Keresés

Részletes keresés

Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 145

Megcsináltam mégeccer:

Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 144

Ilyen lett:

Ezzel a vízzel mindig beszívom. Soha nem tudok rá normális hullámokat varázsolni.

Előzmény: Dorinesz (133)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.05 0 0 143
Lehet hogy viccesnek tűnik de szinte minden árbázolt de amúgy nem létező szörnyet más állatok anatómiájából gyúrtak össze, még az alient is : > Ha nem hiszed el, járj utána. És ez egyáltalán nem egyszerű... sokkal nehezebb mint rajzolni négy hurkát (lábak), egy nagyobb hurkára (test), oszt kész a sárkány, viszont az eredmény erősebb benyomást tesz, hiszen érezhetően izmai, csontjai lesznek. Ha annyira szereted a fantasy műfajt nézz utána Hogy Boris Valleyo mitől lett olyan jó abban: anatómiai vázlatok százait rajzolta, ha nem ezreit. Állatokat is, természetesen.

Azért nem rajzolok 5 perces vázlatot, mert lassan / közepese sebeséggel rajzolok, és mivel nem ebből élek mán, ez nemigen fog változni. Egyébként rajzoltam már passzióból szörnyet, de nem sárkány volt : >

"Már többször említettem, h ezt a sárkányt fejből kellett rajzolnom, csak megnéztem pár más által rajzolt sárkányt, amik más pózban voltak, teljesen más megvilágítással."

Te itt vlmit nagyon keversz: pont ezért kell a tanulmányrajz hogy a fejedben tudd forgatni és helyezni egy kitalált lény anatómiáját, hajlítani a lábait, mancsait, ujjait, és utána azt hitelkesen leképezni papírra, az elképzelt fények által generált ön és vetett árnyékokkal. Magyarán hogy fejből tudj rajzolni. Ponthogy ez jelenti azt hogy NEM másolsz.
Előzmény: norio (132)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 142

Már írtak be egy páran, de mindenki izél a fejemre magasról. Legalább annyit írhatnának, hogy nem tudunk és kész. Mindig megfogadom, hogy nem írok be többet szgépes fórumra, mert állandóan lenéznek (ők a nagy sztechnikusok, én meg mehetek a fenébe, sajna a legtöbben ilyenek, tisztelet G-nek, aki a kevés kivétel közé tartozik, de itt fórumon nagyon bunkók).

Előzmény: norio (137)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 141
Addig eljutottam, hogy nyissak egy új lapot, meg hogy kiválasztom az ecsetet, és hogy annak a vastagságát is tudom állítani, dehogy hol van az az ecset ikon jobbra fent, ahol lehet a rányomhatóságot állítani, azt nem találom. Nekem szerintem nem olyan a photoshop, mert az enyém 8-as. A tietek meg valami korábbi verzió, ha jól tudom (G csodálkozott, amikor itt járt). Valahol a menüben nem lehet ezt állítani? Ja, és az mitől van, hogy nagyon kockás? Pl amikor kört rajzolok. Tök randa.
Előzmény: norio (139)
norio Creative Commons License 2007.02.05 0 0 140
Ja te éppen azt nem akarod, h nyomásérzékeny legyen? Akkor az Opacityt hagyd offon. Bár én végig styluson hagyom, mert akkor az olyan, mintha igazi ceruzával rajzolnám az egészet.
Előzmény: norio (139)
norio Creative Commons License 2007.02.05 0 0 139

Nyitsz egy új filet (1000x800pixelest), kiválasztod az ecsetet, ami a képernyő bal oldalán levő 2 soros ikonok közül a jobboldalon felülről a 4. ikon. Ezután kiválasztod az ecsetméretet, amit felül a Brush felirat melletti kis nyilacska lenyomásával tehetsz meg. Továbbá beállítod, h az ecset nyomásérzékelő legyen, úgy h felül egészen jobb oldalt van egy ecset ikon, azt megnyomod és kiírja, h Brush Dynamics: size: off, Opacity: off, Color: off. Te állítsd be az Opacityt stylusra. A színt már tudod, h hol válaszd ki, ugye? Javaslat: soha ne a background rétegre kezdj rajzolni, mert akkor nem rakhatsz mögé több réteget, ha hátteret szeretnél később. Mindig kezdd a layer1-en, amit te nyitsz meg :))

Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 138
De hogy a tökömbe tudsz PS-ben rajzolni? A tollegérrel? Mert én próbáltam tegnap is, és rohadtul nem ment. Sőt! Tök béna volt. Tudom, hogy lehet állítani, hogyha rányomom a tollegeret, akkor nyomásra érzékenyen változik a sötétsége, és van olyan, hogy nem reagál erre. Nekem az kéne, hogy ne reagáljon, csak a színezésnél, mert tök béna lett. Meg túlságosan kockás lett a vonal. Azt se tudom hol kell beállítani, mert tuti belehet valahol.
Előzmény: norio (135)
norio Creative Commons License 2007.02.05 0 0 137
Lehet, h pang a topik :) Várni kell.
Előzmény: Dorinesz (136)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 136
Nem tudom, még nem néztem meg az összeset tüzetesen. De valszeg nincs, mert csak speciális effektek meg egy-két tipp képcsinálásra (mint ez a holdas is volt), meg betűkkel trükkök, ilyesmik vannak. De lehet, hogy van, csak meg kell keresni. Én is kerestem olyat, ami rajzolásban segít, de egyedül ez a manga szem volt - ami nem is sikerült. Bár lehet, hogy van több is, már eléggé sokat átnéztem, de eddig nem találtam. Kérdeztem a photoshopos topikon, hogy tudnak-e még ilyen tutorialos oldalakat, de még nem válaszoltak.
Előzmény: norio (134)
norio Creative Commons License 2007.02.05 0 0 135
Mondjuk a sárkányt már leadtam tegnap, végül a csont nélküli verziót küldtem be. Nekik tetszett, és ez a lényeg. Most egy múmifikáló szolgát kell rajzolnom, amint éppen teker be egy múmiát. Hát még nincs róla egészen pontos elképzelésem, hogy milyen nézetből legyen: enyhén felül-hátulnézet, hogy mindkettőt jól lehessen látni a szolgát és a múmiát is, vagy gőzöm sincs. Az biztos, h a múmia valami asztalszerűségre fel lesz fektetve és a szolga mellette fog állni és ráhajol kicsit, ahogy betekeri. Csak a nézet a kérdéses és a környező tér, háttér kitöltése.
Előzmény: norio (134)
norio Creative Commons License 2007.02.05 0 0 134
Van sárkányra is tutorial? :))
Előzmény: Dorinesz (133)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 133

Ma ezt akarom megcsinálni, ha hazaértem. http://www.tutorial.hu/node/209

Nem tudom sikerül-e, de mindenesetre megpróbálom. Meg teszek még egy kísérletet a villámmal is.

norio Creative Commons License 2007.02.05 0 0 132

"nincsenek rajzaim sárkányokról, sose rajzoltam olyanokat : > meghát azér kicsit meredek lenne hogy több órát arra szánjak hogy csináljak egy sárkányt csak úgy, ingyen bérmentve, mer vlkit monta hogy mutassam... "

Bocs, csak azt gondoltam, h mivel ilyen erős és negatív véleményt formáltál a rajzomról, gondoltam talán te már sokkal jobban tudsz nálam és elég rá 5 perc, h vázlatosan megrajzolj egy jobb sárkányt. 5 percet meg akár ingyen és bérmentve is rá lehet szánni bárkire :))) De ha még sosem próbáltál ilyesmit rajzolni, akkor hogyan lehetsz ennyire biztos abban, h ez olyan egyszerű és csak néhány állat anatómiáját kell összegyúrni??? Sztem ez vicces elképzelés :) Már többször említettem, h ezt a sárkányt fejből kellett rajzolnom, csak megnéztem pár más által rajzolt sárkányt, amik más pózban voltak, teljesen más megvilágítással. Nem másolhattam le őket. Mondom, az a nehéz benne, h nem másolhatsz, hanem a mozdulatot neked kell kitalálni és a színét is. És ha a megvilágítás teljesen más, már szinezni is teljesen máshogy kell, mert eleve máshonnan fog jönni a fény.

Előzmény: Törölt nick (131)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.05 0 0 131
hejj, nincsenek rajzaim sárkányokról, sose rajzoltam olyanokat : > meghát azér kicsit meredek lenne hogy több órát arra szánjak hogy csináljak egy sárkányt csak úgy, ingyen bérmentve, mer vlkit monta hogy mutassam... nem vagyok én ennyire altruista : > Állatok, emberek rajzolásához némi anatómiai tudás, és tanulmányrajz gyakorlat kell, ez áll a sárkányra is, ami többnmyire néhány más állat anatómiájából van összegyúrva, némi torzítással. De mér pont sárkány? Csak viccből írtam arról : >
Előzmény: norio (126)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.05 0 0 130

Na hi!

Egyébként tegnap megjavult a tollegér is. Én ugyan cseréltem benne elemet is, de úgylátszik, hogy amire kicseréltem, az is le volt merülve. Öcsipöcsinél meg volt olyan, ami tutira jó volt, és most tényleg működik. ~:-SS

Tegnap legalább fél 11-ig photoshopoztam. Csak az volt a veszélyes, hogy ma nem bírtam felkelni. De azért jó volt. ~:)

Előzmény: norio (128)
norio Creative Commons License 2007.02.04 0 0 129
Soszta, hová tűntél? :) Vagy te is inkább hétköznap tudsz benn lenni?
norio Creative Commons License 2007.02.04 0 0 128

hehe, tök jól sikerült :))ennél én is emléxem, h sokat filóztunk, h hogyan lesz sötétkékes. Nem is tom, végül rájöttünk-e :) De asszem a villámos mintha ment volna. Na majd ha talizunk...

Különben most olvasom a Tesco titkok c. könyvet :)) Nagyon poén. Hát illetve megdöbbentő, h mi folyik ott. De ez a csávesz, aki írta, nem lehet egy Egyszerű vidéki srác, mint ahogy kiadta magát, mert nagyon választékosan fogalmaz ahoz. Persze lehet, h összejött egy haverjával, aki ügyvéd és úgy fossa a szót akármiről, mint a vízfolyás :) bocs a randa szóért. De az is lehet, h Goethén és Voltairen nőtt fel és betéve tudja az összes Arany J. verset :)

Előzmény: Dorinesz (127)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.04 0 0 127

Igen, a szemet is próbáltam, de akkor eltűnt a fekete is, meg a villám is egyszerre. Azért gondoltam, hogy a villámot új layerre kellett volna, na nem baj. De emlékezni fogsz a villámra, mert le van írva. Csak azt nem tudtam, hogy hogy a fenébe lesz rajta a villám a képen. Na mindegy. Majd jövő héten tarthatunk egy photoshop napot.

Ezt meg épp az imént alkottam ps-sel:

Hát nem tudom. Nem lett a legjobb, mert az ezüsthíd nem olyan, mint élőben. Viszont a hold kifejezetten jó lett. A tenger hogy mitől lett ilyen, arra magamtól kellett rájönni. Mármint arra, hogy hogyan lesz ilyen sötétkékes. Na mindegy. Majd ezt is megcsináljuk együtt, hátha te olyasmit mutatsz, amire én magamtól nem jövök rá.

Előzmény: norio (126)
norio Creative Commons License 2007.02.04 0 0 126

Akkor küld lécci egy olyan verziót, aminél nem belerajzolsz, csak hasonló pózban áll a sárkány, mint az enyém. Nem kell kidolgozni, elég vázlatosan, talán majd magyarázni sem kell, rájövök a hibára, ha látom, h hol másmilyen. De ha nem értem, akkor majd megkérdezem. Lehet, h kicsi a kép, de a mozdulat talán látszik. Az, h a büdös kölök nem csinálja meg, csak igérgeti, az már a büdös kölök dolga :)) Csak így lenne nagylelkű a segítség.

(különben még nem válaszoltál arra a kérdésemre, h mivel foglalkozol?)

Dorinesz: Már kb fél éve volt annak, h azt a villámot megcsináltam, ezért már nem igérem, h emlékezni fogok, és közben végig itt ült mellettem G. és segített. Volt pár tutorial, ahol tényleg kihagytak 1 lépést a magyarázatból. Lehet, h éppen az volt ilyen :) Olyankor próbálkozni kell. Lehet, h csak a fekete-fehér réteget kell láthatatlanná tenni, miután megjelent rajta a villám. Ezt úgy tudod megtenni, h a fekete-fehérnek a layere melletti szemre rákattintasz. Akkor a layert ki sem kell törölni, mégsem látszik. Minden layer mellett van egy-egy kis szem.

Előzmény: Törölt nick (124)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.04 0 0 125
Nem tudom, egyébként lehet, hogy te se tudnád megcsinálni, de gondoltam, hogy te már jobban benne vagy a photoshopban, és így biztos csináltad már. Nekem az is elég, hogyha te megcsinálod, én meg nézem. Majd ha valami nagyon nem világos, akkor kérdezek. Ma próbáltam villámot csinálni egy képre. Tök jól ment minden, de pont az utolsó lépést nem sikerült megcsinálnom. Merthogy be kellett hívni egy képet, amin valami felhős táj volt. Aztán a következő lépésben kellett rá csinálni egy layert, ami a ború volt. Ha ezt rátettem, tényleg úgy nézett ki, mintha esni készülne. Tök király volt. Aztán a következő lépésben kellett csinálni mégegy layert, ami egy jobbról balra átmenet volt feketéből fehérbe. Ebből lett a villám mindenféle trükkel. Még a villámot is sikerült megcsinálni mindeféle nehézség nélkül. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyenekre is képes vagyok, vagy hogy egyáltalán rájövök mit magyaráz. Na aztán amikor megvolt a villám, akkor nem látszott a kép. Szal azt nem tudtam megcsinálni, hogy a villám a képen legyen rajta, ne pedig a fekete hátteren. Biztos valamit variálni kellett volna még a layerekkel, vagy valamit félreértettem, vagy valamit kihagyott a leírásból. Vagy lehet, hogy a villámot új layer-re kellett volna csinálni. A fene tudja mit hagytam ki, de asszem te is csináltál már villámot, ugye? Majd megmutathatnád. Egyébként az oldal címe: www.tutorial.hu Ez egy magyar oldal, tök jó dolgok vannak benne leírva. Az összeset megakarom majd csinálni, egy kissé sokáig fog tartani, de nem baj. Főleg úgy, hogy ha elakadok, nem tudok senkit megkérdezni.
Előzmény: norio (122)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.04 0 0 124
Na ezér lett szar a sárkány lába : >>> a sárkány egyébként olyan mint egy csomó más állatt többnyire az ábrázolásokon. Én spec. nem javasolnám senkinek hogy korrigáljon fórumon mert:

1. kicsi a kép : >
2. bele kéne rajzolni - alap
3. nem csinálja meg a bödüs kölök, csak igérgeti : >
Előzmény: norio (121)
norio Creative Commons License 2007.02.04 0 0 123
Szerintem is éppúgy lehetséges, mint a rajztanárnak elmagyarázni a technikákat a nebulóknak :)) Csak itt az a különbség, h az ember írásban magyaráz, nem szóban. És ha ki akarunk valamit javítani, vagy megmutatni, h hol a hiba, akkor fogjuk a képet, lementjük a saját gépünkre, kijavítjuk szépen és beküldjük erre az oldalra. Én így képzeltem a dolgot. Ha valakinek meg nincs digipadja otthon, annak talán akad egy szkennere a háznál és szépen kézzel javítja ki a hibát papíron de csak vázlatosan és csak azt a rész kell megrajzolni, ami szerinte a másik rajzában hiba volt. Így már sokkal szemléltetőbb tud lenni a dolog és igazi segítség, mint megállapítani, h szar az egész :))
Előzmény: Dorinesz (119)
norio Creative Commons License 2007.02.04 0 0 122

Hát, még nem tudom, h jó tanár lennék-e neked :))) De akkor majd megnézhetjük. Gergővel nem tudom mikor tudunk átmenni, mivel ma is hivatalosak vagyunk vkihez ebédre, bár nem tom G. fel tud-e kelni, mivel tegnap jó sokáig játszott a géppel. De így legalább most én benn tudok lenni :) Visszatérve a manga tutoriálra, sztem egész jók, én is néztem párat és sokmindent elmondott, amire nem jöttem volna rá magamtól. Lécci rakd fel az internetcímét, h mások is megnézhessék! :) Nekem Gergő letöltötte, így már nem tom a címet. Csak az a nem annyira jó benne, h nem tudsz kérdezni, ha vmi nem megy, h miért nem jó és hogyan lehetne jobb?

A tollegérről meg annyit, h akkor nem azzal van ezek szerint a gond, mert ha a másik gépen működött, akkor a te gépeden is működnie kellene. Fogalmam sincs mi a gond, de ha egyszer végre sikerül rávennem G-t, h szabaduljon el a gépétől, akkor majd valahogy elmondja, esetleg megcsinálja.

Előzmény: Dorinesz (118)
norio Creative Commons License 2007.02.04 0 0 121

Hát, ez a hsz már sokkal szimpatikusabban hangzott el :)) Nekem a Kiss-Szentágothai-Az ember anatómiájának atlasza van meg, elsősorban ezt tanulmányoztam, meg vettem egy csomó részt a Leonardo féle sorozatból, amik amolyan kis füzetkék és elég sokat tanulmányoztam is. De sajnos sárkány az nincs benne :))), főleg ember, ló és olyasmi, ami létezik.Ebből a sorozatból van még egy csomó rész, nem mindet raktam fel ide, ami megvan és nekem sincs még mind meg, elég drága mulatság. Ha valakit érdekli, én ezeket a Városmajor és a Maros u. közötti átjáróban egy művészboltban szereztem be. Vannak még csendéletes füzetkék, meg tájképes, külön macskák címmel, amiben oroszlánok is vannak (mind A4-es méret), stb.

DE, sárkányosat még nem találtam egyikben sem, és ha találtam volna, akkor sem lett volna jó nekem, mert nem szabadott más művét lemásolnom, hanem sajátot kellett létrehozni, mivel a sárkány az pont egy meló volt, meg amiket még azzal egy hszben küldtem. De jó tanács volt tőled az az anatómiakönyv, lehet, h majd megveszem :)) Köszi.

Előzmény: Törölt nick (117)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.04 0 0 120
~:))
Előzmény: paperfellow (116)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.04 0 0 119
Szerintem fórumon keresztül is lehet javítgatni. Csak meg kell mondani, hogy pl a feje túl rossz szögben áll, mert irreálisan hátracsuklik (persze most nem erről a képről van szó, csak mondtam valamit), vagy pedig nem jófele megy az árnyék. Persze a bonyolultabb dolgokat már nehezebb elmagyarázni, de lehetséges.
Előzmény: Törölt nick (117)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.04 0 0 118

Kb már hússzor újraindítottam a gépet. Az a hülye lámpa kitartóan villog tovább. Gondoltam arra, hogy esetleg a magában a tollegérben lemerült az elem. De ez meg azért nem stimmel, mert azért még nem kéne villognia a lámpának. Sztem a szgép nem érzékeli a digipadot, vagy valami ilyesmi annak ellenére, hogy a digipad ikonja ott van jobbra lent az ikonok közt. Szal nem tudom. Jártok erre valamikor G-vel? Mer akkor megnézhetné. Sajna tegnap már úgy felidegesítettem magam ezen, hogy majdnem leborítottam az asztalról. Úgy érzem már mindent megpróbáltam, és azt nem értem, hogy a nagyszobai gépen (ami nagyságrendekkel szarabb, mint az én gépem) egyből működött.

Tegnap elkezdtem photoshopos tutoriálokat csinálni. Valami manga stílusú szem volt amit megpróbáltam. Csak a feléig jutottam el. Pedig tök jó lett volna, hogyha sikerül, de sajna nem sikerült. A felénél elakadtam, mert sehogy se bírtam rájönni, mit akar, és hogy sikerült neki az, ami a képen volt. Szóval abba is hagytam, mert már zsibbadt az agyam. Majd valamikor összejöhetnénk, és megcsinálhatnánk egy pár tutorial-t, mert azért érdekelne, hogy hogy a fenébe kell befejezni. De egy csomó érdekes dolgot megtudtam belőle, amire azt hittem, hogy soha az életbe nem fogok rájönni, hogy hogyan kell. ~:))

Előzmény: norio (112)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.03 0 0 117
Szerintem is van érzéked a szinekhez, amennyire ezt meg lehet állapítani az ittnei kis képekből és pont ezért lehetne még jobb dolog belőle ha elemzőbb, nagyobb rajztudásra épülne. De rajzot 'korrigálni' illetve rajzolást tanítani nemigen lehet fórumon keresztül. Nem akartam hogy fikának tűnjön, csak nem láttam módot arra hogy itt ennél többet előadjon az ember... De ha az ember rajzolnitanulni akar, az általában sok tanulmányrajzot jelent, tankönyv erre igazán nincs, csak esetleg olyasmik mint a Barcsay féle művészeti anatómia. meg persze csodálni a legjobbakat, Leonardo, stb... : )
Előzmény: norio (47)
paperfellow Creative Commons License 2007.02.03 0 0 116
Leesett...
Előzmény: paperfellow (115)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!