Keresés

Részletes keresés

AmazingGecko Creative Commons License 2024.10.16 -1 0 163965

Nem ide tartozik a kérdés, de az ezzel kapcsolatos topikok halottak.

Egy olcsóbb fajta, de márkás digitális fényképezőm van. Amikor lenyomom az exponálás gombot, néha 2-3 mp is eltelik, mire villan a vaku, így nagyon sokszor lekésem a jó pillanatot. Arról nem is beszélve, hogy néha 5-ször is le kell nyomnom a gombot, mire villan a vaku. Mi okozza ezt?

Több ilyen gépem is volt már és mindegyik így "működött", tehát nem az aktuális géppel van a hiba.

Garfield007 Creative Commons License 2024.10.16 0 1 163964

Értem. Linuxra nincs offline megoldás ebből. Van online.

Át kell térni valamelyik opensource alkalmazás csomagra. 

Mondjuk én már ott lemaradtam, ohgy ha ragaszkodsz az M365 szolgáltatásaihoz, akkor mi a baj a Windows-zal, de már elengedtem. 

Előzmény: gigabursch (163962)
Jahno Creative Commons License 2024.10.16 0 0 163963

Várgyá, rágom a gittet, nem lehet évtizede ha még csak kb. jó 6 éves:-P

Előzmény: gigabursch (163962)
gigabursch Creative Commons License 2024.10.16 0 0 163962

De azom van. Kb évtizede.

Ami W alatt megy offline is.

Előzmény: Garfield007 (163960)
Jahno Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163961

Akkor nem online kell, eccerű.

Előzmény: gigabursch (163959)
Garfield007 Creative Commons License 2024.10.15 -1 0 163960

Akkor neked nem kell M365.

Előzmény: gigabursch (163959)
gigabursch Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163959

Jó dolog ez az online-osdi, csak pont én vagyok az aki sokszor offline

Előzmény: Garfield007 (163953)
Jahno Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163958

A másodlagos faktor függ a csomagtól és attól is, hogy céges vagy magán, még bankon belül is. Bankkártyával pld. van olyan szolgáltató ahová fizetve nincs 2. faktor, de EUn kívüli boltok sem tudják kezelni. Ugyanez utalással is. Nincs telekód, nincs megerősítés. Általában kihasználják, gyakorlatban úgyis nyomkod a júzer összevissza és letagadja, vagy tényleg nem tudja mit csinált azért nem mondja el rendesen.

Előzmény: Hehe164 (163955)
horex Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163957

Urak, köszönöm az eszmecserét és a véleményeket!

horex Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163956

Én nem kapok értesitést ha nekem utalnak

A másikmak utánajártem az OTP-nél

Ha a vevő téves utalásra hivatkozik, önmaga nem teheti a bankomnál. Elöször a saját bankjához kell fordulni ez ügyben, majd a bankja felhívja az én bankomat és elindul egy ügylet vizsgálat,kb.30 nap

A bankszámlaszámomat, nevemet kiadhatom akárkinek, ha nem kattintgatok linkekre és nem töltök le semmi alkalmazást

Előzmény: Hehe164 (163955)
Hehe164 Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163955

Legalábbis az OTP banknál ha:

Partnerlistában szereplőnek utalsz és azonos összeget, illetve ha bankkártyával kissebb összegért vásárolsz, akkor nincs minden esetben hitelesítés.

Ha neked utalnak, akkor a számládra érkezés időpontjában azonnali értesítést kapsz.

Pénzt telefonhívásra a bank nem utal vissza. A téves utalást így nem lehet korrigálni.

Előzmény: horex (163954)
horex Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163954

Amikor létező bankszámlára érkezik a tévesen utalt összeg

Tehát a vevő ténylegesen utal, látom én is a netbankon, szállitó máris viszi a járművet

Aki utalta a pénzt felhivja a bankomat hogy téves és kéri vissza

Úgy néz ki vissza is kapná én meg nézek ki a fejemböl?

Ebben az esetben azonnali zárlat a bankszámlámra?

Merthogy ti kétfaktoros ellenörzés emlegettek meg pin kódokat. Kétfaktoros sincs mindig. NEM tudom kifigyelni hogy a SimplePay vagymás közvetitő esetén

Nekem utalnak, még csak jelzés sem jön hogy utalás érkezett, itt a pénz viszi a járművet, lehet hogy akkor utalják amikor már a kanyarban a szállitó

Aztán visszakérik a banktol, mintegy tévesen ideutalt összeget,  ahogy a szállitó elvitte a járművet

Garfield007 Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163953

the Microsoft Office desktop apps do not support the Linux operating system

Online menni fog azon is. 

Előzmény: gigabursch (163952)
gigabursch Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163952

Kedves Guruk!

Lehet, hogy nem itt kéne kérdeznem (de ha már tudjátok, hogy hol, nekem az is jó lehet), de mégis, hátha ...

Az MS Office 365, amit használok, kell.

A Win nem feltétlenül.

Melyik Linux disztró alá lehet feltenni az Office-t és hogyan?

Lehetséges egyáltalán?

innerimages Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163951

Ráadásul amit sokan nem tudnak, hogy a WU nem a küldőtől hane ma fogadótól vonja le a transzfer árát, így mindig előre egyeztetni kell a küldővel, hogy annyival többet küldjön mint amennyit majd levonnak. Bár akkor meg még többet vonnak le mert %-osan a transzfer összegtől is függ, szóval ördögi kör és a fogadó mindig mínuszban marad.

Előzmény: Jahno (163949)
innerimages Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163950

Nem kell találgatnia mert saját maga adja meg a megszerzett információkkal új app telepítéseként.

Előzmény: Hehe164 (163947)
Jahno Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163949

Még csere előtt ellopta az ügyféltől minden cuccát amire szüksége van.

Bár ezzel még mindig messze mentünk az eredeti csekk hamisítós, kamu fizetési igazolásos WUs problémától. Egyszer sikerült megjátszanom, hogy feladóvevényt hamisítottunk és mivel egy helyen lehetett felvenni a pénzt, emberünket már várták és vélhetően kapott 1-2 nevelő szándékú pofont... Itt is ilyenek mennek sorban, jajj fennakadt a vámon, kicsit fizessek és majd viszsaadom, szállítóval van baj, küldök linket ahol ellenőrizheted a szállítást, ami a bakkártya adataidat kéri, vagy nem érti miért nem érkezett meg a pénz, mutat 37 bizonylatot és ne azt keresd, hogy az appod mit mond, hanem ad egy linket ami a bankod oldalára mutat....

Szomszéd csoportban pld. most szívta be valaki, generáltak kamu csomagkövető számot és egy nem létező futár céggel adták fel, oldalán ellenőrizhető volt, cég is jelentkezett, hogy fizessen még vámot, azt ki is fizette, hisz jön Koreából a csomag. Jóhiszemű volt, de elbaltázta, ott nem értettem volna miért is kellene még fizetni egy cégnek, szóval beindult a kopasztás, akit egyszer sikerült annál sorban folyamatosan bepróbálkoznak, míg le nem esik, meg nem unja, el nem fogy a pénze...

Az összes ilyen eladót két kérdéssel be lehet vinni a susnyásba, világról nincs fogalmuk.

pimre Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163948

Sőt az ügyfél telefonján is jóváhagyja 😀

Hehe164 Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163947

"appot is felrakja seperc alatt"

Az app pinkódját pedig kitalálja?

Előzmény: Jahno (163946)
Jahno Creative Commons License 2024.10.15 -1 0 163946

Ha már ott vanminden adata, akkor appot is felrakja seperc alatt. Legtöbb bank errefelé terel én meg anyázok, még régi békebeli SMSes vagyok, aminek meg is fizetem az árát és ha új arcnak utalnék bármennyit, akkor az legalább 3 SMS ls azonosítás. Hajam kihullik. Én szívok, a tudatlan meg úgyis megadja 15ször is.

Előzmény: Hehe164 (163943)
innerimages Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163945

Igen, viszont a hangsúly a "ha"-n van.

Előzmény: Hehe164 (163943)
innerimages Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163944

Leginkább az idős emberek vannak ennek kitéve mert az ő agyuk abszolúte nincs az ilyen dolgok észrevételére trenírozva, ráadásul ők sajnos nem csak a neten keresztül de a való életben is sokkal sebezhetőbbek (a saját ismeretségi körömben is volt rá példa). A plázák környéke meg kifejezetten veszélyes terep mostanság bárki számára, aki nincs megfelelő mentális és fizikai kondícióban.

Az internetet aktívan használó fiatalok immunisabbak, valamint az ő szintjükön sokkal aktívabb az információs lánc, hogy ha valami történik akkor azonnal felkerül valamelyik ismert platformra és szinte valós időben követhetőek az események.

Előzmény: Jahno (163942)
Hehe164 Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163943

Igazából a SIM cseréjével, a bankszámlaszámmal, a telefonszámmal, a névvel és a címmel együtt sem megy a csaló semmire, ha a számlatulajdonos az elvárható minimális gondosságot "tanusítja".

(Többlépcsős azonosítás, nem SMS-ben hanem appon keresztüli megerősítés, eltérő PIN beállítása az asztali gépen és a mobilapplikációban.)

Így is megmarad a netes bankkártyás fizetés rizikója kisebb összegeknél, de így messze nem tudják leüríteni a bankszámlát.

Előzmény: innerimages (163940)
Jahno Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163942

Nem a csalót becsülöm le, mi nem nőttünk fel a XX. századhoz. Lásd a doksi, 3 hónap alatt 9 milliárd forint. Félelmetes. Bár ebben mindenféle benne van, de akkor is. És néha növekszik az arány, pedig tényleg már mindenkire jut ismerős aki beszívta, tájékoztató anyagok meg csak azokhoz nem jutnak el akikhez kellene.

Előzmény: innerimages (163939)
Jahno Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163941

Én meg ezt részleteztem, hogy a SIM csere az már sokadik szintű varázslat és viszonylag ritka. De itt írtam kettővel lentebb :-)

Előzmény: innerimages (163940)
innerimages Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163940

Már mondtam, hogy keress rá a "SIM swap csalás" kifejezésre és megtudod, hogyan.

Előzmény: horex (163936)
innerimages Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163939

Igen, sajnos az is megtörténhet amit írtál. Mindenesetre szerintem nem érdemes lebecsülni a csalókat, mert akkor nagyobb lehet az okozott kár.

Előzmény: Jahno (163938)
Jahno Creative Commons License 2024.10.15 0 1 163938

Ez azért még messze nem az lesz "A csaló a korábban megszerzettszemélyes adatok segítségével megszemélyesíti a telefon valódi tulajdonosát (pl. meghatalmazást hamisít), majd az áldozat telefonszolgáltatójánál „új” SIM kártyát igényel valamilyen hivatkozással (pl. kisebb kártyára van szüksége készülékcsere miatt), ezáltal az áldozat tulajdonában lévő „régi” SIM kártya inaktiválódik, a telefonszám pedig aktívvá válik az „új” SIM kártyán."

Mondjuk Vaterán olyanok szoktak menni, hogy A személy kirak egy cuccot 5 ezresért. B személy ellop bank adatot C személytől, onnan átutal A személynek 50ezrest, majd gyorsan ír A személynek, hogy bocs benéztem, de semmi baj, úgyis átveszem az eszközt, ha Neked jó akkor odaadsz 45ezrest vissza KPban, vagy vissza is utalhatod erre meg erre a számlára és még egyszer bocsi, de elég 44ezer, hogy a banki kötlségeid fedezzem és mindent is. Cnek fogalma sincs, hogy képletesen vett valamit 50ezresért, viszont B személynek terméke és pénze is lesz.

Többi meg a szokásos, itt most WUval meg hamis csekkel oparált, meg nagyjából sejtettük, hogy csalás van mögötte, többinél jön, hogy "nagyon tetszik a termék, küldöm érte a futárt" és kész is.

Aztán lehet pislogni, hogy csapból is folyik meg jajj ki az akit így át lehet verni? Hááát, elég nagy a piaca: https://www.cib.hu/document/documents/CIB/kommunikacio/sajtokozlemenyek/2024/240930-csalok.pdf

Embernek meg lehet fogalma sem volt róla, hogy az motor vagy lego kocka, script is gyűjti az adatot. Néhányat végigvittem, akadt közte egész törpös is, aki már rögtön kriptoszámlát nyittatott velem rendes brókernél úgy, hogy tudja hozzá a jelszavam, másik csak a FoxpostaGLSésminden oldalát másolta le, hogy ott ellenőrizzem a tranzakciót, mert istenbiz pénzt küldött. Évek óta nem látok új vagy kifinomult módszert, simán működnek ami a múlt évezredben is.

Előzmény: innerimages (163928)
Jahno Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163937

Nem, a webshop adata teljesen más. Kiürítheted, de ennyi erővel meg is szüntetheted a számládat. Viszont megint utólagos cselekvés, meg most azt magyarázod, hogy üres vagy ki fogod üríteni. Általában nem ez a verzió áll fent, hanem az, hogy valakinek van a számláján pénz.

Előzmény: horex (163936)
horex Creative Commons License 2024.10.15 0 0 163936

Janho és...

Hogy veszi át a hatalmat és hogy üriti le a bank kontómat?

Ismétlem 100ezer websop adatai ott vannak a neten elérhetőek, akkor az én bankomat akarja üriteni amit ha akarok azonnal üres lesz?

OK kiüritem és megadom az adatokat . Később tud valamit kezdeni vele? Kétfokozatú biztosság van a bankszámlámon

Kipróbálom. A kevés pénz ami ott van kiveszem ami marad átutalom a barátomhoz, igy

üres lesz a számlám

Lássuk meg, egy tapasztalattal több!

Előzmény: innerimages (163935)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!