Keresés

Részletes keresés

monti011 Creative Commons License 2013.06.10 0 0 317

A válogató jó volt. Igen utána lévő már nem, viszont ahogy megnéztem különféle koncert felvételeket na ott már megint csak jó volt. Winner Takes It All, a Végső Vallomás, Most élsz, Bring On the Night ezek jöttek be.

Előzmény: ysu (315)
monti011 Creative Commons License 2013.06.10 0 0 316

 

klip a szerelem remixes változatára...

remix

Volt ajánló

 

ysu Creative Commons License 2013.06.10 0 0 315

Engem először a válogatón fogott meg. Ahogy bejött mezítláb a zsűri elé és mindenkinek leesett az álla. A középdöntőn egyértelmű volt, hogy tovább kell mennie, ennek ellenére nem tetszett az a szerep, amit rákényszerítettek, meg úgy általában, abban az adásban Eszter Proud Maryje nekem jobban bejött. Aztán véletlenül láttam, ahogy a Végső vallomást énekelte, és elkaszált megint. A When a Man Loves a Woman, de különösen az Ederlezi tette fel a koronát az egészre, ettől kezdve néztem, előre is, meg vissza is. Amik számomra azóta is emlékezetes alakítások, az a Winner Takes It All, a Végső Vallomás, a Time Warp, a Piece of May Heart, a When a Man Loves a Woman, az Ederlezi, a Fado, a One Love, a Bring On the Night, a Cry Baby, a May It Be, a Most élsz. Ezeket a dalokat máig szívesen hallgatom vissza, bár amióta kijött a Tizenegy, azon kaptam magam, hogy egyre ritkábban nyúlok vissza a régi számokhoz, mostanában inkább a sajátjait hallgatom. 

Előzmény: monti011 (314)
monti011 Creative Commons License 2013.06.10 0 0 314

Vissza néztem a youtube-on a megasztáros videókat. Van amire azt mondom, hogy tetszik, és van amire azt, hogy nem. Ha anno néztem volna nem biztos, hogy „megfogott” volna akkor.

Pár duettet is megnéztem ill. feldolgozást, amit énekelt. Jók. Azok már tetszenek. A színházi előadást nem láttam, a hanganyag viszont szerintem nagyon jó. És ezt úgy mondom, hogy az én átlag zenei ízlésemtől nagyon távol áll. :))

Előzmény: ysu (313)
ysu Creative Commons License 2013.06.08 0 0 313

Engem már a Megasztárral elvarázsolt (pedig nem is szándékoztam nézni, de aztán egyszerűen Miatta muszáj volt ;)), aztán az Eurovízióval újra, aztán a Megasztár 5-ös vendégszerepléseivel újra, aztán a Magdalénával, a Tizeneggyel... De vannak a régebbi lemezein is kincsek, az Aprócska Blues, a Nekem nem szabad, a Vigyázz a madárra, a Sors a neved, a Nem maradunk, a Bűnbe estem, a Rövid utazás, a Szeszély... és még sorolhatnám.

Előzmény: monti011 (312)
monti011 Creative Commons License 2013.06.07 0 0 312

Szép cikk lehetett....

Engem a tizenegy fogott meg utána hallgattam vissza a többit. A fejlődés az egyértelműen át jön.

 

De vajon a klip mikkor jön? :D

Előzmény: ysu (311)
ysu Creative Commons License 2013.06.07 0 0 311

2011. október végén írta ezt Magdi a facebook oldalán:

"Az ember tehetetlenségében ,valóban nem tud mást tenni,csak csodálni a bulvársajtó leleményességét!Abból a kérdésből,hogy :TE konzervatív vagy a házasság terén?Én válasz :Igen,szeretném,ha egynap megkérnék a kezem,férjhez mennék,majd jöhet a baba!a következővel szembesülök a címlapon!Szeretném ha végre megkérnék a kezem és jöhet a baba!
Csak gratulálni tudok!Egy ország röhöghet most azon,hogy micsoda hülye picsa vagyok, fél éve ismerek valakit,és már az Esküvői vendégsereg ültetési rendjét írkálgatom unalmas délutánokon!Az ember nem mond semmit,és tessék..És nyilván,ha ilyen gondolatom lenne,bizonyára így hoznám mindenki tudomására,teljesen egyértelmű!Az a vicces,hogy pont amiröl beszéltem az interjuban ,az történt újra!Nem baj-nem baj,hosszú az Úristen keze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mindenestere szeretném leszögezni:még egy kicsit szeretnék inkább a színpaddal foglalkozni,és nem a pelenka vásárlással,és a lánykérésért sem szokásom kuncsorogni címlapokon keresztül!!!!!!!!!"

 

Habár erről az jutott eszembe, hogy az egyik ok, amiért Magdi lemezeit szeretem, az az, hogy annyira hitelesek, annyira róla szólnak, hogy egy-egy lemez gyakorlatilag feltérképezi, hogy hol tart az életben. 

Az Ördögi Angyal az útkeresésről szólt minden értelemben. Nemcsak zeneileg. A dalok egy részéből átjön egyfajta elveszettség érzés, a vidéki kislány elveszettsége az idegen nagyvárosban, és a zenei életbe belecsöppent szülésznővérke elveszettsége. És dac is van benne, meg eltökéltség, hogy ő csak azért is énekelni fog, más nem érdekes. 

A második lemez, ahogy Veiszer Alinda is megállapította egy interjújukban, szomorú. Egy se veled, se nélküled kapcsolat rajzolódik ki belőle, sok haraggal, fájdalommal. Plusz a pálya bizonytalansága is megjelenik a Hinta c. dalban. 

A Tizenegyet nem kell részletezni, az boldog, kiegyensúlyozott, szerelmes. Az is szerelmes lesz, aki csak hallgatja. :) 

Ha így megy tovább, a következő lemeze tényleg a pelenkavásárlásról fog szólni. :) 

Előzmény: monti011 (310)
monti011 Creative Commons License 2013.06.06 0 0 310

"kivéve a "kérjék meg a kezemet és jöhet a baba" sztorit"

? Ezt nem ismerem, de nem kell részletezni, képzelő erőm van.

Esély meg van.  De mindig akad egy-két firkász (újságírónak nem nevezném őket) aki egy ilyen "cikkel" szeretne befutni....

Nem örülnék neki. Jó tudni, hogy még van olyan akinek nem vágya, hogy folyton róla írjanak mindegy, hogy mit...

ysu Creative Commons License 2013.06.06 0 0 309

Mondjuk ezt a kapcsolatot már két éve "felfedezték", majdnemhogy a születésekor rögtön kiszivárgott. És voltaképpen egész pozitív dolgokat hoztak ki belőle (kivéve a "kérjék meg a kezemet és jöhet a baba" sztorit, ami nevetséges és bosszantó volt egyszerre). Azóta kétszer-háromszor írtak róluk, de többnyire tiszteletben tartják, hogy Magdinál a magánélet többé-kevésbé tabu. Szóval van egy kis esély, hogy most nem akarnak már több bőrt lehúzni a dologról. 

Előzmény: monti011 (308)
monti011 Creative Commons License 2013.06.06 0 0 308

bulvárt ismerve biztos.... :( végre tudnak min csámcsogni, végre van valmi, valki új is amiről akiről írhatnak

 

mondjuk én max neten olvasok bármit, na jó könyvet nem. 2009 óta csak egyszer vettem újságot, tavaly mikkor Pálinger vissza vonult és a NS-ben volt egy cikk, biztos, hogy volt több is, de ez az egy tünt fel....

Előzmény: ysu (307)
ysu Creative Commons License 2013.06.06 0 0 307

Azta, ritkán nyílik meg ennyire a magánéletét tekintve, reméljük a csámcsogó bulvár nem veti rá magát erre az interjúra. Viszont ennél a képénél azért van jobb is, például ugyanerről a rendezvényről (valami divatbemutató volt tavaly): 

 

 

A videó is aranyos. 

Előzmény: monti011 (306)
monti011 Creative Commons License 2013.06.06 0 0 306
Bogyó 2 Creative Commons License 2013.06.05 0 0 305

Lehet, de az is érdekes, hogy volt amikor Bitterrel is nagyon hasonlóan vélekedtünk sok mindenben, sok mindenről. Annak ellenére, hogy a stílusunk az mindig is más volt, ő nagyon pörgős, nagy dumás, én nem, vagy legalábbis nem úgy. Aztán mostanában már nem nagyon voltak ilyen hasonlóságok. Én is ismerek több nyilast, akik egyáltalán nem így gondolkodnak, ugyanakkor nekem is túl sokszor volt olyan tapasztalatom, hogy egy jegy alatt születettekkel többször voltam közös nevezőn, mint ahogy azt a statisztikai átlag adná.

Én se hiszek ezekben, de nem is tudom kizárni, hogy az égitestek ne befolyásolnák egy ember szervezetét, akár a tulajdonságait, s ebből lehet, hogy meghatározó a születés vagy a fogantatás.

Korábban abszolút nem hittem ilyesmiben, de az komolyan elgondolkodtatott, hogy miért egyezik meg egy holdciklus a női menstruációs ciklussal.

S inenntől kezdve bármi lehetséges és miért is ne hatna ránk a bennünket körbevevő természeti környezet?

Hogy miként és mennyire az kérdés, de legalább van mit kutatnia a következő generációknak is.

Előzmény: ysu (297)
monti011 Creative Commons License 2013.06.02 0 0 304

Jó írás. Bár azt tényleg nem tudom, hogy KSA mi jó van azon kívül, hogy jó az angolja.... De hát különbözőek vagyunk.

Előzmény: ysu (300)
monti011 Creative Commons License 2013.06.02 0 0 303

Erre gondoltam én is. Viszont még csak azt se említik meg, hogy arany és platina lett a lemeze illetve lemezei az már egy picit furcsa. Elvégre ez nekik is jó, a mai világban amikor inkább letöltenek és nem vesznek zenei anyagot.

Előzmény: ysu (301)
ysu Creative Commons License 2013.06.01 0 0 302

Annak én is örülök, hogy nem dolgozik akárkivel. S akivel együtt dolgozik, annak a neve garancia a minőségre, ahogyan az övé is. De azért vicces, ahogy Begi leirja, hogy félt tőle, mit fog a remixhez szólni, mert annyira határozott meg minden. :)

Előzmény: monti011 (298)
ysu Creative Commons License 2013.06.01 0 0 301

Ezen én is tűnődtem már. Tudni nem tudok semmit, én azt teorizáltam, hogy esetleg valami lazább kapcsolatban áll a kiadóval, igy jobban megőrizheti a függetlenségét, kvázi azt csinál szakmailag, amit akar, cserébe nem kap annyi promotálást sem, mint a többiek.

Előzmény: monti011 (299)
ysu Creative Commons License 2013.06.01 0 0 300

ByeAlex ötletei, hogy kik képviselhetnék Magyarországot jövőre. Többek között:


"Számomra az egyik legkiválóbb magyar énekesnő Rúzsa Magdolna. Nehezen tudnak énekesnők a szívemhez férkőzni, de neki olyan a hangja, a mondandója, és a kisugárzása, ami ritka eme földön. Egyszer már hozott szép címet. Vele nem lehet mellényúlni, mert rossz produkciót sosem tenne a színpadra. Egyszerűen képtelen rosszul énekelni."

http://byealex.hu/blog/ki-menjen-jovore-az-euroviziora

monti011 Creative Commons License 2013.06.01 0 0 299

Ja én még azt csodálom, hogy a kiadó nem „reklámozza”. Minden más klipet és egyéb dolgot igen. De megnéztem. Se az aranyról, se platináról nem írtak semmit. Érdekes hozzá állás.

Előzmény: monti011 (298)
monti011 Creative Commons License 2013.06.01 0 0 298

Így is lehet nézni, legalább abból lesz. Bár én max a youtube-on fogom nézni. Mint ahogy a többi klipet is, bármely előadótól. Kíváncsi vagyok rá.

 

Szerintem ez igencsak elismerésnek hangzott. Nem dolgozik akárkivel. Azt se szerettem, ha egy együttes, előadó mindenkivel „zenél”. Elveszik az egyedisége, illetve a másik hangzás világa esetleg jobban érvényesül, amit mondjuk nem szeretek.

Hát ennyi év elteltével már megtanulhatta volna a cikket író egyén...

Előzmény: ysu (296)
ysu Creative Commons License 2013.06.01 0 0 297

Bogyó: Őszintén szólva én nem hiszek ezekben a horoszkópokban de azért az ilyesmi megrendít. Mi is eléggé hasonlóan gondolkodunk sok mindenben, mindketten kikötöttünk Magdinál, s ráadásul ő is az! Véletlen? Nem tudom. Ugyanis mégis ismerek más nyilasokat, akik nem ilyenek. Valami több is kell, hogy legyen ebben, de talán mégis ez lehet a kiindulási alap.

 

Ami a horoszkópokat és az asztrológiát illeti, megtaláltam a Megasztár parasztmagyarok topikban egy pár régi hozzászólást. 2006. május 25-én posztolta őket egy VS nevű emberke:

 

VS 2006.05.25 14:40:22  (63381)

 

Egy kis asztrológia:

 

Magdinak Bak Nap/Vénusz/Neptunusz együttállása van:

kitartás, munkamánia, zeneiség, művésziség

 

Hold a Rákban:

érzelmek, érzelmek és érzelmek, meg fájdalom mint alapélmény

 


VS 2006.05.25 15:14:13 © (63384)

 

A Nap önmaghában az inkább a "tudat", "világkép", "én a világban"

 

Itt az az érdekes, hogy hármas együttállásban van a Vénusszal meg a Neptunnal.

Ez így együtt igazi művésziség és zeneiség, ami erősen az "énnel" kapcsolódik össze. Ez Bakban: ezt az ént "felépíti", kitartással, makacsul... :)

Sajnos nem tudjuk, mely házban van ez a stellium...

 

Rák Hold: nagyon érzelmes, de sebezhető is. Hatásokra nagyon vevő, de meg is kell védje magát valahogy - a sebződés valamilyen formában alapélmény, belső megélésként. Mély érzések.

 

VS  2006.05.25 15:20:28 © (63385)

Nap/vénusz/neptun:

 

Nagyon jó alany ahhoz, hogy rajongjanak érte, mert a Neptun adja az összeolvadás képességét másokkal (a világgal), a Vénusz adja, hogy vágyni lehet rá (vágy tárgya) - és ez a kettő összeadódik, és a Naphoz kapcsolódva egyértelműen Magdi személyiségével kötődik össze.

 

 

Szerintem igy hét év elteltével kimondhatjuk, hogy beletrafált a közepébe. :)

Előzmény: Bogyó 2 (223)
ysu Creative Commons License 2013.06.01 0 0 296

Érdekes olvasni egyébként, hogy milyen kép él a zenésztársakban (már akik nem közvetlenül vele dolgoznak) róla: :)

Az, hogy a Magdi velem dolgozik, az kuriózumnak számít. Ruzsa Magdi a Csabival zsűrizett és hétről hétre együtt voltak a tv-ben. Akkor mondta, hogy hallotta a Zséda remixet és hogy van egy daluk - a Szerelem -, amit nyáron akarnak kiadni. Eleinte féltem, mert a Magdinak mindenről határozott elképzelése van, egy nagyon karakán nő, de végül azonnal megszerette a remixet.

 

Csak az zavart, hogy a cikk végig Ruzsa Magdizta. Nehéz dolog a google és a wikipedia korában utánanézni, hogy valaki hogyan irja a nevét.

(Mint nem olyan régen kiderült, jelenleg van Magyaroroszágon egy divattervező (Hiennek ő csinálja a ruháit), akit Ruzsa (és nem Rúzsa) Magdinak hivnak.

Előzmény: monti011 (294)
ysu Creative Commons License 2013.06.01 0 0 295

Mondjuk úgy, legalább a remixből lesz. És reméljük jó lesz, és sokan fogják szeretni, olyanok is, akik eddig nem kedvelték annyira Magdit. Az élő koncerteken úgyis az eredeti megy majd, nagyon helyesen! :)

Előzmény: monti011 (294)
monti011 Creative Commons License 2013.05.31 0 0 294
ysu Creative Commons License 2013.05.27 -1 0 293

Én ezt mind értem! És azzal is egyetértek, hogy a dal leghatásosabb sora mindenképpen a Szerelmes vagyok beléd! Nem is csodálom, hogy Lotfi azt emelte ki refrénnek.

Csak éppen nekem tetszett az eredetiben, hogy a refrén előtt volt egy felfutás, hangsúlyos rész, és a refrén maga visszafogottabb egy kicsit, mert már herótom volt a mostani trendtől (nézd meg Kati dalait, vagy Muri Enikőét), hogy váltakozik a halk verze, hangos refrén, halk verze, hangos refrén (a hangos refrénnél még a szélgépet is rákapcsolják, biztos, ami biztos. :)

Meg a Szerelmes vagyok beléd után, de még a refrén előtt még volt egy fél sor, "aranyköd van előttem, könnyen, puhán lebben"..., ami igy nem került be (lehet, hogy a második felébe igen, arra nem emlékszem, az elején kimaradt), és nekem nagyon hiányzik.

Amúgy nem azt mondom, hogy rossz a remix, sőt, nagyon is jól sikerült, és örülök a plusz promóciónak is. Én csak azt mondom, hogy nekem mindent összevetve az eredeti áll közelebb a szivemhez. (A fentiek mellett az élő hangszerek miatt is.)

Előzmény: TonyBrasco (281)
ysu Creative Commons License 2013.05.27 0 0 292

Néha - nagyon ritkán - emlitette interjúkban, 2011-ben még elég sok anyagot vissza lehetett keresni, most már nem vagyok biztos benne, hogy megtalálnám. A Magdalénában is volt, ahogy TonyBrasco irta. Nem verte nagydobra, nem lógott állandóan a szájából a cigi. Szerintem 2007 óta elég kevesett szivott, a 2010-es egy afterparty volt, ahol szinte mindenki fujta, és őt is úgy fényképezték le, cigivel a kezében. Én is örülök, hogy letette, mindenféle szempontból, egyetlenegyet kivéve: volt a hangjában egy kis érdesség, ami eltűnt, amikor letette a cigit. Azt nagyon szerettem, jó lett volna, ha meg lehetett volna őrizni azt cigi nélkül is.

Előzmény: Bogyó 2 (290)
ysu Creative Commons License 2013.05.27 0 0 291

Az akaratereje tényleg erős. Mivel én sohasem dohányoztam, igy inkább a fogyásának a megtartását irigylem tőle. :) Én is akkor fogytam le, mint ő (2010 vége), csak én azóta már 2x is, és megint időszerű lenne. Ő meg azóta is jól néz ki.

Előzmény: TonyBrasco (288)
Bogyó 2 Creative Commons License 2013.05.26 0 0 290

Örülök, ha letette. Nem tudtam, hogy van ilyen múltja.

Előzmény: ysu (286)
Bogyó 2 Creative Commons License 2013.05.26 0 0 289

Nagyon jók!

Előzmény: ysu (287)
TonyBrasco Creative Commons License 2013.05.26 0 0 288

A Magdaléna előadásán azt mondta, hogy büszke is rá, hogy erős az akaratereje és egyik napról a másikra tette le a cigit, és azóta semmit.. Ha így van tényleg, akkor respect..

 

A párom is így tette le, de ő sajnos 1 év után szép lassan elkezdett megint stikába spanglizni, bár tényleg nagyon keveset, mert nem akarta, hogy kiderüljön. Mikor kiderült, visszaállt a régi mennyiségre és azóta is tolja.. :(

 

Előzmény: ysu (286)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!