Keresés

Részletes keresés

A1-17 Creative Commons License 2011.02.17 0 0 2243

Sziasztok!

 

Most értem haza, teljesen fel vagyok dobva :) Az előbb lejtettem egy öröm táncot a postaládáknál :):):)

 

Úgy indult, hogy beengedtem a gyereket a bejárati ajtón és felkapcsolódott a villany, teljes meglepetésemben nevetgélni kezdtem, mint akinek elgurult a gyógyszere :D nem akartam elhinni, hogy látom a gyereket a lépcsőn és nem kell keresgetnem a sötétben. Nálunk ez azért fontos, mert a gyerek még bizonytalan kezdő lépcsőző és most tartunk a  "mindent egyedül csinálok" fázisnál, így kapaszkodás és segítség nélkül akar felmenni a lépcsőn. Mindig attól tartottam, hogy hátra fog esni, vagy mellé lép a sötétben, hiába vagyok a háta mögött ha esne, egy lépcsőn azért inkább gurul az ember.

Szóval teljes öröm mámorban úsztam, amikor is megláttam, hogy a kukatároló villanykapcsolója ki lett helyezve az előtérbe, megint nevetésben törtem ki nem bírtam tovább, lejöttünk a lépcsőn és ki is próbáltam, nagyon tetszett :DDD Aztán megint nekiindultunk a lépcsőnek és mikor felértünk a postaládáknál lévő villany is felkapcsolódott, na ez volt az a pont, hogy elkezdtem táncolni. :DDD

 

 

Nagyon szépen köszönjük!

 

Legyen mindenkinek ilyen szép estéje mint a miénk!

 

Üdv:)

Ingrid

KisKedvenc85 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 2239

Köszi szépen a segítséget és a tanácsokat, akkor próbálkozom tovább az értékesítőknél. Igaziból "mindegy" lenne, hogy melyik projektjükben találunk lakást, ami fontos, hogy zöldövezet legyen és biztonságos környék (ne kelljen pl. autófeltöréstől félni), valamint a finanszírozásban meg tudjunk egyezni. Nagyon vágyunk már saját lakásra, remélem, hogy idén megvalósul az álmunk. :)

 

Köszi még egyszer, remélem, hamarosan fejleményekről is beszámolhatok.

sosoD018 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 2238

Szia legyél itt üdvözölve!

 

A Zaragozás értékesítők általáben dálutánonként itt vannak az értékesítési rodán. Gyere ésegyből mutatnak lakást is. Vasárnap is nyitva úgytudom.... de ebben nem vagyok annyira biztos.

 

Ne csüggedj a ház szép és kellemes. Igaz akadnak gondok , de azért vagyunk, hogy megoldjuk, és meg is fogjuk előbb-utóbb. De bízunk, és ez a fő.

 

Tulajdonosokra meg égető szükségünk van, mert az építtető nem igazi tulajdonos, neki ez csak egy árucikk, míg az itt élőknek az otthona.

 

Gyere legyünk minnél többen kétszintes lakás is van már ennyiért, hatalmas, világos nagy terasszal meg minden. A levegő kiváló a nyugalom is adott. A környék is kellemes. Minden megvan itt, csak legyen már több tulajdonos. IGAZI tulajdonos.

 

Gyere és kérj lakást a C-D-ben, mert itt még elég kevesen vagyunk.

Előzmény: KisKedvenc85 (2236)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2011.02.08 0 0 2237

Szia KisKedvenc85!

 

E-mailre sem válaszolnak? Amikor mi ráakadtunk a Zaragozára, volt, hogy naponta több lakás adatait küldte el az értékesítő (persze ő már nem dolgozik ott azóta). Mi végül a Vigóban vettünk lakást (az Elephant másik fejlesztése). Szerintem egy csomó ingatlanos oldalon vannak zaragozás hirdetések árakkal, és emellett zaklassátok az Elephantot mailben, telefonon! (Elképesztő, hogy nem válaszolnak, pár éve teljesen más volt még a hozzáállásuk, mondjuk a válság senkire nem volt jó hatással, ők is sok munkatársat elbocsátottak...)

Érdemes áttanulmányozni a malomdombos, zaragozás, vigós fórumokat, abból viszonylag reális képet lehet alkotni.

 

Good luck :)

Előzmény: KisKedvenc85 (2236)
KisKedvenc85 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 2236

Sziasztok!

 

Örülök, hogy rátok találtam. :) Újépítésű lakást keresünk Pest külső kerületeiben vagy akár vonzáskörzetében, és így akadtam a Zaragozára. Olvasom, hogy jelenleg sok problémával küzdötök, ráadásul azt kell mondjam, az értékesítők sincsenek a helyzet magaslatán, nem kapkodják el a visszahívást...


Mi 50 nm körüli lakást keresnénk, akár úgy is, ahogy hirdetik, hogy bérelnénk, és a bérleti díj fele beszámítana a vételárba. Viszont mivel nem tudom elérni az értékesítőket, még csak megközelítő bérleti díj nagyságrendet vagy vételárat sem tudok. Valaki tud esetleg segíteni, akinek vannak naprakész információi?

 

Illetve mindent összevetve (környék, közbiztonság, lakás állapota stb.) tudjátok ajánlani a Zaragozát, vagy inkább azt javasolnátok, mást keressünk? Nagyon köszi előre is annak, aki leírja a véleményét!

Sziszu77 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 2235

Szia Laci!

 

Mi is "besokaltunk" már sajnos a sok problémától...meg gondolom mindenki. Mikor a múlt héten úgy tűnt, hogy a melegvíz megoldódott, akkor a kazánban az ikerszivattyúból az egyik elromlott, a másikat pedig mikor beállították, valami elállítódott,ami miatt nem volt mindenhol ma reggel melegvíz. Reggel ezt a kazánszerelő meg is csinálta.

 

Korán jelentettem ki úgy néz ki, hogy a garázskapu már működik...:( egy órával ezelőtt ismét le kellett állítani,.mert egy nem látható kis alkatrész romlott el, a szerelő már volt is itt, és a közös képviselő javaslatára egy teljes felülvizsgálatot és javítást kér a ház.

 

Adrienn

Előzmény: solfly (2234)
solfly Creative Commons License 2011.02.02 0 0 2234

Kedves Sziszu!

 

Nagyon köszönök mindent amit leírtál de nem gondolom hogy a Gyuri örült volna ha reggel fél 6-kor felhívom :-)

Nem akartam én itt semmi rosszat,csak nem értettem miért van ez,mert a Gyurival beszéltünk a mult héten és mondta hogy megcsinálták a melegvizet.

Na mindegy,nem hibáztatok senkit,főleg nem azt aki tesz a problémák megoldása érdekében,csak már kicsit sok volt........

Üdv:Laci

 

Előzmény: Sziszu77 (2233)
Sziszu77 Creative Commons License 2011.02.02 0 0 2233

Kedves Solfly!

 

Szeretnék válaszolni a kérdéseidre, de amit még szeretnék leírni, hogy nem értem, miért nem hívtad Gyurit ( a gondnok), vagy  a közös képviselőt, hogy próblémád van...Ugyanis az a menete a dolgoknak, hogy ha problémánk van, felhívjuk az illetékest és kérdezünk, aki pedig válaszol.

 

Fűtés, melegvíz:

 

Sajnos az utóbbi időkben mindenki tapasztalhatta  a problémát( most 3 év után jönnek elő a tervezési, beszerelési problémák-pl. a melegvíz bekötése a házban nem egészen szakmunkára utal...:( ) az utóbbi két hétben szinte minden nap itt voltak a szerelők, de most már úgy néz ki, hogy megoldódott a probléma. Ezúton is megkérünk mindenkit ( akik eddig meg is tették, azoknak köszönjük az együttműködést!!), hogy ha  a mai naptól kezdve bárkinek a fűtéssel, vagy a melegvízzel problémája van, jelezze azonnal , különben nem tud senki segíteni!!!!!magától ugyanis nem oldódik meg!

 

A folyosó hideg:

 

Ennek okát már párszor leírtuk itt a fórumon, s a megoldás miatt már elkezdtünk intézkedni, mert az hogy a folyosókon ilyen hideg van, nem csak a lakások fűtésszámláját terheli meg, hanem pl. a lifteket is, a szerelők szerint az a csoda, hogy ilyen hidegben működnek...:(( stb.

Mivel az Elephant sajnos itt is spórolt, nem automata, tűz esetén autómatikusan kinyíló cellékkal oldótta meg a szellőztetést, hanem fix, nyitott cellákkal-így nem maradt más megoldás,mint  a társasháznak kell ezt megcsináltatnia ( persze a közös képviselő mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a költségekbe az Elephant is beszálljon!!) Most ott tart az ügy, hogy találtunk kivitelezőt, aki egyeztet majd a tűzrendésszel, aki elbírálja, hogy engedélyezik-e a tervet, ha igen, és  sikerül engedélyeztetni, akkor kapunk egy árajánlatot, amit a lakógyűlésen már a tulajdonosok is láthatnak, s dönthetnek róla.

 

A kaputelefon:

 

Hát ez az amit a legkevésbé sem értek, hisz elöl ki vannak írva ( ha ott valamit módosíttatni kell, szólsz a gondnoknak és átírjuk a nevet)a hátsó bejáraton igaz, nincs kiírva, de az nem hiszem, hogy hiányzik, hisz ott csak lakók közlekednek!!

 

Az utolsó mondatodhoz: Te elvárod, hogy ha fizetsz, minden működjön---Mi pedig azt szeretnénk, ha mindenki jelezné ha problémája van, mert csak úgy fog megoldódni!

 

Egyéb:

Garázskapu:

 

Az utóbbi pár hónapban ami  a garázskapun elromolhatott, az el is romlott..:(( sajnos itt is kiütközik, hogy az olcsó az rossz...:( Most hogy már szinte minden ki lett cseréve rajta, reméljük működni fog sokáig....

 

Pénz

 

A nyáron megszavazott szankcióknak köszönhetően nagyon sokat javult a ház anyagi helyzete:)) Az Elephant jelenleg nem tartozik, s a bennt lakók között sincs olyan, aki több, mint 4 hónappal tartozna( olyanok vannak páran, akik többel tartoznak, de a lakás üresen áll és elérhetetlen a tulajdonos...) Ezért is kezdtünk elgondolkozni azon, hogy el kellene kezdeni a folyosók világítását lecserélni energiatakarékos led-es világításra ( hisz a jelenlegi korszerűtlen megoldás rengeteg pénzt vesz ki feleslegesen a zsebünkből). Már kértünk árajánlatokat, reméljük a lakógyűlésre ezek meg is lesznek.  Ez biztos nagy összeg lesz, de arra gondoltunk, hogy szakaszosan kellene lecserélni.

 

Szóval azért mennek előre a dolgok, mégha ezt nem is mindenki így tapasztalja. Bárkinek bármi problémája van, kérjük jelezze!!!  a Közös képviselő kéthetente csütörtökön fogadóórákat tart 17-19 óráig!

 

Üdv.:

 

Adrienn
SZVB Tag

 

 

 

 

Előzmény: solfly (2232)
solfly Creative Commons License 2011.02.02 0 0 2232

Jó reggelt!

Tudja valaki hogy az "A" lépcsőházban ma reggel miért nincs melegvíz?

Most már kicsit kezd elegem lenni hogy közel 20,000ft-os közösköltség mellet 11 fokot mérek a kisszobában csutka fűtésen,amellet este nen lehet fürdeni  csak langyos vízben,a folyoson -5 fok és huzat van,a kaputelefonra 4 éve nem tudják kiírni a neveket,és emelett követelőzik mindenki hogy legyen minden fizetve rendesen mert elzárnak mindent,de az hogy rendesen működjön valami az már derogál.Ne értsetek félre nem azt akarom mondani hogy az a megoldás ha nem fizet valaki,de ha fizetek akkor el is várom hogy meleg lakásba érjek haza és legyen melegvíz is.

sosoD018 Creative Commons License 2011.02.01 0 0 2231

Kedves  C-D Tulajdonosok!

 

A közgyűlés időpontja FEBRUÁR 08. (kedd) 18 óra

Helyszine: a mélygarázs

 

Mindenki jól öltözzön fel, és ülőalkalmatosságot hozzon, ha nem tud állni.

Erre az idő rövidsége miatt került így sor.

 

Jó kis közgyüléseket lehetne tartani a földszinti részen, de a kürtő huzatossága ezt lehetetlenné teszi sajnos.

 

Ma a postaládákba be lesznek dobva a meghívók, meghatalmazások.

 

Kérek mindenkit, hogy jöjjön el, vagy adjon meghatalamást a szomszédjának.

 

 

Köszönöm.

 

 

sosoD018 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 2230

Kiigazítás: a közösképviselet címe: Üllői út 453

 

 

solfly Creative Commons License 2011.01.29 0 0 2229

Sziasztok!

A smartos témához csak annyit szolnék hogy én pl. bérlem a parkolóhelyet,de én is "megtehetném" azt,hogy a feleségemnek is van távirányítoja,és beengedne nap mint nap és parkolhatnék ingyen úgy hogy beállok az ő "helyére".Én egyszer láttam ezt a szőke hölgyet,aki ide parkol de szerintem nem nagyon fogja magát zavartatni ha a leveleket olvassa.De úgy látszik hogy lassan már mindent szabad néhány embernek.Mások fizessenek ha parkolni akarnak,ő meg azt hiszi azt tehet amit csak akar.Engem ez nagyon bosszant,és itt be is fejezném.

Szép estét mindenkinek!

sosoD018 Creative Commons License 2011.01.28 0 0 2228

Kedves C-D tulajdonosok!

 

Az itt írtakra szeretnék reagálni.

 

A közöpviseletről annyit, hogy az SZVB folyamatosan együttmüködik velük, és napi kapcsolatban állunk. Azokat a problémákat, amiket saját erőből lehet megoldani 80 %-ban megoldották.

Sajnos vannak olyan gondok, amiket egyelőre a többségi tulajdonos hozállása miatt  nem vagyunk képesek, de azon dolgozunk, hogy ezeket is megoldjuk.

 

A közöképviseletet telefonon történt előzetes egyeztetés után személyesen is fel lehet keresni MINDENFÉLE problémával. Akár egyéni, akár közösségi ügyekben.

Az irodájuk itt van a kerületeben az Üllöi út 43 sz alatt.

Azért kell egyeztetni hiszen sűrün vannak kinnt területen, az irodába bárkit szívesen fogadnak és készséggel állnak a lakók rendelkezésére.

 

Bátran vegye fel felük mindenki a kapcsolatot.

 

A víznyomással kapcsolatban tegnap este voltak kint a szakemberek, itt volt a közösképviselet is. Én nem vagyok műszaki ember, így csak annyit tudok mondani, hogy úgy néz ki ez is megoldódott.

Itt ragadom meg az alkalmat, hogy a képviselet kifejezetten arra kér mindenkit, hogy jelezzenek vissza, hogy valóban nincsen senkinél sem víznyomás csökkenés, főleg a felső emeleteken.

 

Hamarosan közgyülésünk lesz előreláthatólag február 8.-án, de az időpont csak a vasárnapi SZVB gyülésen lesz biztos. Az többségi tulajdonos kérésére kell összehívni a közgyülést. (Amúgy is lett volna februárban)

Nagyon kérek mindenkit, hogy jöjjön el a közgyülésre, aki nem tud eljönni adjon meghatalmazást valakinek. 

Bárkinek kérédése van én  itt vagyok a házban, igaz csak estefelé, de ha tudok segítek.

 

Köszönettel

Eszter SZVB tag.

dh68 / C2-02 Creative Commons License 2011.01.28 0 0 2227

Sziasztok!

 

Abszolút egyetértek az előttem szólókkal. Minden témában. A falak repedése nálam annyira nem vészes, viszont a folyosón akkora a repedés, hogy átjött a füdőszobámba, és egy sor csempe szintén megrepedt. A portaszolgálatnak nem látom én sem értelmét. Azon kívül, hogy időről időre tesznek egy kört, nem tudom, hogy mi mást csinálnak még. Volt róla szó, hogy helyette inkább egy normális kamerarendszert kellene kiépíteni, de ez nem valósult meg. Időszerűnek tartanék egy lakógyűlést és örülnék, ha azon képet kapnánk a ház pénzügyi helyzetéről, miszerint mennyi a lakók (beleértve a Zaragozát is) tartozása a ház felé, és mennyi a ház esetleges tartozása "kifelé". Pl. kell-e attól tartani, hogy nincs kifizetve mondjuk a gázszámla, és egyszer csak hiába várom, hogy meleg legyen a radiátor. Tényleg hiányzik az összefogás, de kevés a tulajdonos, aki magáénak tekintené a házat. Jó lenne, ha a KK valóban erőteljesebben harcolna a helyzet javulásáért és a rég beigért dolgok teljesülnének is.

 

Üdv Mindenkinek!

 

Hédi

"C" épület

Trosika Creative Commons License 2011.01.28 0 0 2226

Szerintem a repedések, csatorna hiány, penész, víznyomás,autóbeállók állapota olyan problémák, amelyeket a Zaragozán lakói összefogással le kell és le is lehetne verni. Erről beszélni viszont könnyű, megszervezni sajnos nem annyira.

 

Mint ahogy már írtam, a biztonsági szolgálat létét én továbbra is értelmetlen, felesleges és pazarló kiadásnak tartom így, ilyen formában. Pénz elmegy, biztonság nincs, vak aki nem látja! Vagy profibb szolgáltatást kellene megkövetelni és megszervezni, vagy így, teljesen felesleges a létük, és a kiadás is amit ezzel a nyakunkba veszünk. Én rendesen fizetem a közös költséget, de elképesztően drága, és egyáltalán nem arányos ezzel amit kapunk.

 

A közös képviselet munkáját pedig én, az egyszerű lakó, egyáltalán nem érzékelem, maximum a számlák megérkezéséből tudom csak, hogy léteznek. Ez azért kevés ennyi pénzért...

 

Igazából az elmúlt két évben nem változott semmi. Tartok tőle, nem is fog, mert a lakók többsége egymás ostorozásával van elfoglalva az összefogás helyett, és ez nagyon kellemes és kényelmes a munkájukat nem végző - és általunk fizetett - szerveknek.

 

Bárkinek van értelmes ötlete vagy terve, előremutató gondolata mi szívesen részt veszünk benne, itt lakunk, itt is akarunk hosszú évekig maradni, tehát érdekünk a  haladás. Mielőtt más vágná a fejemhez...:-) - látom a problémákat, de sajnos a megoldást, azt nem igazán. Nagy családom van, ezernyi elfoglaltsággal, és szervezési gonddal. Az időm nagy részét ez viszi el, a ház gondjainak okát én nem látom át, de nem is ez a dolgom. Egyszerűen csak azt szeretném, hogy a rendkívül magas közös költség és az egyéb költségek kifizetése után (ez az én dolgom) minden rendben, flottul menjen (ez viszont mások dolga lenne, csak nem tesznek neki eleget). És hozzá teszem, hogy laktam már olyan helyen ahol mindez észrevétlenül és JÓL működött, nekünk, egyszerű lakóknak nem kellett semmin törni a fejünket, csak élvezni az otthonunkat ha a közös költség befizetési kötelezettségünknek eleget tettünk.

 

Sajnos mintha kicsiben úgy menne itt minden, mint a kis hazánkban nagyban...

 

 

fanta2010 Creative Commons License 2011.01.28 0 0 2225

Sziasztok!

 

Engem is zavar kicsit a Smart, főleg azért mert - szinte közvetlenül - a garázsfeljáró előtt áll, és így elég nehezen tud egyszerre két autó le- és feljönni. Én még nem láttam, hogy kié az autó, különben szólnék neki. Valaki szólhatna neki.

Előzmény: déli szél (2224)
déli szél Creative Commons License 2011.01.27 0 0 2224

Sziasztok!  

Trosika, nálunk is hasonló a helyzet a penészesedést illetően, már tavaly télen is ez volt. Szerencsére csak 1 szobát érint. Bejelentettük, garancia-ember kijött, hülyének nézett, kioktatott, elment. Mi vettünk egy párátlanító berendezést, az megy egész nap (a gyakori szellőztetés mellett, persze) így idén sikerült azt elérni, hogy nem lettek túl nagy foltok (csak olyan ötvenforintos-nagyságúak).

 

A repedések egyelőre minket nem zavarnak, szerintem még belefér ennyi mozgás.

 

Ami viszont nagyon zavar: udvar áldatlan állapota, illetve a renderesen ott parkoló Smart típusú autó, aki a beállókra merőlegesen, az úttesten áll meg a 2. ütem felőli oldalon. Hónapok óta minden nap. Kérdéseim: ha van beállója, miért nem oda áll? Ha nincs beállója, miért nem parkol az utcán, és főleg: akkor honnan van kapunyitója??? És végül: a biztonsági szolgálat miért nem szól neki?

 

A biztonsági szolgálattal amúgy se vagyok kibékülve, már azt se látom, hogy óránként őrjáratoznának a garázsban és a ház körül, mint kezdetben. Jól ittmaradtak a nyakunkon.

 

A vízellátással is problémáink vannak: Free feeling említette, hogy kádnyi vizet kell kifolyatni, hogy meleg jöjjön. Ezenkívül sokszor alig van nyomás. Nemcsak este, hanem napközben is, reggel, délután, tökmindegy. Éppen csak csordogál.

Nyár elején a közös képviselet próbált ezügyben vizsgálódni, mert úgy tudom, ez általános probléma volt a házban. Ki is írták a liftbe, hogy a Vízművek bevonásával keresik a probléma okát, és hogy majd tájékoztatják a tulajdonosokat, ki a hunyó ezügyben (kivitelezési probléma vagy a Vízművek?). Azóta se tájékoztattak.....

 

Egyébként szeretünk itt lakni, bár a fentiek, és a magas közös költség okoz némi rossz szájízt....

 

Üdv mindenkinek: Déli szél

Trosika Creative Commons License 2011.01.27 0 0 2223

Kedves Lakótársak!

 

Én olyan helyen lakom, ahol a nagy terasz miatt a falakat nem éri közvetlen víz (az ereszcsatorna hiánya miatt), mégis a lakás több pontján is nagy foltokban penészes a fal. Ügyelek a megfelelő szellőztetésre, penészgomba irtó anyagokkal kezeltem (tavaly is, idén is), hiába. Az ablakokon folyamatosan áll a pára, amely összegyűlve lecsorog a padlóra, és az állandó törölgetés ellenére az is felpúposodott. Reklamáltam a Zaragozánál, kijöttek, megnézték, majd közölték, hogy nagy a páratartalom a lakásban (ha nem mondják, magamtól rá sem jöttem volna). Kioktattak a szellőztetés (általam ismert és alkalmazott) fortélyairól - mondanom sem kell, hogy nagyképűen és kioktatóan- majd távoztak. Azt mondták a penész a mi hibánk. Semmi olyat nem teszünk ami egy lakásban életvitelszerű használat mellett ne lenne normális, és gondosan ügyelek az állandó levegőcserére, mégis, kiírthatatlan a penész.

 

Az autómmal nem az udvarban állok, de mégis, ahányszor ott járunk, elképedek a kocsibeállók állapotán.

 

Az új közös képviseletnek én drukkoltam, vártam a beígért nagy változásokat, de sajnos így egy év után azt hiszem kimondható, hogy semmivel nincs itt nagyobb rend mint az előző társaság idején. A közös költség elképesztően magas, és ezért cserébe semmivel nincs itt több szolgáltatás mint az előző lakásunknál, ahol fele ennyit fizettünk.

 

A falak repedéseit én már nem is mondom, az egész lakást behálózzák, és szerintem is, laktam már új lakásban, de jóval meghaladják (mind mennyiségben mind szélességben) azt a mértéket ami egy új épület mozgásával indokolható.

 

Mi örömmel költöztünk ide, de sajnos ma már az öröm helyett nagyobb a csalódottság így két év tükrében. Bármiben ami a helyzetet javíthatná benne vagyunk, de sajnos azt gondolom, ez a ház nem az a hely ahol a lakók összefognak. Pedig ott ahol ez megvalósul, igen szép eredményeket lehet elérni.

C4-01 Creative Commons License 2011.01.27 0 0 2222

Sziasztok!

Lassan 1 éve hogy ténykedik az új KK de ahhoz képest hogy milyen nagy lelkesedéssel indultak neki a feladatnak,a költség csökkentés jegyében, annyit sikerült elérniük hogy az elephantal megszavaztatták a közös költség emelést. Kb 4hónapja a garázsban tartottak gyűlést ahol sok minden el hangzott,de ebből semmi sem valósult meg.Nagyon kíváncsi lennék egy teljes költség elszámolásra hogy mire és mennyit költött a ház. Igaz amit halottam hogy a lábtörlők 100.000Ft-ba kerültek???       Sürgősen össze kell hívni egy hivatalos lakógyűlést!!

Előzmény: sosoD018 (2220)
D-214 Creative Commons License 2011.01.27 0 0 2221

Kedves Eszter!

 

Van egy kormányrendelet az építmények jótállásáról (én beleírattam a szerződésembe is). Tehát ez jogszabály, ami a vevőt védi. Abban biztos benne van az eresz, ill. az esővíz elvezetés, a beálló talán nincs. És ez azt jelenti, hogy nem nekünk kell bizonyítani azt, hogy igazunk van, hanem a Zarának, azt, hogy nincs hiba, amit ki kéne javítaniuk. Ha másképp nem megy legalább egy fogyasztóvédelmi eljárást kéne indítani a Hatóságnál. Az semmibe sem kerül, egy levél. És talán a Zara belátja, hogy jobb kijavítani a hibákat, mint az ha a Hatóság kötelezi rá és még meg is bírságolják. Csak szerintem össze kéne fogni. Tudom, hogy a beállók önálló tuljadonok, de ha ezek miatt a közös területek is "szennyeződnek" akkor ott már a Közös Képviselet is kereshet valamit. Azon kívül segíthetene összefogni a tulajdonosokat, pl. ha a tulajdonosok közös felszólítást tennének, talán több eredményre mennénk, mint ha mindenkinek a szemébe röhög a Zara külön-külön... Vagy a Közös Képviselet adhatna tanácsot, hogy a tulajdonosok hogyan fogjanak össze és hogy milyen jogi lehetőségek vannak, ha másként nem megy. Szerintem, ha 20-30 tulajdonos együtt fordul a Fogyasztóvédelemhez, akkor az már valami. Ha pedig másként nem megy, akkor jöhet a nyilvánosság is. Mondjuk egy Napló riport vagy egy tényfeltáró újságcikk tényeken alapulva. Nem hiszem, hogy a Zara továbbra is hülyének nézne mindenkit.

 

Ha kitavaszodik akkor nekem a falakkal kell kezdeni valamit, a lakás három szobájában és más helyiségeiben egyetlen falam sincs, ami meg ne lenne repedve és nem csak hajszálrepedések vannak, hanem 1-3 mm-es rések is. Tudom az új épület mozog, de ennyire. Ez talán a hibás teljesítést is kimeríti. És ha kell akkor lehet szakvéleményt kérni, mondjuk az ÉMI-től, Fogyasztóvédelemhez fordulni és ha másként nem megy lehet a válaszott bírósághoz fordulni az is ingyen van... És, ha valami egyszer nem jó, szemmel láthatóan, azon nincs mit bizonyítani. Csak nem tudom miért jó a Zarának megvárni azt, hogy vlami hatóság kötelezze a javításra... Ha másként nem megy hát ez lesz...

 

Üdv,

L.

Előzmény: sosoD018 (2220)
sosoD018 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 2220

Kedves Lakótárs!

 

 

Bizony zavar, főleg, hogy 1 250 000.- Ft ért a kocsim áll a sárban, pedig én vigyázva állok be, pontosan a rácsra, de sajna a rácsot elnyelte a sár, és nemcsak bent, de kint az utcán is, legalábbis azt amit használnak.

 

Ha van valami ötleted az együttmüködésre várjuk, mert engem is felháborít, hogy így néz ki a parkoló.

 

Én már garanciába jelezetm tavaly, igéretet is kaptam arra, hogy 2010 húsvétkor meg lesz mind csinálva.

Nos ez már elmúlt.

Azt hiszem szép lassan mindenki szokjon hozzá, hogy magad uram, de ezekhez PÉNZ kell, ami nincs elegendő.

A közös képviseletnek nincs joga az egyének garanciális javításának kipréselésére, ezt mindenkinek magának kell intéznie.

 

Ezen kivül nagyobb baj a falak penészesedése egyes lakásoknál, ami az eresz hiányából adódik.

 

Szóval várjuk a kedves tulajdonosok javaslatait, és tettrekészségét minden tekintetben.

D-214 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 2219

Nem tudom, hogy csak engem zavar az a sártenger, ami a belső udvari parkolók környékén van?

Nem kéne testületileg reklamálni az Elephant-nál?

Esetleg a Közös Képviseletnek összeszervezni a tulajdonosokat egységes fellépésre?

Vagy a tulajdonosok simán belenyugodnak, hogy "szart" vettek a pénzüklért?

Vagy ha esetleg megreklamálták már a minőséget, akkor nem lehet kikényszeríteni a rendezést?

Ha jól emlékszem én zöld lakóparkban vettem volna lakást és nem egy sártenger közepén.

Néha látom a Zarás értékesítőket egy-egy új ügyféljelölttel, hát, ílyen benyomás után én sem vennék itt lakást.

Sebaj, majd jön a tavasz és akkor a sárból por lesz és majd a kisgyerekek fogják szívni a port a játszótéren, ez sem zavarja a szülőket?

Bocs ha kissé nyersen fogalmaztam, de engem kifejezetten zavar (ez is).

Free feeling Creative Commons License 2011.01.24 0 0 2218

Akkor élvezd ki, mert rövid úton ez is tönkre fog menni.

Milyen érdekes, hogy a Zila kávéháznak nincsenek ilyen gondjai...

Persze, annak van dohányzó és nemdohányzó része.

Tudod az emberek nem egyformák, és légy erős de nem te vagy az etalon :D

 

Más, természetes ebben a nagyrészt üres nyomortelepen, hogy egy kádnyi vizet kell elfolyatni, mire elkezd egy kicsit langyos lenni?

Ráadásul ma fixen nem is tudta elérni a meleg fogalmát, pedig nagyon is a meleg víz órán keresztül jön és fizetem :P

 

 

Előzmény: A_311 (2214)
Valaki(C) Creative Commons License 2011.01.15 0 0 2217

Kedves d-utem!

 

Én is voltam bent már és nagyon kellemes, hangulatos a hely!

 

Fekete hajó felszolgálót még nem láttam bent csak barnát. Kicsit kifejthetnéd bővebben mert Én nem értem se a "fakocka" szindrómát se a kocsma hangulatot, hogy mire gondolsz, nem vagyok gondolat olvasó.

Én pont fordítva látom, ha a szemüveges hölgy van nem megyek be. Lehet, hogy kellemes és igényes, de csak magára esetleg sajnos. Legalább is Én nem szeret 2x ugyan abból a pohárból inni talán otthon, de nem csinálok ebből problémát nem megyek be amikor ő van, ENNYI. Szerintem meg egy ilyen helyre tanult, tapasztalt felszolgáló kell aki fel tud szolgálni rendesen mert nem beszélgetni megyek be az másodlagos (nekem).

Kedves tanult d-utem még annyit tennék hozzá ha egyre gondolunk azokat az embereket nem "fakockának" hanem "faéknek" szokták hívni.

Minden estre a hely nagyon jó!Megfelelni meg úgysem lehet mindenkinek mert ilyenek az emberek,valaki mindig fog hibát találni valamiben, de ha Te ügyesebb vagy mutasd meg!!!

A_311 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 2216
Én nem akartam ennyire "közvetlen" lenni d-utem, de végülis igazad van. Én (is) mindig benézek előszőr, hogy melyik felszolgáló van, mert a "fakockást" :) én is inkább elkerülöm. A másik hölgy tényleg sokkal kellemesebb (, igényesebb) társaság.
Előzmény: d-utem (2215)
d-utem Creative Commons License 2011.01.13 0 0 2215

Sziasztok!

 

Voltam már én is bent. Teljesen kellemes. Bár a "Sanyi" hiányzik.

Szerintem jó, hogy van a házban egy ilyen (igényes) hely.

 

Egyedül az egyik felszolgálóval (a feketehajú csaj) nem vagyok kibékülve... Nem akarok megbántani senkit, de "fakocka" szindróma - ha értitek miről van szó. A 311-hez kapcsolódva a csaj egy kicsit kocsmahangulatot áraszt. :S (Ergo ha ez a csaj van be se megyek).

A szemüveges hölgy viszont teljesen kellemes és igényes, nagyon jól el lehet vele beszélgetni. Szerintem egy tisztes polgári helyre ilyen felszolgáló kell!!!

 

Ezen kívül tényleg minden csilli-villi! Remélem nem fog bezárni!

Előzmény: A_311 (2212)
A_311 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 2214

Helló Hédike! :)

 

Nemdohányzó a Halacska kávézó! :)

(SZERENCSÉRE!) Ha az lenne be nem tenném a lábam!

Ha kocsmába akarok menni, akkor nem kávézót választok...

 

Szép napot! :)

Előzmény: dh68 / C2-02 (2213)
dh68 / C2-02 Creative Commons License 2011.01.13 0 0 2213

Sziasztok!

Szia A 311!

 

A kávézó nemdohányzós vagy dohányzós?

 

Üdv Mindenkinek,

 

Hédi

Előzmény: A_311 (2212)
A_311 Creative Commons License 2011.01.12 0 0 2212

Üdv Mindenkinek!

 

Újra megnyílt az Olíva kávézó... Illetve a Halacska kávézó! Szerintem jobb lett, mint azelőtt! :)

dh68 / C2-02 Creative Commons License 2010.12.23 0 0 2211

Sziasztok!

 

Minden "Zaragozásnak" kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánok!

 

Üdv Mindenkinek!

 

Hédi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!