Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Rákerestem a guglival egy vírusvédelmi témára, és első helyen ezt a weboldalt dobta fel, több példányban a listán.
De amikor ráklikkeltem, hogy na, nézzük, az AVG sikított, hogy valami malware izé, és blokkolt.
És a dilemma ez volt, hogy vajon tényleg fertőzött-e az oldal (amelyik pont a vírusokkal foglalkozik egyébként, láthatóan), vagy az AVG csak az elnevezése miatt bután vírusnak tekinti-e?
Nem azért tettem fel a kérdést, hogy mindenki hanyatt-homlok rohanjon, és fertőzze tele a gépét ezzel, nem is én voltam, aki erre kattintható linket adott meg itt (tessen visszanézni a kommentemet), hanem azért, hátha valakinek van infója erről az oldalról, már korábbról.
És mit mond, miért nem? Mellékesen ezer éves dátumok vannak, meg ilyen igénytelen majomságok. Ennek függvényében azt sem értem miért kellene ez látogatni: https://avirus.hu/askit/tisztelt-cimzett/
Van a jobb felső sarokban egy kapcsoló azzal lehet átkapcsolni az úgynevezett "Új Outlook" verzióra, a régi verzió kihagy leveleket.
Én az Új Outlook-ot gmail-es fiókhoz használom email kliensként. A most 11 óra 13-kor írt emailt 12:48-kor küldte el. Lehet, hogy az lesz a megoldás, törlöm az outlook-ot és a gmail felületet használom. Ne tudom mi állítódott át, de ez így használhatatlan.
Na, az "új Outlook" kifejezés érdekes, mert van most már a Winbe épített Outlook mail, ami felhős verziós és van az Outlook classic. Felhős olyan, hogy szinkronizál helyetted a kiszolgálóval, aztán tárolja a leveleid szóval jó kérdés lesz. Nálam egyelőre megfejtés alatt van a működése, mert nem érdekelt, de majd jön valaki aki belekavarodott. Én kerülöm, mint az alkoholmentes pálinkát.
Most én is belekavarodtam ebbe a körforgásba, hogy eleinte amit kértünk az azért volt, aztán az sem nagyon, aztán kaptunk ami van, most meg inkább az van, hogy nincs :-D
A feketéket viszont - amikor még egyáltalán használtunk hagyományos diszket - mi tényleg csak "valódi munkaállomásokba" tettük, ami okán azért azok kaptak is igénybevételt. Míg a legigénytelenebb ügyviteli gépekben dolgozó zöldek-kékek értelemszerűen sokkal kevesebbet. Szóval végül is azért egy így kerek.
A red-gold diszkek, ST Ironwolfok és hasonlók viszont szerverekbe mentek-mennek, és azok tényleg 7-24 üzemmódban vannak (legalábbis nálunk) - és voltaképpen nem látok okot panaszkodni. Konkrétan ST Ironwolfból most nem is emlékszem elromlottra, gold WD-re sem, redre egy-kettőre, de ritkán. Pedig jó sok olyan diszket látok, ami 4-6 éve ki sem volt tán kapcsolva egy percre sem - elvileg illene is csak a kora-üzemórája okán cserélni, de még mindig hibátlanok.
De munkaállomásba hagyományos diszket nem is emlékszem, mikor tettem utoljára. Kb: tíz éve, vagy még régebben. Azóta oda csak SSD megy - így igazándiból az elmúlt jó tíz évben gyártott hagyományos HDD-ből már csak a szerverekbe való nagy kapacitású modellekre van egyáltalán rálátásom, így abba inkább bele sem szólok, hogy most milyen egy olcsó átlagos HDD, mert nincs az üzemeltetett gépeinkben ilyen...
Ugyanakkor SSD-nél tartós inaktivitás miatti hibára vagy adatvesztésre nem emlékszem. Igaz, nem is jellemző, hogy a gépeket ne használnák - de azért fordul elő, csak nem sok. Azokban bírják, pont ma mentettem adatot egy 5 (!!!) éve félretett, szekrény aljából előkotort laptopban lévő Kingston HyperX 240-es SSD-ről - zokszó nélkül elindult és lejött róla minden. A hagyományos HDD valószínűleg ebben is jobb - konkrétan valahol 25-30 éve, még garantáltan az ezredforduló előtt fiókba eltett 1G Quantum IDE diszkről is lejött minden legutóbb, pedig arra sem vettem volna mérget, hogy egyáltalán felpörög még az életben...
Így sem érzem úgy, hogy az SSD-k megbízhatósága tragikus lenne - de azt sem, hogy ezek totálisan megbízható eszközök lennének. Statisztikailag konkrétan az SSD-hibák a leggyakoribbak, utánuk jönnek a táphibák, minden más jóval ritkább. De garanciális időn belül szinte csak SSD hibák vannak - legalábbis az én praxisomban (amiben főleg CAD gépek - és szerverek vannak).
Nálam úgyis fordítva van minden, ezer éve vettem egy raklap zöldet, ha megy 1 évet akkor jó és kész, csak legyen sok és olcsó. Azóta mennek:-D Aztán első kicsi Raptorok és most a piros 4-8 terások is olyanok, hogy nincs belőle sok, de azok feszt döglenek.