Van egy eleg jo onkiszolgalo etterem a domhoz kozel a Santa Maria Novella iranyaban, Leonardo a neve. A via de' Pecori es a via de' Vecchietti sarkan van, google street view-n is meg tudod nezni. Ott kb. 10-12 eurobol komplett ebedet kapsz, elso es masodik, korettel, vagy termeszetesen ehetsz csak tesztat, csak masodikat vagy akarmi mast is. Itt olvashatsz rola velemenyeket.
Egy masik onkiszolgalot is tudok, az se rossz, de nem annyira olcso, mint a fenti. Hot Pot, Via de' lamberti 5, az Orsanmichele kozeleben.
Firenze gyaloglós város. Én csak a San Miniato al Montehez /Piazzale Michelangelohoz buszoztam. És persze Fiesolebe. De a Miniaotohoz fel lehet gyalogolni. Minden más gyalogos!
Kaja nem könnyű. Nagyon sok a turistákra szakosodott drága vagy rossz , sőt a drága és rossz hely is. A San Ambrogio templomnál lévő piac környékén vannak jó kis éttermek.
sziasztok végül végre tavasszal lesz 6 napunk firenzében. kultúrális része lassan megvan a programnak. de lenne néhány földhözragadt kérdésem, ami mindig mindehol probléma, ahol az ember nem ismeri a dörgést.
szóval kajáldában kell-e számítani service charge-ra, ha igen mennyire?
mennyibe kerül egy olcsó kajáldában egy ebéd: pl. leves+tészta?
mennyibe kerül egy korsó sör?
egy pohár bor?
hol érdmes ilyen (evés-ivás) irányú érdeklődésünket kielégíteni? mit kell kipróbálni és azt hol, mikre kell számítani? stb. stb.
valamint, szerintetek érdemes-e napijegyeket venni a tömegközlekedésre? komoly múzeumjáráson túl azért a várost is szeretnénk kicsit megismerni, ezt inkább gyalogosan, vagy bkv?
Közben megnéztem, hol szoktál járni. Én is imádom a leandereket. Kiszabadulásuk előtti időszakban majd kérdezek néhány dolgot.Én is rég voltam fiu. Na szia addig is alaposabban átnézem az "olasz" ügyeket.
Az utóbbi tipped volt a helyes, bár a lány azért sajnos erős túlzás:-( Mindenesetre nagyon örülök a szavaidnak, ennél jobb befejezése nem lehetett volna számomra ennek az évnek! Jó érezni, hogy nem hiába próbálkoztam. És ha tényleg végigcsinálod, akkor nagyon kíváncsi leszek, hogy a valóságban beválik-e. Sajnos a nyitvatartások miatt nem biztos, hogy teljesen követhető, de ennek még alaposan utána fogok járni. Sok még a dolgom a bloggal, igyekezni fogok, hogy januárban befejezzem.
Ami a kertet illeti, Pest egyik külső kerületében lakom, nem olyan nagy szám, csak elég jó képeket sikerünk csinálnom:-) Persze imádom a virágokat..., szerintem a magyar kertek között több a szép, mint az olasz kertek között, nagyobbak a lehetőségeink akkor is, ha nem tarthatjuk kinn a mediterrán növényeket télen, de a többi meghalna abban a kinit melegben.
Remélem látlak még itt és a többi olaszos fórumon, és boldog új esztendőt kívánok én is neked! Ha Firenzébe mész, és olyan nyitott szívvel, amit a blogból sugározni kívánok, akkor egy biztos jó már adatik neked!
Lehet, hogy egy olasz fiú vagy, de lehet, hogy egy magyar lány. Én ez utóbbira tippelek, mert egy nagyon klassz magyarul írt blogot találtam. Egy mesterművet. Tovább lépve a picasaban gyönyörű utazási fotókat és egy csodálatos kertet láttam. Ezek után megkerestem Firenze topikot és jól gondoltam, ott volt ai. Ez a kert is Toscanaban van? Mert bp környékén ahol élek ilyen nincs. Amúgy a blogod azért találtam mert oda szeretnék menni a következő vagy az azt követő évben. Az utitervem hét napra már megvan.Köszönöm!
Én tudtam, hogy ez az íriszkert, nem volt nehéz kitalálni a levelekből, tövekből, bár a táblát tényleg nem vettem észre. De piszok fáradtak voltunk, ha történetesen ez egyidejűleg a botanikuskert is, akkor sem néztük volna már aznap meg.
Jaj, persze! Sajnos amikor firenzei első délutánunkon, első látnivalóként a Michelangeló teret kerestük fel ( talán a látványtól, talán a fáradtságtól) megfeledkeztünk a blogban írtak egy részéről.Így amikor a korlát mellett felfedeztük a kertet, először azt hittük, hogy ez lehet a botanikus kert.
Én továbbra is azt állítom, hogy Toscanába mindenképpen autóval kell menni, ha egy mód van rá. Mert a vidéket csak azzal lehet jól bejárni. Ha már úgyis Firenzében van az ember.
A Meridiana nevű olasz légitársaságnak volt Bp- Firenze járata, én egyszer utaztam is velük, nem volt semmi gond, de sajnos megszűnt. De végül is a Wizz pisai járata "majdnem" Firenze.
Nem tudom, biztosan szép Nápoly is a maga módján, de igazából azoktól az ismerősöktől, akik látogatják és szeretik Olaszországot, nem túl sok jót hallottam arról a környékről....
Firenze viszont nagyon szép, kár, hogy az olcsóbb légitársaságok nem tesznek be közvetlen járatot oda, biztosan népszerű lenne, autóval viszont elég messze van.
Ezt a soha vissza nem térő alkalmat majd nagyon elő kell készíteni, dehát semmiről nem vagyunk lekésve! Róma 2013-ra van betervezve, az lesz a finálé:-(
Majd meglátjuk, hogy az én szívemben mekkora hely van, mindenesetre eddig még Amalfi sem igazán konkurens, pedig az terelt Itália felé:-)
Viszont nagy öröm ért! A tegnapi téma kapcsán meg akartam valamit keresni a blogomban..., hát nekem sem ment könnyen! Reggel azon törtem a fejem, hogyan tehetnék valami rendet, aztán a gép elé ülve rögvest választ kaptam! Nem tudom mióta létezik a kereső funkció, de most már van, így aztán pillanatok alatt minden megtalálható, persze csak az, ami be van írva! A téli hónapokat azzal tervezem tölteni, hogy tökéletesítsem, amit elkezdtem, így aztán remélem, igazán segíteni tudok majd eligazodni annak a "kis" városnak igencsak szövevényes múltjában és jelenében!