Keresés

Részletes keresés

méregkeverő Creative Commons License 2007.04.25 0 0 32

És "milyen jó", hogy alkotmányellenesnek minősítették a személyi szám használatát!

 

:-(((

 

Most lehet egyeztetni születési hely, dátum anyja neve alapján....

Több millió tételt!!!!!!

 

 

:-(((

pert1 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 31
Az elektronikus nyilvántartásra való áttérés lehet a felelős, a főtűzoltó azt mondta, hogy leginkább a régi dolgozók vesztek el a nyilvántartásból. Valamikor átírtak pár millió embert a papírokról a számítógépbe, és ha valamit elrontottak, akkor az illető elveszik, vagy máshol jelentkezik. A nyilvántartást viszont azóta se nagyon használták semmire, így most az első használatkor jönnek elő a hibák.
Előzmény: sensei47 (-)
Rolf242 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 30

Az OPE most mehet kapálni a répaföldre!!!

Most kaptam levelet, szar a rendszerük...

Saját magam fizetem a biztosítást, erre nem szerepelek a rendszerükben.

Bráááááávó!

Béna brigád!

Az eddig befizetett pénzt hol/hova könyvelték???

( erről persze az APEH minden évben küld összesítést, ami rendben van )

Tehetnek 1szívességet az OEP informatikusai, és vezetői!!!

Üdv.:

R.

 

ooloo Creative Commons License 2007.04.25 0 0 29

1998!!!

Index - Fórum - PoliDili - CSAPRA VERTÉK AZ OEP-T

 

vau válasz | megnéz | könyvjelző 1998.11.12 13:43:00 (65)

Tony!

nagyon optimista vagy. Az OEP informacios rendszere (mar ha informacios rendszernek lehet nevezni egyaltalan az egymastol tobbe-kevesbbe teljesen elkulonulten mukodo es csak igan ritkan egyeztetett adatbazisokat) meglehtosen pocsek es pontatlan.

Egy pelda: egyik megyeben proba keppen osszefuttattak a megyei APEH es a megei OEP adatbazisokat. Mindossze par tucat olyan szemelyt talatak, akiknek az adatai tokeletesen megegyeztek a masik adatbazisban. Persze a legtobb szemelynel csak kisebb pontalansagok voltak (hazszam, iranyitoszam, maskent rovidites, anyja neve, stb...), de akkor is megdobbento volt...

Amuyg mar everk ota kersik erre a problemara a megoldast...de az OEP olyan kiszamithatatlan partner, hogy ez szinte remnytelen. Uj fonokseg...uj tervek.

Vau

 

 

 És akkor jött a Tenkes kapitánya (helyett a szenátornő) :DDD

JEFFREY Creative Commons License 2007.04.25 0 0 28
Mit vagytok oda, ez a száz apró trükk egyike.Többfunkcíós céllal.Egyik a költségvetésí lyukak betömése(mér évek óta).Másík ezzel lehetett beínditani az EÜ ámokfutást, s kívonni a mannit(volumenkorlát, gyógyszerkassza, korlátozások az ellátásban, vízitdíj bevezetés, napídíj , stb).Mikola évek óta mondogatja, hogy nem sok, hanem kevés pénz van a TB kasszába, és a legnagyobb adós maga az állam, de senki nem fígyelt rá, mert a balib propoganda a csokos Média hátterével elmosta, elhallgatta ezt a hírt, ma már tudjuk, hogy tényt.A lakosság meg bevette a hazugságokat.De fő cél a nyereségérdekeltségű többbíztósító, amellyel a TB járulékokat magánzsebekbe lehet tömmi, az ellátás színvonalának csökkenése mellett, s a sza@kupac meg marad az államra(Kórházfenntartás, korszerűsítés, stb).Tehát rizikó nélküli szabadrablás, s a társadalom megnyomoritása.Ha már mindent kíszípkáztak visszaszűll az államra a felelőség a nullkasszával, mivel ő a kezes, s mert Alkotmányos feladat a lakosság EÜ ellátása.A nagy Hollandiában, ahol ez a renszer van, s hívatkozásí alap(szadesz), ott úgy tudták rendberakni az egészet, hogy az Államnak 15 milliárd eurot kellett felvenni az EU Banktól, hogy a járulékveszteséget potólják, és visszakanyarodjanak a normál kerékvágásba.Magyarország nem nagy piac, így a nyereségérdekeltségű magánbíztósítok nem tudnak megélni, csak akkor, ha a közös pénzt viszik kí.Ezzel tönkremegy a közös kockázatvállaláson alapuló szolidáris rendszer, mivel általában két millíó bíztosított kell ahhoz, hogy még szolid nyereséggel müködjön.Nálunk hat nyolcat akarnak, s úgy, hogy az állam visszaoszt nekik a közös pénzből.Kérdem én milyen verseny az ilyen, s ha az állam (TB) járulékot osztanak vissza, akkor hol a piac.Normális helyen nem a Biztosítók, hanem az Intézmények, Orvosok, Ellátások versenyeznek egymással a Biztósítónál, mert attól lehet várni a jobb ellátást.Talán megint foditva ültek a lóra nálunk, de úgy látszik a kapzsi neokonok mindent megetettnek a magyar emberekkel.Reménykedjünk, hogy nem síkerűl, ami persze az embereken múlik.Ha nem tesznek semmit, akkor ne sírjanak útólag.
ex_lx Creative Commons License 2007.04.25 0 0 27
És persze kin vasalják be a - sorozatos csodák után - kifizetett kártérítés összegét...
Előzmény: Málnafaló (23)
Málnafaló Creative Commons License 2007.04.25 0 0 26
"Itt csak akkor lesz rend, "


Ne viccelj...
Mire észreveszed, a szélsőséges törpepárt már ezt is "megcsinálja", oszt utána nézheted:


Talán a volumenkorlát a legszebb példa erre. horváthágnes ki is fejtette, hogy ez biztosítási téma, nem a minisztérium területe kellene legyen. De hát éppen ez a gond, hogy amíg a tárca kézi vezérléssel irányítja az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt, addig nem derülhet ki, működhetne-e az "egy biztosító” valódi biztosítóként. De éppen azt nem akarják, hogy kiderüljön.

A volumenkorlát viszont a teljesítményfinanszírozásban ellehetetleníti az intézményeket, amelyek így őszre – ez a liberális forgatókönyv – fillérekért beleájulhatnak az üzleti biztosítók karjaiba.
Szép perspektíva. Miért akarunk felszállni egy olyan vonatra, amelyről menekülnek az utasok?


Előzmény: 2pac (24)
sensei47 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 25
Az ötlet kiváló!
Előzmény: 2pac (24)
2pac Creative Commons License 2007.04.25 0 0 24
Itt csak akkor lesz rend, ha 386 speciális ember is kap egy levelet, miszerint nincs rendben a biztosítási jogviszonya.... Addig nem érdekel senkit, aki tehetne valamit.
Málnafaló Creative Commons License 2007.04.25 0 0 23
"Ha kiderül, hogy az OEP sáros, lehet-e kártérítésért perelni az OEP-et?"



Perelni (szinte) bármiért lehet..:))
Az más kérdés hogy mennyi eséllyel....
Előzmény: sensei47 (22)
sensei47 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 22
Én az alábbi levelet kaptam a munkahelyemen:

====================================

Tisztelt Kollégák!

Értesítjük Önöket, hogy a TAJ kártya érvényessége érdekében az OEP TAJ Nyilvántartási Osztállyal adategyeztetést kezdeményeztünk.

Az egyeztetés után hivatalból rendezzük az eltéréseket. Azok a dolgozók, akik értesítést kaptak arról, hogy a TAJ kártyájuk érvénytelen, jelezzék ezt a Munkaügyi Osztálynak.

Eddigi tapasztalatunk szerint nem naprakész az OEP nyilvántartása.

Segítségüket előre is köszönjük.

Budapest, 2007. 04. 23.

gazdasági igazgató

=====================================

Föl lehet mérni hogy ez az adategyeztetés mekkora többletmunkát jelent egy-egy munkahelynek. Ha kiderül, hogy az OEP sáros, lehet-e kártérítésért perelni az OEP-et?
Előzmény: Málnafaló (14)
Sparaxis Creative Commons License 2007.04.25 0 0 21

Nekem is az a vélemyényem, hogy a nagy állami cégek adósság rendezéseit a közösből nem rendezték le rendesen, elvaratlan szálak maradtak, valószínű nem volt senki se döntésképes, így nem oldották meg a problémákat. Szépen a "szőnyeg alá seperték" és most mint "csontváz a szekrényből" kipotyognak!

 

 

 

Előzmény: Tarzaan (8)
zmagix Creative Commons License 2007.04.25 0 0 19
Azért, hogy kicsit témabelivé tegyem ezt a hozzászólásom egy érdekes esetet és elgondolást írok meg.

Van egy haverom a szomszéd faluban, amolyan egyszemélyes vállalkozó. A nejével egy Bt-t alapítottak 1997-ben. Minden befizetési banki bizonylat, sőt a TB-től kapott éves kivonatok is megvannak. Tehát visszaigazolták nekik, hogy be van fizetve ennyi, van-e hátralék vagy túlfizetés. Ennek ellenére most tisztázniuk kell az egészet, azaz az összes irattal befáradniuk a megyeszékhelyre.

Nem csak velük, de mással is megeshet, hogy valamilyen ok miatt tömegközlekedéssel kell megtenniük. Nem mindenki tudja azonnal ezt az ügyet elintézni, ezért csak május eljese után tud elutazni. Mindenki tudja már, hogy jegyáremelés lesz.
A haverom szerint lehet nem véletlen ez itt mind. A szavaival élve ez olyan mint a gazdaságban az árúkapcsolás. Azaz ha tisztázni akarod magat végy igényben egy másik szolgáltatást aminek épp az ára emelkedik.

Nem is beszélve arról, hogy emiatt a munkarendje (terve), esetleges bevétele vagy bevételeitől esik el!

Ez megint csak egy ilyen káosz országban megengedett és "normális", hogy más által okozott hibát a társadalommal fizettetik meg!

Akár tömegközlekedéssel, akár saját járgánnyal megy valaki, minden pénzbe kerül!

Más hibáját akit ráadásul azért fizettek meg (rendszergazda, stb.), hogy egy magas prioritású közérdekkel bíró rendszert üzemeltessen, nem kevés közpénzből! Most fizessem újra, hogy tisztázzam magam. Ez megint az adó újabb adóztatása jogtalanul!
mac.m Creative Commons License 2007.04.25 0 0 18
Minden bizonnyal van.
Előzmény: sensei47 (17)
sensei47 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 17
"Érdekes lesz, ha kiderül, hogy akiktől levonták, a járulékot, de az mégse került az OEP számlájára , akkor valójában hová lett a lé?"

Van-e jogosítványa az Állami Számvevőszéknek arra, hogy vizsgálódjon az OEP-nél?
Előzmény: mac.m (13)
ooloo Creative Commons License 2007.04.25 0 0 16

Két egymásnak ellentmondó állítás ... és még az is lehet, hogy mindkettő igaz.

Nekem mindenesetre az az érzésem, hogy ebben az esetben az eü táján lehet a nagyobb kupi. A gyógyszerfelhasználás táján sem akart működni sokáig a nyilvántartási rendszer. Talán nem elsősorban szoftver-okokból... :(

Előzmény: sensei47 (9)
sensei47 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 15
"Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta: a katasztrófavédelem több dolgozója is kapott hasonló tartalmú levelet, illetve kollégái az orvosi vizsgálatokon való megjelenéskor szembesültek azzal, hogy a nyilvántartás szerint tisztázatlan a jogviszonyuk. Az ezredes közölte: „rangra és beosztásra való tekintet nélkül" minden dolgozótól levonták és befizették a járulékot.

A távirati irodát különböző megyékből több rendőr is azzal kereste meg: figyelmeztető levelet kaptak az OEP-től, hogy rendezzék társadalombiztosítási jogviszonyukat."



Fölöttébb kellemetlen ha az orvosi vizsgálatokon való megjelenéskor szembesül a polgár azzal, hogy a nyilvántartás szerint tisztázatlan a jogviszonya... :-(((((
Előzmény: sensei47 (-)
Málnafaló Creative Commons License 2007.04.25 0 0 14
Gondok?:))))



Na ne...
Ez egyenesen totál káosz....



És megírtam elöre: az hogy év végéig "türelmi időt" adnak a biztositottaknak,
vagyis hogy aki nem fizet , az "csak" jövőre fizetheti az ellátását...
ez nem a horváthágnesi/molnárlajosi nagyvonalúság jele....

Hanem hogy ők pontosan tudták/tudják, ami a kézivezérelt OEP-ben van, az minden más csak nem nyilvántartás...Magyarul: fogalmuk sincs ki után fizettek, mikor és mennyit...
Így aztán megprobálják a nyulakat kiugrasztani a bokorból.
Kiküldenek néhánymillió levelet,azzal az egyendumával hogy nem stimmelnek.

Ügyfelek megrémülnek és saját maguk vonulnak be , hogy "tisztázzák" magukat...
Ettől remélik horváthék a rendbetételt...


Az hogy több százezer munkából lógó, anyázó stb. állampolgár áll napokig sorban a papírkáival, már akinek vannak ilyenjei, az kevésbé érdekli ezeket...
Előzmény: sensei47 (-)
mac.m Creative Commons License 2007.04.25 0 0 13
Az is lehet.
Érdekes lesz, ha kiderül, hogy akiktől levonták, a járulékot, de az mégse került az OEP számlájára , akkor valójában hová lett a lé?
Előzmény: sensei47 (12)
sensei47 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 12
Talán igen. Én szándékosságra (is) gyanakszom...
Előzmény: mac.m (11)
mac.m Creative Commons License 2007.04.25 0 0 11
Nagy lehet ott a kupi.
Előzmény: sensei47 (10)
sensei47 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 10
"Vajon akik úgy vannak nyilvántartva, hogy fizetik utánuk a járulékot, tényleg fizetik-e?"

Bizony ezt is szisztematikusan meg kellene vizsgálni...
Előzmény: mac.m (7)
sensei47 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 9
1. Ne offolj! :-)))

2. Ugyanabban a cikkben olvashatjuk:

"A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság vezetője közölte: minden tűzoltó után megfizetik a társadalombiztosítási járulékot, és az elmúlt években eddig egyetlen hónapban sem késtek a befizetéssel, ezért nem értik, hogy miért nem kerülnek be az OEP rendszerébe.

A fővárosi tűzoltóparancsnokon kívül több tucatnyi vonulós tűzoltó mellett Erdős Antal általános parancsnokhelyettes is figyelmeztető levelet kapott az OEP-től a múlt hét folyamán."
Előzmény: ooloo (4)
Tarzaan Creative Commons License 2007.04.25 0 0 8
Pár hete volt asszem valami hír, miszerint pár éve egyes minisztériumok takarékosságból nem fizetik a járulékokat az alkalmazottaik - az álájuk tartozó köztisztviselők -  után. A BM és a HM rémlik.
mac.m Creative Commons License 2007.04.25 0 0 7
Ugyanezen az alapon önkéntelenül felvetődik a kérdés?

Vajon akik úgy vannak nyilvántartva, hogy fizetik utánuk a járulékot, tényleg fizetik-e?
Előzmény: sensei47 (-)
sensei47 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 6
Ugyanabban a cikkben olvashatjuk:

"Több tucat tűzoltó mellett a budapesti tűzoltóparancsnokot és általános helyettesét is levélben figyelmeztette az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), hogy adatbázisuk szerint 30 napnál régebben nincs jogviszonyuk – tájékoztatott Bende Péter vezérőrnagy."
Előzmény: sensei47 (-)
méregkeverő Creative Commons License 2007.04.25 0 0 5
Ez már kb. a 3. topic a témában, ez is csak azt bizonyítja, hogy rendcsinálásra szükség van!!!
Előzmény: sensei47 (-)
ooloo Creative Commons License 2007.04.25 0 0 4
h0nnan tud0d? :DDD
Előzmény: sensei47 (2)
sensei47 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 3
Azon belül?
Előzmény: mac.m (1)
sensei47 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 2
Nem.
Előzmény: ooloo (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!