtam, de nekem hiányzik a "régi" Petőfiről a Garázs, a Füst a víz felett, meg az a műsor, aminek már nem emlékszem a címére, de minden második csütörtökön volt, és egy-egy híresebb együttes életművét mutatta be, rengeteg háttérinformációval nyakonöntve. Leadták az összes Black Sabbath, Deep Purple, LedZeppelin, Rainbow, Pink Floyd albumot. Sőt ha jól emlékszem volt olyan műsor is ahová ismeretlen fiatal magyar zenészeket hívtak be, lehetőséget adva nekik, hogy országos ismertségre tegyenek szert. Szerintem ilyen műsorok -persze modernizálva, és nem csak rockzenére kihegyezve- beleférnének egy közszolgálati zenei adó műsorába.
De szerintem ugyanúgy beleférne mondjuk a hazafelé, vagy valamilyen más utinformmal megspékelt műsor délutáni ne adj isten a reggeli csúcsban..
Előzmény: Glázser Bozsó (785)
ferapont Creative Commons License 2007.11.19 0 0 787

Azt meg tudná-e valaki mondani, hogy az idén is átadták-e az eMeRTon díjakat?

Ha igen kik lettek a díjazottak?

 

Vagy ez is megszűnt szép csendben?

Glázser Bozsó Creative Commons License 2007.11.19 0 0 786
Régebben írtad, de azért reagálok erre:

És ami a leginkább zavar minket, hogy elvesztettük akkori fiatalságunk emlékeit, és rá kellett jönnünk, azok nem is a mi emlékeink voltak, azokat nem is mi választhattuk szórakozásnak-kultúrának... - hanem adták nekünk, mint egyetlen lehetőséget. Mint a nagy állami kultúrát.

Nehogy azt hidd, hogy most nem ez van! Mennyiségre (látszatra) van választék, minőségre (de facto) nincs. :P
Cuclizmus ide, cenzúrázott és manipulatív célzattal kiválasztott tartalom oda, de 1960-1995-ig tényleg igényesebb volt (úgy összességében) a tévék és a rádiók kínálata.

A petőfirádiót soha a büdös életben nem hallgatták mérhető és kimutatható mennyiségben - kivéve amikor nem volt más.... Ahogy a jónép megkapta a danubiusrádióját '88-ban, abban a pillanatban a 40 év alattiak rohantak áttekerni, erre talán még te is emlékszel, ha ugyan vagy annyi idős... Azóta meg csak bővült a kínálat.

Lehet széllel szemben pisilni, de nem érdemes. Bármennyire is felemelő érzés "kultúrát" közvetíteni.


Abban részben igazat adok neked, hogy a Petőfi Rádió is fiatalításra szorult és nem annak kellene egyenlőnek lennie a magasabb kulturális színvonallal, hogy elvont, az átlagemberek többségét nem érdeklő témák, stílusok, művek szólaljanak meg. Az is igaz, hogy "kultúra rádió" =/= "nyugdíjas rádió". :)

Csakhogy az itt a bibi, hogy amire a Petőfit átváltoztatták, az is egy igen szűk rétegízlést kiszolgáló paletta (alternatív popzene?).
Én pl. a Kispált is "művészieskedő" zenekarnak tartom, sőt néha még Ákost is. Akkor?
Előzmény: Marc71 (556)
Glázser Bozsó Creative Commons License 2007.11.18 0 0 785
Kívánságműsor:
na, szerintem így nem lehet. Az operettista elkapcsol a heavy alatt, a opera rajongó a sláger alatt, a kultúrbuzi a kabaré alatt.


Talán még Tardos Péter idézte valakitől a Rock Lexikonban: "Zenéről beszélgetni olyan, mint lerajzolni egy focimeccset."

Jómagam hangulattól függően hallgatok meg különböző fajta zenéket. Leginkább a rockot szeretem, de voltak olyan heteim, amikor a "magyar nótákat (műdalokat)" (!) hallgattam a Rádió C-n. :)

És volt, amikor kabarét hallgattam, volt amikor politikát...

Egyvalamit nem vagyok képes öt percig sem elviselni: techno, house és társai! :PPP

Úgyhogy örültem, amikor a Rádió Deejay-t megszüntették. Persze ez már nagyon szubjektív! :P

Kb. ez a mostani Petőfi hibája is: egy Gansta, egy Buena Vista, egy Bëlga, egy Amy Winehouse, egy Takáts Eszter, egy Robbie Williams?

Ezek közül egyiket sem csipázom! Ennyi bennük a közös. :P

Ez megintcsak ízlés kérdése, csakhogy ha rétegzenéről van szó (alternatív pop? vagy az egyébként mainstream irányzatok avantgard képviselői?), akkor valószínűsíthető az, hogy nemcsak egy-két finnyás embernek nem tetszik ez a felhozatal.

A Rádió Bridge is "réteg-ízlést" szolgált ki, de szerintem az a paletta nem volt ennyire marginális. Pl. megfért egy rádióban a Winger és Nelly Furtado (akkor még újként!), a Red Hot Chili Peppers és Annie Lennox, Keresztes Ildikó és a Bikini, a Texas és a Republica meg a Garbage...

Ötleteidnek utánaolvasok, mert tényleg érdekel! :)
Előzmény: Törölt nick (783)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 784
Fiúk, lányok, nem csak bolgárúr ilyen a Klubon, hanem van még pár műsor hasonló cipőben.
Én akkor nem kapcsolom be. Ilyen egyszerű.
Na, nem azért, mert annyira ellenzéki vagyok, hanem, mert megfekszi a gyomromat a seggig nyalás (bocsánat, jobb kifejezés erre nem nagyon van) bármilyen oldalról is jön.

De!
Egyrészt, ha van rá kereslet, és kereskedelmi alapon csinálják, (nekem meg van jó távirányítóm, vagy kapcsolóm, és behatárolható, mikor ne kapcsoljak oda egyáltalán), nem nagyon érdekel a dolog.
És, a Klubot ennek ellenére időnként hallgatom, mert ott is van egy-két műsor (kultúráról, utazásról, ingatlanokról, karrierről), ami (szerintem) jó, hallgatható, informatív.
Nem beszélve a zenéiekről: a szombati latin zenei műsorukról, Göczei Zsuzsa pénteki Grillázsáról.
Előzmény: Bíborkékhóvirág (782)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 783
Café:
jóval több, mint (szerinted) nem besorolható zenéket játszó rádió.
Ugyanis, kereskedelmi adóhoz mérten meglepő ÉRTELMES szöveges műsorokat tudnak időnként gyártani, kimondottan, a fiatalokat megcélozva.

Kívánságműsor:
na, szerintem így nem lehet. Az operettista elkapcsol a heavy alatt, a opera rajongó a sláger alatt, a kultúrbuzi a kabaré alatt. Kb. ez a mostani Petőfi hibája is: egy Gansta, egy Buena Vista, egy Bëlga, egy Amy Winehouse, egy Takáts Eszter, egy Robbie Williams?

Régi Petőfi zenéi:
nem ennyire régiről beszéltem. Június előtt pl. dél után volt egy órás zenei blokk, ahol valóban ritkán v. ritkábban játszott számokat adtak, de pl. a Csúcsforgalomban is zenével (hasonló stílus) volt TÖRDELVE a tömény beszéd.

Vallási műsorok
valahol egyetértek, de ez pl. élő példa arra, hogy miket tartanak MOST a közszolgálat alapfeladatainak.

Ötleteim:
mivel itt van mind, ezért nem linkelek. Ha kíváncsi vagy, visszakeresel (pl.a nickemre kattintva lekéred a hsz-eimet ebben a topikban és olvasol, ha nem, nem ismétlem magam. Így is sok belőlem. Ez van ;-)
Előzmény: Glázser Bozsó (780)
Bíborkékhóvirág Creative Commons License 2007.11.17 0 0 782

"Ha bekapcsolom a Bolgárúrdrágabolgárurat, és lefexem (vagy éjjel nem bírok elaludni, mert éjfélkor van az ismétlés), tényleg elalszom én is secperc alatt! :DDD"

 

Nálam ez alap, én csak így tudok elaludni, néhány perc sem kell hozzá és édeseket álmodva alszom mindaddig, amíg a feleségem ki nem kapcsolja! :-(

 

Amúgy én már nem szeretem a műsort, mert nagyon fanatista lett!

Nem az a baj, ha van politikai meggyőződése, de látni kellene a fátol az erdőt is ...

Előzmény: Glázser Bozsó (781)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!